دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس

آشنایی با درخت اکالیپتوس و کاربرد های آن

اکالیپتوس یک درخت همیشه سبز است که رشد سریع دارد و بومی استرالیا است. به عنوان ماده ای در بسیاری از محصولات، از آن برای کاهش علائم سرفه، سرماخوردگی و احتقان استفاده می شود.

هم چنین در کرم ها و پمادهایی با هدف تسکین درد عضلات و مفاصل نیز وجود دارد. روغنی که از درخت اکالیپتوس حاصل می شود به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده، عطر و به عنوان ماده ای در مواد آرایشی به عنوان طعم دهنده و در حلال های صنعتی استفاده می شود.

سایر سبک های پزشکی اروپایی، چینی، آیورودای هندی و یونانی آن را هزاران سال در درمان طیف وسیعی از بیماری ها گنجانیده اند. بیش از 400 گونه مختلف اکالیپتوس وجود دارد.

آیورودای هندی
آیورودای هندی

یک نوع از آن که با نام صمغ نیز شناخته می شود، منبع اصلی روغن اکالیپتوس است که در سطح جهان مورد استفاده قرار می گیرد.

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس –  آشنایی با درخت اکالیپتوس و کاربرد های آن

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس -  آشنایی با درخت اکالیپتوس و کاربرد های آن
دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس – آشنایی با درخت اکالیپتوس و کاربرد های آن

روغن به حالت تقطیر از برگ های این درخت استخراج می شوند که مایع بی رنگ و رایحه ای قوی و شیرین دارد. این ماده حاوی سی سینول است که به عنوان اکالیپتول نیز شناخته می شود. برگ ها حاوی فلاونوئیدها و تانن ها نیز هستند. فلاونوئیدها آنتی اکسیدان های گیاهی هستند و تانن ها ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند.

آشنایی با چوب درخت اکایپتوس

اکالیپتوس تصاویری از استرالیا را به تصویر می کشد، که جنگل های بزرگ آن ها در درجه اول از این درخت بزرگ و قوی تشکیل شده است. در اواخر قرن نوزدهم، اکالیپتوس با موفقیت به کالیفرنیا معرفی شد. اگرچه درختانی که رشد کردندکاملاً مشابه گونه های اصلی نبودند و به دلیل انشعاب و سایر نقص های رایج در درختان جوان نمی توان از این چوب های رایج در استرالیا استفاده ی گسترده کرد.

اکالیپتوس هم چنین در آمریکای جنوبی رشد می کند جایی که در اوایل دهه 1900 به منظور ایجاد ذغال، کاغذ، خمیر از بسیاری از مناطق دیگر جهان به برزیل وارد می شد.

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس –  آشنایی با چوب درخت اکایپتوس

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس -  آشنایی با چوب درخت اکایپتوس
دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس – آشنایی با چوب درخت اکایپتوس

اکالیپتوس در درجه اول به شکل درختی رشد می کند اما بسیاری از گونه های شبیه درختچه نیز وجود دارد. درختان از 135 تا 300 فوت رشد می کنند و تنه های آنها 3 تا 4 فوت قطر دارند. بیش از 600 گونه از این جنس موجود هستند اگرچه تنها حدود ده ها نفر در تولید تجاری آن مشغولند.

در میان آن ها نوعی اکالیپتوس یا همان چوب ماهون قرمز استرالیایی وجود دارد که برگ های آن رایحه ای شبیه به کافور تولید می کند.

رنگ درون چوب درخت اکالیپتوس قرمز مایل به قهوه ای است و در فصول مختلف تیره می شود. چوب درخت آن کرم کم رنگ است. دانه ی این درخت کمی با هم مخلوط شده است و گاهی اوقات دارای الگوهای موج دار یا کمانچه مانند است.

دارای بافت متوسط ​​تا درشت است. به حملات موریانه ها نسبتاً مقاوم است ولی گاهی ظاهری سوراخ سوراخ دارد. اکالیپتوس برای مدت طولانی قوی و متراکم خواهد ماند. تحقیقات نشان داده است که این درختان تا 20 سال در جنگل های مرطوب بدون پوسیدگی دوام آورده اند.

