کابینت آشپزخانه 

کابینت اشپزخانه

کابینت اشپزخانه

کابینت های گلاس٬ قیمت کابینت٬ کابینت آشپزخانه٬ کابینت آشپزخانه 2015٬ کابینت‌ سازی٬
در این پست در مورد نحوه آنالیز قطعات سازنده کابینت توضیح میدهم .


کابینت mdfاز قطعات مختلفی تشکیل میشود که متناسب با ابعاد آن متغیر است . همانطور که ابعاد کابینت زمینی با کابینت هوایی متفاوت است ، و یا کابینت ایستاده با کابینت اپن فرق دارد ، طبعا ابعاد قطعات آنها نیز متفاوت هستند . پس برای آنالیز هر باکس کابینت باید ابتدا ابعاد ( طول – عرض – ارتفاع) آنرا داشته باشیم سپس موقعیت مکانی آن را از لحاظ زمینی – اپن – هوایی – ایستاده و غیره را داشته باشیم .
ابتدا از کابینت زمینی شروع کنیم : معمولا کابینت زمینی دارای 55 سانتیمتر عمق و 72 سانتیمتر ارتفاع و 15 سانتیمتر پایه است . کف کابینت بصورت کامل زیر کابینت قرار میگیرد تا فشار وزن صفحه کابینت و طبقه و پایه طرفین و وسایل موجود در کابینت یا روی آنرا تحمل کند . گاهی بدلیل ناآگاهی ، کف کابینت زمینی را داخل کابینت قرار میدهند که مشکلاتی ایجاد میکند . با این توضیح کابینت زمینی 50 را آنالیز میکنیم :


