درب چوبی

اینجا هنرکده فن و هنر است .

مفهوم طراحی در زندگی و اجرای صحیح و باکیفیت است که باعث میشود من جذب زیبایی یک سازه شوم .

نمونه کار رستوران سنتی از هنر گروه صنایع چوب و هنر ایران زمین .  رستوران سنتی 

ساخت دکوراسیون کلاسیک چوبی

کارگاه ساخت درب, نحوه ساخت درب چوبی , ساخت و نصب درب , درب چوبی لوکس , درب چوبی ساختمان

درب روکش ریشه و چوب گردو پروژه مهندس آقایی نیاوران جنب کلانتری

درب چوبی رستوران و سفره خانه سنتی

گروه صنایع چوب و هنر ایران زمین طراح و سازنده انواع درب و پنجره های تمام جهت سفارش درب میتوانید از کارخانه صنایع چوب این مجموعه دیدن فرمایید .

درب قدیمی گره چینی و منبت دوره صفویه

درب قدیمی گره چینی و منبت دوره صفویه

درب رستوران

درب چوبی گره چینی ، هنر سنتی ایرانی درب رستوران , در چوبی سنتی

درب چوبی گره چینی ، هنر سنتی ایرانی درب رستوران , در چوبی سنتی

درب گره چینی و پنجره

درب گره چینی و پنجره

درب چوبی گره چینی ، هنر سنتی ایرانی درب رستوران , در چوبی سنتی

درب چوبی گره چینی ، هنر سنتی ایرانی درب رستوران , در چوبی سنتی

منبع : وبسایت درودگران


کلمات کلیدی :

گالری عکس درب های ساخته شده در کارگاه فن و هنر 

درب چوبی قدیمی اثر هنری از هنر ایرانیان ، گره چینی

درب قدیمی 200 ساله

درب قدیمی 200 ساله

گرداوری و لینک های پرطرفدار سایت فن و هنر ایران زمین :

نمونه کار ها و گالری تصاویر دکوراسیون چوبی و سنتی

اروسی اوج هنر چوب و شیشه رنگی

مرمت درب قدیمی گره چینی

مرمت درب قدیمی گره چینی

گروه صنایع چوب و هنر سنتی ایران زمین

گره چینی ریز ، اروسی سازی سنتی ، دیوار چوبی آنتیک ، طراحی دکوراسیون چوبی ، درب چوبی قدیمی ، سبک کلاسیک ، سبک سنتی و قدیمی ، ساخت لوستر با شاخه درختان ، طراحی دکوراسیون روستیک ، ،طراحی لوستر چوبی – طراحی لوستر های مجلل – طراحی لوستر باشکوه – طراحی لوستر کلاسیک – طراحی لوستر زیبا – طراحی لوستر خانه – طراحی لوستر منزل – طراحی لوستر ویلا ،  , دکوراسیون MDf – دکوراسیون دکوراسیون چوبی شیک – دکوراسیون چوبی مدرن – دکوراسیون انتیک چوبی،  لوکس قدیمی – دکوراسیون فن و هنر ایران زمین ، صنایع چوب مجلل – دکوراسیون قدیمی و کلاسیک – دکوراسیون روستیک خانه – دکوراسیون داخلی  منزل – دکوراسیون ایران  ویلا – دکوراسیون مینیمال آپارتمان ، دکوراسیون,دکوراسیون داخلی,دکوراسیون منزل,طراحی داخلی,معماری داخلی,دکوراسیون آشپزخانه,دکوراسیون داخلی منزل,دکواسیون اتاق خواب,دکوراسیون سایت درودگران ,طراحی داخلی ساختمان ، درب چوبی ، گره چینی ، منبت ، معرق

آثار حجم های چوبی  ، اثار هنری فرم و فیگورهای طبیعی تنه و اجزای درختان از جمله ریشه و شاخه ،  حجم های چوبی ، تنه درخت قدیمی ، کنده و شاخه ، ریشه ، پوست درخت

طراحی و ساخت میز و صندلی چوب تنه درخت دکوراسیون روستیک

طراحی و ساخت میز و صندلی چوب تنه درخت

فتو وود ایران زمین  تصاویر  ایران دکوراسیون

ایران تهران جهان فقط دکوراسیون تمام چوب

ام دی اف سرطان زا است . طراحی داخلی .  کابینت آشپزخانه  مجـسمه های حیـرت انگیز با تـراشه های چـوب  طراحی داخلی منزل  استاندارد چوب  کنترل کیفیت چوب  کیفیت چوب کنترل کیفیت در کارخانه  دانلود آشپزخانه  آشپزخانه تمام عیار مرجع دکوراسیون ایران زمین

سایت صنایع چوب و دکوراسیون ایران زمین

اولین و کامل ترین وبسایت ( ژورنال الکترونیکی ) گالری عکس ، فتو وبسایت دکوراسیون

بانک اطلاعاتی صنایع چوب

دکوراسیون دفتر کار ، میز کار تمام چوب

معماری و صنعت در صنایع چوب و هنر ایران زمین

دکوراسیون سنتی تمام چوب چنار

نقش چوب چنار ، چوب چنار در دکوراسیون سنتی

نقش چوب چنار ، چوب چنار در دکوراسیون سنتی

دکوراسیون،دکوراسیون منزل،دکوراسیون خانه

عکس دکوراسیون منزل, عکس دکوراسیون منزل, مدل دکوراسیون منزل, عکس مدل دکوراسیون منزل, دکوراسیون, دکوراسیون خانه, دکوراسیون مدرن منزل, دکوراسیون شیک منزل .

عکس دکوراسیون داخلی منزل ( دکوراسیون چوبی )

عکس دکوراسیون داخلی منزل ( دکوراسیون چوبی )

دکوراسیون تمام چوب اش ، wood ash

دکوراسیون – این وبسایت  به شما کمک میکند تا خانه و محل کار زیباتری داشته باشید .

دکوراسیون اتاق کودک و نوجوان .

دکوراسیون اتاق کودک قلعه صورتی

دکوراسیون اتاق کودک قلعه صورتی

دکوراسیون داخلی,دکوراسیون منزل,دکوراسیون اتاق خواب

دکوراسیون اتاق خواب

دکوراسیون اتاق خواب

دکوراسیون , دکوراسیون داخلی , مدل پرده , دکوراسیون منزل, پرده, دکوراسیون داخلی منزل, لوستر, دکوراسیون آشپزخانه, دکوراسیون اتاق خواب, دکوراسیون خانه, مدل.

دکوراسیون – دکور خانه    –

دکوراسیون منزل ,;کاور پرده ,دکوراسیون داخلی منزل ,لوستر چوبی ,دکوراسیون آشپزخانه تمام چوب  دکوراسیون سنتی با تنه درخت ،  دکوراسیون داخلی  مدل  پرده  دکوراسیون  منزل , دکوراسیون اتاق خواب ,دکوراسیون خانه

دکوراسیون مدرن چوبی  , معماری سازه های چوبی , مبلمان تمام چوب جنگلی  , ژورنال صنایع چوب  , تصاویر سازه های چوبی  , آشپزخانه کابینت چوبی ، ضد آب ، واتر پروف ، مقاوم دربرابر حمله موریانه و .. ، آنتی باکتریال ، محافظ یو وی اشعه مضر نور خورشید ، ضد خش ، لاک الکل ، رنگ فنلاتدی ، چوب فنلاند ، slp
برچسب‌ها: گره چینی, درب قدیمی, درب, درب تمام چوب
درب چوبی ضد آب و مقاوم دربرابر پوسیدگی

طراحی و ساخت انواع دربهای چوبی با ضمانت نامه کتبی

 

ضد آب و مقاوم دربرابر پوسیدگی

درب چوبی فدیمی

درب چوبی , گالری عکس درب چوبی و درب های قدیمی

برچسب‌ها: درب چوبی, درب قدیمی, درب, درب تمام چوب

دیوار ورودی و کنسول قدیمی ( دکوراسیون درب قدیمی )

در بخش ورودی منزل علاوه بر زیبایی باید به موضوع کاربری و هویت منزل نیز بپردازیم .  WWW.ASHWOOD.IR

کنسول چوبی با جاکتابی ابتکاری

در اغلب موارد دیده میشود که در ورودی منزل فقط به ساخت یک جاکفشی  و یا  ( جا لباسی با میز اینه یا کنسول ورودی ) اکتفا میشود ، و توجه ای به مسیر رفت و آمد و نیاز های کاربر نشده است .

ورودی منزل مسیری است که هر روز و شب برای دسترسی به کارهای بیرون منزل باید از ان عبور کنید . نیازهای ما در یک ورودی خوش نقشه و بقولی مهندسی ساز میتواند شامل موارد زیر باشد که البته بستگی به فرهنگ و زندگی شخص دارد :

در یک ورودی میتوانیم تمهیدات زیر را بکار ببریم .

1 – جاکفشی

2 – سکوی نشیمن

3 – کنسول و اینه

4 – جالباسی مناسب که شامل :جای چکمه ، بارانی ، جای چتر و عصا ، جای کلاه و..

5 -پادری مناسب برای فصول مختلف .

در این بخش بر اساس متراژ میتوان بخشهایی را حذف یا اضافه کرد :

صندوقچه قدیمی :

در منزل یکی از اقوام به دکوری جذاب برخوردم که امیدوارم بتوان بخوبی ان را تفسیر کنم .

در این دکور و قتی شما از درب اسانسور وارد فضای جلو درب میشدید به تابلو زیبایی برمیخوردید که بر روی ان گلی زیبا تعبیه شده بود . بر روی کلید ها نشانه هایی درمورد زنگ یا روشنایی نصب گردیده بود . درب ورودی واحد یک درب با نقش چوب گره دار به رنگ قهوه ای سوخته بود . درب که باز میشد شما با یک دیوار در روبرویتان مواجه میشوید که دید به داخل خانه را مسدود میکند . ( دیوار محرمیت )

این دیوار که با چوب هایی زیبا و با رنگ نخودی بر روی دیوار نصب شده ، زمینه کار دکوراتیو بوده و بر روی ان یک میز قدیمی با کشو های کوچک تزئینی کار کرده و دو پایه جلو ترکیبی از منبت و معرق بود

در کناره ها دو جا شمعی زیبا و سنتی کار شده بود .

در کنار درب سمت راست محلی برای اویز لباس تعبیه شده بود . که متاسفانه بدلیل استفاده از MDF  هیچ تناسبی با دکوراسیون منزل نداشت .

از درب که وارد میشدید سمت چب یک صندوق طرح قدیمی بزرگ بود ( ساخته خودم ) و بر روی صندوق یک نشیمن طراحی شده بود که بتوانید بنشینید و کفشهای خود را به راحتی تعویض کنید  .

در کل ترکیب لوازم و سبک طراحی کلاسیک و روستیک ان باعث میشود تا اثری دلپذیر در ذهن انسان بجا ماند .

 

در کل برای وررودی یک واحد مسکونی بر اساس نقشه محل ورودی ابعاد و سفارش مشتری باید به یک طرح قابل قبول رسید .

با تشکر از توجه شما گروه صنایع چوب و هنر ایران زمین

برچسب‌ها: دیوار, ورودی, کنسول, درب قدیمی

معماری سنتی عربستان و ساخت درب های چوبی ، زیبا و منحصر بفرد توسط صنعتگران عرب

سلام دوستان و هنردوستان عزیز . همانطور که میدانید هنر زبانی است که همگان میتوانند ان را تفسیر کنند .

در بین سایتها به یک سایت برخوردم که درباره هنر سنتی عربستان و ساخت درب های چوبی منحصربفرد ، متن زیر را درج کرده بود ، به خاطر زیبایی و ارزشمند بودن تصاویر و هنر این هنرمندان این متن را بصورت ترجمه کلمه به کلمه در این سایت اوردم . البته بطور کلی با مرور کلمات میتوان به منظور نویسنده رسید . امیدوارم از مطالعه ان لذت ببرید .

 

درب چوبی قدیمی با نقوش گره چینی شده

لینک اصلی را در انتهای مطلب درج کرده ام تا بتوانید از سایت منبع این متن هم دیدن فرمایید . با تشکر از توجه شما حیدری سایت فن و هنر ایران زمین

مهمان نوازی جوهره فرهنگ عرب است . و جایی که این مهمان نوازی اغاز میگردد جلو درب منزل است . در معماری سنتی عربستان، صنعتگران استعدادهای خود را در طراحی، ساخت و ساز دکوراسیون درب ورودی بطوری استادانه و از روی عشق ( دل بازی کلمه ایست که در اینجا ذکر شده است به معنای عشق بازی هنرمند با اثری که خلق کرده ) تبدیل چوب و یراق و رنگ به محصولای منحصر به فرد (عربی و اسلامی ) است.

 

 

مهمان حبیب خداست .

در نجد، صاحبان خانه است که درب ان فول رنگ امیزی و نقاشی شده است .

در جده، درب های چوبی حکاکی شده با نقوش پیچیده گره چینی  وجود دارد . در جنوب و جنوب غربی مناطق، روشن درهای تکمیل خانه های وضوح رنگ دار رنگی.

خانه های سنتی از (در کنار دریای سرخ و خلیج عربی)، سنگ (در ارتفاعات، شمال نجد) و گل مرجان (در هر دو صحرا و در مناطق حاصلخیز) ساخته شد.

 

چوب عمدتا در عربستان سعودی برای مصارف ساختمانی و تزئینی مورد استفاده قرار میگیرد . کمبود آن در بسیاری از مناطق از پادشاهی آن تلقی یک کالا بسیار با ارزش به با صرفه جویی استفاده می شود.

چوب ساج و چوب صندل با هزینه های سنگین و گران از هند وارد شده است و در نتیجه تنها فقط ثروتمندآن میتوانند این چوب را در ساخت خانه های خود استفاده می شود. متوسط درب از گز شایع تر (ithal) یا چوب درخت خرما ساخته شده است.

 

در ساخت درب های چوبی ، صنعتگر ( نجاران و اهنگران ) را دو یا سه شاخه را به شکل سنگ سردر از راهرو، شناخته شده به عنوان sakif. تخته های ضخیم تر استفاده می شود به شکل درب.

 

Ithal نور و چوب قوی است ( شفاف ، درخشنده و بسیار محکم است ). یکی از ویژگی های ithal ان است که آن را برای ساخت و ساز محبوب ساخته ، مقاومت آن در برابر ترک خوردگی و مقاومت گسترش و کوچک با تغییر در آب و هوا می باشد.

 

بسیاری از خانه ها، به ویژه در جده، حاشیه زینتی گچ استادانه درست شده تزئین ورودی خود را داشتند. نشسته یا بالای درب و یا فریم را در همه طرف، این باند زینتی ترکیب نقوش زیبا و خط عربی. کتیبه های بازدید کننده استقبال و یا پر برکت ساکنان خانه. خانه های رویایی درب دو تزئین شده با نقش برجسته های چوبی حک شده عمیق بود. ویندوز اغلب کنده کاری شده بودند برای مطابقت. چوب ساج مواد ترجیح داده بود، هر دو برای آن را به عنوان یک ماده گران قیمت، و همچنین برای مقاومت آن در برابر حشرات. با این حال، چوب ساج سخت تر به حک کردن بود.

همانطور که بسیاری از ساختمان ها در جده از مرجان ساخته شد، فریم درب چوبی به عنوان یک تقویت و حمایت از دیوار اصلی خانه علاوه بر بهبود ظاهر آن عمل کرده است. در جده، یک نیروی کار بزرگ و با استعداد از نجاران که این درب منحصر به فرد ایجاد شده است

در نجد، خانه های خشت و گل ساخته شده بودند. در حالی که این مواد عملی برای آب و هوای گرم از منطقه بود، آن را فاقد رنگ. درهای چوبی با کنده کاری پیچیده ای که است colorfully به رنگ آبی، زرد، قرمز و سبز رنگ شد این خانه، روح تازه. ساکنان سبک شخصی خود را در طراحی و نقاشی از درهای خود را بیان شده است. طرح در انواع بی نهایت بود، اما همیشه دارای یک طرح هماهنگ است. این واحه از رنگی متحرک چشم انداز نجدی بی ثمر است.

