دکوراسیون آشپزخانه کثیف
معماری و الزامات آشپزخانه
آشپزخانه کثیف آشپزخانه در فضای باز است . برخی اشپزخانه کثیف را ، آشپزخانه ای در واحد که کوچکتر است می نامند که بدلیل در معرض دید نبودن برای کارهای کثیف کاری و .. ساخته می شود . البته این موضع هم میتواند درست باشد ولی به نظر من این آشپزخانه کوچک آبدارخانه است . و توجیه ندارد . اشپزخانه کثیف در اصل اشپزخانه ای است که آشپز و خدمه در آن کار میکنند و خارج از ساختمان و یا در محیطی دور از محیط پذیرایی است . در ادامه توضیحات از مراجعی مانند ویکی پدیا ترجمه 2017 را بصورت کوتاه و خلاصه اورده ام .
در فرهنگ و معماری کشور هایی مانند فیلیپین ، کویت، بحرین و بسیاری از کشورهای خاورمیانه هم جدا از خانه و یا مجاور ساختمان این آشپزخانه ایجاد می شود
هدف از ایجاد آشپزخانه کثیف و دلیل جدایی این ساختار از ساختمان نکاتی مانند ایمنی در برابر اتش سوزی ، دود و بوی حاصل از پخت و پزهای بزرگ ، جلوگیری از ایجاد گردو غبار زغال و بوی گاز حاصل از پخت و پزهای بزرگ .
در یکی از ساختمانهای قدیمی تهران آشپزخانه ای کنار پارکینگ وجود داشت که برای مهمانی های بزرگ ایجاد شده بود . در این آشپزخانه امکان پخت غذا برای 500 نفر و شاید بیشتر هم , موجود بود . امکان شستشو با آب چاه و آب شهری ، داشتن گازهای بزرگ ، ظرفشویی ها بزرگ و.. از امکانات قابل توجه این مجموعه بود .
البته امروزه تجهیزات آشپزخانه های صنعتی در کشور ساخته می شوند که بسیار مناسب آشپزخانه کثیف است .
با تشکر از توجه شما گروه فن و هنر ایران زمین