بدیهی است که خانه ها در دوران باستان درب منزل نداشته اند! در گذشته معبری وجود داشت که برای خروج یا ورود به خانه در نظر گرفته شده بود. بعداً درها به وجود آمدند ، اما مردم هنوز هم بی خیال بودند و شب ها درب منازل خود را باز می خوابیدند. حتی امروز ، اگر از هر منطقه قبیله ای یا دور افتاده ای بازدید کنید ، خانه ها به سختی در دارند. آنها ورودی دارند که یا با یک پارچه یا یونجه چمن پوشانده شده است. مفهوم “در” هنوز در آنجا وجود ندارد.
اما با گذشت زمان ، جایی که همه چیز در مرحله تکامل بود ، خانه ها نیز از این قاعده مستثنی نبودند. آنها به آرامی و به تدریج در روند کار پیشرفت کردند و بنابراین ، در عصر مدرن ، مفهوم “خانه” را کاملاً تغییر داده ایم. امروزه “امنیت” به یک نگرانی عمده تبدیل شده است. به ویژه در مناطق شهری ، این یک نگرانی اساسی است. از این رو ، این فناوری وارد شده است و به دلایل امنیتی. امروز درهایی در دسترس داریم که فقط با رمزهای عبور آنها باز می شود.
در شهرهای بزرگ همیشه ترس از سرقت و سرقت وجود دارد. از این رو لازم است که درها به اندازه کافی محکم باشند تا به راحتی شکسته یا باز نشوند. اما جدا از امنیت ، امنیت و حریم خصوصی. از زمان شروع تصویب مفهوم درها ، خانه جنبه ای از هنر و دکوراسیون دارد. امروزه انتخاب به طور عمده توسط آن اداره می شود ، زیرا سایر عوامل در انواع درها وجود دارند و مشترک هستند.
در این مقاله ، ما در مورد انواع مختلف درب ها بسته به موقعیت آنها ، مواد مورد استفاده برای ساخت آنها ، عملکرد کرکره درب ، روش ساخت ، ترتیب اجزای درب و غیره بحث می کنیم.
انواع درها بر اساس طبقه بندی مختلف آنها
انواع مختلفی از درب ها در بازار موجود است ، از جمله: درب فلش ، درب پانل ، درب شیشه ای ، درب PVC و غیره. به طور کلی ، درب ها به روش های زیر طبقه بندی می شوند ،
(الف) براساس مکان
01. درب های خارجی
02. درب های داخلی
(ب) براساس مواد
03. درهای چوبی
04. درب های شیشه ای
05. درب های فلزی
06. درب های پی وی سی
07. درب های فایبرگلاس
08. درب های لعاب آلومینیومی
09. درب های پلاستیکی تقویت شده با فیبر / درب های FRP
(C) بر اساس عملکرد عملکرد درب
10. درب های تاشو
11. درهای کشویی
12. درب های چرخشی
13. درب های گردان
14. درب های کرکره ای
15. درب های جمع شونده
16. درب محوری
(D) بر اساس روش ساخت
17. درب های تابلویی
18. درب های شستشو
19. درهای لوور
20. درب های سیم دار
(الف) انواع درها بر اساس موقعیت مکانی
هنگام طراحی خانه خود ، مهم است که بدانید درب در کجا قرار گرفته است. بر اساس مکان آنها ، درب ها به روش های زیر طبقه بندی می شوند:
01. درب های خارجی
درهای خارجی یا درهای ورودی یک خانه بیشترین اهمیت را دارند. درهای خارجی اجازه ورود یا خروج از خانه را می دهند و میزان امنیت را تأمین می کنند. این درها باید در برابر آب و هوا مقاوم باشند زیرا در معرض شرایط مختلف آب و هوایی قرار می گیرند. درهای خارجی با ضخامت ، پایداری و دوام کافی در ساخت ارائه می شوند. به درهای خارجی پوشش محافظ رنگ و لهستانی داده می شود. به طور کلی از فولاد یا چوب ساخته می شوند. آنها به خوبی طراحی شده اند تا انواع مختلف قفل را در خود جای دهند.
02. درب های داخلی
درهای داخلی کارهایی فراتر از جدا کردن اتاق ها و ایجاد حریم خصوصی دارند. به طور کلی ، درب های داخلی نازک تر از درب های خارجی هستند و به سبک های مختلفی ارائه می شوند. آنها در مواد مختلف موجود هستند. آنها تحت شرایط خاص هوا قرار نمی گیرند.
