نرده چوبی:

نرده یا جان پناه، وسیله ای برای محافظت و جلوگیری سقوط از پله، تراس و نقاطی که ارتفاع دارند. نرده ها انواع گوناگونی دارند که با توجه به جنس،مدل آن ها متفاوت است، جنس نرده می تواند از سنگ، چوب، کائوچو و فلز باشد. درگذشته از نرده فقط برای حفاظت جان استفاده می شد اما امروزه نقش بسیاری در زیبایی و جلوه دادن به ساختمان دارد.

پایه چوبی خراطی، نرده , پایه چوبی میز
پایه چوبی خراطی، نرده

یکی از انواع نرده ها، نرده چوبی است که از نظر زیبایی، کاربرد، دسترسی و کار با آن بسیار محبوب بوده و یکی دیگر از دلایل محبوبیت نرده چوبی این است که در همه ی محیط ها می تواند زیبا جلوه کند.

پایه چوبی خراطی، نرده , پایه چوبی میز
پایه چوبی خراطی، نرده

نرده های چوبی را به راحتی می توان با فلز و شیشه تلفیق کرد و طرح بسیار زیبایی خلق کرد که چشم نوازی محیط را چندین برابر می کند، یکی از پرکاربردترین نوع نرده که در فضاهای داخلی مورد استفاده قرار می گیرد نرده های چوبی می باشند.

نرده های چوبی گاها برای حفاظت از پوشش های گیاهی نیز استفاده می شوند که به این نوع نرده، نرده چوبی باغ گفته می شود که به باغچه و فضای سبز زیبایی می بخشد.

چوبی و حصار باغچه، عکس نرده چوبی باغچه
چوبی و حصار باغچه، عکس نرده چوبی باغچه

استفاده از نرده های چوبی مزیت های فراوانی دارد از جمله، سازگاری با طبیعت است که به دلیل وجود گسترده چوب در طبیعت بوده که حسی مطلوب به بازدید کننده می دهد و موجب شیک تر شدن محیط نیز می شود، فایده دیگر آن تنوع بسیار است که در طرح ها و اشکال گوناگون تولید می شود، سوم برای همه ی فضاها مناسب است به گونه ای که در مکان های مختلف می توان از آن استفاده کرد، نکته دیگر که در نرده های چوبی مورد نظر است صرفه جویی در زمان می باشد، امروزه زمان یکی از مهمترین دارایی های هر انسان است که باید به نحوه احسن از آن استفاده کرد و از آنجا که مشغله های زندگی بسیار است باید تا حد امکان از زمان استفاده به جا کرد که نرده چوبی به دلیل نصب راحتی که دارد می تواند کاربردی باشد، علاوه بر این نرده های چوبی نیازی به تعویض ندارند زیرا عمر بسیار طولانی دارند و حتی تا 30 سال می توان از آن ها استفاده کرد، بدون هزینه های جانبی نصب مجدد و تعمیر، به همین دلیل طرفداران بسیاری دارد.

این نرده ها دارای رنگ های طبیعی زیبایی هستند که جلوه ی خاصی به فضا می دهند و با توجه به سلیقه و سبک چیدمان می توان از این نوع نرده ها استفاده کرد، در فضا ها و محیط هایی که به سبک کلاسیک دیزاین شده اند این نوع نرده کاربرد بیشتری دارند و باید به این موضوع توجه کرد که وسایل چوبی از جمله اجناسی  هستند که مورد سلیقه ی اکثر افراد هستند.

یکی دیگر از دلایل استفاده از نرده های چوبی زیبایی دادن و بخشیدن جلوه ای خاص به فضا است.نرده های چوبی با توجه به طرحی که دارند، مقاومت وجنس چوبی که استفاده شده است، که این موارد با توجه به سلیقه، کاربرد و میزان سرمایه ای که موجود است متفاوت بوده و همچنین بر قیمت آن ها تاثیرگذار است.

گذشتن از مکان هایی که ارتفاع دارند و یا پله ای که بدون حفاظ هستند باعث ایجاد ترس می شود که خطرناک است و می تواند احتمال سقوط افراد و یا اشیاء را بسیار بیشتر کند اما با به کار بردن نرده مناسب در این محیط ها باعث ایمن کردن افراد و اشیاء از سقوط می شویم همینطور پله ها و تراس بدون نرده جذابیت و زیبایی ندارد .

چوبی و حصار باغچه، عکس نرده چوبی باغچه
چوبی و حصار باغچه، عکس نرده چوبی باغچه

نرده نه تنها برای امنیت و محافظت استفاده می شود بلکه برای زیبایی و بخشیدن جلوه به فضاها مورد استفاده قرار میگیرد همچنین نرده به عنوان تکیه گاه برای حفظ تعادل مورد استفاده است ، یکی از نکات مهم در نرده استانداردی است که برای ارتفاع نرده در نظر می گیرند که در هنگام نصب باید مورد توجه باشد، یکی دیگر از نکات مهم در بخش نرده مکان استفاده از آن است( داخل خانه، فضای بیرون، سالن ها،  ادارات و …)، استفاده از نرده یکی از الزامات راه پله می باشد که نرده چوبی یکی از انواع نرده ها می باشد که در این مورد کاربرد وسیعی دارد، ارتفاع نرده های چوبی با توجه به فضای داخلی و بیرونی متفاوت است و باید تمام معیارهای آن سنجیده شود.

