هکر کیست؟

نترسید! هکرها با کراکرها فرق دارند!

واژهٔ هکر برای اولین بار در اوایل دههٔ ۱۹۵۰ مورد استفاده قرار گرفت. در آن زمان کامپیوتر به صورت امروزی وجود نداشت. رادیو Amateur واژهٔ هک کردن را، در ارتباط با تجهیزات الکترونیکی، اینگونه تعریف کرد:

نوعی از دستکاری خلاقانه در وسایل و تجهیزات برای بهبود عملکرد آن

در سال ۱۹۵۹ واژهٔ هکر در موسسهٔ تکنولوژیِ ماساچوست (MIT) برای اشاره به برنامه‌نویسان استفاده شد. در سال ۱۹۷۲، مجلهٔ Rolling Stone در مقاله‌ای اینگونه می‌نویسد:

هکر واقعی، شخصیتی گروه‌گرا ندارد. او شخصی است که دوست دارد تمام شب را بیدار بماند. او و ماشین [در آن زمان از کلمهٔ ماشین برای اشاره به کامپیوتر استفاده می‌شد] در رابطه‌ای میان عشق و نفرت گرفتارند … آنان کودکانی هستند که می‌خواهند بدرخشند اما برای اهداف عادی اهمیتی قائل نیستند.

بعدها و با گذشت زمان، مقاله نویسان از واژهٔ هکر برای اشاره به نفوذگران امنیتی استفاده کردند. در سال ۱۹۸۳ با ساخته شدن فیلم WarGames که در آن گروهی نوجوان سعی در نفوذ در کامپیوترهای مختلف را داشتند، و نقدی که newsweek بر آن نوشت، این امر شدت گرفت. تقریبا از آن سال‌ها به بعد واژهٔ هکر در نزد عموم مترادف با خرابکاری و مختل کردن امنیت سیستم‌های کامپیوتری به کار می‌رود.

هکرهای واقعی، آنان که هنوز هم به فرهنگ و منش هکرها باور دارند، این را بر نمی‌تابند و نفوذگران و خراب‌کاران را کراکر می‌نامند.

تعاریف مختلفی از معنای حقیقیِ کلمهٔ هکر ارائه شده است. در واژه نامهٔ کلماتِ کابرانِ اینترنت (RFC1392) که در سال ۱۹۹۳ منتشر شده است، چنین می‌خوانیم:

شخصی که از درک عمیق عملکرد یک سیستم، کامپیوتر و یا شبکهٔ کامپیوتری لذت می‌برد. این واژه معمولا به اشتباه برای اعمال تحقیر آمیزی به کار می‌رود که واژهٔ کراکر برای آن مناسب‌تر است.

Jargon File تعریف زیر را در مقابل کلمهٔ هکر آورده است:

شخصی که از برتری یافتن بر محدودیت‌ها به روش‌های مبتکرانه لذت می‌برد.

واژهٔ هکر لزوما به معنای یک هکرِ نرم‌افزار نیست، منش هکرها می‌تواند در هر نوع علمی به کار رود. به عنوان مثال شخص می‌تواند هکرِ ستاره‌شناس باشد. واژهٔ هکر برای اشاره به شخصی به کار می‌رود که به بالاترین سطح از درک در رشتهٔ خود رسیده باشد و بتواند مسائل را زودتر از افراد عادی حل کند. به عبارت دیگر، زندگی خود را وقف هنر خویش کرده باشد.

هکرهای کامپیوتر معتقدند کامپیوتر می‌تواند زندگی را بهبود بخشد. آنان به کامپیوتر همانند چراغ جادو می‌نگرند که می‌تواند آرزوها را به واقعیت تبدیل کند. و این کاری است که آنان در عمل انجام می‌دهند: عجیب‌ترین ایده‌های خود را به واقعیت تبدیل می‌کنند. آنان می‌خواهند آنچه خود به واسطهٔ کامپیوتر به دست آورده‌اند، به جامعه نیز هدیه کنند. هکرها سیستم‌عامل را به صورت امروزی توسعه دادند، اینترنت را پدید آورند، و آنچه ما امروز به عنوان کامپیوتر می‌شناسیم، حاصل تلاش آنان است.

اصول اخلاقی هکرها

اولین بار عبارت «اصول اخلاقی هکرها» توسط Steven Levy در کتاب «هکرها: قهرمانان انقلاب کامپیوتر» به کار رفت. Levy عنوان می‌کند که اصول عمومی‌ای که میان هکرها مشترک است، شامل موارد زیر می‌شود:

به اشتراک گذاری
در سال‌های ابتدایی، زمانی که کامپیوترها به اندازهٔ یک اتاق بودند، در موسسهٔ MIT هکرها برنامه‌های خود را در اختیار یکدیگر قرار می‌دادند. هر شخصی که برنامه‌ای می‌نوشت، آن را بر روی نوارمغناطیسی ذخیره می‌کرد و دیگر هکرها می‌توانستند آن را به دست آورده، مطالعه کنند و یا بهبود بخشند.