(ب) انواع درها بر اساس مواد
اگر مواد موجود برای انواع درها را می دانید ، می تواند به شما در تصمیم گیری بهتر درب های خانه کمک کند. درب ها از مواد مختلفی مانند چوب ، فولاد ، آلومینیوم ، شیشه ، پی وی سی و غیره ساخته شده اند. براساس مواد استفاده شده برای ساخت درب ، آنها به روش های زیر طبقه بندی می شوند:
03. در چوبی
درب های چوبی در درجه اول برای کاربردهای درب داخلی استفاده می شوند. الوار قدیمی ترین ماده ای است که برای درب استفاده می شود و به نظر نمی رسد که الوار هرگز از مد افتاده باشد. دلایل زیادی برای استفاده از چوب وجود دارد مانند درب های چوبی عایق صدا ، عایق و امنیت را ایجاد می کند. نصب و تمیز کردن آنها آسان است. آنها عمر طولانی دارند. از آنجا که مواد طبیعی هستند ، جذابیت متفاوتی دارند. آنها زیبا به نظر می رسند. آنها بسیار گران هستند.
04. درب های شیشه ای
درهای شیشه ای ظریف به نظر می رسند و به خانه شما زیبایی می بخشند. آنها یک راهرو مستقیم برای نور در خانه شما هستند. صفحه شیشه ای برش خورده در قاب های چوبی گزینه زیبایی برای درب های جلو است. عیب این درب این است که به راحتی شکسته می شوند. از این رو ، باید با احتیاط رفتار کرد. با این حال ، با شیشه سخت این امر به راحتی اتفاق نخواهد افتاد.
05. درب های فلزی
از درهای استیل در داخل کشور و همچنین در مصارف خارجی استفاده می شود. این درب ها برای عایق بندی دارای صورت استیل با هسته فوم هستند. آنها در مقایسه با درهای دیگر بسیار قوی هستند. ممکن است به اندازه درب های چوبی یا شیشه ای جذاب به نظر نرسند.
06. درب های پی وی سی
درب های پی وی سی از نظر وزن سبک و کاربرد آسانی دارند. آنها در طرح ها و رنگ های متنوعی ارائه می شوند و زیبا به نظر می رسند. این درب ها خوردگی ندارند و نیاز به نگهداری زیادی ندارند. اما ضد خش نیستند.
07. درب های فایبرگلاس
درب های فایبرگلاس معمولاً برای کاربردهای خارجی استفاده می شوند. این درب ها گزینه های طراحی زیادی دارند و می توان آنها را به راحتی در شکل ها و سبک های مختلف قالب بندی کرد. این درب ها مقاوم و سخت هستند. آنها معمولاً برای خانه های ارزان قیمت ترجیح داده می شوند. آنها از نظر ظاهر از انواع دیگر سرآمد نیستند. البته از نظر هزینه اقتصادی هستند.
08. درب های لعاب آلومینیومی
درب های آلومینیومی با صفحه شیشه ای بیشتر در کاربردهای تجاری استفاده می شوند. آنها محکم ، بادوام و از این رو به عنوان درب امنیتی استفاده می شوند. با این حال ، ممکن است با پانل آلومینیومی کامل ، ظاهر آنها مانند دیگران به نظر نرسد.
09. درب های پلاستیکی تقویت شده
این درب ها در رنگ های متنوعی و اتمام در بازار موجود است. درهای پلاستیکی تقویت شده با الیاف مزایای بی شماری مانند استحکام بالاتر ، نگهداری بسیار کم ، مقاوم در برابر آب و هوا ، ساخت آسان ، سبک و بدون خوردگی را می دهد.
(ج) انواع درها بر اساس عملکرد کرکره درب
بر اساس عملکرد کرکره درب ، درب ها به روش های زیر طبقه بندی می شوند:
10. درب های تاشو
درب های تاشو به صورت منفرد یا به صورت پارتیشن تاشو استفاده می شوند تا بتوان از دو اتاق با هم به عنوان یک اتاق واحد یا جداگانه بر اساس نیاز استفاده کرد. بیشتر از آنها در دهانه اتاق به باغ ، پاسیو و ایوان و غیره استفاده می شود.
11. درهای کشویی
درب های کشویی از کرکره استیل ، چوبی و شیشه ای تشکیل شده اند که غلتک های استیل بر روی آنها ثابت شده است. این غلتک های فولادی در امتداد مسیری که در بالا و پایین ارائه شده است حرکت می کنند. دارای یک یا چند کرکره کشویی بر اساس دهانه موجود. در زمان های قدیم ، درهای کشویی از فولاد و چوب معمولاً برای دهانه های بزرگ خانه های خدایی ، کارگاه ها استفاده می شده است. گاراژ و غیره.
امروزه از درب های کشویی بیشتر در ادارات و محل های متراکم استفاده می شود زیرا درب های کشویی باعث صرفه جویی در فضا و افزایش کارایی استفاده می شوند.
12. درب های چرخشی
طبق گفته های (نویسنده کتابچه راهنمای طراحی و ساخت ساختمان) ، درهای چرخشی در نزدیکی یک لبه قرار می گیرند تا در یک محور عمودی بچرخند. آن را به پشت یا لولا بر روی قاب درب آویزان می کنند. کرکره این درها با استفاده از فنرهای دوتایی به قاب متصل شده است. از این رو شاتر می تواند به سمت داخل و خارج حرکت کند.
