تولید بشکه چوبی
بشکه های چوبی یا خمره یک محفظه استوانه ای توخالی است که دارای یک مرکز محدب کشیده تر از عرض آن است. آنها به طور سنتی از تخته های چوبی ساخته شده و توسط چوب یا قلاب های فلزی محدود شده اند.
تاریخچه بشکه چوبی
منبع : وب سایت
یک ترجمه واژه به واژه
مصریان و رومیان باستان بیشتر از ظروف سفالی به جای ظروف چوبی استفاده می کردند؛ اما این ها شکننده و غیر قابل استفاده بودند.
هنگامی که رومی ها 100 سال قبل از میلاد مسیح، گال (فرانسه امروزی) را فتح کردند، متوجه شدند که افراد محلی در حال حمل نوشیدنی در بشکه های چوبی هستند، بنابر این آن ها شروع به استفاده از این ایده برای حمل و نقل نوشیدنی مورد علاقه خود کردند؛ زیرا حمل بشکه های نوشیدنی چوبی آسان تر و مقاومت آن ها در برابر شکستن نسبت به ظروف سفالی بیشتر بود.
تولید بشکه چوبی
این مقاله نگاهی دقیق به تولید بشکه های استاندارد آمریکایی که برای تولید نوشیدنی استفاده می شوند می اندازد.
۱. مواد خام بشکه چوبی
چوب این بشکه ها از بلوط سفید آمریکایی است که در وسط تا شرق ایالات متحده و بخش هایی از شرق کانادا رشد و در دسترس است . مواد اولیه مستقیم از کارخانه های چوب بری و الوار سازی تهیه می شود. یک برش تازه درخت دارای رطوبت حدود 50٪ است.
این مقدار رطوبت برای تولید بشکه بسیار زیاد است. الوار (تخته ها) در چند مرحله به رطوبت باقیمانده ۱۲٪ خشک می شوند. بعضی از تخته ها برای تغییر طعم چوب برای چند ماه بالغ می شوند. در تصویر زیر تفاوت رنگ چوب تازه و فصلی (خشک شده در هوا) را مشاهده می کنید.
چوب فصلی حاوی تانن (جوهر مازو) های بسیار کمتری است. این ها دلایل تلخی هستند. نوعی از نوشیدنی بسیار شیرین است و به هیچ وجه تلخ نیست، بنابر این تخته های چوبی باید حداقل شش ماه در هوای آزاد استراحت کنند.
تولید بشکه چوبی – پشته های بلوط سفید
نیاز بعدی برش یک چهارم است. برش نمایش داده شده در تصویر زیر اطمینان می دهد که جهت یابی حلقه های رشد در جهت صحیح بوده و بشکه از پایداری و مقاومت کافی در برابر نشتی برخوردار است و همچنین این برش تخته ها را به قطعات عریض و باریک تقسیم می کند.
تولید بشکه چوبی – برش یک چهارم بلوط سفید آمریکایی
برش بعدی تخته ها، برش به قطعات کوتاه و بلند است. قطعه های کوتاه تبدیل به سَر ( درب بشکه ) می شوند و بلند ها نیز تبدیل به تخته هایی می شوند که انحنای بشکه از آن ساخته شده است.
۲. تولید سر بشکه چوبی
اول از همه سطوح چوب طرح ریزی می شود. این کار رنگ روشن چوب را بر می گرداند و بشکه نیز در برابر نفوذ خارجی مقاوم تر می شود.
پس از آن یک ماشین سوراخ هایی را در طرفین تخته ها ایجاد کرده و پین های رولپلاک مانند از چوب ( دوبل چوبی ) را در یک طرف قرار می دهد.
اکنون شما با تکه های عریض و باریکی از چوب که می توانند در کنار هم قرار بگیرند، روبرو هستید. ( مراجعه به تصویر زیر )
تولید بشکه چوبی – پین ها در تخته های بلوط برای سرها
در مرحله بعد این تخته ها به یک شکل مربعی از چوب بلوط صاف متصل می شوند. این مربع به شکل یک دایره کامل با یک لبه گرد برش داده می شود.
تولید بشکه چوبی – سرهای خام بشکه بلوط
سپس درب ها به داخل اجاق می روند و حدود ۹۰ ثانیه در زیر شعله های آتش گداخته می شوند. مرحله آخر درب ها، فرو بردن لبه ها در داخل موم پارافین است. موم از استحکام در برابر نفوذ هوا در بین درب و پوسته بشکه اطمینان می دهد.
