بوستان آب و آتش
پارک آب و آتش
بوستان حضرت ابراهیم یا پارک آب و آتش یکی از پارکهای شهر تهران است. این پارک در تاریخ ۱۳۸۸/۰۴/۱۶ توسط محمد باقر قالیباف شهردار وقت تهران افتتاح شد. این پارک دارای مساحتی بالغ بر ۲۴۰۰۰ مترمربع و دارای تجهیزاتی مانند چهار برج آتش و چادری ۷۰۰ متری با روی گردان ۳۷۰ نفری است. این پارک که خیابان آفریقا نرسیده به چهارراه جهان کودک و در انتهای کوچه ژوبین واقع شدهاست، شامل پل ابریشم، لانه کبوتر، کالسکهرانی، فانوس دریایی، آبنما، برج آتش، آلاچیق و محیط سبز است
آب پاشی در پارک
در تابستان سال ۱۳۹۰، گروهی از جوانان -به عنوان تفریح- در پارک اقدام به آب پاشی به یکدیگر نمودند که این موضوع باعث برخورد پلیس با این افراد شد.
آمفی تئاتر بوستان آب و آتش
بوستان بنادر در کنار بوستان آب و آتش
آمفی تئاتر آب و آتش که در گلستان حضرت ابراهیم واقع است، یک پوشش غشایی ۷۰۰ متر مربعی است که روی به گرادیانی ۷۵۰ نفری دارد. در آمفی تئاتر آب و آتش ترکیب سازه و معماری، اساس طرح را تشکیل میدهد. جایگاه بتنی تماشاچیان خود به عنوان فونداسیون سازههای خرپایی پشتی عمل میکند. پارچه با اتصالات مفصلی از پشت به این خرپاهای فلزی به صورت قله و دره و از جلو به خرپای کابلی که به دو ستون جلویی منتهی میشود متصل است. هر کدام از این دو ستون نیز از پشت با ۴ کابل کشیده میشود. در لبههای پارچه و همچنین زیر و روی آن کابلهایی تعبیه شده است که نیروی پیشتنیدگی را در پارچه ایجاد میکند و آن را پایدار میسازد. از دیگر طرحهای مربوط به بوستان آب و آتش و همچنین اراضی عباس آباد میتوان به پل طبیعت و پل ابریشم ۲ اشاره کرد
پارک آب و آتش
اگر در پایتخت زندگی می کنید، خودتان را از این بهشت محروم نکنید. حتی اگر برای چند روزی به تهران سفر می کنید، به پارک «آب و آتش» سر بزنید. به بوستانی که حس برگشتن دوباره به مهمانی را به شما می دهد.
باید بروید به زمین های سبز تپه های عباس آباد، جایی حوالی پارک «آب و آتش». بوستانی سرسبز با معماری متفاوت و چشم نواز. پارکی 24 هزار متر مربعی که انگار روزها و شب ها بین آدم هالذت تقسیم می کند. فرقی نمی کند اسکیت سوارهایی باشند که روی سنگفرش های پارک حرکات آکروباتیم می زنند، خانواده هایی که زیر چادرها و آلاچیق ها دور هم جمع می شوند یا آدم هایی که از لابلای توپ های بدمینتون بازها که به روی هوا به این طرف و آن طرف می روند می گذرند.
گشت و گذار در این پارک جان می دهد برای آدم هایی که عشق پیاده روی دارند یا می خواهند با دوچرخه لابلای درخت ها و آدم ها چرخی بزنند.برای آنهایی که می خواهند همنشینی جنبش و هیاهو با سکون و آرامش را تجربه کنند. اگر در پایتخت زندگی می کنید، خودتان را از این بهشت محروم نکنید. حتی اگر برای چند روزی به تهران سفر می کنید، به پارک «آب و آتش» سر بزنید. به بوستانی که حس برگشتن دوباره به مهمانی را به شما می دهد.
پارک آب و آتش کجاست؟
بوستان حضرت ابراهیم (ع) در شمال مجموعه تفریحی اراضی عباس آباد قرار گرفته. در ضلع جنوبی بزرگراه شهید حقانی، در فاصله بین چهار راه جهان کودک و ایستگاه مترو شهید حقانی.
با وسایل نقلیه عمومی چطوری برویم؟
خط شماره یک مترو شما را به پارک می رساند. ایستگاه مترو شهید حقانی از قطار پیاده شوید و با پرداخت 500 تومان ناقابل سوار تاکسی هایی شوید که از میدان ونک به سمت حقانی شرق حرکت می کنند. تاکسی ها شما را جلوی در اصلی پیاده می کنند. اگر حال و انرژی اش را دارید می توانید از ایستگاه مترو تا در ورودی پارک را پیاده بروید.فقط 10 دقیقه راه دارید.
با خودروی شخصی چطوری برویم؟
باید در مسیر غرب به شرق بزرگراه شهید حقانی، بعد از چهار راه جهان کودک وارد خیابان دیدار شوید. خیابانی که در ضلع غربی پارک، درست بعد از چهار راه جهان کودک و نرسیده به پل عابر پیاده قرار دارد. خودروی مبارک را هم می توانید در حاشیه همین خیابان دیدار پارک کنید یا وارد پارکینگ عمومی بوستان حضرت ابراهیم (ع) شوید.
دیده بان شو
پارک آب و آتش و بوستان بنادر به هم چسبیده اند. مرز بین این دو پارک یک برج فانوس است. برجی شبیه برج های فانوسی که در کارتون ها دیده اید یا در داستان ها خوانده اید.
استوانه ای و سفید اما نه چندان بلند با 12 متر ارتفاع. یک برج فانوس دریایی که می توان از راه پله های مارپیچ آن بالا رفت و منظره های پارک را دید زد. آدم ها را و اتوبان ها و خیابان هایی را که از دور و بر پارک می گذرند. با بالا رفتن از برج ارتفاع زیادی نخواهید داشت اما نمای 360 درجه ای منطقه زیر نگاه شماست.
آب پرتقال روی عرشه
معماری پارک آب و آتش حسابی چشم نواز است. طراحی هایی که وقتی در چشم شما می افتند، نمی گذارند به سادگی از آنها بگذرید. حتی برای کافی شاپ آن هم یک سازه زیبا طراحی شده. یک کشتی که می توانید روی آن انواع و اقسام نوشیدنی ها و دم نوش ها را میل کنید. علاوه بر این کشتی که در انتهای پارک قرار گرفته، دو بوفه دیگر هم در کنار زمین اسب سواری و نزدیک پل طبیعت وجود دارد که انواع خوردنی ها و خوراکی ها در آنها پیدا می شود.
از من بگذر
ابعاد اراضی عباس آباد خیلی بزرگتر از خیالات و تصورات شما است . اگر دلتان خواست کمی از پارک بیرون بزنید و به همسایه کناری اش ، به پارک طالقانی سر بزنید ، باید از پل طبیعت بگذرید. پلی 296 متری که بین پارک طالقانی و میدان ورودی پارک آب و آتش قرار گرفته و علاوه بر اتصال فضاهای فرهنگی و طبیعی اراضی عباس آباد راه را برای عبور عابران پیاده و دوچرخه سواران از میدان ونک تا ایستگاه مترو میرداماد و روی دره مدرس آسان می کند.
یورتمه برو!
جایی بین چادر نمایش و راپل، می توانید تهران قدیم را تجربه کنید. تجربه لذتبخش درشکه سواری را. اسب ها شما را دور پارک چرخ می دهند و برمی گردانند به نقطه اول، جایی در ضلع جنوب شرقی پارک که آنها و کالسکه هایشان را نگه می دارند. ظرفیت هر کدام از این کالسکه ها 180 کیلوگرم است؛ به اندازه دو نفر و یک کودک زیر 10 سال. اسب های اینجا هم کوچک هستند. اسبچه های خزری که شما را از ایستگاه کالسکه در پارک آب و آتش تا پل ابریشم و بوستان بنادر می برند. مسیری سنگفرش شده که از کنار آلاچیق ها، لانه کبوتر و برج فانوس می گذرد.
در ابتدای همین مسیر، جایی نزدیک ایستگاه درشکه جایی هم برای آموزش اسب سواری تدارک دیده شده. برای سوار شدن اسب های اصیل ایرانی، ترکمن و عرب که قد بلند و بالا و کشیده دارند و مدام شیهه می کشند و بر زمین سم می کوبند. مانژ کوچک بوستان آب و آتش، شما را در قلب پایتخت، اسب سوار می کند، تجربه ای که در هیچ پارک دیگری به دست نمی آید.