درب خیابان از خانه در ریاض بزرگ و به طور کلی از یک تخته تک از چوب ithal یا نخل ساخته شده بود. آنها در محل با لولا آهن سنگین ثابت شد.پانل های بالا، مرکز و پایین تر تشکیل شده توسط متقابل تیرهای از چوب به عنوان پانل های جداگانه برای دکوراسیون تحت درمان قرار گرفتند. صنعتگران الگوهای سیاه و سفید هنری را به درب با آهن داغ سوزانده. این روش مورد علاقه از ارایش در ریاض بود، هر دو برای تداوم آن و توانایی خود را به مقاومت در برابر آب و هوا.

سازندگان Unaizah در قاسم به ویژه برای درب و کرکره های تزئینی در طرح های هندسی پیچیده مشهور بود. صنعتگران از قاسم اغلب به ریاض سفر به مد گچ گچ و یا به حک کردن درب.

در گذشته، درهای بیشتر با knockers برنج دست ساز و برنج نشون بزرگ تزیین شده بودند برای برگزاری تخته از چوب در محل. قفل نیز دست گردد از چوب یا فلز شد.

معماران مدرن و برنامه ریزان شهرستان در پادشاهی ارزش های فرهنگی و تاریخی از درب قدیمی را تشخیص دهد. آنها این سبک منحصر به فرد را در پروژه های طراحی مدرن برای خانه های مسکونی و کسب و کار وفق دهند. پروژه های نگهداری و همچنین در سراسر انگلستان وجود دارد برای حفظ این گنجینه های غیر قابل تعویض از گذشته است. در ریاض و جده، که در آن است مانند انتخاب برجسته درب های سنتی وجود دارد، وجود دارد در حال تلاش برای حفظ و حفظ شخصیت سنتی و معماری از شهرستان. در مناطق دیگر از پادشاهی، شهرستانها و شهرهای در حال تلاش برای حفظ گذشته خود را برای نسل های آینده از یادگیری و لذت ببرید.

 

Hospitality is the very essence of Arabian culture. And where does this welcome begin, but at the door of one’s home. In traditional Saudi architecture, artisans lavished their talents on the design, construction and decoration of elaborate doors, turning out uniquely Arab and Islamic products.

Traditionally, guests entering a home anywhere in the Kingdom would be welcomed by a variety of door styles. In the Najd, home owners color fully painted their wooden front doors. In Jeddah, wooden doors were intricately carved. In the south and southwest regions, brightly colored doors complemented vividly hued homes.

Traditional homes were constructed from coral (along the Red Sea and Arabian Gulf), stone (in the highlands, the northern Najd) and mud (in both desert and in fertile areas). Wood was primarily used in Saudi Arabia for structural and decorative purposes. Its scarcity in many regions of the Kingdom deemed it a very precious commodity to be used sparingly. Teak and sandalwood were imported at great expense from India and therefore only the very wealthy used it in constructing their homes. The average door was constructed from the more common tamarisk (ithal) or palm wood.

In constructing a wooden door, an artisan would take two or three branches to form the lintel of the doorway, known as sakif. Thicker planks would be used to form the door.

Ithal is a light and strong wood. One of the features of ithal that made it popular for building is its resistance to cracking and ability to expand and shrink well with changes in the weather.

Many homes, particularly in Jeddah, had elaborate plaster friezes decorating their entrances. Sitting either above the door or framing it on all sides, these ornamental bands combined beautiful motifs and Arabic calligraphy. The inscriptions welcomed visitors or blessed the inhabitants of the home. Fancier homes had double doors decorated with deeply carved wooden reliefs. Windows were often carved to match. Teak was the preferred material, both for its status as an expensive material, as well as for its resistance to insects. However, teak was more difficult to carve.

 

As many buildings in Jeddah were constructed from coral, the wooden door frames acted as a reinforcement and support for the main wall of the house in addition to enhancing its appearance. In Jeddah, there was a large and talented workforce of carpenters who created these unique doors.

In the Najd, the houses were made of mud brick. While it was a practical material for the hot climate of the region, it lacked color. Wooden doors with intricate carvings that were colorfully painted in blue, yellow, red and green enlivened these homes. Residents expressed their personal style in the design and painting of their doors. The designs were infinite in variety, but always possessed a harmonious scheme. These oases of color animated the barren Najdi landscape.

 

The street doors of houses in Riyadh were large and generally made of a single plank of ithal or palm wood. They were fixed in place with heavy iron hinges. The upper, central and lower panels formed by the cross-beams of the wood were treated as separate panels for decoration. Craftsmen burned artistic black patterns into doors with hot irons. This was the favored method of embellishment in Riyadh, both for its permanence and its ability to resist climate.

 

The builders of Unaizah in Qasim were especially renowned for their decorative doors and shutters in intricate geometric designs. Artisans from Qasim often traveled to Riyadh to fashion plaster moldings or to carve doors.

 

In the past, doors were further adorned with handmade brass knockers and large brass studs to hold the planks of wood in place. Locks were also hand-crafted from wood or metal.

Modern architects and city planners in the Kingdom recognize the cultural and historical value of old doors. They adapt these unique styles into modern design projects for residences and businesses. Preservation projects also exist throughout the Kingdom to maintain these irreplaceable treasures of the past. In Riyadh and Jeddah, where there is such an outstanding selection of traditional doors, there is an on-going effort to preserve and maintain the traditional character and architecture of the city. In other areas of the Kingdom, cities and towns are making efforts to preserve their past for future generations to learn from and enjoy.


 

برچسب‌ها: درب قدیمی, گره چینی, نجاری درودگری, هنر سنتی

نمونه کار کارگاه درودگری و نجاری فن و هنر ایران زمین

نمونه کار کارگاه درودگری و نجاری فن و هنر ایران زمین
با بیش از 20 سال سابقه

www.woodash.ir

کوبه طرح قدیم ساخته شده به روش ریخته گری با چدن

ساخت کوبه و لولای درب های قدیمی به روش سنتی توسط اقای حیدری انجام میشود .

گره چینی ، ارسی سازی طراحی و ساخت دربهای قدیمی

گل میخ ریز ، کوبه کوچک و بزرگ

گرداوری و لینک های پرطرفدار سایت فن و هنر ایران زمین :

نمونه کار ها و گالری تصاویر دکوراسیون چوبی و سنتی

اروسی اوج هنر چوب و شیشه رنگی

 

نی بامبو به ضخامت 2 الی 5 سانتی متر بدون ترک و شکستگی .

انواع گلدان چوبی با طرح های مختلف ضد آب مناسب برای چرورش گل و گیاهان حساس .

تزئین شده با چوست نوعی درخت وحشی

گلدانهای چوبی

طرح کشتی و لنگر با یراق الات قدیمی

گلدان های ساخته شده با چوب و پوست درختان وحشی ، بامبو سبز ، با مبو سوخته ، حصیر سبز و حصیر چینی

 

کوبه و کلون

 

گوشه و تزئینات جعبه ظریف

 

دستگیره قدیمی ساز

گل میخ پرسی و گل میخ دست ساز

جاکفشی طرح قدیم ، گلدان چوبی صد درصد ضد اب و سازگار با محیط زیست

صندوقچه چوبی در ابعاد مختلف

صندوقچه چوبی

انواع لوازم دکوری ، مطابق با سفارش

درب چوبی قدیمی

 

صندوقچه سفارشی ساز

گل میخ شمسه،گل میخ لولا کلون و یراق سنتی درب ها و دکوراسیون قدیمی

قاب گره

یراق الات قدیمی ساخته شده از ورق درجه 3 ، اهن درجه 2 و برنجی درجه یک

نمونه های قدیمی بر اساس هنر زمودگری و چلنگری نیز ساخته میشود . ( به سفارش مشتری )

انواع یراق قدیمی ، قفل ، کلون و کوبه

انواع گره جهت دکوراسیون یک رستوران سنتی

حصیر پشت صندلی

 

ستون و حاشیه بوفه تمام چوب تمام منبت ، معرق و گره سازی شده

گره چینی با حصیر

جا چراغی و جا شمعی

دیوار کامپوزیت طرح سنگ انتیک

منبع : وبسایت فن و هنر ایران زمین

کپی از تصاویر و نمونه کارهای این سایت غیر قانونی و موجب پیگرد میگردد .

با تشکر حیدری

 

برچسب‌ها: هنرهای سنتی, نجاری درودگری, گره چینی, درب قدیمی

در چوبی ، انواع دربهای دولنگه ( دو لته ) فدیمی درب سبک قدیم در قدیمی روستیک
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٧

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
کوبه (در) ( عکس در قدیمی ایرانی )
کلون دربی قدیمی ، کاشان (در قدیمی )

An Old Knocker, Kashan

 

در چوبی ، انواع دربهای دولنگه ( دو لته ) فدیمی

درب سبک قدیم

در قدیمی روستیک

کوبه ها و راز های در های ایران
عکس از (چهار راه سرچشمه)

کوبه
کوبه وسیله ای خاص و زیبا در معماری ایران زمین .

کوبه وسیله‏ای فلزی است که بر در خانه‏ روی صفحه‏ای فلزی به نام پولک نصب‏ می‏شود و با کوبش آن بر گل‏ میخ می‏توان‏ صاحب خانه را از وجود شخصی در پشت در آگاه‏ کرد.

کوبه وسیله‏ای است که روی شی دیگری‏ کوبیده می‏شود که با توجه به شکل و اندازه کوبه‏ و شیئ مضروب ، آهنگ ضربات تغییر خواهد کرد.

 

کوبه ‏ها ابتدا از آهن و بعدها از برنج‏ ساخته شد.

 

نمونه کوبه  ‏های آهنی قدیمی‏ برجای مانده حدودا مربوط به 350 سال‏ پیش است ولی تاریخ استفاده از کوبه ‏های‏ برنجی برای در منازل مربوط به 50 سال‏ پیش می‏شود قدیمی‏ترین‏ کوبه‏ های برنجی را می‏توان بر در ورودی‏ مدرسه ‏ی ابراهیم ‏خان در کرمان و مدرسه ‏ی آقابزرگ در کاشان مشاهده‏ کرد.

عکس ورودی مدرسه ابراهیم خان

کوبه اثری خاص در هنر ایران است چرا که به دلیل وجودد پاره‏ای عوامل جغرافیایی، اجتماعی،مذهبی و گاهی سیاسی،در برخی‏ نقاط ایران،شکل معماری سنتی و درونگرای‏ ایران،وجود چنین وسیله‏ای را طلب می‏کرده و از آن عنصری ضروری و لازم در زندگی پدید آورده است.

همان‏طور که می‏دانید بخش‏ بزرگی از سرزمین ایران دارای آب و هوایی گرم‏ و خشک با بارندگی کم،همراه با طوفان‏های‏ شن و آفتاب‏های سوزان است.معماران ایرانی منطقه با شناخت صحیح از ویژگی‏های آب هوایی باید محیط امن و دلپذیری را برای اهل خانه فراهم‏ می‏ساختند.

 

با توجه به محیط گرم و خشک اطراف و بافت متراکم فاقد فضای سبز عمومی،حیاط داخلی مناسب برای ایجاد یک باغ کوچک و حوض و جوی‏های آب بود که این مجموعه فضای وسیعی را بین ورودی خانه و محل‏ اسکان خانواده به وجود می‏آورد.ایجاد چنین معماری که با محیط بسته و دیوارهای بلند عملی می‏شده در شکل‏گیری اولیه خانه ‏های درونگرا نقش‏ بسزایی داشته است.

علاوه بر داشتن محیطی سبز در اطراف خانه،عوامل‏ فرهنگی و بحث دور نگاه داشتن حریم مقدس خانواده از دید اغیار،بحثی است‏ که در دوره اسلامی در مناطق خاصی در ایران اهمیت بیشتری یافت.هرچند که تاریخ پیدایش خانه‏های درونگرا به پیش از اسلام می‏رسد ولی در دوره‏ اسلامی ارج نهاده و تقدس بخشیدن به‏ اعضای خانواده،معماران را به رعایت‏ برخی نکات ترغیب کرد.

 

طراحی این حریم به اشکال مختلف‏ در یک جا چند حیاط ( اندرونی و بیرونی ) صورت گرفته است.

محارمی که در چنین‏ خانه‏ هایی زندگی می‏کردند علاوه بر حضور فردی در پشت در باید از جنسیت او نیز آگاهی می ‏یافتند.

کوبه وسیله ا‏ی‏ ضروری همه خانه ‏ها بوده است.

با پژواک‏ صدای دق الباب که در راهروی بدون‏ پنجره‏ ی ورودی بنا می‏ پیچید، کسی از اهل خانه برای گشودن در پیشقدم‏ می‏ شد.

 

در تمامی مناطق گرم و خشک ایران‏ استفاده از کوبه مرسوم بود ولی چگونگی‏ ساخت و تزیین آن در هر شهر متفاوت‏ بوده است.

شکل و فرم کوبه و کلون

شکل کوبه‏ ها گاهی به‏ حدی هنرمندان ساخته شده که‏ می‏توان آن را اثری منحصربه‏ فرد دانست و گاه هر کوبه وجه مشخصه‏ خانه یا خانواده‏ ای محسوب می‏ شده‏ است.

کوبه ها چگونه ساخته میشوند ؟

عکس سمت راست کوبه زنانه و سمت چپ کوبه بزرگتر با صدای بم ، کوبه مردانه است . فن و هنر ایران زمین

در ساختن کوبه‏ ها ابتدا قطعه‏ آهنی را در کوره گداخته و با گیره‏ مخصوص آن را از کوره بیرون و سپس قطعه را روی سندان گذاشته‏ و با چکش‏ کاری آن را به شکل‏ مورد نظر در می ‏آوردند .

در پایان‏ سوهان زدن یا قلم‏زنی و حکاکی‏ روی آن انجام می‏شد . با توجه به‏ تزئینات روی کوبه و سایر الصاقات فلزی درها به نظر می‏رسد که یا چیلانگران ( چلنگر ) در کار قلمزنی تبحری پیدا کرده بودند و یا از اسناد قلمزنی می‏ خواستند تا تولیدات آنان را با نقوش ساده بیاراید که‏ همین خصوصیت سبب تنوع در این آثار شده است.

حتی در ساده‏ ترین کوبه که به نظر می‏ رسد به صورت انبوه تولید شده است، دو کوبه کاملا یکسان نمی‏ توان یافت. که این نشانه دست ساز بودن و کار سلیقه ای هنرمندان ست .

انواع کوبه

کوبه ها در تزیین  ، وزن و طنین با یکدیگر تفاوت دارند.

معمولا کوبه‏ های‏ مدارس و اماکن متبرکه دارای تزیینات مفصل ‏تر از کوبه‏ های منازل است.

عکس : درب چوبی طرح در قدیمی

کوبه‏ ها معمولا به دو نوع اصلی ساخته می‏ شود . کوبه ه‏ایی که به صورت حلقه‏ و با صدای زیر ساخته شده و مخصوص خانم ‏ها است و کوبه ا‏ی دیگری که به‏ آن چکش می‏گویند و صدای بم دارد و مخصوص آقایان می‏ باشد مشخص‏ است که کوبه‏ ها معمولا به صورت جفت بر روی دو لنگه در نصب می‏شود.

به نظر می‏ رسد کوبه ‏ مخصوص آقایان روی لته در سمت چپ و کوبه‏ مخصوص خانم‏ها روی لته‏ در سمت را نصب می‏شود.

