کاربرد قرنیز چیست؟

از زمان گذشته تا به امروز قرنیز برای دکوراسیون جایگاه ویژه‌ای داشته است، و در بسیاری از بناها از آن بهره گرفته‌اند که معماران در محیط‌هایی مصرف می‌کنند. قرنیز تنها کاربرد زیبایی ندارد بلکه در ساخت‌وساز بسیار مهم می‌باشد. قرنیز ها از جنس‌هایی متفاوتی هستند مانند: قرنیز ام‌دی‌اف، قرنیز سنگی، قرنیز ‌پی‌وی‌سی، قرنیز چوبی و …

قرنیز جوبی
قرنیز جوبی

معمولاً در وحله اول بین قرنیز‌های موجود، اعم از سنگی، چوبی، ام‌دی‌اف یا پی‌وی‌سی انتخاب شاید کمی دشوار بنظر برسد، اما اصلاً جایی برای نگرانی نیست، زیرا که روش‌‌هایی برای انتخابی قابل و گزیده وجود دارد. شاید به‌نظر شما قرنیز شی‌ء غیر ضروری در ساختمان‌ها باشد، این موضوع برای وقتیست که از کاربرد‌های آن بی‌اطلاع هستید، وقتی مطلع شوید نطرتان قطعاً تغییر خواهد کرد. امروزه قرنیز‌های جدیدی طراحی شده‌اند که خواص آنتی‌باکتریال دارند، و با ورود آن به بازار ایمنی و آسودگی را به خانواده‌ها آورده است.

قرنیز چوبی تمام چوب خالص , مدل های قرنیز چوبی
قرنیز چوبی تمام چوب خالص , مدل های قرنیز چوبی

» به چه چیزی قرنیز می‌گویند؟

در اتاق‌ها، پذیرایی، لابی و یا هر قسمتی از ساختمان رشته‌ای از جنس‌های گوناگون در قسمت پایینی دیوار که عمود به کف‌پوش است قرنیز گویند، یا بهتر بگوییم قابی از جنس‌های گوناگون که در قسمت‌های پایینی دیوار‌ها هستند. در زمان‌های گذشته از قرنیز‌ها در قسمت‌های بالایی دیوار هم استفاده می‌کردنند، این کار باعث جلوگیری از ضربه یا رطوب در دیوار‌ها می‌شد و اغلب جنس آن‌ها طبق نظر استادان معماری از سنگ‌های مرمر یا اضافه سنگ‌های مانده در ساختمان بود.

در زمان گذشته از ساختاری در صنعت ساختمان بهره می‌گرفتند که دیوار‌ها معمولا نم‌ناک می‌شدند، با پدید آوردن قرنیز‌ها باعث شد که از دیوار‌ها مراقبت بیشتر و جلوگیری از رطوبت‌زدگی شود. اما در زمان حال مدل‌های مختلف قرنیز‌ها در دکوراسیون داخلی ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری … بعد زیبایی، بیشتر حائز اهمیت شده است.

مدل قرنیز چوبی , دکوراسیون منزل , بهترین نوع قرنیز , نصب قرنیز
مدل قرنیز چوبی , دکوراسیون منزل , بهترین نوع قرنیز , نصب قرنیز

» قرنیز‌ در خانه چه استفاده‌هایی دارد؟

قرنیز در دکوراسیون داخلی منزل تنها وجهه زیبایی ندارد، یکی از کاربرد‌های آن جلوگیری از رطوبت‌زدگی دیوار‌ها نیز می‌باشد، علاوه بر این مورد قرنیز‌ها از آسیب‌های احتمالی به دیوار مانند ضربه مبلمان به دیوار‌ها جلوگیری می‌کند و دیگر کاربردهای آن پوشاندن لوله، سیم یا کابل‌ها می‌باشد. 

» قرنیز چند نوع دارد؟

قرنیز‌ها با توجه به جنسی که ساخته شده‌اند تقسیم می‌شوند، اما به طور کل به قرنیز‌ سنگی، قرنیز چوبی، قرنیز ام‌دی‌اف و قرنیز پی‌وی‌سی میتوان دسته‌بندی کرد، که در ادامه برای هرکدام توضیحاتی می‌دهیم.

مدل قرنیز چوبی , دکوراسیون منزل , بهترین نوع قرنیز , نصب قرنیز
مدل قرنیز چوبی , دکوراسیون منزل , بهترین نوع قرنیز , نصب قرنیز
» 1. قرنیز از جنس ام‌دی‌اف  MDF

مواد مصرفی در ساخت قرنیز‌های ام‌دی‌اف، کامپوزیت، پلاستیک و پلی‌استر می‌باشد ولی روکش‌های آن را پی‌وی‌سی استفاده می‌کنند تا مقاومت بیشتری در برابر خش و ضربه داشته باشند. اندازه استاندار قرنیز ام‌دی‌اف موجود در بازار 7 تا 15 سانتی‌متر می‌باشد اما بسته به سلیقه و نیاز شما قابل تغییر نیز هست و در کاربرد های مختلف قطر و ضخامت قرنیز تغییر می کند که در حالت عادی بین 8 تا 16 میلی‌متر می‌باشد اگر کف‌پوش خانه شما سرامیک یا سنگ است، ضخامت 8 میلی‌متری برای شما مناسب است اما اگر کف‌پوش شما پارکت یا لمینت است بهتر است قرنیز ی با ضخامت 16 میلی‌متر استفاده کنید.