سرانجام درب ها جمع شده و به بخش بعدی منتقل می شوند.
۳. تخته های بشکه چوبی
تخته های طولانی نیز برای رنگ و مقاومت در برابر نیروهای بیرونی طرح ریزی می شوند. برش مقطع تخته نهایی به شکل یک ذوزنقه است، زیرا محیط داخل بشکه از خارج آن کوچک تر است.
قسمت بالا و پایین تخته از وسط باریک تر است، زیرا بشکه در وسط عریض تر از انتهای آن است. کارشناس آن را منحنی محدب می نامد.
تولید بشکه چوبی – فرز کاری و تبدیل چوب ها به تخته های بشکه
۴- برجسته سازی بشکه چوبی
این قطعه قلب تولید بشکه است. هر برجسته کننده بشکه، 31 تا 33 تخته عریض و باریک را در حلقه فولادی موقت که این تخته ها را در جای خود نگه می دارد، مونتاژ می کند.
کارشناس باید اطمینان حاصل كند كه تخته های عریض و باریک به طور مساوی در اطراف دایره توزیع می شوند، در غیر این صورت نیروهایی كه بشکه را در کنار هم نگه می دارند نیز نامساعد خواهند بود. در این حالت مناطقی که فشار کمتری دارند نشت می کنند.
تولید بشکه چوبی – برجسته سازی بشکه بلوط
۵. بخار دادن
اگر فقط بشکه را به شکل اصلی خم کنید، تخته ها شکسته می شوند و بشکه از بین می رود؛ بنابر این بشکه های برجسته شده با قسمت انتهایی عریض به شکل وارونه قرار می گیرند. سپس بخار گرم سرتاسر تخته ها دمیده می شود تا انعطاف پذیر شوند.
تولید بشکه چوبی – بخار دادن بشکه های خام
سپس یک کارگر می تواند دومین حلقه فولادی موقت را قرار دهد. این نخستین بار است که بشکه شکل نهایی خود را دارد. دو حلقه فولادی ضخیم دیگر اضافه شده است و اکنون بشکه به سمت گرمایش درمانی حرکت می کند.
تولید بشکه چوبی – خم کردن تخته ها به شکل بشکه
۶. حرارت دادن
در مقابل تصویر تثبیت حلقه، داخل یک بشکه خام را مشاهده می کنید که به همان اندازه بخش بیرونی بشکه روشن است. بشکه ها وارد یک منطقه حرارت می شوند که در آن داخل بشکه تا دمای خاصی گرم می شود. دما، زمان و فرایند دقیق یک راز است زیرا یکی از مهم ترین عوامل ایجاد نوشیدنی خوب است.
چوب برای تأمین مواد مغذی قسمت های مختلف درخت دارای قند است. بهترین راه برای تجربه این کار در برداشت شیره افرا است. درخت بلوط از مقدار قند کمتری برخوردار است، اما همچنین حاوی ماده ای به نام تیلوز است.
این امر ضد آب بودن بشکه را تضمین می کند. درخت بلوط ترکیبی کاملی از تیلوز و شکر است. با گرم کردن بشکه از داخل، شکر مایع شده و کاملاً گسترش می یابد. این کار شکر را مجبور به آمدن بر روی سطح می کند و همچنین آن را به کارامل تبدیل می کند.
این ترکیبات کارامل خوشمزه به راحتی توسط نوشیدنی حل می شوند و بنابر این به مشخصات طعم آن ها اضافه می شوند. کارامل نیز به همین دلیل است که نوشیدنی بالغ رنگ قهوه ای خود را نشان می دهد.
به این امر به بلوغ افزودنی گفته می شود، زیرا به نوشیدنی عطر اضافه می کنید. در تصویر بعدی می بینید که در حال حاضر بشکه به رنگ قهوه ای تیره است. آنها کاملا حرارت دیده اند.
تولید بشکه چوبی – حرارت دادن بشکه بلوط
۷. گداخته شدن بشکه های چوبی
در حین گداخته شدن بشکه ها، آن ها از داخل با شعله ای باز سوزانده می شوند. این کار بسیار داغ تر و کوتاه تر از مرحله حرارت است؛ و در حالی که مرحله حرارت دادن به اعماق چوب می رود، گداخته شدن فقط بالای سطح چوبی را می سوزاند.