نرده های چوبی باید براساس ابعاد پله ها انتخاب شوند در اکثر مواقع فاصله بین پله تا نرده پله ها 80 سانتی متر و فاصله ای که باید بین دو نرده عمودی باشد حدود 11 سانتی متر است، یعنی باید به گونه ای باشد که سر کودک از آن عبور نکند و به اندازه ی 3-5 ردیف موازی گارد داشته باشد. درکل اندازه استاندارد پله و نرده پله ها با توجه به کاربرد و نوع ساختمان متفاوت بوده و با توجه به این دو مورد تعیین می شود.

نرده هایی با جنس چوب باعث ایجاد سبک کلاسیک می شوند و جلوه ای خاص و لوکس به محیط می دهند.

وقتی نرده چوبی را در تراس به کار میبریم می توانیم شاهد جلوه ی فوق العاده آن به ساختمان باشیم که تا حد بسیار زیادی نمای ساختمان را تحت تاثیر قرار می دهد.

هنگامی که قصد استفاده از نرده های چوبی را داریم بهتر است از راه پله چوبی با کفپوش چوبی استفاده کنیم تا هماهنگی بیشتری داشته باشد، این کار فضا را دوست داشتنی تر وجذاب تر می کند.

نرده های چوبی انواع و اقسام متفاوتی دارند که هر کدام مناسب فضای خاصی هستند برای مثال نرده چوبی که در تراس استفاده می شود با نرده ای که در راه پله استفاده شده کاملا متفاوت است از سوی دیگر سبک و معماری ساختمان نیز بر روی انتخاب طرح و جنس نرده تاثیر گذار است.

نرده چوبی خراطی

نرده چوبی گرد از انواع نرده های چوبی است که ساده بوده و شکلی استوانه ای دارد این نوع نرده در دستگاه های خراطی شکل می گیرند، این مدل نرده ها به دلیل اینکه با دستگاه طراحی و استوانه ای شکل می شوند باید از چوب هایی استفاده کرد که به سادگی قابل برش هستند مانند چوب راش و روسی.

پایه چوبی خراطی، نرده , پایه چوبی میز
پایه چوبی خراطی، نرده

نرده چوبی تخت

نوع دیگر از نرده ها، نرده چوبی تخت بوده که معمولا بخشی از آن به صورت تخت در طرح های گوناگون ساخته می شود، این مدل نرده جزء نرده های ساده هستند که نصب آن ها بسیار ساده است و همین نکته باعث شده کارایی زیادی داشته باشند، برای ساخت نرده چوبی تخت از چوب هایی مانند راش و گردو استفاده می شود که شکل آن ها ساده و همچنین ساخت این نرده ها آسان است، برای ساخت این مدل نرده می توان از فرایند اکسترود و چوب پلاست استفاده کرد تا کاری با قیمتی پایین تر تحویل داد، این مدل نرده ها اول نصب می شوند و پس از آن رنگ آمیزی می شوند، این مدل نرده در فضاهای بیرون کاربرد ندارند و نمی توان از آن ها در تراس و فضای بیرون ساختمان استفاده کرد.

نرده چوبی تخت
حصار چوبی، نرده باغچه

نرده چوبی CNC

نوع دیگر نرده چوبی CNC است که یکی از زیباترین مدل های نرده می باشد که روی این نرده ها را منبت کاران ماهر و کاربلد طراحی می کنند اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی دستگاه هایی طراحی شده اند که می توانند روی چوب حکاکی  کنند. دستگاه های CNC با توجه به طرحی که به آن ها داده می شود و طی نقشه ها و کدهایی که در دستگاه ذخیره هستند روی چوب نقش مورد نظر را پیاده می کنند. این نوع نرده ها طرح های منحصربه فرد و زیبایی دارند و برای نصب آن ها به استادکاران ماهر و خبره نیازمندیم به همین دلیل از نظر قیمتی، نسبت به دیگر نرده های چوبی گران تر هستند، از این نرده ها برای فضای بیرون و یا نرده تراس نمی شود استفاده کرد که این یکی از ایرادهای این نوع نرده می باشد.

نرده های چوبی پلاست

نرده های چوبی پلاست از انواع دیگر نرده های چوبی می باشند اگر چه جنس این نرده ها ار خرده چوب و مواد گرانول شده پلی مری است اما جزو نرده های چوبی محسوب می شود، این نرده بیشتر کاربرد را در فضای بیرون ساختمان دارد زیرا نسبت به رطوبت هوا و بارندگی مقاومت دارد علاوه بر این نکته قابل توجه نرده های چوب پلاست قیمت پایین آن نسبت به دیگر نرده های چوبی است، این نرده ها طرح هایی ساده دارند که به راحتی نصب می شوند و قبل از اینکه آن ها را نصب کنیم رنگ آمیزی می کنیم.