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس – نمونه ای از میز ساخته شده از چوب اکالیپتوس

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس – نمونه ای از میز ساخته شده از چوب اکالیپتوس
دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس – نمونه ای از میز ساخته شده از چوب اکالیپتوس

با توجه به تغییر میزان  رطوبت محیط، نمی توان گفت این چوب صد در صد نسبت به رطوبت مقاومت می کند. استرس رشد، ناشی از فشرده سازی قسمت داخلی درخت و تنش در قسمت بیرونی، می تواند باعث شکسته شدن و شکافتن درختان شود. شرایطی وجود دارد که با سایر چوب های گرمسیری مشترک است که باعث ترک میکروسکوپی در درون چوب می شود و باعث تضعیف آن می شود. چوب ممکن است گره های سنجاقی و رگه ای را به نمایش بگذارد که چوب را هنگام بریدن خراب می کند. با خشک شدن، اکالیپتوس بیشتر تمایل به کوچک شدن نسبت به سایر چوب ها دارد. با این حال، می توان آن را با مواد نگهدارنده درمان کرد.

چوب این درختان هر ساله لایه ای از پوست اضافه می کنند و بیرونی ترین لایه از بین می رود. در حدود نیمی از گونه ها، پوست مرده در معرض قرار دادن یک لایه جدید از پوست تازه و زنده قرار می گیرد.

انواع مختلفی از پوست که معمولاً شناخته شده است شامل موارد زیر است:

پوست ریش ریش: از الیاف بلند تشکیل شده است و می توان آن ها را در قطعات دراز برش داد. معمولاً با بافت اسفنجی ضخیم موجود است.

پوست آهنی: خشن و عمیقاً خزدار است. آغشته به کینو خشک شده است (شیره ای که درخت از آن جدا شده است) که به رنگ قرمز تیره یا حتی سیاه است.

پوست موزائیکی: به صورت تقسیم شده است و پوست پوست می شود.

کاربرد های رایج چوب اکالیپتوس

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس – نمونه ای از میز ساخته شده از چوب اکالیپتوس

آیا وقتی به یک باغ وحش یا پارک مراجعه می کنید نظرتان به حصار های جذاب روستایی سبز و قهوه ای کشیده است؟ بیشتر آن ها احتمالاً از اکالیپتوس ساخته شده است. حصار های ساخته شده از اکالیپتوس با دوام، محکم هستند و در پانل های از پیش ساخته شده به آسانی نصب می شوند. تنوع اندازه و سبک ها باعث می شود پیدا کردن حصار اکالیپتوس مناسب برای پروژه ی کاری شما ساده باشد.

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس –  . ساخت حصار با چوب اکالیپتوس

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس – . ساخت حصار با چوب اکالیپتوس

2. ساخت سایه بان چوبی با چوب اکالیپتوس

یکی از استفاده های تجاری از این چوب، ساخت سایه بان هایی در استراحتگاه های مسافر ها و یا مهمانان است. ساخت سازه هایی با سایه بان یکی از بهترین کاربردهای چوب اکالیپتوس است. قطب های اکالیپتوس در قطر هایی از 1 اینچ تا 10 اینچ قرار دارند بنابراین می توانند در ساخت قایق های موتوری استفاده شوند. استفاده از چوب اکالیپتوس می تواند یک سقف جذاب را برای محیط غذاخوری در فضای باز ایجاد کند.

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس –  ساخت سایه بان چوبی با چوب اکالیپتوس

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس -  ساخت سایه بان چوبی با چوب اکالیپتوس
دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس – ساخت سایه بان چوبی با چوب اکالیپتوس

3. ساخت پانل با چوب اکالیپتوس

اگر می خواهید فضایی آرام ایجاد کنید، تخته های ساخته شده از چوب اکالیپتوس گزینه بسیار خوبی است. این چوب در مقابل ضربه بدون شکستگی و خردشدگی دوام میاورد. این بدان معناست که برای مناطق پر رفت و آمد در فضاهای تجاری یا عمومی ایده آل است.

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس –  ساخت پانل با چوب اکالیپتوس

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس -  ساخت پانل با چوب اکالیپتوس
دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس – ساخت پانل با چوب اکالیپتوس

4. ساخت سازه های پشتیبان با چوب اکالیپتوس

اکالیپتوس بادوام، قوی و پایدار است. این چوب به عنوان چوب سخت طبقه بندی می شود و می تواند به عنوان سازه های پشتیبان برای ساختمان ها و بسیاری دیگر از سازه های فضای باز مورد استفاده قرار گیرد. چوب اکالیپتوس یک انتخاب طولانی مدت برای یک ساختار در فضای باز است. به خصوص اگر می خواهید از محیط زیست نیز محافظت کنید.

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس –  ساخت سازه های پشتیبان با چوب اکالیپتوس

دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس -  ساخت سازه های پشتیبان با چوب اکالیپتوس
دانستنی هایی راجع به چوب درخت اکالیپتوس – ساخت سازه های پشتیبان با چوب اکالیپتوس

نویسنده: رحیم نعمتی لیمائی

مطالب مرتبط با انواع چوب :

با تشکر از توجه شما

WhatsApp us