کف : 55*50 1 عدد
پایه ها 55*70/4 2عدد
طبقه 53*46/8 1 عدد
روبند ها 10*46/8 2 عدد
پشت بند سه میل 71/2*48.4 1 عدد
درب کابینت 71*49/7 1 عدد
همانگونه که متوجه شدید برای نصب سه میل پشت بند باید شیار به عمق 8 میل در پایه ها و کف ایجاد کنیم . اگر هنگام نصب در شیار ها چسب چوب بریزید استحکام فوق العاده میشود . شیار ایجاد شده باید 16 میل از لبه پشت فاصله داشته باشد تا جای نصب روبند عقب ایجاد شود .
ضمنا عمق طبقه سلیقه ای است . میتواند بجای 53 سانت ، 48 سانت هم باشد .
باد خور درب از عرض 3 میلیمتر است و از ارتفاع برای کابینت زمینی 1 سانت است .
کابینت زمینی دو درب نیز به همین روش آنالیز میشود فقط برای درب ها عرض را به 2 تقسیم و از هر کدام 3 میل از عرض کسر میکنیم . ارتفاع هم همان 71 است .
کابینت دراور از نظر ابعاد باکس مشابه زمینی معمولی است و فقط درب آن متفاوت است . اگر دراور 3 کشو مساوی داریم بایداز ارتفاع 71 مقدار دو باد خور یعنی 6 میل کسر ( باد خور بین سه درب کشو ) و به 3 تقسیم کنیم . که میشود23/4سانتیمتر . اگر بخواهیم کشو ها را به بهترین نحو تقسیم کنیم میتوانیم ارتفاع کل 71 را منهای 9 میل و تقسیم بر 5 کرده و یک کشو را دو برابر بقیه بگیریم . یعنی یک کشو بزرگ و سه کشو کوچک . با این حساب درب بزرگ میشود : 28 سانتیمتر و درب های کوچک میشوند 14 سانتیمتر .
حال به آنالیز بدنه کشوهای دراور 60 سانتی 4 کشو ( یک بزرگ و سه کوچک ) میپردازیم : ابتدا عمق کشوها را نسبت به درب 2 سانت کمتر میگیریم . سپس با توجه به عمق مفید کابینت زمینی که 53 سانتیمتر است ، طول کشو ها را 50 میگیریم . میتوانیم تا 52/5 هم بگیریم اما من 50 را توصیه میکنم . پس بدنه جانبی کشوها یعنی قطعه ریل خور ما میشود : 12*50 به تعداد 6 قطعه برای 3 کشو کوچک – 24*50 دو عدد برای کشو بزرگ .
اکنون نوبت عرض کشو است . برای ریل ساچمه سه تکه و ریل سفید یک قاعده کلی : عرض دراور منهای 9 . بله از این راحتتر نمیشود . پس برای دراور 60 سانت ما ، 12*51 شش عدد و 24*51 دو عدد لازم داریم . این قطعات داخل قطعه طولی ( ریل خور ) قرار میگیرند .
حال ببینیم کف کشو چگونه است ؟ پیشنهاد من به دوستان ، ایجاد شیار به فاصله 16 میل و عمق 8 میل در 4 قطعه هر کشو است . با این حساب برای کشوی مفروض ما از طول و عرض 16 میل کسر میشود . سوال اینجاست که کشوی ما پس از مونتاژ چه اندازه ای است 54.2 = 3/2+51 پس عرض کشو 54/2 و طول آن 50 است که برای محاسبه کف کشو از هر طرف 16 میل کسر میکنیم : نتیجه اینکه کف کشوها 52/6*48/4 سانتیمتر است و تعداد 4 عدد مساوی .
حال بپردازیم به کابینت هوایی . برای ساخت کابینت هوایی در ایران عمق 30 سانت مرسوم است ولی در ترکیه و نیز در عراق 35 است . پایه های کابینت هوایی از جلو و زیر نوار میشوند چون زیر پایه ها مشهود است . ارتفاع معمولی هوایی 70 است که با توجه به نیاز مشتری و یا دیزاین خاص آن محیط میتواند 80 و یا 90 هم باشد که طبعا 2 ظبقه خواهد بود . با این توضیحات می پرذازیم به آنالیز کابینت هوایی عرض 60 ارتفاع 90 و عمق 30 سانتیمتر :
پایه ها 30*90 دو عدد
کف 30*56/8 یک عدد
طبقه ها و سقف 28*56/8 سه عدد میتوان طبقه ها را 24 نیز محاسبه کرد که سلیقه ای است .
فیتینگ 10*56.8 دو عدد برای نصب روی دیوار
درب 59.7*89/5 برای درب هوایی از ارتفاع 5 میلیمتر بادخور در نظر میگیریم .
پشت بند سه میل 58/4*89/2 از عرض 16 میل و از ارتفاع 8 میل جهت شیار کسر میشود .
کابینت دو درب هوایی نیز فقط در مورد محاسبه دربها فرق دارد . عرض منهای 6 میل تقسیم بر 2 .
امیدوارم با این روش بتوانید سریع به آنالیز کابینتها بپردازید . بدرود ( تقدیم به آقای فرهاد درویشی عزیز )

 


 

کابینت آشپزخانه به طور کلی دارای ابعاد استاندارد می باشد. این ابعاد با توجه به اصول ارگونومی بدن انسان تثبیت شده است.

23

 

1- ارتفاع کابینت پایین  90 سانتی متر از کف آشپزخانه و به عمق 55 سانتی متر در نظر گرفته می شود.

2- عرض رویه استاندار کابینت زمینی نیز 60 سانتی متر میباشد.

3- بین کابینت هوایی و روی کابینت زمینی فاصله 60 سانتی متر در نظر گرفته میشود.

4- برای کابینت هوایی ارتفاع 70 سانتی متر و عمق 30 سانتی متر نیز در نظر گرفته شده است.

این ابعاد با توجه ارتفاع سقف آشپزخانه می تواند تغییر کند.

 


جستجوهای مرتبط با ابعاد درب کابینت
های استاندارد اندازه کابینت

نرم افزار آنالیز نرم کابینت

اندازه گیری آموزش کابینت

آنالیز روش کابینت
اندازه گیری اندازه درب کابینت

اندازه گیری روش کابینت آشپزخانه

اندازه ریل کشو

روش نصب ریل ساچمه ای

 