تولید بشکه چوبی – گداختن بشکه بلوط
۸. حلقه ها
حلقه ها در بخش آهن شکل داده شده اند. آنها از فنر های فولادی به سه طول مختلف بریده می شوند و سه نوع حلقه متفاوت که بشکه دارد را تشکیل می دهند. اول حلقه سر که در انتهای بشکه است. حلقه های یک چهارم در داخل هستند و سپس دو حلقه شکم وجود دارد.
آنها در دورترین قسمت از داخل هستند.
نام | اینچ | سانتی متر |
حلقه شکم | ۷۹ | ۲۰۰ |
حلقه یک چهارم | ۷۵ | ۱۹۰ |
حلقه سر | ۷۱ | ۱۸۰ |
همه حلقه ها با هم پرچ می شوند. در طی فرآیند پرچ کردن، بشکه سازی امضای خود را به میخ پرچ ها پرس می کند؛ به عنوان مثال هر وقت بشکه ای با BB در میخ پرچ های آن ها می بینید، بدانید که این بشکه در شرکت بشکه فورمن براون (Brown Forman Barrel) تولید می شود.
بشکه هایی با MO در پرچ های خود از یک شرکت متفاوت در میسوری تهیه می شوند.
تولید بشکه چوبی – پرچ های روی حلقه های بشکه
۹. حلقه زن
قبل از ادامه تولید شما باید دمای بشکه را پایین بیاورید. در حین سرد شدن، بشکه کوچک می شود. اگر قبل از خنک کردن حلقه ها را قرار دهید، بشکه کوچک می شود و حلقه ها می افتند، در نتیجه این باعث سقوط بشکه می شود.
پس از خنک شدن، حفره ها برای درپوش های دور محیط دایره فرز کاری می شوند و درپوش های آماده شده با باقی اجزای بشکه به هم وصل می شوند. سرانجام حلقه های موقت با حلقه های اصلی سر جایگزین می شوند و بعد آن نیز سایر حلقه ها.
آنها توسط ماشینی به نام حلقه زن فشار داده می شوند.
تولید بشکه چوبی – حلقه زن
۱۰. سوراخ زدن و بررسی
سوراخ بشکه راه ورودی و خروجی نوشیدنی است و در کنار بشکه درست در وسط، بین سرها قرار می گیرد. سوراخ باید مستقیماً در وسط یک تخته عریض قرار گیرد.
به این ترتیب خطر شکستن تخته در سوراخ و نشت کردن در خط بین دو تخته در نزدیکی سوراخ به حداقل می رسد. در شرکت فورمن براون (Brown Forman) از یک لیزر برای نشان دادن نقطه ای که سوراخ حفاری می شود، استفاده می شود.
تولید بشکه چوبی – حفاری سوراخ ها
درست پس از حفاری، یک گالن (3.7 لیتر) آب درون بشکه پر می شود. سپس بشکه چرخانده می شود به طوری که آب تمام تخته ها را لمس کند و هر بشکه کاملا از داخل مرطوب می شود. اکنون فشار هوا اضافه می شود و شما می توانید ببینید که آیا نشتی وجود دارد یا خیر.
اگر نشتی وجود داشته باشد شما می بینید که حباب های در آن تشکیل می شوند. این مهم است که بشکه مرطوب نگه داشته شود.
اگر بشکه خشک شود چوب فشرده می شود و استحکام و ضد آب بودن بشکه در معرض خطر قرار می گیرد. به همین دلیل است که بیشتر تقطیرها مقداری نوشیدنی را در بشکه های خالی خود نگه می دارند. سرانجام یک چوب پنبه پلاستیکی موقت اضافه می شود و بشکه برای پر شدن نوشیدنی در محل تقطیر قرار می گیرد.
۱۱. ایستگاه بشکه ساز
اگر یک بشکه از تست مقاومت در برابر هوا عبور نکند، به ایستگاه بشکه ساز می رود. در این جا مجرب ترین کارگران بشکه های شکسته را ترمیم می کنند. سرها به طور کلی تعویض می شوند و یا سوراخ ها کمی عمیق تر برش زده می شوند.
اگر یک تخته ترک خورده باشد، آنها یک تخته تکی جایگزین آن می کنند. نشت های کوچک تعمیر شده و بشکه به ایستگاه آزمایش اصلی بازگردانده می شود.