در نسل دوم هکرها، اشتراک گذاری عبارت بود از به اشتراک گذاشتن نرم‌افزار با تمامی مردم. به عنوان مثال، گروهی به نام Community Memory کامپیوترها را در مکان‌های عمومی قرار می‌دادند تا تمامی مردم بتوانند از آن استفاده کنند. و یا People’s Computer Company که در ازای دریافت مبلغ کمی، به عموم مردم اجازهٔ استفاده از کامپیوتر را می‌داد.

تمامی اطلاعات باید آزاد باشند
اطلاعات سیستم‌ها باید آزاد و در دسترس همگان باشد تا هکرها بتوانند سیستم‌ها را برسی کرده، تعمیر کنند، بهبود بخشند و یا از این اطلاعات برای ابداع سیستم‌های جدید بهره گیرند. تبادل آزاد اطلاعات باعث افزایش خلاقیت می‌گردد. از دیدگاه هکرها، تمامی سیستم‌ها می‌توانند از جریان آزاد اطلاعات بهره ببرند.

بهترین راه برای داشتن جریان آزاد اطلاعات، وجود یک نظام صریح و روباز است. نظامی که مانعی میان یک هکر و ایده‌ها و هدف وی نباشد. هکرها از هرگونه تشریفات اداری و دولتی دوری می‌کنند.

هکر باید از روی اعمال خویش قضاوت شود، نه از روی عناوین ساختگی همچون درجه و مدرک
جامعهٔ هکرها اهمیتی به سن، جنس و تحصیلات افراد نمی‌دهد. آنچه مهم است، مهارت هکر است. تمامی هکرها باید از شانسی مساوی برای حضور در اجتماع برخوردار باشند. به عنوان شاهدی بر این مدعا، می‌توان Peter Deutsch، نوجوانی دوازده ساله را نام برد که در میان هکرهای TX-0 پذیرفته شد.

منبع : http://www.aidinhut.com/articles/hacker.php

نویسنده: آیدین غریب نواز

گرداوری وود نیوز


هک به چه معناست و هکر کیست؟

هک به چه معناست و هکر کیست؟

هک یکی از واژه هایی است که در سال های اخیر به وفور شنیده شده است و هر روز خبر هایی از حملات هکری گروه ها و یا افرادی را می شنویم که به دلایل مختلف از جمله خرابکاری و یا هشدار امنیتی و اعتراض و … دست به این کار می زنند. اما آیا هک کردن تنها به همین معناست؟

(در این نوشته از این مقالات استفاده شده است: یک ، دو ، سه ، چهار ، پنج )
 

اولین کسانی که هکر نامیده شدند افرادی بودند که در انستیتو تکنولوژی ماساچوست بر خلاف دانشجویان درس خوان! به هر کاری به جز درس خواندن می پرداختند. البته این افراد باید یک یا چند وظیفه را بر عهده می گرفتند و انجام می دادند. اما واژه هکر از سال ۱۹۸۶ بین دانشجویان این انستیتو جان گرفت و به کسانی که همواره در پشت بام و تونل ها و جاهایی که نباید بودند گفته شد.

اما از تاریخچه که بگذریم به تعریف آن در دنیای کامپیوتر می رسیم. در یک تعریف عامیانه می توان هکر را فردی نامید که در یک سیستم نفوذ می کند و آن سیستم را مجبور می کند کاری که او می خواهد انجام دهد حتی اگر سیستم این را نخواهد! اما تعریف درست تر ، هکر را برنامه نویس حرفه ای و هوشمندی معرفی می کند که با استفاده از تخصص و تسلط خود بر حیطه های مختلف دنیای کامپیوتر و وب قادر است در لایه های پیچیده ترین سیستم ها نفوذ کرده و مشکلات آن را برطرف کند و یا بر آن اساس سیستمی نو خلق کند. از مشخصه های یک هکر می توان این موارد را عنوان کرد:

  • * کسی که از یادگیری جزییات یک زبان برنامه نویسی یا سیستم لذت می برد.
  • * کسی که از انجام دادن یک برنامه لذت می برد. نه تنها از تئوری دادن در رابطه با آن.
  • * کسی که ارزش هک دیگران را درک کرده و به آن احترام می گذارد.
  • * کسی که در عمق یک سیستم فرو می رود تا حداکثر توانایی های آن را درک و از آن استفاده کند.
  • * کسی که معمولا به همان میزان که در یاد گرفتن شوق دارد ، یاد دادن هم دوست دارد.