(( (لَ تُِ) (اِ.) 1 – تکه پارچة کهنه . 2 – تخته های مستطیلی که در بعضی نقاط گیلان و مازندران به جای سفال پشت بام به کار برند  لنگه در. ))

 

 

لازم به ذکر است که این‏گونه قراگیری کوبه ‏های در ثابت نبوده و در مواردی که در ورودی به مکان موردنظر به نوعی مخصوص به خانم‏ ها باشد مانند در مطبخ‏ خانه ، محل کوبه ‏ها تغییر می‏ کند.

 

 

کوبه‏ ها دارای تزیینات بسیار متفاوتی‏ است . کوبه‏ های حلقوی به اشکال مختلف مانند قلب ، سرترنج ، نعل و سیب ساخته میشدند .

 

 

علاوه بر ان بر روی کوبه ها قلمزنی و حکاکی های زیبایی به جهت زیباسازی در انجام می شد که این کار توسط زمودگری و چلنگر ها به اجرا در می اید .

 

 

درب چوبی ، قفل قدیمی ، چفت و بست درب قدیمی  موجود است . فن و هنر ایران زمین

یراق و انواع گل میخ قدیمی کارگاه فن و هنر ایران زمین

عکسهایی از کارگاه هنر و معماری ، فن و هنر ایران زمین

گالری عکس و تصاویر یراق الات قدیمه و انواع گل میخ قدیمی  کارگاه فن و هنر ایران زمین

 

در معماری ساختمان های قدیمی خانه های یزد در چوبی با گل میخ های آهنی وکوبه های سنتی وجود دارد.

 

لگو سایت گروه فن و هنر ایران زمین – www.woodash.ir

 

 

رنگ فیروزه ای متمایل به سبز معروف به سبز آبی

قاب عکس ساخته شده به سبک قدیمی ،  روستیک ، استفاده از تنه و شاخه خشک درختان بجهت ایجاد حس مجاورت با طبیعت

منابع :

گرداوری و ویرایش گروه فن و هنر ایران زمین

ویکی پدیا

http://www.noormags.com

«چفت» هر لته در بالا به یک یا دو رشته زنجیر ظریف مجهز شده که ته آن با قبه ای روی پولک به لته و سر آن با سرچفتی مادگی دار به چهارچوب بسته می شود.

چفت و بست در قدیمی

 

 

گرداوری گروه فن و هنر ایران زمین

طراح و مجری سازه های سنتی ( درب قدیمی ، پنجره ارسی ، صندوقچه قدیمی ، کمد و میز و صندلی و مبلمان سنتی )

منبع : وبسایت گالری عکس

برچسب‌ها: در قدیمی, درب تمام چوب, درب, درب قدیمی

کلاغپر
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٧

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
«کلاغپر» معمولا ً از یک قطعه چوب یا تخته افقی تشکیل شده که پشت شاخ چهارچوب جای می گیرد، و گاهی هم از هم جدا و به شکل ذوزنقه است.

برچسب‌ها: درب قدیمی

نمائی از خانه زیبای علی اسفندیاری ( نیما یوشیج ) در یوش. – نمائی از درب قدیمی و
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٦

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
در قدیمی

نمائی از خانه زیبای علی اسفندیاری ( نیما یوشیج ) در یوش

 

نمائی از درب قدیمی و سنتی ورودی خانه

گرداوری فن و هنر ایران زمین

برچسب‌ها: در قدیمی, درب قدیمی, درب, هنرهای سنتی

دکوراسیون قدیمی گل میخ درب چوبی کلون کوبه یراق الات هنر قدیمی و سنتی ایران زمین
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٥

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
دکوراسیون داخلی چوبی ، روستیک

( گالری عکس مصنوعات چوبی لوکس )

Iranian Wooden Art Gallery

20 سال + 50 سال = 70 سال تجربه

دکوراسیون قدیمی

درب قدیمی

ساخت سازه های چوبی لوکس و ظریف

گل میخ درب چوبی قدیمی ، 20 سال + 50 سال = 70 سال تجربه

لولا و گل میخ های قدیمی ، اتشکاری ، چلنگری ، گره چینی ، ارسی سازی و درودگری در کارگاه فن و هنر ایران زمین

یراق الات قدیمی ( ساخت درب چوبی قدیمی ) ، ارسی سازی ، گره چینی ، نجار قدیمی ، گروه درودگران ایران زمین

طراحی و ساخت درب قدیمی ، گره چینی ، پنجره ارسی ، ارسی سازی

گل میخ درب قدیمی چوبی ، طرح شمسه با کله قندی ( جنس برنچ )

گل میخهای درب چوبی ( کلون و کوبه قدیمی ) طرح شمسه با کله قندی ( جنس برنچ )

 

یراق در قدیمی ، گوشه ، کنجی فلزی ، طرح شمسه با کله قندی ( جنس برنچ )

تاج یک درب قدیمی

گل میخ لوکس طلایی

طرح شمسه با کله قندی ( جنس برنچ )

گروه هنری ایران زمین

منبع : وبسایت صنایع چوب و هنر ایران زمین

برچسب‌ها: گل میخ, دکوراسیون قدیمی, کله قندی, درب قدیمی

دزدی از درب های قدیمی ، سرقت گل میخ ها و کوبه های درب های قدیمی ایرانی
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٠

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
دزدی کتیبه‌های تاریخی شیراز عکس
دزدی از درب های قدیمی ، سرقت گل میخ ها و کوبه های درب های قدیمی ایرانی

خانه های تاریخی و قدیمی شهر شیراز دارای سردر یا کتیبه هایی از نوع کاشیهای معرق و لعابی است که معمولا به آیاتی از قرآن کریم،
بسم الله و آیه مبارکه وان یکاد مزین هستند.
کتیبه های تاریخی سر در ورودی و کوبه های بسیاری از خانه های قدیمی شیراز مدتی است شبها ناپدید می شوند این در حالی است که برخی از خانه هایی که کتیبه ها و کوبه های خروجی آنها دزدیده شده در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند.

خانه های تاریخی و قدیمی شهر شیراز دارای سردر یا کتیبه هایی از نوع کاشیهای معرق و لعابی است که معمولا به آیاتی از قرآن کریم، بسم الله و آیه مبارکه وان یکاد مزین هستند. اما مدتی است که صاحبان این خانه ها متوجه شده اند این کتیبه ها و کوبه های سرجای خودشان قرار ندارند بلکه با ضرب چکش از جا کنده شده اند.

سرقت کتیبه های خانه های تاریخی در حالی انجام می شود که هرگونه دخل و تصرف در بناهای به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی بر خلاف قوانین است و هر گونه تغییری در آنها باید با مجوز سازمان میراث فرهنگی انجام شود.

حسن صالحی، کارشناس میراث فرهنگی با بیان اینکه بیشتر این کتیبه ها مربوط به دوران پهلوی است به خبرنگار مهر می گوید: احتمال اینکه صاحبخانه ها این کتیبه ها را برداشته باشند بسیار کم است چون با اینکه بسیاری از این خانه ها در طرح های عمرانی خراب می شود اما باز هم صاحبان این خانه ها حاضر نمی شوند تا زمانی که آنجا ساکن هستند کتیبه را از سر در بردارند.

وی ادامه داد:
در خانه های تاریخی عناصر معماری بسیار ارزشمندتری نیز وجود دارد که صاحب خانه می تواند آنها را جدا کند بنابراین باید فردی غیر از صاحبان خانه های تاریخی این کتیبه ها را برداشته باشند.

یکی از کارشناسان سازمان میراث فرهنگی نیز که به دلیل منع مصاحبه کارشناسان این سازمان با خبرنگار مهر از گفتن نامش معذور است در این باره توضیح می دهد:
نه تنها کتیبه موجود سردر خانه های خانه های قدیمی دزدیده شده بلکه برخی از درهای ارزشمند، برنجی درها و کوبه ها نیز به سرقت رفته است.

او با اعلام اینکه بیشتر این سرقت ها در محدوده بافت تاریخی شهر رخ داده است ادامه می دهد:
مشکل حفاظت و معضلات اجتماعی شهر است.
چون بیشتر این اتفاقات در مکانهایی رخ داده که هم خانه های تاریخی زیادی در آن بخشها متمرکز است و هم معتادان زیادی برای تامین هزینه هایشان با مشکل مواجه شده اند.

این کارشناس میراث فرهنگی می گوید:
برخی از خانه هایی که کتیبه ها و کوبه های خروجی آنها دزدیده شده در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند و برخی دیگر فقط ارزش معماری دارند.
اما با این حال مسئولیت برخورد و پیگیری این سرقتها به عهده نیروی انتظامی و مسئولان شهری است نه سازمان میراث فرهنگی.

(خانه نصیر الدوله-چهار راه سیروس)
گرداوری
www.woodash.ir

برچسب‌ها: کتیبه, کوبه, هنرهای سنتی, درب قدیمی

دزدی از درب های قدیمی ، سرقت گل میخ ها و کوبه های درب های قدیمی ایرانی
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٠

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
دزدی کتیبه‌های تاریخی شیراز عکس
دزدی از درب های قدیمی ، سرقت گل میخ ها و کوبه های درب های قدیمی ایرانی

خانه های تاریخی و قدیمی شهر شیراز دارای سردر یا کتیبه هایی از نوع کاشیهای معرق و لعابی است که معمولا به آیاتی از قرآن کریم،
بسم الله و آیه مبارکه وان یکاد مزین هستند.
کتیبه های تاریخی سر در ورودی و کوبه های بسیاری از خانه های قدیمی شیراز مدتی است شبها ناپدید می شوند این در حالی است که برخی از خانه هایی که کتیبه ها و کوبه های خروجی آنها دزدیده شده در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند.

خانه های تاریخی و قدیمی شهر شیراز دارای سردر یا کتیبه هایی از نوع کاشیهای معرق و لعابی است که معمولا به آیاتی از قرآن کریم، بسم الله و آیه مبارکه وان یکاد مزین هستند. اما مدتی است که صاحبان این خانه ها متوجه شده اند این کتیبه ها و کوبه های سرجای خودشان قرار ندارند بلکه با ضرب چکش از جا کنده شده اند.

سرقت کتیبه های خانه های تاریخی در حالی انجام می شود که هرگونه دخل و تصرف در بناهای به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی بر خلاف قوانین است و هر گونه تغییری در آنها باید با مجوز سازمان میراث فرهنگی انجام شود.

حسن صالحی، کارشناس میراث فرهنگی با بیان اینکه بیشتر این کتیبه ها مربوط به دوران پهلوی است به خبرنگار مهر می گوید: احتمال اینکه صاحبخانه ها این کتیبه ها را برداشته باشند بسیار کم است چون با اینکه بسیاری از این خانه ها در طرح های عمرانی خراب می شود اما باز هم صاحبان این خانه ها حاضر نمی شوند تا زمانی که آنجا ساکن هستند کتیبه را از سر در بردارند.

وی ادامه داد:
در خانه های تاریخی عناصر معماری بسیار ارزشمندتری نیز وجود دارد که صاحب خانه می تواند آنها را جدا کند بنابراین باید فردی غیر از صاحبان خانه های تاریخی این کتیبه ها را برداشته باشند.

یکی از کارشناسان سازمان میراث فرهنگی نیز که به دلیل منع مصاحبه کارشناسان این سازمان با خبرنگار مهر از گفتن نامش معذور است در این باره توضیح می دهد:
نه تنها کتیبه موجود سردر خانه های خانه های قدیمی دزدیده شده بلکه برخی از درهای ارزشمند، برنجی درها و کوبه ها نیز به سرقت رفته است.

او با اعلام اینکه بیشتر این سرقت ها در محدوده بافت تاریخی شهر رخ داده است ادامه می دهد:
مشکل حفاظت و معضلات اجتماعی شهر است.
چون بیشتر این اتفاقات در مکانهایی رخ داده که هم خانه های تاریخی زیادی در آن بخشها متمرکز است و هم معتادان زیادی برای تامین هزینه هایشان با مشکل مواجه شده اند.

این کارشناس میراث فرهنگی می گوید:
برخی از خانه هایی که کتیبه ها و کوبه های خروجی آنها دزدیده شده در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند و برخی دیگر فقط ارزش معماری دارند.
اما با این حال مسئولیت برخورد و پیگیری این سرقتها به عهده نیروی انتظامی و مسئولان شهری است نه سازمان میراث فرهنگی.

(خانه نصیر الدوله-چهار راه سیروس)
گرداوری
www.woodash.ir

برچسب‌ها: کتیبه, کوبه, هنرهای سنتی, درب قدیمی

نگهبانان مدرسه (کوبه در مدرسه ابراهیم خان ) معماری سنتی ایران
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٠

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
نگهبانان مدرسه  (کوبه در مدرسه ابراهیم خان )
معماری ایرانی

معماری سنتی ایران

به نظر نمی رسد کار کوبه در مدرسه ابراهیم خان فقط دق الباب باشد.

شیرهای برنزی سالیان سال است که طبق یک عادت دیرینه در حال نگهبانی از این مدرسه هستند.

ایرانیان سالیان سال شیر را بر کوبه در می گماشتند یا نشانش را بر سر در خانه هایشان می نشاندند تا نگهبان خانه و اهل بیتشان باشد.

برچسب‌ها: کوبه, درب, معماری سنتی ایران, درب قدیمی

سرقت کوبه‌های درب چوبی و قدیمی مسجد آقابزرگ ( سرقت کوبه و گل میخ های باستانی )
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٠

