مقاله : روش های خشک کردن چوب :

پخت چوب یکی از چندین مرحله مشخص در فرآیند طولانی تولید چوب است.

پس از قطع درختان انتخاب شده و انتقال آنها به آسیاب ، روند کار آغاز می شود.

در یک سری روش های برش ، که در آن سیاهه ها ( موجودی ) بر اساس قطر جدا می شوند و بر این اساس به اندازه های مشخص برش می خورند ، چوب از یک تنه درخت به یک قطعۀ چوبیِ کاربردی تبدیل می شود.

روش های خشک کردن چوب
روش های خشک کردن چوب

فرآیند پخت چوب :

پخت چوب : روند کار با برش چوب پایان نمی یابد – هر قطعه الوار باید به اندازه کافی خشک شود تا چوب بتواند به اندازه نهایی خود برسد قبل از اینکه در ابعاد نهایی آن تقسیم شود.

فرآیند پخت به چوب اجازه می دهد تا رطوبت را آزاد کند ، از پوسیدگی محافظت می کند و به آماده سازی چوب برای دریافت مواد سطح کمک می کند.

محتوای چوب سبز و مرطوب :

هنگامی که یک درخت برای اولین بار قطع می شود و چوب ها به صورت الوار تقسیم می شوند ، چوب حاصله   ” سبز “ در نظر گرفته می شود زیرا هنوز دارای رطوبت قابل توجهی است. با این حال ، همه درختان مقدار رطوبت یکسانی را حفظ نمی کنند ، بنابراین قبل از پخت مهم است که تعیین کنید که میزان استاندارد رطوبت برای چه نوع چوبی را می خواهید.

روش های خشک کردن چوب
روش های خشک کردن چوب

اندازه گیری رطوبت را می توان به یکی از دو روش موجود انجام داد – یا با یک رطوبت سنج یا با یک معادله ساده – اما معمولاً رطوبت سنج روش ارجح است.

رطوبت سنج ها با انتقال برق بین دو پروب وارد شده به چوب کار می کنند. مقدار الکتریسیته ای که از کاوشگر اول به چوب دیگر می رود برای اندازه گیری میزان رطوبت استفاده می شود. هرچه میزان رطوبت بیشتر باشد ، میزان جریان الکتریکی بیشتر است.

چوب سبز می تواند بیش از 130 درصد رطوبت داشته باشد. چوب پخت شده می تواند بین 7 تا 20 درصد رطوبت داشته باشد. اگر قرار است از چوب در مصارف داخلی مانند مبلمان مدرن استفاده شود ، میزان رطوبت باید بین 6 تا 8 درصد کاهش یابد.

فرآیند پخت چوب :

روند پخت می تواند از نظر زمان بسیار متفاوت باشد. برخی افراد روش های انجام کار خود را ترجیح می دهند و یا الوار سبز را از آسیاب تهیه می كنند یا خود الوار را تولید می كنند. برخی دیگر ترجیح می دهند الوارهایی را که قبلاً خشک شده اند را خریداری کنند.

روش های خشک کردن چوب
روش های خشک کردن چوب

برای علاقه مندان که می خواهند پخت چوب را خودشان انجام دهند ، روش های مختلفی برای بهبود چوب وجود دارد. با این حال ، مهم است که درک کنیم که در صورت عدم تسریع در عمل پخت با استفاده از کوره چوب یا یک روش جایگزین خشک کردن ، اصلاح الوار سبز ممکن است سالها طول بکشد. چوب خشک کن هوا معمولاً یک سال در هر اینچ ضخامت چوب طول می کشد.

اولین قدم برای خشک کردن الوار سبز در یک محیط خانه ، شناسایی مکان مناسب برای فرآیند است.

یک گاراژ یا سوله می تواند به خوبی کار کند تا زمانی که الوار خشک شود ، در غیر این صورت ممکن است رطوبت مورد نظر برای جذب مجدد را ، جذب کند. جدا از خشک بودن ، منطقه باید دارای هوای در گردش باشد تا به روند خشک شدن کمک کند. برای جلوگیری از شکستگی ، می توان چند قطعه یا برچسب ( تکه های کوچک چوب ) را بین لایه های چوب قرار داد. وجود چوب در بین لایه های الوار همچنین باعث گردش آزاد تر هوا می شود.

برای سنجش روند خشک کردن ، از رطوبت سنج برای ردیابی میزان رطوبت استفاده کنید. بگذارید چوب به همان اندازه که ضخامت آن نشان می دهد ، بماند تا زمانی که میزان رطوبت به حد مطلوب برسد. حتی در صورت کامل شدن پخت ، نگه داشتن چوب در همان منطقه به هر قطعه الوار کمک می کند تا رطوبت ثابت خود را حفظ کند.

روش خشک کردن دیگر ، که سرعت عمل آوری را به میزان قابل توجهی تسریع می کند ، شامل استفاده از کوره چوب است.

برخی از آسیاب ها ممکن است با پرداخت هزینه اضافی ، چوب را برای شما خشک کنند ، اگرچه در صورت تمایل به استفاده از کوره ، خرید چوبی که از قبل خشک شده است ، آسان تر است.

کوره ها چوب را گرم می کنند تا رطوبت به آرامی آزاد شود – بسته به نوع چوب و میزان رطوبت ، از چند روز تا چند هفته می توان چوب را در کوره گذاشت. باید مراقب باشید که الوار خیلی زود گرم نشود ، زیرا این امر باعث پخت ناهموار یا ایجاد نقص های احتمالی مانند شکاف می شود.

نویسنده : ن . پاکزاد

مطالب مرتبط با خشک کردن چوب :

WhatsApp us