اندازه های استاندارد کابینت
فضای بین وسیله‌های اصلی آشپزخانه(سینک ظرفشویی و اجاق گاز و یخچال) معمولاً با کابینت پر می‌شود و برای ایجاد فضا ی بیشتر برای ذخیره مواد غذایی و غیره است عمق این کابینت‌ها روی زمین ۶۰ سانتی‌متر و در کابینت هوایی ۳۵سانتی‌متر است زیرا کابینت‌های هوایی میزان وزنی که تحمل می‌کند کمتر است و همچنین کابینت هوایی باید در ارتفاعی که دست انسان می‌رسد قرار گیرد که ارتفاعی در حدود ۲ متر می‌باشد. اگر قرار باشد پنجره‌ای بین فضای آشپزخانه و پذیرایی باشد این پنجره در راستای چشم انسان قرار می‌گیرد یعنی در ارتفاع ۱۵۰ سانتی‌متر. در آشپزخانه‌هایی که دو ردیف کابینت داریم فاصلهٔ این دو ردیف باید حداقل ۱٫۲ متر باشد

از آنجایی که شخص خانه‌دار مدت زمان زیادی را در مقابل سینک ظرف شویی صرف می‌کند بهتر است در مقابل سینک پنجره ای رو به فضای باز باشد تا فضای دل نشینی ایجاد کند و باعث رفع خستگی فرد شود و همچنین وجود این پنجره باعث ورود نور خورشید و جریان هوا می‌شود که رطوبت اطراف سینک را از بین میبرد این پنجره باید سانتی‌متر ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر بالاتر از سینک باشد طول سینک ظرفشویی دوقلو با سطح آبکشی ۱۵۰ سانتی‌متر است بهترین ارتفاع برای سینک و گاز بین دو عدد ۸۵ سانتی‌متر و۹۲ سانتی‌متر است برای لوله کشی شیر آب سینک باید انشعابی در زیر سینک در نظر گرفته شود که برای ماشین ظرفشویی و ماشین لباس شویی استفاده می‌شود در نتیجه در صورت وجود این دو وسیله در آشپزخانه محل استقرار آنها باید در نزدیک سینک باشد .

اجاق گاز که به منظور پخت‌وپز مورد استفاده قرار می‌گیرد باید در دو طرف خود کابینت کافی داشته باشد و همچنین باید دارای تهویه ی مناسب باشد این تهویه باید به وسیلهٔ هود انجام گیرد هواکش این هود اگر در دیوار باشد نباید مسافت زیادی را طی کند تا به فضای باز برسد در نزدیکی گاز نباید پنجره باشد زیرا جریان هوا موجب خاموشی شعله و در نهایت آتش‌سوزی می‌شود پهنای استاندارد گاز ۶۰ سانتی‌متر است یخچال و فریزر چون وسیله ایست که عموم افراد خانه از آن استفاده می‌کنند ترجیحاً در نزدیکی ورودی آشپزخانه قرار می‌گیرد در این رابطه به فضای لازم برای باز کردن در آنها باید توجه کرد در اطراف یخچال و فریزر باید کابینت باشد برای راحت تر برداشتن و گذاشتن وسایل پهنای یخچال استاندارد ۶۰ سانتی‌متر است .

کابینت آشپزخانه کلاسیک چوبی
اندازه های استاندارد کابینت٬درب کابینت چوبی٬کابینت٬کابینت آشپزخانه٬کابینت آشپزخانه 2015٬کابینت آشپزخانه 2016٬کابینت چوبی٬کابینت چوبی٬کابینت حمام٬کابینت ساز٬کابینت‌ سازی٬کابینت کلاسیک٬کابینت کلاسیک جدید٬کابینت کلاسیک جدید٬کابینت های گلاس٬

1- ارتفاع کابینت پایین  90 سانتی متر از کف آشپزخانه و به عمق 55 سانتی متر در نظر گرفته می شود.

2- عرض رویه استاندار کابینت زمینی نیز 60 سانتی متر میباشد.

3- بین کابینت هوایی و روی کابینت زمینی فاصله 60 سانتی متر در نظر گرفته میشود.

4- برای کابینت هوایی ارتفاع 70 سانتی متر و عمق 30 سانتی متر نیز در نظر گرفته شده است.

این ابعاد با توجه ارتفاع سقف آشپزخانه می تواند تغییر کند.

منبع : وبسایت فن و هنر ایران زمین

 

WhatsApp us