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
اخبار ناگوار از میراث فرهنگی کاشان ادامه دارد/سرقت کوبه‌های در مسجد آقابزرگ
– اعظم السادات مسعودی-
کوبه اخبار ناگوار از میراث فرهنگی کاشان ادامه دارد/
سرقت کوبه‌های در مسجد آقابزرگ
اگر بخواهیم کاشان را معرفی کنیم تپه‌های سیلک با ۷ هزار سال قدمت، گواه محکمی بر دیرینگی آن است؛ باغ تاریخی فین، نشان عظمت و شکوه معماری است که چشم هر بیننده‌ای ناخواسته بوسه تعظیم بر سرپنجه‌های هنرمندانش می‌نشاند، خانه‌ها و گذرهای تاریخی، مسجد آقا بزرگ، مسجد جامع، منار زین‌الدین، تیمچه امین‌الدوله، خانه‌های تاریخی عباسیان، طباطبایی‌ها، بروجردی‌ها، عامری‌ها و ده‌ها اثر و بنای زیبا که اگر کاشان را موزه معماری کهن بنامیم، سخن به گزاف نگفته‌ایم.
اما این همه نگرانی که دهان به دهان بین مردم شهر می‌پیچد به اتفاقات ناگواری برمی‌گردد که مردم انتظار چنین وضعی برای میراث فرهنگی شهر خود نداشته‌اند؛ دزدیده شدن کوبه‌های در مسجد تاریخی آقابزرگ متعلق به زمان قاجاریه، شکسته شدن اشیای موزه باغ فین، دزدیده شدن کاشی‌های نفیس منار زین‌الدین که متعلق به دوره سلجوقی است، تخریب کامل گذر تاریخی تبریزی‌ها، تخریب گذر تاریخی باغچه‌چاهی، سرقت کوبه‌های در خانه‌های حق‌شناس و مرتضوی که از خانه‌های تاریخی شهر است، نم‌زدگی حمام فین بر اثر سهل‌انگاری پیمانکار و روان‌شدن آب روی پشت‌بام آن و باز نم‌زدگی حمام فین برای دومین‌بار که البته از سوی مدیر میراث فرهنگی کاشان تکذیب شد.
معاون سیاسی امنیتی استانداری اصفهان در این‌باره به خبرنگار همشهری می‌گوید: میراث فرهنگی، گذشته و پیشینه هر جامعه‌ای است و ربطی به قانون ندارد. اگر کمی دقت کنیم می‌بینیم شهرهایی هستند که به‌رغم اینکه قدمت چندانی ندارند ولی به‌دنبال یافتن میراث تاریخی برای خود هستند.
محمدمهدی اسماعیلی می‌افزاید:
حفظ و نگهداری از میراث فرهنگی وظیفه همه ماست. وی با اشاره به تخصیص ۱۱‌میلیارد تومان اعتبار خارج از بودجه برای میراث فرهنگی استان می‌افزاید: این رقم برای مرمت و بازسازی در نظر گرفته شده و شهرستان کاشان نیز از بخشی از این اعتبار برخوردار می‌شود.
مهندس سیف‌الله امینیان – مدیر اسبق میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کاشان – در گفت‌وگوهای گذشته خود به همشهری گفته بود:
بعد از ثبت جهانی باغ تاریخی فین، ضروری است مدیریتی واحد برای باغ درنظر گرفته شود و این مدیر زیرنظر رئیس میراث فرهنگی شهر موضوعات و مسائل باغ را مدیریت کند.هنگام ثبت جهانی باغ‌های ایرانی در سال گذشته، یکی از موضوعاتی که در پرونده باغ فین مورد توجه بود همین مدیریت واحد برای باغ بود که هنوز این موضوع عملی نشده است.
bagh e fin kashan اخبار ناگوار از میراث فرهنگی کاشان ادامه دارد/سرقت کوبه‌های در مسجد آقابزرگ
نم زدگی سقف حمام باغ فین
یک منبع آگاه در کاشان که خواست نامش فاش نشود به همشهری می‌گوید:
نم‌زدگی باغ فین که برای دومین‌بار در حمام فین رخ می‌دهد به‌دلیل سهل‌انگاری کارگری است که شب جمعه گذشته شیلنگ آب را هنگام ترک کار روی پشت بام حمام باغ که گنبدی شکل است رها می‌کند و آب روی بام هدر می‌رود تا اینکه صبح روز بعد برای مخفی‌کردن این موضوع آنجا را با گونی و داربست پوشانده تا بازدید‌کنندگان تصور کنند این قسمت از حمام به‌دلیل مرمت پوشیده شده است.
وی از مسئولان سازمان میراث فرهنگی کشور خواست برای میراث کاشان دل بسوزانند و آن را با سیاست در نیامیزند. دکتر آتوسا مومنی – مدیرکل ثبت آثار تاریخی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور- ضمن اظهار بی‌اطلاعی از اتفاقات رخ داده در میراث فرهنگی کاشان از جمله باغ فین به همشهری می‌گوید: به‌زودی پایگاه باغات جهانی در اصفهان یا شیراز تشکیل خواهد شد و این پایگاه مدیریت کلان باغات ایرانی ثبت جهانی شده را برعهده خواهد گرفت.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور درخصوص رویداد‌های تخریبی در میراث فرهنگی کاشان، اینگونه اخبار را شایعه و ساخته و پرداخته تعدادی خواند که با مدیریت میراث فرهنگی کاشان مشکل دارند و اضافه کرد: این مطالب شانتاژی بیش نیست.
مهندس سیدمسعود علویان صدر افزود:
در ایام عید به کاشان سفری داشتم و در این سفر از باغ فین دیدن کردم که خوشبختانه هیچ مشکلی نداشت و وضعیت آن را نسبت به ۱۰ سال پیش بسیار مطلوب‌تر و راضی‌کننده‌تر دیدم. وی نم‌زدگی حمام باغ فین را امری طبیعی خواند و افزود: بی‌تردید این اتفاق از روی عمد نبوده و سهل‌انگاری پیمانکار بوده که باید خود پیمانکار جبران خسارت کند.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دزدیده شدن کوبه‌های در‌های مسجد آقابزرگ کاشان را چیز مهمی ندانست! وی افزود: این کوبه‌ها مگر چه قیمتی دارد؟! اگر در بازار بررسی کنید می‌بینید بیش از ۵۰هزار تومان نیست.
وی ادامه داد:
نمی‌توان برای هر اثر تاریخی ماموری درنظر گرفت بلکه باید از طریق فرهنگسازی‌ این مشکل برطرف شود. دکتر محمد مهدی اسماعیلی معاون سیاسی امنیتی استاندار اصفهان معتقد است: باید اداره میراث فرهنگی کاشان را، هم در بعد مدیریتی و هم در بخش اعتباری تقویت کنیم و نیز تلاش بر این است که جایگاه سازمانی میراث فرهنگی کاشان ارتقا یابد و در بخش بودجه‌ای هم باید بپذیریم که اشتهای میراث فرهنگی کاشان به لحاظ دامنه وسعت و گستردگی‌اش خیلی زیاد است و این ارقام تکافوی نیازش را نمی‌دهد اما تلاش می‌کنیم مشکلاتش را حل کنیم.
منبع:همشهری آنلاین
سرقت کوبه‌های درب چوبی و قدیمی مسجد آقابزرگ ( سرقت کوبه و گل میخ های باستانی )
گرداوری فن و هنر ایران زمین

برچسب‌ها: کوبه, درب قدیمی, کلون, گل میخ

سرقت اثار هنری و یراق الات قدیمی درب های چوبی
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٠

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
کوبه طلایی درب مسجد امام  در میدان نقش جهان اصفهان دزدیده شد!

سرقت اثار هنری و یراق الات قدیمی درب های چوبی
کوبه طلایی درب مسجد امام دزدیده شد!
آثار عصر پهلوی در اصفهان
کوبه طلایی درب رویی مسجد تاریخی امام واقع در میدان نقش جهان که دارای قدمتی نزدیک به عصر پهلوی است دزدیده شد.

مسجد تاریخی امام که مرمت کاشی های آن مدتی است مورد بی توجهی مسئولان قرار گرفته، اکنون کوبه طلایی درب ورودی خود را از دست داده است.

یکی از فعالان در حوزه میراث فرهنگی اصفهان که در این مکان حضور داشت در خصوص سرقت کوبه درب این مسجد تاریخی گفت: این کوبه مربوط به هفتاد الی هشتاد سال قبل است که به احتمال زیاد نزدیک به 10 روز پیش به سرقت رفته است.

همچنین یکی از فعالان حوزه میراث فرهنگی استان اصفهان نیز در خصوص قدمت تاریخی این درب که در قسمت ورودی مسجد تاریخی امام واقع شده، اظهار داشت: این در مربوط به عصر پهلوی است.

حسین یقینی ادامه داد:
این در برای محافظت از درب اصلی مسجد نصب شده که به نظر می‌رسد در زمان پهلوی اول نصب آن توسط انجمن دوستداران میراث فرهنگی وقت انجام شده است.
کوبه سمت چپ این درب تاریخی به رنگ طلایی و دارای نقش و نگارهای زیبا و در خور توجهی است که در بخش فوقانی آن نقشی از شاه عباس اول قلمزنی شده و در بخش‌های دیگر این کوبه گل و بوته‌هایی زیبا وجود دارد و در قسمت رویی این کوبه نام سازنده آن حک شده است.

در خصوص زمان سرقت این کوبه طلایی رنگ که دارای نقش و نگارهایی زیبایی است حرف و نقل‌های بسیاری است چنانچه پیرمردی که هر روز برای اقامه نماز به این مسجد می آید در این خصوص گفت: این کوبه نزدیک به 10 تا 20 روز پیش به سرقت رفته است و این نکته جای تعجب است که چگونه این کوبه از مسجدی که در محلی پرتردد واقع شده به سرقت رفته است.

متاسفانه در حال حاضر علاوه بر سازمان میراث فرهنگی دستگاه‌های دیگری چون اداره اوقاف و امور خیریه بر بناهایی چون مساجد و برخی از کاروانسراها نظارت دارد که این مدیریت می‌تواند به نوعی برای حراست هرچه بیشتر از ابنیه تاریخی زیان آور باشد.

به عنوان مثال زمانی که در هنگام نماز مغرب و عشاء از کسانی که حراست از مسجد امام را بر عهده دارند در خصوص قدمت این بنا و … سئوال می‌شوند آنها موضوع را به کارشناسان میراث ارجاء می‌دهند و از مسائل میراثی اظهار بی‌اطلاعی می‌ کنند و در واقع نداشتن اطلاعات لازم در خصوص میراث فرهنگی خود از جمله مسائلی است که می‌تواند عاملی زیان‌آور برای حراست از ابنیه تاریخی باشد.

علاوه بر آن نباید آنگونه دور از انصاف نگاه کرد و سازمان میراث فرهنگی را نباید تنها دستگاه برای حراست و نگهداری از ابنیه تاریخی دانست این در حالیست که هم اکنون برخی از دستگاه‌های دیگر به رغم استفاده از این میراث هیچ برنامه ای برای مراقبت از آنها ندارند.

در هر صورت انتظار می‌رود تا مدیریت دوگانه‌ای که در مساجد و برخی دیگر از بناهای تاریخی اصفهان واقع شده در سریع‌ترین زمان ممکن رفع شود زیرا وجود این مدیریت دوگانه در نهایت می‌تواند به نوعی زمینه ساز چنین حوادثی باشد و وجود یک سازمان به عنوان حامی و متولی میراث فرهنگی می‌تواند حراست هرچه بیشتر آثار تاریخی را به همراه داشته باشد.
گرداوری فن و هنر ایران زمین
نویسنده : بهزاد سلطانی – ساعت ۳:۱۸ ‎ب.ظ پنجشنبه ۴ آذر ۱۳۸٩
منبع: خبرگزاری آینده با کمی تصحیح

برچسب‌ها: کوبه, درب قدیمی, یراق الات قدیمه, گل میخ

کوبه ،دق الباب
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٠

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
کوبه ،دق الباب

 

Knocker

 

 

 

منبع : فن و هنر ایران زمین

برچسب‌ها: کوبه, سنتی, درب قدیمی, گل میخ

گزارش تصویری از کوبه و گل میخ دربهای قدیمی در استهبان
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٠

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
گزارش تصویری از کوبه و گل میخ درهای قدیمی در استهبان

نوشته شده توسط رسول حاجی باقری

 

عکس: رسول حاجی باقری

دربهای قدیمی ایران از اجزای متفاوتی مانند :

کوبه ( درکوب ) کلون

گل‌میخ :

گل میخ
روش ساخت گل‌میخ‌های مفتولی معمولی همانند میخ‌های مفتولی معمولی می‌باشد. آنها دارای نوک اسکنه‌ای شکل یا الماسی شکل می‌باشند و با طول 76 الی 305 میلیمتر (3 تا 12 اینچ ) ساخته می‌شوند، قطر آنها بزرگتر از میخ‌های معمولی بوده و طراحی آنها فراتر از اندازه 60d معمولاً بواسطه قطر آنها می‌باشد.

 

 

پاشنه ( پاشنه درب ) :

لولا

در قدیم تخته ای برای بالای درب و تخته ای سخت برای پاشنه درب قرار میدادند که با سوراخ کردن چوب بالا ( نعل درگاه ) و پا سنگ پایین و ساختن دو برامدگی بر روی درب یک لولای چوبی میساختند که درب بر روی ان لولا میشد .

 

چفت و بست : برای درب های قدیمی چفت و بست ها انواع مختلفی داشت مانند :

چفت و بست با زنجیر بالای درب

چفت و بست با قلاب برای درب هایی که نیاز به حفاظت زیادی ندارند .

چفت و بست چوبی و …

 

دستگیره : اغلب دستگیره ها با چوب یا آهن بصورت دست ساز ساخته میشده .

 

خروسک

پولک

روکلیدی

پشت‌بند

شیب‌بند

شوله

کلون دان

با نقوش و طرح‌های بسیار متنوع و زیبا تشکیل شده که از مجموع کاربرد آن‌ها رویدرهای چوبی و قدیمی هنر زمودگری شکل گرفته است.

گل‌میخ‌ها، میخ‌های آهنی بزرگی بودند که سری بزرگ و نیمکره‌ای شکل با شیارهای متحدالمرکز داشتند و به طور معمول از دو بخش کلاهک و تنه در اندازه‌های متفاوتی ساخته می‌شدند.

کوبه وسیله‌ای فلزی است که بر در خانه روی صفحه‌ای فلزی به نام پولک نصب می شود و با کوبیدن آن در گل میخ می توان صاحب خانه را از وجود خود در پشت در آگاه کرد.

کوبه وسیله‌ایست که روی شیءِ دیگری کوبیده می‌شود و با توجه به شکل و اندازهکوبه و پولک، آهنگ ضربات تغییر می‌کند.

کوبه ابتدا از آهن و بعدها از برنج ساخته می‌شد.

قدیمی‌ترین کوبه‌های برنجی را می توان بر در ورودی مدرسه ابراهیم خان در کرمان و مدرسه آقا بزرگ در کاشان مشاهده کرد.

کوبه خاص ایران است زیرا وجود پاره‌ای عوامل جغرافیایی، اجتماعی، مذهبی و گاه سیاسی و شکل معماری سنتی و درونگرا در برخی نقاط ایران، چنین وسیله ای را لازم می ساخته است.

کسانی که در چنین خانه‌هایی زندگی می‌کردند علاوه بر آگاه شدن از حضور فردی در پشت در از جنسیت او نیز آگاهی می یافتند.

کوبه وسیله‌ای ضروری در همهٔ خانه‌ها بوده است. در تمامی مناطق گرم و خشک ایران استفاده از کوبه مرسوم بود.

طراحی گل میخ‌ها در واقع پیام تاریخی آنها را انتقال می‌دهد و ساختار گل میخ‌ها نشان می‌دهد که این درها مربوط به چه دورانی هستند.

کوبه‌های درها صداهای متفاوتی دارند.

زنان از کوبه‌ای که صدای زیرتری داشت استفاده می‌کردند و مردان کوبه دیگری را مورد استفاده قرار می‌دادند.

جای کلید بر روی درب قدیمی چوبی

شوربختانه به مرور درها به‌وسیله صاحبانشان تخریب می‌شود. عکسهای زیر از کوبهو گل میخ‌های درهایِ خانه‌هایِ شهر استهبان گرفته شده است.

متاسفانه برخی از آنها دیگر وجود خارجی ندارند.

 

با تشکر از : وبسایت ایران بوم

گرداوری این مجموعه از تصاویر و توضیحات از گروه معماری و هنر ایران زمین

عکس هایی از نمونه کار های گروه فن و هنر ایران زمین با موضوع گل میخ در دکوراسیون سنتی

 

 

 

 

 

با تشکر از توجه شما

 

برچسب‌ها: گل میخ, کلون, کوبه, درب قدیمی

گزارش تصویری ( گالری عکس ) از کوبه و گل میخ درهای قدیمی
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/۱٠

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
گزارش تصویری ( گالری عکس ) از کوبه و گل میخ درهای قدیمی در استهبان

اتصالات فلزی ، یراق و ابزار قدیمی مورد استفاده در نما و دکور مصنوعات چوبی مانند : درب های چوبی قدیمی ، صندوقچه ها ، قاب ها ، و … با هنر زمودگری ، اتشکاری ، چلنگری توسط هنرمندان ایرانی اجرا میشده .

 

عکس: رسول حاجی باقری

دربهای قدیمی ایران از اجزای متفاوتی مانند :

کوبه ( درکوب ) کلون

گل‌میخ :

گل میخ
روش ساخت گل‌میخ‌های مفتولی معمولی همانند میخ‌های مفتولی معمولی می‌باشد. آنها دارای نوک اسکنه‌ای شکل یا الماسی شکل می‌باشند و با طول 76 الی 305 میلیمتر (3 تا 12 اینچ ) ساخته می‌شوند، قطر آنها بزرگتر از میخ‌های معمولی بوده و طراحی آنها فراتر از اندازه 60d معمولاً بواسطه قطر آنها می‌باشد.

 

 

پاشنه ( پاشنه درب ) :

لولا

در قدیم تخته ای برای بالای درب و تخته ای سخت برای پاشنه درب قرار میدادند که با سوراخ کردن چوب بالا ( نعل درگاه ) و پا سنگ پایین و ساختن دو برامدگی بر روی درب یک لولای چوبی میساختند که درب بر روی ان لولا میشد .