نرده های طرح چوب که از جنس ترکیبات پلیمری و ABS هستند نیز از زیرمجموعه ی نرده های چوبی می باشند که مقاومت بسیار بالایی نسبت به رطوبت و تغییرات آب و هوایی دارند، این نرده ها دارای کیفیتی بی نظیر، طرح ساده، قیمت بسیار پایین، تنوع در رنگ آمیزی، نصب آسان، اجرای سریع، تنوع در طرح و…. هستند که این ویژگی ها موجب شده مورد استقبال اکثر افراد با سلیقه های متفاوت قرار بگیرد.

نرده ی چوبی از زمان های خیلی دور تا به حال مورد استفاده قرار می گیرند، نرده های با جنس چوب و یا طرح چوب از محبوب ترین و زیبا ترین نوع نرده ها می باشند که به دلیل جنس چوبی که دارند حسی خوشایند را در بیننده به وجود می آورند و همواره مورد توجه و استقبال هستند. این نرده ها از مد نمی افتند و باعث ایجاد جلوه خاص و چشم نواز به محیط می شوند که حس طبیعی بودن را القا می کند.

یکی از نکات مهمی که قبل از انتخاب این نرده ها باید مد نظر داشت، آشنایی با نحوه مراقبت آن هاست زیرا برخورد هر شی تیز و محکمی با چوب باعث آسیب رساندن به آن می شود، بهتر است برای تمیز کردن نرده چوبی از دستمال و پولیش مخصوص استفاده کرد و برای جلوگیری از رنگ پریدگی چوب بهتر است از روغن جلا استفاده کنیم، همینطور برای براق و زیباتر نشان دادن چوب هر چند وقت یک بار آن ها را روغن کاری( روغن های مخصوص چوب مانند پارافین) کنیم.

برای انتخاب و خرید نرده های چوبی باید به کاربرد آن، هزینه، شرایط نصب، فضای نصب و…. توجه کنیم و با نیازی که داریم جنس و طرح آن را انتخاب کنیم.

یکی از نکات بسیار مهم موقعیت نصب نرده می باشد برای مثال نرده ای که در داخل ساختمان و برای راه پله ها به کار می رود با نرده ای که برای تراس که در معرض رطوبت و بارندگی هست متفاوت بوده و بهتر است که با مهارت بالا و با دقت کامل  نوع چوب به کار رفته در آن را انتخاب کرد.

در خانه ها و ساختمان های دوبلکس نرده ی چوبی بیشترین کاربرد را دارند، زیرا جلوه ای فوق العاده زیبا و چشم نواز به فضا می دهد که حس زنده بودن و گرما به محیط می بخشد. اگر انتخاب ما نرده های چوبی بود برای هماهنگی وهارمونی بیشتر و زیباتر شدن بهتر است از راه پله های چوبی نیز استفاده کنیم اینگونه محیط خانه بسیار دوست داشتنی می شود.

رنگ نرده های چوبی با توجه به سلیقه ی فردی انتخاب می شود که می تواند پررنگ، کم رنگ و یا همان رنگ طبیعی چوب باشد، در هر صورت استفاده از نرده چوبی سبکی کلاسیک و شیک را ایجاد می کند که حتی با گذشت زمان زیبایی آن کاسته نمی شود.

برای انتخاب رنگ نرده چوبی باید به فضای خانه، همچنین رنگ درب خانه توجه کرد همچنین طرح آن باید با دیگر وسایل همخوانی داشته باشد، همینطور این نکته را در نظر داشته باشیم که استفاده از نرده چوبی تیره بهتر است زیرا کثیفی و گرد و خاک را کمتر نشان می دهد.

نرده های چوبی از نظر قیمتی نسبت به دیگر نرده ها گران تر است. اگر دنبال کاری ارزان هستید باید از این انتخاب صرف نظر کرد، اما اگر به دنبال زیبایی و شیک بودن محیط هستید می توانید با انتخاب نرده ی چوبی نمایی فوق العاده به محیط زندگی یا کار خود بدهید. ظرافت کاری و نوع نصب آن روی قیمت پایانی تاثیر می گذارد و نرده های چوبی دارای رنج قیمتی متفاوتی هستند که اکثر اوقات کاربرد آن می تواند روی این موضوع موثر باشد. اگر می خواهیم از نرده های چوبی که ظرافت و طرح و نقش زیادی دارند استفاده کنیم بهتر است در فضای داخلی باشد زیرا کمتر در معرض آسیب قرار می گیرد و امکان مراقبت از آن ها بیشتر است.

این نرده ها با توجه به سلیقه هاای گونان برای مکان های خاص طراحی می شوند و با داشتن اطلاعات کامل در مورد هریک از انواع این نرده ها می توانیم انتخابی به جا داشته باشیم.

نویسنده: نوشین دالوندی

مطالب مرتبط با معرفی انواع نرده چوب :

با تشکر از توجه شما

.

WhatsApp us