نکته‌ای که در قرنیز های ام‌دی‌اف وجود دارد این که به دلیل لایه رویی که آن از جنس پی‌وی‌سی است، در تمیزی راحت تر هستید و غبار را به خود جذب نمی‌کند.

راهنمای انتخاب انواع قرنیز برای دکوراسیون
راهنمای انتخاب انواع قرنیز برای دکوراسیون

» 2. قرنیز از جنس سنگ

قرنیز‌ سنگی به دلیل استفاده آن در گذشته، شکل سنتی دارد و از سنگ‌ مرمر، سرامیک یا سنگ‌های مصنوعی استفاده می‌گردد. قرنیز سنگی چون قرینه نیستند و درکنار هم شکلی جدید را خلق می‌کند و همچنین رنگ‌بندی گسترده‌ای دارد در میان معماران و طراحان محبوبیت پیدا کرده است. اصولا از قرنیز سنگی در قسمت پایین دیوار به شکل ساده کاربرد دارد و لازم است بگوییم به دلیل ضخامت قطور آن مناسب پوشاندن کابل‌ها نمی‌باشد. پس از نصب قرنیز سنگی امکان جداسازی آن و جابه‌جایی سخت است که باید از متخصصان این فن یاری بگیرید. اما با این وجود طرفداران خاص خودش را دارد و مدل‌های لوکسی تولید می‌گردد.

قرنیز چیست , بهترین نوع قرنیز چوبی , نصب قرنیز
قرنیز چیست , بهترین نوع قرنیز , نصب قرنیز , ازاره چیست , قرنیز سیمانی , قرنیز چسبی , نام دیگر قرنیز , خرید اینترنتی قرنیز از بازار چوب ایران

» 3. قرنیز از جنس پی‌وی‌سی PVC

در صنعت ساختمان سازی، مهم‌ترین موضوع هزینه است، قرنیز پی‌وی‌سی چون قیمت به مراتب پایین‌تری به نسبت دیگر قرنیز‌ها دارد بیشتر قابل استفاده قرار ‌می‌گیرد. قرنیز پی‌وی‌سی همان قرنیز پلی‌استایرن است که هردو از پلاستیک چند لایه‌ای ساخته شده است. دیگر ویژگی قرنیز پی‌وی‌سی وزن بسیار کم آن و شست‌و‌شوی آسان می‌توان اشاره کرد. برای اینکه امنیت بیشتری نسبت به قارچ‌ها، باکتری‌ها و رطوبت در فضای منزل یا محیط کار داشته باشید، بهتر است از قرنیز پلی‌استایرن استفاده کنید. در دیوار‌های مورب از قرنیز پی‌وی‌سی استفاده کنید که خاصیت انعطاف‌پذیری دارد.

مدل های قرنیز چوبی
مدل های قرنیز چوبی

» 4. قرنیز از جنس چوب

همانطور که در گذشته قرنیز سنگی رایج بوده است، قرنیز دیگری در رقابت بوده ‌است، که آن قرنیز چوبی می‌باشد. معمولا قرنیز‌های چوبی از الوار‌های برش خورده رنگ‌شده و گاهی خام در طراحی‌های خانه‌ویلایی در تمام دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای زیبایی بیشتر، قرنیز‌های چوبی نصب شده را کنده‌کاری‌هایی می‌کنند که بسیار چشم‌گیر می‌شود.

معمولاً از انواع قرنیز چوب طرح دار در کناره‌های سقف سالن‌های پذیرایی نیز استفاده می‌شود.

»» در کل:

برای انتخاب کردن قرنیز در معماری داخلی، آن را سخت نگیرید و فقط جدولی از ویژگی هر کدام تهیه کنید تا نیاز خود را بشناسید.

قرنیزها با توجه به جنسی که دارند دسته بندی می‌شوند.

استفاده از قرنیز سنگی به محیط و فضای شما شکل سنتی می‌دهد.

امروزه بیش‌ترین استفاده از قرنیز ام‌دی‌اف است، طرفدار زیادی دارد و در صنعت معماری و دکوراسیون داخلی مدرن استفاده می‌شود.

قرنیز‌های جدید پی‌وی‌سی در میان مردم جا افتاده است و با دیگر قرنیز‌ها رقابت بسیاری دارد.

برای داشتن قرنیز با خواص آنتی‌باکتریال، از قرنیز‌های جدید پی‌وی‌سی پلی‌استایرن استفاده کنید.

برای پوشاندن درز کف‌پوش‌های لمینت حتما از قرنیز استفاده کنید.

قرنیز‌ها رنگ‌بندی گسترده‌ای دارد و می‌توانید بنا به رنگ دلخواه خود یا رنگ کمد و درب، رنگ قرنیز را انتخاب کنید.

مطالب مرتبط با قرنیز چوبی :

با تشکر از توجه شما

WhatsApp us