دو نوع درب تاب دار موجود است – یکی دربهای تک اثر که می توانند 90 درجه یا بیشتر فقط در یک جهت چرخش داشته باشند. و درهای دو کاره که می توانند 90 درجه یا بیشتر در هر دو جهت چرخش داشته باشند. درب تاب بیشتر در ادارات استفاده می شود.
13. درب های گردان
در درب چرخان ، ترتیبات برای چرخش درب در مورد محوری مرکزی انجام می شود. این درها در حدود یک طرف کرکره می چرخند و به طور خودکار بسته می شوند.
درب های گردان بیشتر در مناطق پرترافیک یعنی ساختمانهای بلند ، ساختمان های عمومی ، بیمارستانها و غیره برای تنظیم ورود استفاده می شود.
14. درب های کرکره ای نورد
در درب های کرکره ای نورد ، کرکره درب مانند یک پرده استیل عمل می کند. درهای کرکره غلتکی مزیت دارند زیرا فضای زیادی نیاز ندارند. این درب ها بسیار مقاوم ، بادوام بوده و ایمنی مناسبی را ارائه می دهند. آنها بیشتر در فروشگاه ها ، کارگاه ها ، کارخانه ها ، گاراژها و جبهه های مغازه ها و غیره استفاده می شوند.
15. درب های جمع شونده
درب های تاشو از آپارتمان ها یا کانال های فولادی ملایم ساخته می شوند و می توانند با کشش یا فشار جزئی باز و بسته شوند. چیدمان درهای تاشو به گونه ای است که وقتی در را باز می کنید ، همه نوارها بهم می خورند و در حین بسته شدن ، نوارها کشیده می شوند. آنها کمترین فضا را اشغال می کنند و بنابراین ترجیح داده می شود. درب های جمع شونده برای ورودی اصلی ساختمانهای مسکونی ، مغازه ها ، خانه های خدا ، سالن سینما و غیره استفاده می شود.
16. درب محوری
درهای محوری در یک لولای محوری خاص ، با سنجاق هایی که در بالا و پایین درب متصل می شوند ، عمل می کنند. مزیت قابل توجه لولاهای محوری این است که می تواند درهای بسیار عریض و سنگین تری را از لولاهای پین و بشکه ای سنتی پشتیبانی کند. با بهره مندی فنی ، منحصر به فرد زیبایی در باز و بسته شدن می دهد و عملکرد چرخشی چشم نوازی می دهد. درب های محوری به طور کلی برای درب های ورودی استفاده می شود.
(D) انواع درها بر اساس روش ساخت
قبل از اینکه درب خانه خود را انتخاب کنید ، ضروری است که روش ساخت را بدانید. بر اساس روش های ساخت ، درب ها به روش های زیر طبقه بندی می شوند:
17. درب پنلی
درب های تابلویی معمولاً از مدت ها قبل در داخل خانه استفاده می شوند. آنها یکی از محکم ترین درها هستند. آنها طراحی های مختلفی ارائه می دهند اما نیروی کار فشرده و ماهری دارند.
18. درب های شستشو
امروزه ، درب های شستشو به دلیل ظاهر دلپذیر و ساخت ساده ، متداول ترین نوع مورد استفاده در خانه و همچنین ساختمانهای عمومی هستند. این درها از هر دو طرف دارای سطح بدون اتصال هستند. به دلیل صورت ساده ، آنها به راحتی تمیز و تزئین می شوند. درب های فلاش همچنین دارای مقاومت ، مقاومت بالا و ارزان تر از درب پانل هستند. با انواع لمینت و روکش ، که شبیه چوب طبیعی است ، زیبا به نظر می رسند و جذاب و جذاب هستند و در اختیار طیف وسیعی از انتخاب ها قرار می گیرند.
20. درب های سیم دار
درهای مفتول برای جلوگیری از ورود حشرات و پشه ها به خانه به طور گسترده ای در خانه استفاده می شود. این درها در آشپزخانه ها ، سفره خانه ها ، کمد هایی که برای نگهداری مواد غذایی ، اتاق های تازه سازی ، هتل ها ، شیرینی فروشی ها و غیره استفاده می شوند ، با نور گرفتن و محدود کردن ورود پشه ها و سایر حشرات ارائه می شوند.
نتیجه
امروزه ، درب فلش ، درب تابلویی و درب شیشه ای از انواع متداول استفاده شده در خانه هستند. درها نقش اساسی در لنگر انداختن ایمنی خانه و همچنین محافظت از سلامتی شما دارند. درها به عنوان چهره هر خانه ای در نظر گرفته می شود. از این رو ، باید مانند همه عناصر زیبایی دهنده یک خانه از اهمیت بالایی برخوردار شود. و البته ظاهر دلپذیر آن همیشه شما را در روحیه خوبی حفظ خواهد کرد. اطلاعات مربوط به انواع درب ها به شما کمک می کند تا درب را انتخاب کنید – خانه ، دفتر کار ، کارگاه ، مغازه یا هر ساختمان تجاری دیگر.
امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد.
نویسنده: ف.حسنخانی
مقالات مرتبط با درب ورودی: