بخش اول
بایدهای طرح ریزی : بعضی از افراد در مورد دکوراسیون خانه ایده ال شان و چگونگی هر اتاق برنامه ریزی میکنند . اما بسیاری از ما بدون امادگی جدا از برخی علایق و بیزاری هامان وارد این کار می شویم که بیش تر موارد همراه با اشتباهات پر هزینه ای است . اگر به اندازه کافی صبور نباشیم تفکر درباره همه ی نیاز های احتمالی از ابتدا ، تخمین زدن هزینه ها از قبل ، تهیه ی لیست های طولانی و کشیدن نقشه ها میتوانند خسته کننده باشند که مدارا کردن با این مسائل ارزش اهداف بلند مدت مان را دارند نوآوری های اساسی در طراحی دکوراسیون بیشتر همراه با نگرانی هایی هستند اما حس تحت کنترل محیط را به ما می دهند . بیش تر مراحل کار طراحی و پیش بینی میتوانند به طور خلاقانه ای راضی کننده و هیجان انگیز باشد و مهمتر از همه شما نباید از نتیجه کار نا امید شوید .
بخش دوم
عناصر طراحی : عامل جدا نشدنی هر اتاق عناصر طراحی است عناصری که به اتاق پیش از پرداخت نهایی ، آن تشخص اولیه را میدهند .این موارد عبارت است از : نورپردازی ، انباری ها ، رنگ ، بافت ، نقش ، مقیاس و تعادل . تمام این عنصر ها برابر با سبک و جزییات خاص کار مثل نوع رنگ آمیزی دیوار ها ، کاغذ دیواری ، پارچه ها و پنجره ها که باید قبل هر گونه عملیات تزئینی مورد بررسی قرار بگیرند .
شناخت نور : نور پردازی خوب عامل مؤثر در تغییر ظاهری یک اتاق است که باعث تقویت جوانب مثبت و کم رنگ شدن جلوه های نازیبا شود . با تنظیم متناسب نور میتوان زرق و برق ، تلاتو و حالت نمایشی و یا تابشی گرم وآرامش بخش به محیط خانه ی خود بدهید . همانقدر که نورپردازی برای فیلم و تئاتر ضرورت دارد برای طراحی یک اتاق نیز مهم است .
شناخت نور
حداکثر استفاده از نور طبیعی : نور طبیعی در خلال فصل ها و حتی از ساعتی به ساعت دیگر تغییر میکند .رنگ آن از آبی ژرف آسمان های صاف تا خاکستری تیره ی روز های ابری ، از روشنایی بارز فلق تا درخشش ارغوانی شفق و از طلایی پر جلای نیمه ی تابستان تا سفید خیره کننده ی زمستان های برفی تغییر میکند .
استفاده از نور مصنوعی : اگر متوجه منبع نور نباشید . نور مصنوعی پس زمینه در طول روز شما را خیلی کم تر افسرده میکند . پنهان نمودن هر گونه وسیله نور پردازی کمکی در پشت چوب پرده های روی پنجره ها ، اتاق یا در پشت چوب پرده های روی پنجره ها ، اتاق و یا پشت قطعات مبلمان بزرگ ، ایده ی خوبی است سعی کنید این وسایل را به معنی واقعی در پس زمینه نگه دارید . نورپردازی پس زمینه تنها یک نوع نورپردازیمصنوعی است . میتوان به سه دسته ی مجزا تقسیم کرد :
نورپردازی کلی یا پس زمینه
نورپردازی محلی یا موردی
نورپردازی تزئینی یا تاکیدی
هر اتاق کم و بیش ترکیبی از دونوع نورپردازی را داشته باشد این انواع باید به گونه ای باشد که در هم آمیخته می شوند کلیتی هماهنگ را پدید می آورد .