بررسی اصول دکوراسیون کلاسیک در معماری داخلی
سبک کلاسیک یکی از قدیمی ترین اصول دکوراسیون داخلی بوده که هنوز در بیشتر طراحی ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این سبک به دلیل رعایت اصولی هم چون ثبات، تناسب و تقارن بسیار شیک و مدرن است.
اغلب خانواده هایی که به اصالت و سنت اهمیت می دهند در طراحی دکوراسیون داخلی منزل خود از این سبک استفاده می کنند.
از دیگر ویژگی های این سبک می توان به دقیق و حساس بودن به جزئیات اشاره کرد.
همین رعایت جزئیات و دقت بسیار در طراحی، این سبک را منحصر به فرد کرده است.
برای آشنایی بیشتر با این نوع سبک در طراحی دکوراسیون داخلی با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
مزیت های استفاده از سبک کلاسیک در دکوراسیون
سبک کلاسیک از مزیت های بسیاری برخوردار بوده که منجر به خاص بودن این سبک نسبت به دیگر سبک ها شده است.
از جمله مزیت هایی که در این سبک می توان برشمرد شامل:
تقارن، نظم، استفاده از وسایل چوبی گران قیمت و ترکیب رنگی ویژه. سبک کلاسیک در واقع نوعی از سبک سنتی غربی محسوب شده که در حال حاضر با سبک معماری کنونی هم سو شده است.
این سبک در واقع مجموعه ای از طراحی های داخلی مربوط به قرن 18 کشور انگلستان و طراحی داخلی روستایی کشور فرانسه محسوب می شود. در یک خانه با طراحی کلاسیک این موارد به خوبی مشاهده می شود.
- درب و پنجره با قاب های مشخص
- لوازم مستطیل شکل و یا زاویه دار
- اتاق هایی با فضای نسبتا بزرگ که با لوازم دکوری مزین شده است
- کاربرد رنگ های روشن و یا پاستلی در طراحی دکوراسیون
معرفی برخی از اصول دکوراسیون کلاسیک در معماری داخلی
در طراحی سبک دکوراسیون کلاسیک معمولا از لوازم گران قیمت چوبی استفاده می شود. دلیل گران قیمت بودن وسایل نیز به خاطر طبیعی و اصیل بودن آن است. به همین خاطر اغلب وسایل عتیقه و قدیمی را در طراحی دکوراسیون کلاسیک منزل می توان دید. ستون های خانه با گچبری های هنری دست ساز و سبک قدیمی مزین شده است. معمولا کف پوش ها از نوع پارکت بوده، اما در برخی از موارد از سنگ مرمر و یا موزائیک سنگی برای طراحی کف پوش استفاده می شود.
یکی دیگر از اصولی که در طراحی کلاسیک باید به آن دقت کرد، استفاده از رنگ است. به دلیل اینکه تفاوت مابین سبک ها از طریق اختلاف بین رنگ های به کار برده در فضای منزل شناخته می شود. رنگ هایی که بیشتر در طراحی دکوراسیون کلاسیک استفاده می شود، ملایم و آرام بوده و بیشتر رنگ های کرمی، خاکستری، طلایی، نقره ای و زیتونی، مرواریدی و قرمز مایل به قهوه ای استفاده می شود. به همین دلیل ترکیب رنگی سبک کلاسیک فاقد هر گونه رنگ تند بوده و بیشتر رنگ بندی ملایم و گرمی داشته که بتواند فضای دلنشین و آرامی را برای ساکنین ایجاد کند.