 

چفت و بست : برای درب های قدیمی چفت و بست ها انواع مختلفی داشت مانند :

چفت و بست با زنجیر بالای درب

چفت و بست با قلاب برای درب هایی که نیاز به حفاظت زیادی ندارند .

چفت و بست چوبی و …

 

دستگیره : اغلب دستگیره ها با چوب یا آهن بصورت دست ساز ساخته میشده .

 

خروسک

پولک

روکلیدی

پشت‌بند

شیب‌بند

شوله

کلون دان

با نقوش و طرح‌های بسیار متنوع و زیبا تشکیل شده که از مجموع کاربرد آن‌ها رویدرهای چوبی و قدیمی هنر زمودگری شکل گرفته است.

گل‌میخ‌ها، میخ‌های آهنی بزرگی بودند که سری بزرگ و نیمکره‌ای شکل با شیارهای متحدالمرکز داشتند و به طور معمول از دو بخش کلاهک و تنه در اندازه‌های متفاوتی ساخته می‌شدند.

کوبه وسیله‌ای فلزی است که بر در خانه روی صفحه‌ای فلزی به نام پولک نصب می شود و با کوبیدن آن در گل میخ می توان صاحب خانه را از وجود خود در پشت در آگاه کرد.

کوبه وسیله‌ایست که روی شیءِ دیگری کوبیده می‌شود و با توجه به شکل و اندازهکوبه و پولک، آهنگ ضربات تغییر می‌کند.

کوبه ابتدا از آهن و بعدها از برنج ساخته می‌شد.

قدیمی‌ترین کوبه‌های برنجی را می توان بر در ورودی مدرسه ابراهیم خان در کرمان و مدرسه آقا بزرگ در کاشان مشاهده کرد.

کوبه خاص ایران است زیرا وجود پاره‌ای عوامل جغرافیایی، اجتماعی، مذهبی و گاه سیاسی و شکل معماری سنتی و درونگرا در برخی نقاط ایران، چنین وسیله ای را لازم می ساخته است.

کسانی که در چنین خانه‌هایی زندگی می‌کردند علاوه بر آگاه شدن از حضور فردی در پشت در از جنسیت او نیز آگاهی می یافتند.

کوبه وسیله‌ای ضروری در همهٔ خانه‌ها بوده است. در تمامی مناطق گرم و خشک ایران استفاده از کوبه مرسوم بود.

طراحی گل میخ‌ها در واقع پیام تاریخی آنها را انتقال می‌دهد و ساختار گل میخ‌ها نشان می‌دهد که این درها مربوط به چه دورانی هستند.

کوبه‌های درها صداهای متفاوتی دارند.

زنان از کوبه‌ای که صدای زیرتری داشت استفاده می‌کردند و مردان کوبه دیگری را مورد استفاده قرار می‌دادند.

جای کلید بر روی درب قدیمی چوبی

شوربختانه به مرور درها به‌وسیله صاحبانشان تخریب می‌شود. عکسهای زیر از کوبهو گل میخ‌های درهایِ خانه‌هایِ شهر استهبان گرفته شده است.

متاسفانه برخی از آنها دیگر وجود خارجی ندارند.

 

با تشکر از : وبسایت ایران بوم

گرداوری این مجموعه از تصاویر و توضیحات از گروه معماری و هنر ایران زمین

عکس هایی از نمونه کار های گروه فن و هنر ایران زمین با موضوع گل میخ در دکوراسیون سنتی

 

 

 

 

 

با تشکر از توجه شما

 

برچسب‌ها: چلنگری, گالری عکس, درب قدیمی, گل میخ

ساخت صندوقچه با طرح قدیمی
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/٩

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
ساخت صندوقچه با طرح قدیمی

فن و هنر ایران زمین

این صندوقچه با چوب ساخته میشوند و با رو شهای خاصی مثل سند بلاست و استفاده از رنگ های قدیمی به حالت قدیمی و فرسوده حالت داده میشوند .

و در نهایت با گل میخ ، یراق الات قدیمی ، تسمه های فلزی و طرح های سنتی ایرانی تزئین میشوند .

گروه معماری و هنر ایران زمین با سابقه بیش از 50 سال فعالیت در عرصه صنایع چوب و هنر های سنتی ایران زمین

سازنده : در های قدیمی ، گره چینی ، مصنوعات چوبی ، دکوراسیون مدرن و سنتی و..

گلدان چوبی ، ضد آب و بسیار مقاوم ، طرح روستیک

 

کمد طرح قدیم

فن و هنر ایران زمین

برچسب‌ها: صندوقچه, درب قدیمی, کوبه, گل میخ

درب چوبی قدیمی
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/٤

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
درب چوبی انتیک و طرح روستایی

دکوراسیون سنتی ایران زمین

 

 

نمایشگاه و گالری عکس دربهای انتیک و قدیمی ، مجموعه دربهای عتیقه و قدیمی بصورت انلاین

گروه فن و هنر ایران زمین

گروه فن و هنر ایران زمین

 

 

برچسب‌ها: دکوراسیون سنتی, ایران زمین, چوبی, درب قدیمی

کلون درب قدیمی
تاریخ : ۱۳٩۳/٥/٤

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
در زمانهای قدیم که برای زدن درب از کلون استفاده میشد برای اینکه صاحب خانه متوجه بشود کسی که در پشت درب هست زن هست یا مرد ، از دو کلون استفاده می شده ، کلون سمت راست مربوط به مردان و کلون سمت چپ مخصوص زنان بوده و جالب اینکه صدایی کلونها کاملا با هم فرق دارد ، هنوز در شهرهایی مثل ابیانه از این نوع کلونها به روی دربهای سنتی وجود دارد .

 

منبع : وبلاگ

برچسب‌ها: درب قدیمی, کلون, هنرهای سنتی, معماری سنتی ایران

گالری عکس صنایع چوب ، هنر و معماری سنتی ایران زمین
تاریخ : ۱۳٩۳/٤/٢٦

نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نظرات ()
با سلام و درود

تصاویر زیر نمونه هایی از عکسهایی است که برج 3/سال 1393 در کارگاه فن و هنر ایران زمین توسط استاد حیدری گرفته و ارسال شده . امیدواریم مورد توجه شما قرار گیرد .

نمونه هایی از لمبه های چوبی سونا به ابعاد 18 میلیمتر ضخامت و 9 سانتی متر عرض . نوع چوب کاج روسی . متعلق به سونای باغ فردوس ، کارفرما مهندس درویش .

ساخت سطل چوبی سونا ، سطل ها از چوب اشباع شده کاج بصورت فاق و زبانه ساخته میشوند . در ساخت این سطل ها از هیچ گونه میخ ، منگنه یا تسمه فلزی استفاده نمی شود به همین دلیل عمر این سطلها بسیار طولانی میباشد . سطل چوبی سونا با مواد نانو 99% ضد آب میشوند .

پرداخت داخل و بیرون سطلها با رنده و سمباده

یراق آلات قدیمی ، کلون ، شمسه ،
چوب ترمو المانی جهت ساخت سکو و زیر پایی سونا

سطل چوبی سونا

برش چوبهای زیر پایی ترمو

 

رسم و ساخت انواع گره چینی ، ارسی سازی و مشبک سنتی ایرانی

گره چینی

کارگاه فن و هنر ایران زمین ( سوناسازان )

 

نمای نزدیک از سطل چوبی

انواع سطل چوبی

خرده سرامیک

گره چینی

کام و زبانه گره چینی

اتصال گره چینی

گره چینی

پنجره گره چینی

 

گره چینی

رزین ها ، رنگ ها و لوازم ، گره چینی ، اتصال گره چینی

 

 

برچسب‌ها: یراق الات قدیمه, یراق, درب قدیمی, سطل چوبی

گروه صنایع چوب و هنر سنتی ایران زمین ، طراحی دکوراسیون چوبی ، درب چوبی door
تاریخ : ۱۳٩۳/۱/۱
کلمات کلیدی :گروه صنایع چوب و هنر سنتی ایران زمین ، طراحی دکوراسیون چوبی ، درب چوبی قدیمی ، سبک کلاسیک ، سبک سنتی و قدیمی ، ساخت لوستر با شاخه درختان ، طراحی دکوراسیون روستیک ، ،طراحی لوستر چوبی – طراحی لوستر های مجلل – طراحی لوستر باشکوه – طراحی لوستر کلاسیک – طراحی لوستر زیبا – طراحی لوستر خانه – طراحی لوستر منزل – طراحی لوستر ویلا ، , دکوراسیون MDf – دکوراسیون دکوراسیون چوبی شیک – دکوراسیون چوبی مدرن – دکوراسیون انتیک چوبی، لوکس قدیمی – دکوراسیون فن و هنر ایران زمین ، صنایع چوب مجلل – دکوراسیون قدیمی و کلاسیک – دکوراسیون روستیک خانه – دکوراسیون داخلی منزل – دکوراسیون ایران ویلا – دکوراسیون مینیمال آپارتمان ، دکوراسیون,دکوراسیون داخلی,دکوراسیون منزل,طراحی داخلی,معماری داخلی,دکوراسیون آشپزخانه,دکوراسیون داخلی منزل,دکواسیون اتاق خواب,دکوراسیون سایت درودگران ,طراحی داخلی ساختمان ، درب چوبی ، گره چینی ، منبت ، معرق

 

 

برچسب‌ها: درب قدیمی, درب, چوب, درب منبت

درب و پنجره در معماری ایران زمین
تاریخ : ۱۳٩٠/٥/٥

درب و پنجره در معماری ایران زمین

 

طبیعى است که هر بنا در پایان کار ساختمان، نیاز به در و پنجره دارد. شاید کهن‌ترین مدارک و نمونه‌هاى در و پنجره در معمارى ایران را بتوان در نقش قلعه‌هاى مادى در آثار دور شاروقین یافت، که در همهٔ آنها دروازه‌هایى قرار دارد که داراى دولته است که به احتمال زیاد از چوب ساخته و روى آن آهن‌کوب مى‌شده است.
پنجره و در و تزئینات آن در معماری سنتی

 

بر روى جام‌هاى ساسانى نقش چند بنا که بعضى از آنها به معبد و بعضى دیگر به دژ مى‌ماند نظیر دروازه‌هاى مادى را مى‌بینیم. با این تفاوت که لنگه‌هاى آن تبدیل به مستطیل شده و هلالى و نالى بالاى آن با نقش خورشید پر شده است. این قسمت در کلیهٔ ادوار معمارى ایرانى تقریباً معمول بوده است. چنان‌که هنوز هم هلالى بالاى در و پنجره را خورشیدى مى‌گویند. از دورهٔ هخامنشیان و ساسانیان، در و پنجره‌اى باقى نمانده است، تنها چیزى که مى‌دانیم این است که شاهان هخامنشى علاوه بر چوب سرو و کاج که براى پوشش مناسب بوده، چوب‌هاى سخت‌ دیگرى را از راه‌هاى دور مى‌آورده‌اند که به احتمال قوى به مصرف در و پنجره مى‌رسیده است. حتى زر و سیم، عاج و مصالح تزئینى دیگر هم در آرایش در و پنجره مصرف زیاد داشته است.

 

 

 

در دروازهٔ تخت‌جمشید هنوز جاى پاشنه و پاشنه گرد درها که در سنگ فرو رفته پیداست و نشان مى‌دهد که این دروازه‌ها درهاى سنگین دولته و شاید آهنین و زرکوب و سیمکوب داشته‌اند. از مقایسهٔ کاخ‌هاى ساسانى و صفوى با آثار تخت‌جمشید و با توجه به این‌که تقلید از بزرگان گذشته امرى اجتناب‌ناپذیر بود. تقریباً مطمئن مى‌شویم که کاخ‌هاى هخامنشى‌ در بالاى درها و حتى روى بام‌ها، روزن‌ها و جامخانه‌هایى داشته است.

 

از روزگاران کهن معماران ایرانى تلاش مى‌کرده‌اند که درگاه‌ها (به‌خصوص درها) را به صورت مستطیل ساده در آورند، تا باز و بسته شدن در را آسان کند و میان در و روزن بالاى آن کلاف چوبى مى‌نهادند. کلاف‌کشى در کمرکش ساختمان به‌خصوص در کشورى که زلزله‌خیز است، کارى بسیار منطقى و لازم بوده است.

 

در بناهاى عهد اسلامى در ایران هرجا در و دروازه دیده مى‌شود با کلاف چوبى به‌صورت مستطیل ساده درآمده مگر در چند مورد و مى‌توان گفت که چوب در معمارى ایران تنها کار کششى داشته است.

 

کهن‌‌ترین درى که تا چند سال پیش، از آثار آغاز اسلام ایران به‌جاى مانده بود، در دروازه مهریز (معریجرد) یزد بوده. این در با سه در دیگر به امر سرهنگان ابوجعفر کاکویه براى چهار دروازهٔ یزد توسط یک هنرمند آهنگر اصفهانى ساخته شده بود.

 

 

 

از سده‌‌هاى میانه هجرى نمونه‌هاى زیبا و متعددى از در و پنجره‌هاى چوبى‌ و فولادى وجود دارد که اغلب ‌آنها زینت‌بخش موزه‌هاى جهان هستند. در میان آ‌نها در بقعه‌ٔ سید ابوجعفر ابیض واقع در چابکسر، که در قرن نهم بدست درودگرى تهیجانى ساخته شده، از نظر تناسب بى‌نظیر است. در خانه‌ها و باغ‌ها علاوه بر درهاى دولته، در یک لته نیز زیاد به‌چشم خورده است.

 

در دروازه‌ها و قلعه‌ها از جمله همان چهار در کهن یزد یک لته بوده است. درهاى ورودى اتاق‌ها و بقعه‌ها و در و پنجره‌هاى مشبک، اغلب دولته ی متقارن بوده و سعى مى‌شده است که لته‌ها زیاد پهن نباشند، تا موقع باز شدن فضاى اتاق را اشغال نکنند، و اغلب رویه بیرون باز مى‌شده‌اند. به استثناى درهاى ورودى که رو به درون باز مى‌شده‌اند.

 

نمونه‌هاى مختلف در و پنجره، چه آنها که اصل آن موجود است و چه آنهایى که از میان رفته و تنها مى‌توان از روى نقاشى‌ها و حکاکى‌ها به‌شکل و طرح آنها پى برد، از روزگار کهن تا پیش از این‌که معمارى ایران تحت تأثیر معمارى غرب قرار گیرد – تقریباً – یک شکل و هیئت داشته و به اصطلاح امروز استاندار بوده است.

 

درها و پنجره‌هاى دولته در هر طرف به سه قسمت تقسیم مى‌شده است، در بالا و پایین قابى چهارگوش و در میان قابى مستطیل و عموى قرار داشت و در بوسیلهٔ یک پاشنه، در چوب یا سنگ یا آجرى که در پشت چارچوب قرار داشته (پاشنه‌گرد) و شاخى که از کلاغپر (چوبى که در بالاى چارچوب قرار داشته) مى‌گذاشته است، میگشته و به دیوار تکیه مى‌داده است. چارچوب داراى آستانه‌اى بلند بوده و در پشت لته‌هاى در کار گذاشته مى‌شده؛ گاهى پاشنه‌گردها و کلاغپرها نیز بدان چسبیده و پیوسته بوده است. قاب‌ها در درهاى ورود، گاه با خاتم و منبت‌کارى و گاه با نقاشى و رسم سادهیش مى‌شده و در و پنجره‌ها مشبک بوده است.

 

در و پنجره‌ها و روزن‌هاى مشبک چوبى و سفالین و گچین، در زمستان‌ها با کاغذ روغن زده مسدود مى‌شد، و تابستان‌ها مجدداً باز مى‌شده است.

 

در دهه‌هاى آغازین قرن بیستم، دورانى که مى‌توان از آن به‌عنوان دورهٔ انتقال در معمارى ایرانى یاد کرده انواع عناصر و تزئینات ایرانى و فرنگى به‌گونه‌اى التقاطى به‌کار رفتند بسیارى از ترکیبات معمارى و تزئینات این دوران که امکان غنى شدن و ارتقاى کیفى داشتند، در برابر موج مدرنیسم و در کنار آن، سلیقه و نحوهٔ فعالیت‌هاى گروهى از سازندگان سنتى مسکن از میان رفت و نوعى ساده‌گرایى تهى از غنا و ارزش‌هاى بصری، بسیارى از بناهاى کشور را در بر گرفت.

 

اکنون چند دهه است که سلیقهٔ این گروه از سازندگان و برخى تولیدکنندگان مصالح ساختمانى بر معمارىایران تأثیرى قابل توجه و غالباً ناخوشایند برجاى نهاده است.

 

اجزاء در:

 

ساخت درب چوبی و دکوراسیون چوبی

ساخت درب چوبی و دکوراسیون چوبی

هر لته در از اجزاء زیر تشکیل یافته است:

 

۱. دو قطعه چوب عمودى که در دو طرف در بکار رفته و بدان باهو مى‌گویند.

 

۲. قطعه چوبى به ارتفاع چهارگره در پایین لته به‌وسیلهٔ کام و زبانه به باهوها پیوسته که در اصطلاح درودگرى به آن پاسال مى‌گویند و همان جاى پا و پاخور و صحیح آن پاسار است.

 

۳. قطعات افقى چوب که باهوها را در سه جا بهم وصل مى‌کند، بنام کش و میانکش معروف است.

 

۴. دماغه، چوب نازکى است که در روى درز میان لته‌ها کوبیده شده و به‌ وسیله گل میخ به یک لته پیوسته است. دماغه معمولاً داراى چیزى شبیه به سرستون و پایه‌اى نظیر ته ستون است.

 

۵. قاب که گاهى پر و گاهى مشبک است.

 

۶. چارچوب که از پنج قطعه چوب تشکیل شده که دوتاى آن عمودى و سه تاى آن یکى در بالا و دو تا در آستانه به‌طور افقى به‌کار رفته و میان دوپاره چوب افقى پایین آستانه کوبیده شده و قطعه چوب افقى بالاىچارچوب دو شاخک دارد که در دیوار استوار مى‌شود.

 

۷. کلاغپر معمولاً از یک قطعه چوب یا تخته افقى تشکیل شده که پشت شاخ‌ چارچوب‌ جاى مى‌گیرد.

 

۸. پاشنه‌گرد که یک قطعه چوب افقى است که در پشت آستانه کوبیده شده و جاى پاشنه‌ها را در آن بریده‌اند.

 

۹. چفت هر لته در بالا با یک یا دو رشته زنجیر ظریف مجهز شده که ته آن با قبه‌اى روى پولک به لته و سر آن به سفت چارچوب بسته مى‌شود.

 

۱۰. پا چفت، چفت کوچکى است که لته‌ها را در پایین چارچوب مى‌بندد.

 

۱۱. سفت حلقه‌اى فلزى است ه در پایین و بالاى چارچوب کوبیده مى‌شود و از زبانه چفت بیرون مى‌آید.

 

انواع پنجره:

 

معمول‌ترین شکل پنجره، نوع دو لنگهٔ آن است. البته پنجره‌هاى کوچک را به صورت یک لته نیز مى‌ساخته‌اند. هر لته که غالباً روى پاشنه‌اى کوچک مى‌چرخید به قطعه‌هایى تقسیم مى‌شد. لنگه‌هاى پنجره غالباً به سمت درون فضاى ساخته شده باز مى‌شد.

 

در – پنجره :

 

در – پنجره‌ها انواعى از پنجره بودند که یا به صورت همزمان کارکرد در و پنجره داشتند یا اگر به‌عنوان در مورد استفاده نبودند، اما مشخصات در را داشتند. از ویژگى‌هاى در – پنجره‌ها وجود سطحى شفاف در تمام یا قسمتى از سطح در – پنجره بود که نور از آنجا به فضاى درون راه مى‌یافت. بسیارى از فضاهاى سادهٔ معمارى از طریق همین در – پنجره‌ها نور خود را تأمین مى‌کردند؛ مثل حجره‌هاى برخى کاروانسراهاى کوچک برون شهری. برخى الگوهایِ رفتارى مربوط به سکونت را مى‌توان در پیدایش این نوع پنجره و تداوم کاربرد آن تا دوران معاصر، موثر دانست. زیرا در حالتى که افراد براى دید کافى در هنگام نشستن روى زمین نیاز به چشم‌انداز مى‌داشتند، باید از سطحى به بیرون مى‌نگریستند که از کف اتاق شروع مى‌شد. زیرا خط افق در این حالت در ارتفاع تقریباً شصت سانتى‌مترى از کفى قرار داشت که بهترین دید را براى شخص فراهم مى‌کرد، با توجه به این‌که سطح کف اتاق‌ها بالاتر از سطح حیاط بود.

 

 

 

اُرسى:

 

پنجرهٔ اُرسى نوعى پنجرهٔ چوبى مشبک است که لنگه‌هاى آن به‌جاى آن‌که روى پاشنه گرد حرکت کند، در داخل یک چارچوب به سمت بالا حرکت مى‌کند. پنجره‌هاى اُرسى عموماً به‌گونه‌اى ساخته مى‌شد که تمام سطح بیرونى یک اتاق را در بر مى‌گرفت. سطح مشبک پنجره‌هاى اُرسى چندین کارکرد داشت: نخست نور فضاى درون را تأمین مى‌کرد و سپس دید و منظر بیرون را در اختیار افراد درون فضا قرار مى‌داد و از شدت نور آفتاب و گرماى آن مى‌کاست. کارکرد دیگر آن حفظ حریم و محرومیت فضاى درون اتاق‌ها و تالارها نسبت به فضاى بیرونى بود. خانه‌هاى واقع در بعضى از شهرها – از جمله شهرهاى شمالى کشور – از پنجره‌هاى اُرسى در سمتى از خانه که رو به گذرگاه عمومى بود استفاد مى‌کردند؛ زیرا ضمن برخوردارى از نور و منظر فضاى عمومی، محرمیت فضاى اتاق نیز مخدوش نمى‌شد.

 

 

 

 

از اُرسى در فضاهاى درونى نیز استفاده مى‌شد، در جاهایى مثل بالاخانه‌ها و اتاق‌هاى گوشوارِ واقع در یک یا دو سویِ تالارهاى بزرگ و مرتفع؛ زیرا در اوقاتى که مجالسى مردانه در تالارها یا اتاق‌هاى بزرگ هفت درى یا پنج‌ درى برگزار مى‌شد، زنان در اتاق‌هاى گوشوار یا بالاخانه که در بالا و دو سوى تالار قرار داشت و از یک سمت به آن دید داشتند، مى‌نشستند و به این ترتیب بر فضاى تالار اشراف داشتند. سطح پنجره‌هاى اُرسى را گاه با نقوش گوناگون گره‌سازى و شیشه‌هاى رنگین و ساده مى‌آراستند و ترکیب‌هاى بدیع پدید مى‌آوردند.

 

اُرسى برخلاف تصور بعضى‌ها به تقلید از معمارى روسى در ایران پدید نیامده و نمونه‌هاى جالبى از اُرسى در بناها و نقاشى‌ها، پیش از آن‌که معمارى چشمگیرى در روسیه پاگرفته باشد، مشاهده شده است.

 

 

 

روزن :

روزن نوعى پنجرهٔ کوچک بود که براى گرفتن روشنایى و هواى آزاد بکار مى‌رفته است. معمولاً در فضاهاى اصلى و مهم، روزن را در بالا یا اطراف پنجره یا در – پنجره قرار مى‌دادند. نمونهٔ این روزن‌ها در برخى اتاق‌‌هاى سه‌دری، پنج‌دری، هفت‌درى و نیز در حجره‌هاى مدارس یا کاروانسراها یافت مى‌شود. معمولاً آن را با یک سطح مشبک چوبی، آجری، گچبرى یا کاشى مى‌پوشاندند. این روزن‌ها به اشکال گوناگون مربع، مستطیل، ترکیب مثلث با مربع یا مستطیل، دایره و در دورهٔ قاجار به شکل بیضى نیز طراحى و ساخته مى‌شد. براى نورگیرى و تهویهٔ مطبخ‌ها و انبارها نیز از یک یا چند روزن استفاده مى‌کردند و در مقابل آن هیچ شبکه‌اى قرار نمى‌دادند و تنها به شکل یک حفره دیده مى‌شد. در بالاترین نقطهٔ سقف بسیارى از بازارهاى سرپوشیده این نوع روزن‌ها را قرار مى‌دادند.

 

در بالاى محراب مسجد شاه ولى تفت از قرن نهم و در خانه میرزا احمدخان نایینى در روزگار صفویه روزن‌هاى گچبرى شده بسیار زیبا و نغز هنوز وجود دارند که بعضى میله‌هاى اتصالى آن از چوب کبریت نازک‌‌تر است. هدف از احداث روزن‌ها تأمین نور و تهویهٔ موردنظر بوده و براى استفاده از مناظر کمتر از آن استفاده شده است.

 

 

 

 

 

شباک:

 

شباک واژه‌اى فارسى و ایرانى است که مشتقات آن در گوشى‌هاى گوناگون ایران فراوان شنیده مى‌شود. هواى متغیر ایران، آفتاب تند و روش، باد و طوفان، و گردباد و نیز عقاید خاص ملى و مذهبى ایجاب مى‌کرده است که ساختمان علاوه بر در و پنجره در وزن، پرده‌اى یا شباکى براى حفاظت درون بنا داشته باشد.

 

سطح مشبک که از دو فضاى پر و خالى تشکیل شده، به‌نحوى که از یک سو بتوان سوى دیگر آن‌را دید، شباک گفته مى‌شود. احداث این سطح به‌دلایل گوناگونى صورت مى‌گرفته از جمله: محدود کردن دید از بیرون به درون فضا، تأمین سایه، تأمین دید از یک فضا به بیرون به شکلى محدود، ایجاد سطحى محصورکننده اما مشبک که مانع عبور جریان هوا نباشد. شباک کاربرد گسترده‌اى داشته و با مصالح گوناگونى مانند آجر، کاشی، سنگ، چوب یا گچ ساخته مى‌شده است.

 

پیرامون مرقدهاى مطهر یا در حریم آنها زره یا ضریح یا نرده فولادى و چوبى مى‌نهادند. در مسجد امام و جامع و مدرسه چهارباغ اصفهان، نمونه‌هاى زیبایى از این شبکه‌ها دیده مى‌شود. طارمى‌هاى مسجد جامع یزد و گنبد سلطانیه و صدها اثر کهن معمارى ایران، هر یک نقش‌هاى زیبایى را در برابر چشم مى‌گذارند.

 

جامخانه:

 

جامخانه نوعى پنجره است که بر فراز برخى پوشش‌هاى گنبدى شکل، به‌ویژه در حمام‌ها مورد استفاده قرار مى‌گرفت. جامخانه غالباً از یک سطح سفالین کروى شکل یا به شکلى دیگر تشکیل مى‌شد که تعدادى حفرهٔ مدور در آن ایجاد مى‌کردند و بر روى هر کدام یک جام یا شیشه به کمک نوعى مادهٔ بتونه مانند، قرار مى‌دادند. این ماده که به بتونه شباهت داشت، قرار دادن و برداشتن سهل و سادهٔ جام‌ها با شیشه‌ها را ممکن مى‌ساخت.

 

از جامخانه براى تأمین نور و تنظیم حرارت و رطوبت فضاهاى درونى استفاد مى‌شد. در برخى حمام‌ها از جام‌هاى رنگین استفاده مى‌کردند.

 

فخرومدین:

 

گاهى حصار و دیوار باغ‌ها و اماکن مذهبى را مشبک مى‌ساختند تا از بیرون، درون زیباى آن دیده شود. چنان‌که دیوار باغ‌هاى دو سوى چهارباغ اصفهان و ایوان بازارهاى پیرامون ‘نقش جهان’ چنین بوده است.

 

این‌گونه دیوارها را با قطعات گل پخته با اشکال هندسى یا غیرهندسى مى‌ساخته‌اند و سعى مى‌کردند شکل سوراخ‌ها و حفره‌هاى ایجاد شده زیبا باشد.

 

فخر یعنى گل پخته و مدین یعنى حفره و فرورفتگى و روى هم رفته به چیزى اطلاق مى‌شده که قسمتى از آن را گل پخته و سفال و یا کاشى و باقى آنرا فرورفتگى و روزن‌هاى کوچک تشکیل دهد.

 

ب- انواع پنجره در معماری امروز

 

 

انواع پنجره های رایج

 

پنجره های چوبی

 

چوب به عنوان ماده ای رایج در طبیعت از اولین موادی بود که در ساخت درب و پنجره به کار گرفته شد. از مزایای چوب می توان به ضریب انتقال حرارتی پایین آن اشاره کرد به نحوی که چوب گرماو سرما را منتقل نمی کند. در مقابل این امتیاز، چوب به دلیل خاصیت ذاتی خود افت می کند،می پوسد و متورم می شود. در هنگام آتش سوزی چوب عاملی برای گسترش آتش می شود وبه همین دلیل ضریب ایمنی پایینی دارد. همچنین در ساختمان های امروزی که به زیبایی در مدل پنجره ها توجه ویژه ای می شود ، ساخت پنجره و چوب محدودیت های زیادی دارد.

 

پنجره های آهنی

 

پنجره های آهنی در بسیاری از ساختمان های قدیمی به چشم می خورند. این پنجره ها به علت استحکام بالا مدت ها مورد توجه سازندگان بود ، اما معایبی نظیر زنگ زدگی، خوردگی و عایق نبودن باعث شده است که امروزه دیگر پنجره های آهنی مورد توجه نباشد.

 

پنجره های آلومینیومی

 

با ورود پنجره های آلومینیومی به صنعت ساختمان بسیاری از مشکلات پیشین حل شد. مقاومت مناسب این پنجره ها به نسبت پنجره های چوبی، نازکتر و سبکتر بودن، نسبت به آهنی ها مقاومت بیشتر در برابر خوردگی و زنگ زدن است که آنها را نسبت به پنجره های دیگر در

 

موقعیت بهتری قرار داده. اما پنجره های آلومینیومی عایق نیستند و باعث اتلاف انرژی می شوند. اتصال مکانیکی گوشه های پنجره های آلومینیومی باعث تغییر شکل آنها می شود و در صورت خراشیدگی در بدنه پنجره، غیر قابل ترمیم خواهد بود.

 

UPVC

 

تاریخچه

 

 

 

پلی وینیل کلراید Poly Vinyl Chloride به طور تصادفی در قرن نوزدهم در دو موقعیت متفاوت کشف شد. ابتدا در سال 1835 بوسیله هنری ویکتور رگناولت Henri Victor Regnault و سپس در سال 1827 بوسیله اوگن باومن Eugen Baumann .  در اوایل قرن بیستم ، شیمیدان روسی ایوان اوسترومیسلنسکی Ivan Ostromislensky و فریتز کلات Fritz Klatte از شرکت شیمیایی آلمانی گریشیم – الکترون Greisheim-Elektron هر دو سعی کردند تا از PVC در محصولات تجاری استفاده کنند. اما سختیهای کار با این پلیمر سخت و محکم و گاهی شکننده تلاشهای آنها را بی نتیجه گذاشت. در سال 1926 ، والدو سمون Waldo Semon در بی اف گودریش B.F.Goodrich با مخلوط کردن PVC با مواد افزودنی UPVC را اختراع کرد. نتیجه یک ماده انعطاف پذیرتر بود که براحتی قابل استفاده بود و خیلی زود استفاده از آن برای مصارف تجاری گسترش یافت.