راننده سرخود!
اسکیت چرخ دار، دوچرخه ای ایستاده و بی صندلی یا دوچرخه برقی؛ روی این دستگاه تکنفره همه این اسم ها را می توان گذاشت اما حرفه ای ها می گویند باید اسمش را «خودران» گذاشت.
وسیله ای نسبتا عجیب که روی دو چرخ و یک محور تعادلی حرکت می کندو می توانید با آن به راحتی در گوشه و کنار پارک گشت بزنید. البته اگر قد کسی که می خواهد از آن استفاده کند به 135 سانتی متر و سن او به 15 سال رسیده باشد.
استفاده از آن خیلی راحت است. قبل از شروع حرکت هم جناب متصدی روشنتان می کند که با چه دستگاهی طرف هستید و قلق های حرکت با آن را به شما آموزش می دهد. برای سوار شدن فقط کافی است که با تقسیم کردن وزن، تعادلتان را روی آن حفظ کنید چون دو چرخ این دستگاه در طول آن قرار نگرفته. خودران ها رقیب درشکه هایی هستند که در پارک چرخ می زنند. تقابل سنت و مدرنیته. مثل اسم پارک!
ستون های آتش
از سمت بزرگراه حقانی یا خیابان دیدار جنوبی که به پارک برسید به برج های آتش برمی خورید. به چمن زارها و درختان زیبا که از بین آنها مشعل های آتش قد کشیده اند. هوا که رو به تاریکی می رود، مشعل ها جان می گیرند. کم کم می غرند و هر نیم ساعت یک بار ناگهان آتش از دهانه های آن 4 برج شعله می کشد. شعله هایی 10 متری با حرارتی زیاد. تقابلی تماشایی میان فواره های آب و شعله های آتش. احتمالا اینجاست که به حکمت نامگذاری این پارک به نام بوستان حضرت ابراهیم (ع) پی می برید.
پرواز را به خاطر بسپار
آموزش راپل و حرکت با یک طناب و قرقره در پارک آب و آتش هم جایی حوالی برج فانوس در نظر گرفته شده تا هیجان معلق ماندن میان زمین و هوا را تجربه کنید. یک نمونه در ابعاد بسیار کوچحک و ارتفاع کم که شما را سرگرم و هیجان زده می کند.
اسم اینجا را «تیرول» گذاشته اند یکی از وسوسه انگیزترین تفریحات موجود در پارک. کافی است در صف مربوطه باستید تا نوبت شما برسد. بعد روی تپه ای بلند می روید و با یک دستگیره که با قرقره به طنابی بلند وصل شده، آویزان می شوید و سر می خوئرید به سمت پایین به طرف تپه دوم که از اولی کوتاه تر است.
شرط استفاده از این راپل داشتن قدی کمتر از 2 متر و وزنی پایین تر از 120 کیلوگرم است. آنهایی هم که از ارتفاع می ترسند یا ناراحتی قلبی دارند حق استفاده از تیرول را ندارند. اگر این شرایط را داشته باشید، احتمالا شما هم مثل بقیه بین زمین و آسمان از هیجان و ترس و لذت جیغ خواهید کشید. یک جیغ ممتد و بنفش.
فواره های آب
شبیه فیلم هاست. فیلم های ژانر وحشت که ناگهان زمین ترک می خورد و آب با فشار به آسمان پرت می شود. به طرف مردمی که روی آن راه می روند و زهره ترک شده اند! اینجا اما از ترس خبری نیست. همه چیز در هیجان خلاصه می شود. در لذت برذدن از یک آب بازی بی ترس!
جایی حوالی ستون های تنومندی فلزی که زبانه های آتش از آنها شعله می کشد، سورخ هایی در زمین هست که احتمالا بچه هایی را مشغول خیره شدن به آنها می بینید. آنها منتظر هستند که موعد مقرر برسد و ناگهان آب با شدت از زمین به بالا پرتاب شود.
منبع:javan.hmg.ir
tebyan.net
گرداوری گروه فن و هنر ایران زمین