هکر ها را می توان به دو دسته کلی با چند زیرمجموعه تقسیم کرد:

۱-هکر های سرخوش! Hobbyist Hackers

این ها کسانی هستند که هک را برای سرگرمی و فان انجام می دهند و سیستم ها را به انجام کار های جدید وا می دارند. به عنوان مثال کسانی که دستگاه های بازی را هک کردند و قابلیت های جدیدی را از این دستگاه ها به دنیا معرفی کردند. کسانی که ممکن است نرم افزار یا سخت افزار یک سیستم را (در جهت سریع تر کردن یا ایجاد قابلیت های جدیدی که شاید اصلا تصور آن نمی شده است) تغییر دهند.

۲- هکر های امنیت کامپیوتر Computer Security Hackers

کسانی که با بخش های امنیتی یک سیستم سر و کله می زنند. این کار می تواند جنبه مثبت یا نفوذ گری خرابکارانه داشته باشد. اما همگی از تخصص بالایی برخوردارند.

کلاه سفید ها White Hats:

این افراد از تخصص بالای خود در جهت محافظت و ارتقای سطح امنیتی یک سیستم استفاده می کنند و از طرف شرکت های زیادی با حقوق بسیار بالا مورد استفاده قرار می گیرند.

کلاه سیاه ها Black Hats:

این افراد نقطه مقابل کلاه سفید ها هستند. از هک برای آسیب رساندن و داون کردن شبکه ها و سرور ها استفاده می کنند و به این وسیله درآمد کسب می کنند.

کلاه خاکستری ها Grey Hats:

این افراد تمایل خاصی به یک طرف ندارند و بسته به موقعیت گاهی اعمال خرابکارانه و گاهی هم مفید انجام می دهند.

فعالین هکری Hacktivists:

افرادی که برای ایجاد یک تغییر اجتماعی دست به هک زدن می زنند. این افراد دولت ها، سازمان ها و شرکت ها را هدف قرار می دهند تا اعتقادات اجتماعی، ایدئولوژیکی، مذهبی یا سیاسی خود را به گوش آنها برسانند. هکر هایی که بین کشور ها فعالیت می کنند نیز از این دسته اند. مثل هکر های بین هند و پاکستان و یا چین و آمریکا و یا ایران و اسراییل.

اسکریپت باز ها Script Kiddies:

کسانی هستند که از کد ها و اسکریپت هایی که توسط دیگران ارایه شده است استفاده می کنند. این افراد به طور کامل به عملکرد کد ها آگاهند.

از معروفترین کلاه سفید ها می توان این افراد را نام برد:

استیو وزنیاک:

یکی از موسسین شرکت اپل ، معروف به Woz و دارای افتخارات و مدارک و جوایز بسیار زیاد در زمینه های مختلف علم و تکنولوژی.

تیم برنرز لی :

شاید همین یک جمله برای معرفی او کافی باشد. او کسی است که دنیای پهناور وب  (WWW ) را ایجاد کرد.

لینوس توروالدز یکی از دوست داشتنی ترین هکر های جهان!لینوس توروالدز:

سازنده هسته اصلی لینوکس و به نوعی خدای کل مجموعه برنامه نویسان لینوکس!

ریچارد استالمن:

کسی که پروژه گنو (GNU) و نرم افزار های آزاد را بنیان نهاد. پدر نرم افزار های آزاد.

سوتومو شیمومورا:

او پس از اینکه به FBI در یافتن و دستگیری یک جنایتکار کامپیوتری (کوین میتنیک) کمک کرد شناخته شد. میتنیک یک متخصص کامپیوتر و یک کلاه سیاه به تمام معنا بود و به عنوان خطرناک ترین تحت تعقیب در امر جنایت های کامپیوتری در تاریخ آمریکا شناخته شده است.

 

خلاصه:

در سال های اخیر هکر ها تنها به عنوان افراد خرابکار معرفی شده اند. افرادی که به راحتی می توانند اطلاعات شما را دزدیده و علیه شما استفاده کنند. این دید منجر به ترس بسیاری در استفاده از اینترنت نیز می شود. اما در واقع نفوذ به سیستم ها به سادگی امکان پذیر نیست و راه های زیادی برای مقابله با این افراد وجود دارد. اما موضوع اصلی اینجاست که هکر های خراب کار(کلاه سیاه) تنها بخشی از هکر  ها هستند که البته کرکر (Cracker) هم گفته می شوند و افراد دوست داشتنی بسیار زیادی را می توان در دسته هکر های کلاه سفید جای داد که در این جا تنها به پنج مورد اکتفا شد.

 منبع : http://enashr.com

گرداوری وود نیوز 

 

 

WhatsApp us