تولید بشکه چوبی – تعمیر یک بشکه
ابعاد استاندارد بشکه های چوبی نوشیدنی
انواع مختلف بشکه ابعاد مختلفی دارند، بنابر این یک بشکه نوشیدنی از نظر اندازه کاملا متفاوت با هر بشکه نفت است. بشکه های نوشیدنی نیز ممکن است در اندازه های مختلف باشند، زیرا برخی از بشکه ها به سادگی برای ذخیره سازی استفاده می شوند در حالی که برخی دیگر برای تخمیر مقادیر زیادی مواد صنعتی استفاده می شوند. البته دومی بسیار قابل توجه خواهد بود.
در حالی که اندازه های مختلف زیادی وجود دارد، همان طور که گفته شد، بر اساس عملکرد بشکه، استانداردهای سایزی متفاوتی وجود دارد.
۱. بشکه های چوبی نوشیدنی نوع 1
اصطلاح بشکه نوشیدنی برای هر بشکه ای نیز استفاده می شود که سایر نوشیدنی ها را ذخیره می کند. بشکه استاندارد نوشیدنی حدود ۲۳ اینچ قطر خواهد داشت در حالی که عرض بشکه می تواند بین ۲۵ و ۲۸ اینچ متغیر باشد.
هر بشکه کوچک فقط ۱ سر ۲۱ اینچی خواهد داشت. بشکه های بزرگتر مانند گالن استوانه ای ۶۵ شکم ۲۸ اینچی دارند و در هر انتهای آن ۲۳ اینچ و حدود ۳۵ اینچ طول دارند.
۲. بشکه های چوبی نوشیدنی نوع 2
در بشکه های نوشیدنی معمولاً اندازه کافی برای ذخیره 53 گالن یا 200 لیتر نوشیدنی وجود دارند. این بشکه ساخته شده برای این مقدار زیاد نوشیدنی حدود 21 اینچ به ابعاد 36 اینچ خواهد بود. دور شکم حدود 26 اینچ خواهد بود، بنابراین کمی از بشکه متوسط کوچکتر، اما ارتفاع ها به همان اندازه استاندارد یک بشکه معمولی خواهد بود.
اندازه استاندارد بشکه چوبی نوشیدنی – ظرفیت هر بشکه چوبی نوشیدنی چقدر است؟
از آنجا که ساختن بشکه های نوشیدنی یک سنت باستانی است، در مناطق مختلف ظرفیت های بشکه ای کمی متفاوت بوده اند که به شرح زیر است.
دمی باریک (نیم بشکه) | 112 لیتر |
بوردلایز (بوردوکس) | 225 لیتر |
بورگويگون (بورگوندي) | 228 لیتر |
بشکه نوشیدنی | 300 لیتر |
بشکه بلوط آمریکایی | 300 لیتر |
پانچون | 500 لیتر |
دمی موید | 600 لیتر |
موارد استفاده از بشکه های چوبی کارکرده و دست دوم
از بین بردن بشکه ها یک پروژه محبوب است زیرا تقریباً برای هر چیزی قابل استفاده است. به عنوان مثال، می توانید یک بشکه را به نصف برش داده و یکی را به دو محل کاشت تطبیق دهید، یا حتی به یک استخر مینیاتوری تبدیل کنید.
از آن ها همچنین می توان به عنوان پایه خوبی برای ایجاد قطعات مبلمان منحصر به فرد استفاده کرد. در زیر نمونه هایی از استفاده بشکه های چوبی را می توانید مشاهده کنید.
تولید بشکه چوبی – موارد استفاده از بشکه های چوبی
نویسنده: رحیم نعمتی لیمائی
با تشکر از توجه شما
کلمات و موضوعات مهم :
بشکه چوبی ، بشکه چوبی قیمت ، بشکه چوبی شیر دار ، بشکه چوب بلوط ، بشکه چوبی دکوری ، بشکه چوبی کوچک ، قیمت بشکه چوبی دکوری ، بشکه چوب بلوط آمریکایی ، قیمت بشکه بلوط ، بشکه چوبی 10 لیتری ، بشکه چوبی 50 لیتری ، بشکه چوبی 5 لیتری ، بشکه چوبی مخصوص عسل ، بشکه چوبی مخصوص قهوه ، ساخت بشکه چوبی ، ساخت بشکه چوبی با چوب بلوط آمریکایی ؛ چوب راش ، چوب روسی ، قیمت بشکه چوبی با شیر و پایه مخصوص ، سازنده بشکه چوب بلوط ، انواع بشکه کوچک و بزرگ از 10 لیتری و 5 لیتری تا بشکه 50 و 110 لیتری تمام چوب و ارگانیک