 

سیر تکامل

 

چوب یک ماده طبیعی است و اگر چه انواع مختلفی از چوب وجود دارد اما چوب به خودی خود در طول زمان تکامل و رشد نیافته است. ما می توانیم به آن مواد شیمیایی برای بهتر کردن کیفیت به آن بیافزاییم اما چوب همچنان چوب است. آلومینیم بوسیله انسان به عنوان یکی از سبکترین فلزات دنیا کشف شده است. اما از زمان کشف آن ، آلومینیم تکامل نیافته و همیشه ایرادات و نواقص خود را دارد. UPVC از پلاستیک پایه تا یکی از پیچیده ترین و تحقیقاتی ترین تولیدات دنیا تکامل یافته است. همانند دستکاری کردن DNA ، محققان تمام فواید آلومینیم و چوب را به آن افزوده و معایب آنها را در UPVC از بین     برده اند.

 

 

 

پنجره های UPVC

 

جنس این نوع از پنجره پروفیل مخصوصی از جنس UPVC است. این نوع از پروفیل بسیار سخت و مقاوم است و در مقابل تقطیر، ضربه و تغییر شکل در سرما و گرما مقاومت بالایی دارد.

 

بر خلاف پنجره های آلومینیومی، پروفیل های UPVC به یکدیگر جوش یکپارچه می شوند و پنجره به صورت یک واحد کامل درمی آید. اما مهمترین ویژگی های این نوع از پنجره عایق بودن بسیار مناسب دربرابر عبور و گرما و سرما، صوت و گرد و غبار و آلاینده ها است .

 

انرژِی

 

امروزه کارشناسان انرژی به این نتیجه رسیده اند که 40 درصد اتلاف انرژی ساختمانها از طریق پنجره ها  میباشد. یکی از مهمترین راههای جلوگیری از این اتلاف انرژی استفاده از پنجره های UPVC با شیشه های دوجداره می باشد، بطوریکه در حال حاضر 70 درصد ساختمانهای قاره اروپا از این نوع درب و پنجره بهره میبرند. درب و پنجره های تولیدی آوان نیز با توجه به این اصل با بهترین پروفیل 4 محفظه ای ایران و با ضمانت نامه 20 ساله پروفیل  عرضه می گردد.

 

 

 

شیشه دو جداره

 

 

 

سیستم شیشه دو جداره قطعه ای است شامل دو یا چند لایه شیشه که به طور موازی در فواصل مساوی از یکدیگر قرار گرفته اند و توسط فاصل ( اسپیسر ) در دورتادور آن ، از هم جدا شده اند. در فضای بین شیشه ها هوا یا گازهای خاص بدون رطوبت ( آرگون یا کریپتون ) با فشاری تقریباً مساوی با هوای بیرون وجود دارد. در شیشه های دو جداره غالباً از اسپیسرهای آلومینیمی استفاده می شود که درون اسپیسر را با ماده رطوبت گیر پر می کنند که این ماده سبب جذب رطوبت هوای مابین دو شیشه می گردد و توسط مواد درزگیر مناسب ، کاملاً آب بندی شده است. در شیشه های دو جداره می توان از انواع شیشه های معمولی ، رنگی ، رفلکس ، لمینت و سکوریت استفاده کرد.

 

خصوصیات شیشه دو جداره

 

◊ کاهش اتلاف انرژی

 

◊ کاهش آلودگیهای صوتی

 

◊ جلوگیری از نم زدگی شیشه

 

◊ ایمنی بیشتر نسبت به پنجره های   تک جداره

 

 

 

در صورت استفاده از شیشه دو جداره و پنجره های عایق می توان در ازای هر مترمربع شیشه دو جداره به میزان 40 مترمکعب گاز در سال صرفه جویی نمود. علاوه بر کاهش مصرف انرژی و سر و صدا ، محیط زیست پاکیزه تری نیز خواهیم داشت.

 

یراق آلات

 

درب و پنجره های دو جداره UPVC این قابلیت را دارند که با نصب یراق آلات مختلف، انتخابهای متنوعی را از نظر نوع بازشو در اختیار ما قرار دهند. یراق آلات مورد استفاده برای ساخت درب و پنجره های دو جداره UPVC از بهترین و معروفترین کارخانجات آلمان و ترکیه بوده و دارای 3 سال گارانتی می باشند.

 

مبحث 19 مقررات ملی ساختمان

 

 

 

مطابق با ماده 33 قانون نظام مهندسی کشور مسئولیت نظارت عالیه بر اجرای ضوابط و مقررات ملی ساختمان در طراحی و اجرای تمامی ساختمانها بر عهده وزارت مسکن و شهرسازی است. وزارت مسکن بر مبنای این ماده اقدام به انتشار مقررات ملی در 20 مبحث نموده است که مبحث 19 آن مربوط به صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان می باشد. مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در سال 1370 به تصویب هیأت وزیران رسید و اجرای آن در ساختمانهای کشور الزامی گردید. این مبحث چندین بار بازنگری گردیده که آخرین آن در سال 1381 بوده و بعد از بازنگری چاپ و به کلیه ارگانهای کشوری ابلاغ گردیده است

 

در حال حاضر اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان برای تمامی ساختمانهای دولتی اجباری است و اجرای آن برای تمامی ساختمانهای بخش خصوصی واقع در تهران و شهرهای تابعه از سال 1384 اجباری گردیده و برای ساختمانهای واقع در سایر شهرها و استانها مطابق برنامه زمانبندی الزامی می باشد.

 

 

 

 

 

آیا آب به داخل درب و پنجره های UPVC نفوذ می کند ؟

 

 

 

 

به سبب طراحی خاص درب و پنجره های UPVC که هر فریم به صورت یک تکه می باشد و همینطور استفاده از زوارهای مخصوص به هیچ وجه آب به داخل درب و پنجره های UPVC نفوذ نمی کند. ضمن آنکه محفظه هایی نیز در آن تعبیه می شود که در صورت نفوذ آب ( در هنگام شستشو ) ، آب از انتهایدرب یا پنجره تخلیه شده و به داخل نفوذ نکند.

 

 

نحوه نصب درب و پنجره های UPVC چگونه است ؟

 

 

 

درب و پنجره های UPVC ابتدا به وسیله پیچهای مخصوص به قاب فلزی تعبیه شده در ساختمان متصل گردیده و سپس با فوم مخصوص درزگیری و عایق بندی می شود. فوم مخصوص نصب در ابتدا به صورت ژله بوده و پس از چند ساعت بعد از نصب سخت شده و با افزایش حجم خود باعث استحکام بسیار زیادی می گردد. در نهایت با ماستیک محل نصب تسطیح می گردد.

 

در هنگام ساخت ساختمان چه زمانی درب و پنجره های UPVC نصب می گردند ؟

 

 

 

بر خلاف درب و پنجره های دیگر ، درب و پنجره های UPVC به لحاظ آنکه احتیاج به عملیات ساختمانی ندارند  می توان در آخرین مرحله ساخت پیش از رنگ کردن دیوارها و یا نصب کاغذ دیواری نصب گردند. فقط در هنگام ساخت باید یک قاب فلزی در دیوارها تعبیه گردد تا درب و پنجره های UPVC بوسیله پیچهای مخصوص و فوم مخصوص به آن اتصال گردد.

مراحل ساخت درب و پنجره های UPVC

1 – طراحی پروژه با نرم افزار مخصوص

2 – برش پروفیلها بر اساس اندازه ها

3 – ایجاد محفظه های تخلیه آب

4 – ایجاد سوراخهای دستگیره ها

5 – قرار دادن گالوانیزه و پیچ کردن آنها

6 – جوش دادن پروفیلها

7 – تمیز کردن گوشه ها

8 – در صورت لزوم ، برش و نصب مولیونها

9 – نصب درزگیرهای لاستیکی

10 – نصب یراق آلات

11 – برش و نصب بیدهای شیشه

12 – تست عملیاتی پنجره

13 – تست نهایی و تحویل پنجره

انواع درب و پنجره های UPVC

● درب و پنجره UPVC با یراق یک طرف بازشو ( Single Opening )

● درب و پنجره UPVC با یراق دو طرف بازشو ( Double Opening )

● درب و پنجره UPVC با یراق کشویی ( Sliding )

● درب و پنجره UPVC فرانسوی با مولیون متحرک ( French Window )

مزایای درب و پنجره های UPVC

◊ عایق صدا به میزان 40 دسی بل

◊ عایق انرژی تا 55 درصد

◊ مقاوم در برابر رطوبت

◊ مقاوم در برابر گرد و غبار

◊ مقاوم در برابر مواد شیمیایی

◊ مقاوم در برابر انبساط و انقباض

◊ مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش

◊ دارای رنگ ثابت و بدون نیاز به رنگ آمیزی

◊ قابل شستشو با مواد پاک کننده معمولی

◊ سازگار با شرایط مختلف جوی

◊ ایمنی بالا

◊ ضد اشتعال و بدون شعله در هنگام آتش سوزی

◊ وزن بسیار کم

◊ دوست محیط زیست ( صد در صد قابل بازیافت )

◊ نصب سریع

نصب پنجره دوجداره

آموزش تولید درب و پنجره های دو جداره UPVC

شاوره در راه اندازی خطوط تولید درب و پنجره های دو جداره UPVC

عرضه ماشین آلات تولید درب و پنجره های UPVC

تهیه و توزیع پروفیل 4 محفظه ای درب و پنجره های  UPVC

تولید درب و پنجره های UPVC با شیشه دو جداره با پروفیل 4 محفظه ای

پنجره های UPVC یو پی وی سی :

ماده ی اولیه ساخت پروفیل در پنجره های مدرن UPVC می باشد که از مخفف کلمات (Unplasticised Poly Vinyl Chloride) تشکیل شده است.

این ماده یک نوع تنوع ترموپلاست مدرن متشکل از مشتقات اصلی نفت خام و نمک طعام است. در فرآیند تولید UPVC با افزودن مواد مختلفی چون ضربه گیرها (Impact Modifier)، مواد ضد احتراق (Heat Stabilizers)، پر کننده ها (Fillers)، کمک کننده ها (Processiny Aids)، روان کننده های داخلی و خارجی (Internal & External Lubricants) و رنگ های صنعتی (Pigment) به دو ماده اصلی فوق، ترموپلاست UPVC به دست می آیدکه ترکیب جدیدی از ماده اولیه PVC بوده، ولی به علت خواص فیزیکی متفاوت این ماده جدید اصطلاحا به آن یک ماده غیر پلاستیک اطلاق می شود.

پروفیل UPVC : پروفیل UPVC یکی از مطمئن ترین و پر مصرف ترین مواد اولیه در ساخت درب و پنجره های ساختمان بوده و مشخصه اصلی آن زیبایی و استحکام می باشد.

بکی وزن، خمش پذیری، عدم اشتعال، عایق بودن در مقابل حرارت و الکتریسیته، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و بیولوژیک، قابلیت تبدیل به سطوح سیقلی، قابلیت تلفیق با مواد افزودنی مختلف و بالاخره انعطاف پذیری در به کاربردن طرح های متعدد، پلیمر مزبور را به مناسب ترین جایگزین برای آلیاژهای فلزی و غیر فلزی در صنعت در و پنجره سازی تبدیل نموده است.

تنوع ساخت در مدل های مختلف :

پروفیل UPVC با توجه به ضد ضربه بودن به راحتی قابل خم شدن هستند، از این رو می توان با این نوع پروفیل هر نوع انحنا و قوس دلخواه را اعمال نمود.

پنجره ها به گونه ای طراحی شده اندکه قابلیت نصب توری و پرده کرکره را دارا می باشند.

مزایای درب و پنجره دو جداره

برخی از مزایای درب و پنجره های دو جداره UPVC به شرح زیر می باشد

عایق حرارتی

ضریب انتقال حرارت در رده چوب …

نصب آسان

نصب پنجره بعد از نماکاری و رنگ آمیزی داخل ساختمان

عایق صوتی

کاهش صوتی بین 20db الی 40db

آب بندی مناسب

عدم نفوذ آب بداخل در هنگام بارندگی های شدید

ثبات رنگ

حفظ شفافیت رنگ ، عدم نیاز به رنگ آمیزی

 

ساخت درب و پنجره های پی وی سی از نوع سخت در سال 1960 در اروپا آغاز شد . با پیشرفت تکنولوژی و افزایش هزینه تولید درب و پنجره های چوبی آهنی و آلومینیومی ، استفاده از این نوع درب و پنجره ها رونق روز افزون یافته است .

سهولت ایجاد تنوع در طرح و رنگ استقامت فیزیکی وپایداری در برابر شرایط جوی متفاوت و همچنین قابلیت باز یافت پی وی سی بکار رفته در ساخت درب و پنجره ، موجب تحولات عمده ای در این صنعت شد . بکارگیری شیشه های دو جداره خاصیت عایق بودن در مقابل صدا و حرارت را در پنجره های uPVC افزایش داده است ، امروزه در کشورهای اروپایی بیش از 70 درصد سهم بازار درب و پنجره متعلق به uPVC است .

پی و ی سی ترکیبی است از مشتقات نفت خام و گاز کلر که طی فرایند پلیمر یزاسیون تولید می شود .

مخفف کلمات ( unplas poly vinyl chloride ) می باشد و اصلی ترین ماده تشکیل دهنده پروفیل ( polyvinyl chloride ) است . این ماده حدود 85 در صد ترکیب آمیره اولیه تولید پروفیل uPVC را تشکیل می دهد ، علاوه بر این ماده ، مواد افزودنی دیگری نیز جهت ایجاد خواص مورد نیاز به ترکیب اضافه می شود که عدم وجود آنها یا تغییر میزان بکار رفته در فرمولاسیون میتواند محصول نهایی ساخته شده را به شدت تحت تأثیر قرار دهد .

از مواد افزودنی میتوان به شرح زیر اشاره کرد :

 

1 – پر کننده ها Fillers

2 – روانسازها Lubricants

3 – تثبیت کننده های حرارتی Stabilizers

4 – تثبیت کننده های رنگی

5 – کمک فرایندها

6 – مقاوم کننده ها در مقابل ضربه Impact Modifier

اقلام به کار رفته در درب و پنجره uPVC عبارتند از :

1 – پروفیل uPVC

2 – یراق آلات

3 – پروفیل گالوانیزه

4 – لاستیک درز بندی

5 – شیشه ( تک جداره یا چند جدار

انواع  پنجره Upvc (پنجره آکاردئونی،پنجره ثابت،پنجره دو حالته،پنجره تک حالته)

انواع پنجره Upvcپنجره آکاردئونی،پنجره ثابت،پنجره دو حالته،پنجره تک حالته

آکاردئونی یو پی وی سی

پنجره ثابت یو پی وی سی

پنجره دو حالته یو پی وی سی

پنجره تک حالته یو پی وی سی

پنجره دو حالته بازشو بصورت دو حالته (افقی و عمودی)

در این نوع پنجره لنگه باز شو بر روی دو لولا که بر روی فریم عمودی قاب پنجره و یا بر روی قید میانی عمودی پنجره وبر روی محور( Y ) گردش می نماید و بنا به نیاز بصورت چپ یا راست باز شده که اصطلاحا” به آن چپ باز شو و یا راست بازشو اطلاق می شود.

تفاوت یراق تک حالته با یراق دوحالته در چیست؟

فرق میان بازشو دوحالته و بازشو تک حالته در لولاهای آن است . بدین ترتیب که علاوه بر گردش باز شو روی محور (Y) می بایست بر حول محور (X) نیز گردش نماید .البته این گردش در حد 30 درجه بوده و لنگه بازشو از قسمت بالای آن بوسیله یک اهرم (قیچی) روی فریم ثابت خواهد شد تا از باز شدن بیش از زاویه تعیین شده جلوگیری نماید.