تزئین دیوارها نیز از دیگر اصولی است که باید در طراحی کلاسیک به آن دقت کرد. سقف در طراحی کلاسیک باید سطح نرم و صافی داشته و بیشترین رنگ آن نیز باید کرمی و یا شیری رنگ باشد. البته رایج ترین موادی که در تزئین سقف سبک کلاسیک استفاده می شود، گچ است. البته در برخی از موارد به جای گچ می توان از فوم و یا پلاستر نیز استفاده کرد. اما هیچ یک از این دو موارد نمی تواند تاثیری که در استفاده از گچ وجود دارد را بر روی سقف ایجاد کند. هرچند می توان به جای استفاده از گچ بری های شلوغ، سقف را ساده نگه داشته و از لوستر و آویزهای کلاسیک استفاده کرد. برای پوشش کف نیز می توان از چوب استفاده کرد. استفاده از پارکت های چوبی نیز تاثیر فوق العاده ای در طراحی سبک کلاسیک خواهد داشت.
تاثیر استفاده از مبل کلاسیک در طراحی دکوراسیون
از دیگر اصولی که باید در طراحی دکوراسیون کلاسیک به آن باید دقت کرد، استفاده از مبلمان نیمه استیل یا کلاسیک است. زیبایی و جذابیت مبلمان کلاسیک، به دلیل استفاده از کلاف چوبی از جمله راش، نراد، گردو و … در ساخت بدنه مبل است. به دلیل کیفیت بالایی که این گونه از چوب ها دارند، استحکام و طول عمر مبل ها نیز افزایش می یابد. همچنین استفاده از فوم سرد، اسفنج های مرغوب نیز در اتاق نشیمن و دسته های مبل کلاسیک تاثیر بسیار زیادی در افزایش طول عمر مبل دارد. برای شناخت فوم سرد از فوم گرم نیز می توان بر روی آن فشار وارد کرد. در صورتی که بلافاصله به حالت اولیه خود بازگشت می توان متوجه شد که فوم از نوع سرد است. اما در صورتی که چنین اتفاقی نیفتد، فوم از نوع گرم بوده و کیفیت چندان خوبی ندارد.
از دیگر نکاتی که در طراحی مبل کلاسیک به آن توجه می شود، منبت کاری های بسیار شیک بر روی بدنه مبل است. این گونه از منبت کاری ها بر روی مبل های استیل نیز وجود دارد، اما تفاوت هایی با منبت کاری مبل کلاسیک دارد. منبت هایی که بر روی مبلمان کلاسیک طراحی می شود، بسیار زیبا و ظریف است. البته طراحی هایی که برای نقش و نگار منبت های مبلمان استفاده می شود، توسط طراحان متخصص در این زمینه صورت می گیرد. این طرح و نقش ها چنان بر روی مبلمان خودنمایی می کند که می تواند هر فردی را به سمت خود جذب کند.
نکته ای که باید در طراحی مبلمان به آن دقت داشت، استفاده از رنگ است. در حالت کلی دو نوع رنگ در رنگ آمیزی مبلمان استفاده می شود: براق و پوششی. استفاده از رنگ با کیفیت تاثیر بسیار زیادی در زیبایی ظاهری مبل دارد. چنانچه از رنگ پوششی در رنگ کاری مبل استفاده شود، تمامی ترک ها و اشکالات چوب را می پوشاند، در صورتی که رنگ براق چنان ویژگی را ندارد. همچنین هر چقدر رنگ به کار رفته در رنگ آمیزی مبل با کیفیت و یکنواخت تر باشد در زیبایی مبل تاثیر بیشتری دارد.
پارچه مبل نیز از دیگر مواردی است که در زیبایی و قدرت خرید مبل اثرگذار است. در حال حاضر در بازار، انواع پارچه های ترک، چینی، ایرانی برای روکش مبل وجود دارد که از کیفیت متفاوتی برخوردار است. از میان این سه نوع پارچه، پارچه ترک کیفیت بالاتری داشته و به همین خاطر قیمت بالاتری نیز دارد. البته در بازار ایران پارچه های تولیدی نیز از کیفیت خوب و درعین حال از قیمت مناسبی هم برخور هستند.
میترا ابراهیمیان
مطالب مرتبط با معماری :