چوب آکاژو:

معروف ترین  نوع چوب آکاژو در آمریکا و آفریقا رشد می کند . این چوب  در بازار ایران نیز به صورت وارداتی  موجود می باشد.

بدلیل نوسان قیمت ارز قیمت چوب نیز دچار نوسان است و نمی‌توان قیمت دقیقی را اعلام کرد .

چوب اکاژو و چوب ماهگونی افریقایی
چوب اکاژو و چوب ماهگونی افریقایی

کار با این چوب تقریبا راحت می باشد و با استفاده از ابزارهای دستی می توان وسیله و یا شکل مورد نظر  خود را بر روی چوب پیاده کرد.

چوب درخت آکاژو چگال است و به همین دلیل کار ماشین آلات با این چوب نسبتا سخت می باشد، رنگ و لاک را به راحتی می پذیرد و می توان ساده آن را صیقل داد، این چوب دو رنگ می باشد به گونه ای که درون آن قهوه ای متمایل به قرمز و رنگ بیرونی چوب سفید مایل به صورتی است، چوب آکاژو رگه های درخشانی دارد که جلا و جلوه ی ویژه ای به چوب می دهد.

چوب اکاژو
چوب اکاژو

چوب آکاژو استحکام خوبی دارد در نتیجه می توان روی آن منبت کاری انجام داد.این ویژگی باعث شده  از این  چوب برای مصارفی که در آن مصنوعات چوبی برای تزیین و طراحی مورد استفاده قرار می گیرند استفاده شود.

این چوب به عنوان یکی از چوب های مهم در تجارت چوب مورد استفاده قرار می گیرد و در صنایع چوب دارای ارزش بالایی می باشد. از دیگر ویژگی های این چوب می توان به خاصیت بالای الاستیک آن اشاره کرد. به دلیل این ویژگی چوب آکاژو را در مواردی  مانند ساخت قایق های کوچک به کار می گیرند.

بیشترین مصرف این چوب برای ساخت مبلمان و روکش می باشد. اما بیشترین کاربردی که چوب آکاژو دارد در تهیه و ساخت روکش ها می باشد زیرا در هنگام خشک شدن کمترین تغییر در این چوب ایجاد می شود  که این امر موجب می شود چوب کمترین آسیب را ببیند. این نوع چوب ویژگی های بسیاری دارد که مورد انتخاب افراد قرار می گیرد از جمله رنگ پذیری خوبی است که دارد، از دیگر ویژگی های مورد توجه این چوب پیچ و میخ خوری عالی آن می باشد. از چوب این درختان درگذشته برای محصولاتی با ارزش و ماندگار استفاده می شد.

دیگر کاربردهای این چوب برای ساخت مبلمان، تیرها، چوب پنبه، مصالح ساختمانی کشتی ها، ساخت کابینت، راه آهن، منبت کاری، پارکت، کفپوش، راه پله، عروسک، جواهرات چوبی و… می باشد.

در بسیاری از تعاریف این چوب را با چوب ماهاگونی یکسان می دانند اما قابل توجه است که درختان آکاژو و ماهاگونی دارای تفاوت های ناچیزی می باشند  به این صورت که چوب ماهاگونی دارای مصرف ، کاربرد و فراوانی بیشتری می باشد.

نام این درخت از یک اصلاح فرانسوی نشات می گیرد. در آفریقای جنوبی می توان به دلیل شباهت زیاد این درخت با چوب ماهون این دو را یکسان دانست. در واقع تفاوت در نوع اسمی است که در مناطق مختلف برای این درخت استفاده می شود.

نمونه هایی از این نوع چوب در بازار ایران به فروش می رسد که اغلب به صورت وارادتی از کشورهای آفریقایی می باشند.

درخت آکاژو:

جنس اینگونه درخت از اقاقیا و در خانواده ی fabaceae است که شامل چند صد گونه درخت می باشد و در آب و هوای معتدل، گرمسیری و بیابانی در سراسر دنیا می روید. از جمله در کشورهایی مانند آفریقا، هند، استرالیا، فیلیپین و قاره های آمریکا.

این گونه درختان نمونه کوچکی از زیستگاه و غذای حیات وحش را تامین می کنند که از این نظر مورد توجه بوده و برای حفظ محیط زیست مفید واقع می شوند.

ارتفاع این درختان ممکن است 20تا 40 پا باشد و قطری حدود 3پا دارند، ساختار درختان آکاژو معمولا با گونه های اقاقیای آفریقایی و یا شکل برگ گسترده دیده می شوند، دانه های آن معمولا صاف است اما ممکن است گاهی دارای موهای موجی یا در هم تنیده داشته باشد که این امر در تولید روکش ها بسیار مهم می باشد.

نویسنده: نوشین دالوندی

مطالب مرتبط با چوب و دکوراسیون چوبی :

WhatsApp us