لولای های یراق دوحالته شامل  لولای بالای لنگه بازشو  و   لولای پایین لنگه بازشو میباشد که بر خلاف لولا های تک حالته قابلیت حرکت بر روی محور(Y) را داشته و حرکت حالت دوم را فراهم می آورد.پنجره دوحالته راست بازشو

پنجره تک حالته باز شو بصورت تک حالته (افقی)

معمولا” این نوع پنجره بسته به ارتفاع بر روی دو یا سه لولا که بر روی فریم عمودی قاب پنجره و یا بر روی قید میانی عمودی پنجره وبر روی محور( Y ) گردش می نماید و بنا به نیازبصورت چپ یاراست با شده که اصطلاحا” به آن چپ باز شو و یا راست بازشو اطلاق می شود.

تزئین پنجره در معماری های مدرن

بیشتر از هر عامل دیگری، پنجره ها در بیان معماری منازل موثر هستند. پنجره های یک خانه می توانند در اشکال مختلف باشند: بلند، باریک و وسیع و حتی یک آرک در بالا سر داشته باشند. یک تزئین مناسب برای پنجره ها می تواند زیبایی های یک اتاق را چند برابر افزایش دهد. یک پرده مناسب قادر است یک اتاق بی روح را به مکانی آرامش بخش و روح پرور تبدیل کند. همچنین عاملی برای کنترل گرما و سرما و نور باشد. پرده ها جذاب ترین نقطه دید در یک اتاق هستند. بعضی از پنجره ها به خودی خود بسیار زیبا بوده و بنابراین پرده ها و تزئینات آن باید مکمل این زیبائی باشند، نه پوشاننده آن! پنجره های شما چه معمولی، چه زیبا و یا کاربردی، عامل بسیار مهمی در بیان سلیقه و معماری هر ساختمان می باشند. هنگامی که کسی برای بار اول وارد اتاقی می شود چشمانش بی اراده به سمت پنجره ها کشیده می شوند، صرف نظر از اینکه پوشش پنجره ها از پرده سنتی، کرکره ، پارچه ای و یا حتی گیاهان زنده باشند. در اینجا اولین کاری که باید کرد نگاه دقیق به پنجره های خالی و پیدا کردن نقاط ضعف و قوت آن است. صرف نظر از شکل و اندازه ، یک پنجره باید به بهترین وجه ممکن تزئین و دکور شود. اندازه و مقیاس پنجره های ناهنجار را می توان با استفاده از چوب پرده های بزرگ تر از عرض پنجره، یا پرده های پهن تر و بلندتر، البته با در نظر گرفتن اندازه های یک اتاق تناسب داد. در برخی اتاقها رادیاتور یا فنکوئل در زیر پنجره قرار گرفته است. در این مواقع استفاه از تور یا حریر عملی ترین و مناسب ترین کار است. مواردی دیگر مثل اینکه آیا پنجره به داخل گشوده می شود و یا به خارج، یا اینکه پنجره بالا رونده است و یا بطور افقی باز می شود نیز باید در طراحی پرده در نظر گرفته شود. در ابراز سلیقه خود آزاد باشید و از اینکه گوشه ای از شخصیت خود را در طرح پرده نمودار کنید واهمه ای نداشته باشید. اما در نظر داشته باشید که این پرده ها هستند که حالت و احساس اتاق را بیان می کنند. پرده های کلاسیکی که والان و کناره طراحی شده دارند صحبت از رسمی بودن می کنند. بالاروهای پفکی و والان های لَخت و ملایم ، فضایی رمانتیک برای مبلمان شما به وجود می آورند.

نوع و جنس

پارچه و تور بیشتر از هرعاملی در نمای پرده های شما تحول ایجاد می کند. در واقع درجه رسمی بودن پرده ها را طرح و جنس پارچه تعیین می کند. انواع تور و حریر از نوع نازک و و یا ضخیم، بی آنکه نور یا منظره بیرون را کور کنند، قادر هستند نور مستقیم را ملایم کنند و به آرامش اتاق بیفزایند. همزمان با ایجاد یک محیط خلوت ، پرده توری برای جلوگیری دید از بیرون و پوشاندن مناظر نامطلوب بسیار مؤثر می باشند. تورها از انعطاف قابل توجهی برای تزئین پنجره ها برخوردارند.

پرده توری را می توان با چین های ظریف و ملایم آراست. با استفاده از شگردهای تزئینی و طراحیمناسب ، نواقص یک پنجره را می توان برطرف کرد. به عنوان مثال:

۱- یک پنجره بلند و باریک را می توان به توسعه دادن و پهن تر گرفتن کناره های پرده عریض جلوه داد و با شروع کردن پرده از نقطه بالاتر از پنجره به آن ارتفاع داد.

۲- می توان دو پنجره ناهمگون که در کنار هم واقع شده اند را به وسیله استفاده از تنها یک کناره پرده برای هر کدام و با تزئین و جمع کردن آن در جهت مخالف یکدیگر، به صورت جالبی همگون جلوه داد.

۳- و یا برای یکنواخت کردن پنجره های یک اتاق که به اندازه اشکال مختلف هستند از این روش استفاده کرد: اگر که یکی از پنجره ها کوتاه تر از دیگری باشد، چوب پرده و یا والان را به بلندی پنجره دیگر نصب کنید تا هر دو یک قد به نظر بیایند.

سلیقه خود را ابراز کنید

اتاقهای نشیمن و ناهارخوری منازل که معمولاً بیشتر از دیگر اتاقها مورد استفاده هستند بیانگر سبک و سلیقه دکوراسیون شما هستند. اگر مدلهای ساده تر و اسپرت را می پسندید از پرده های سبک، تور یا حریراستفاده کنید. اگر مایلید فضا رسمی و مجلسی تر جلوه کند از والان دراپه یا کرواتی، و یا کناره های آسترشده استفاده نمایید. این مدلها مناسب اکثر پنجره ها می باشند. نوع پارچه و تور، مفصل بودن طرح ویراق و آلات همگی میزان رسمی بودن طرح را بیان می کنند. پرده از نوع کلاسیک یا پارچه های متین و سنگین همراه با تور و طرحی متنوع بیانگر شخصیتی رسمی و سنتی است. امروزه از نظر دکوراسیون ، به اتاق ناهارخوری بیشترین توجه را باید معطوف داشت. این اتاق می تواند عملکردهای متفاوتی در یک خانه داشته باشد . برای مثال به جهت اتاق کار و یا حتی قسمتی از اتاق نشیمن استفاده شود. اگر اتاق ناهارخوری شما فقط برای مواقع رسمی و مهمانی است پرده های شفاف و تورهای مرغوب و کیفیت بالا زیبائی بخش اتاق شما خواهند بود. بخصوص این که این گونه پارچه ها در مجاورت نور چلچراغها و یا نور آفتاب جذاب و درخشنده جلوه می کنند. اگر اتاق ناهارخوری شما قسمتی از اتاق نشیمن شما را تشکیل می دهد، پارچه هایی که خاصیت کنترل نور خورشیدی را داشته باشند و در عین زیبائی و جذابیت بتوانند دید از بیرون به داخل منزل را محدود کنند، توصیه می شوند. به هر حال از هر موقعیتی برای بیان احساس و سلیقه دکوراسیون خود استفاده کنید، حتی در مورد نقاط پر رفت و آمد خانه!

سرویسهای بهداشتی منزل

مهمترین نکته در مورد پنجره دستشویی های منازل، ممنوعیت و کنترل دید از خارج به داخل توالت می باشد. برای این فضاها پرده ای که در مواقع لزوم بشود آن را کنار زد و یا بالا برد قابل استفاده می باشد. شید و تور می تواند مناسب باشد. به خاطر وجود رطوبت هرگز از پارچه ابریشمی استفاده نکنید. به طور کلی سادگی در نوع پارچه پرده، طراحی پرده و دکور مناسب ترین راه حل است.

آشپزخانه

به طور کلی فضای آشپزخانه، به نور فراوانی احتیاج دارد، چه نور طبیعی و چه نورغیرطبیعی، تورهای حاشیه ای مخصوص آشپزخانه به اندازه های ۳۰ الی ۹۰ سانت با کناره های هماهنگ، پرده های نیمه که با رنگ و نقوش خود صمیمیت و شادی به فضا می دهند مناسب می باشند ولی از ورود نور جلوگیری نمی کنند. به دلیل این که پرده های آشپزخانه زود کثیف می شوند” بهتر است پرده ها از جنس پارچه های قابل شستشو و با طرح های ساده باشند. این فضا معمولا مملو از وسائل شفاف و درخشنده و سطوح سنگی و سرد می باشد . بنابراین سعی کنید برای افزودن به گرمی و صمیمیت ، از رنگهای شاد و فانتزی استفاده کنید.

اتاق کار و اتاق نشیمن یا تلویزیون

در این اتاقها اغلب کامپیوتر، قفسه کتاب، تلویزیون، اسباب بازی کودکان و مبلمان نرم و راحت مرکزیت و اهمیت بیشتری را دارند. تزئینات و دکوراسیون ، پرده ها را متین و ملایم و در عین حال قابل باز و بسته شدن انتخاب فرمایید. شید، تور یا حریر با یک والان ساده فضائی راحت و گرم برای اتاق کار ایجاد می کنند. برای اتاق نشیمن یا تلویزیون هر نوع پرده کرکره و یا پرده پارچه ای با طرح ملایم و ساده به خوبی انجام وظیفه می کند.

راه حل هایی برای کنترل گرما و سرما:

پنجره های بزرگ و زیبا بسیار به چشم دلپذیر می آیند، اما از طرفی هم مشکلات زیادی برای گرم و یا خنک کردن اتاق ایجاد می کنند. با کمک پرده ها و دیگر تزئینات می توان به این مشکل فائق آمد. بعضی از انواع پارچه ها طبیعتا عایق های خوبی هستند.پارچه های مقاوم در برابر آفتاب:

هیچ چیز به سرعت آفتاب پارچه ها را از بین نمی برد! اگر در مناطق پرآفتاب زندگی می کنید، یا پنجره ای دارید که دائماً آفتاب گیر است، بهتر است از پارچه هایی استفاده کنید که کمرنگ بوده و نور آفتاب را دفع می کنند و در نتیجه کمتر رنگ خود را از دست می دهند. از طرفی پارچه های تیره نور خورشید را جذب کرده و رنگ خود را می بازند. برای محافظت پرده ها از نور خوررشید و اشعه ماورای بنفش بهتر است که پرده را آستری سفید بدهید و یا پشت آنها از تور یا شید استفاده کنید. مواد مصنوعی و پلی استر بیشتر در مقابل نور آفتاب مقاوم هستند و هر دوی آنها رنگشان را ثابت نگاه می دارند. الیاف استتات را در بعضی موارد با ابریشم و کتان مخلوط می کنند تا مقاوم تر باشند.

 

ممکن است شما از آن دسته افرادی باشید که بخواهید پرده های منزل را خود طراحی کنید و بدوزید. قبل از اینکه به چنین کاری دست بزنیدچند نکته زیر را در نظر بگیرید: اول طرح و نقشه و اندازه پرده ها را کاملاً مشخص کنید. سپس محل کار خود را از قبل تعیین کنید و اندازه کافی سطح مناسب را برای کار در نظر بگیرید.

سپس مناسب ترین نوع و جنس پارچه و تور را انتخاب کنید و تصمیم بگیرید که آیا به آستر نیاز دارید یا خیر. با اندازه گیری و برش دقیق، پروژه دکوراسیون شما حتی پر از لذت و موفقیت خواهد بود.

استفاده از پنجره های سنتی تنها محدود به پنجره های کلاسیک (که مثل یک در باز و بسته می شوند) و انواع پنجره های کشویی دوتکه نیست. بلکه انواع مختلف پنجره های سنتی وجود دارد که در اینجا به بعضی از آنها اشاره می کنیم.

۱.پنجره های کشویی دوتکه

استفاده از پنجره های کشویی دوتکه فضا را دلبازتر نشان می دهد و در عین داشتن ظاهری سنتی، نور کافی را به داخل خانه هدایتمی کند.

۲. پنجره های کشویی دوتکه جدید

پیشرفت هایی که در تکنیک های تولید در و پنجره به وجود آمده است، به طراحان اجازه می دهد تا به مدل های جدیدتری فکر کنند و به جای پیروی از سبک کلاسیک، به فکر خلق محصولات جدید باشند. در تصویر روبرو این پنجره ها کاملا با فضای باشکوه اطراف همخوانی دارند.

۳. پنجره های قوس دار

خمیدگی ملایم این پنجره ها به این فضای کاری جلوه ای خاص و باشکوه بخشیده است. پنجره های در مانندی که در کنار پنجره قوس دار قرار گرفته اند نوعی تعادل و امکان تهویه هوا را فراهم می کنند.

۴. پنجره های ثابت

اگر ظاهر سنتی پنجره های کشویی دوتکه را دوست دارید ولی نمی خواهید برای تمام قابلیت های یک پنجره هزینه کنید، از پنجره های ثابت استفاده کنید. این پنجره ها هم ظاهری مشابه به پنجره های کشویی دوتکه دارند و هم در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند.

۵. پنجره های محوری

یک پنجره گرد ممکن است اندازه کوچکی داشته باشد ولی برای حمام، اتاق زیر شیروانی و فضاهای سه گوش مناسب است.

۶. پنجره های شیشه ای تزئینی

در چنین پنجره هایی از شیشه های رنگی و مات استفاده می شود تا یک الگوی کلاسیک و زیبا به دست بیاید. این تکنیک هم نور کافی را به داخل هدایت می کند و هم حریم خصوصی را حفظ می کند.

۷. پنجره ۳ تایی

یک پنجره ثابت در کنار یک پنجره در مانند تعادلی عالی را پدید می آورد. کرکره ها هم حریم خصوصی را حفظ می کنند و هم به فضا جلوه ای زیبا و تمیز می دهند.

۸. پنجره جلوآمده شاه نشین

این نوع پنجره ها از یک پنجره ثابت در وسط و دو پنجره لولادار در دو طرف تشکیل می شود. مزیت پنجره های جلوآمده شاه نشین این است که هم منظره ای وسیع را در معرض چشم می گذارند و هم فضایی دنج و راحت ایجاد می کنند.

۹. پنجره های شیشه ای سربدار

پنجره های سربدار از قرون وسطی تاکنون مورداستفاده قرار می گرفته اند ولی هرگز جذابیت و خاص بودن خود را از دست نداده اند. در این تصویر پنجره های شیشه سربدار به شکوه این اتاق افزوده اند.

۱۰. پنجره لولادار

اگر بخواهیم پنجره ای قوس دار داشته باشیم که باز و بسته می شود استفاده از پنجره لولادار به ما کمک خواهد کرد. دستگیره های اهرم دار و سیستم قفل مخفی هم به امنیت این پنجره ها کمک می کند و هم به زیباییشان.

۱۱. پنجره های سری طراح

اگر دوست دارید پنجره هایی سنتی با کارکرد مدرن داشته باشید، از کرکره های بین شیشه استفاده کنید. کرکره ها، نخ پرده ها و قاب ها می توانند رنگ های مختلف و مطابق با سلیقه صاحب خانه داشته باشند.

۱۲. پنجره های فن شکل

اگر سقفتان از ارتفاع کافی برخوردار باشد، پنجره های نیم دایره ای در بالای در گزینه مناسبی هستند که به خانه شما جلوه ای زیبا و باشکوه خواهند داد.

۱۳. پنجره های مناسب با فضای شما

اگرچه در حال حاضر انواع و اقسام در و پنجره در بازار موجود است، ولی بهترین کار انتخاب پنجره ای متناسب با فضای خانه می باشد. مثلا در این تصویر پنجره هایی با شیشه سربدار و نیم دایره ای شکل در بالای پنجره های ماهونی لولادار قرار گرفته اند.

۱۴. در و پنجره های فرانسوی

در این تصویر درهای شیشه ای فرانسوی کل دیوار را پوشانده اند و در نوع خود لوکس و زیبا هستند. بدین ترتیب جریان نور به راحتی در اتاق جاری می شود.

درب رستوران , درب چوبی , درب قدیمی , درب تمام چوب , درب گره چینی , درب ورودی , عکس درب چوبی

 

 

WhatsApp us