هنرهای زیبا(هنرهای هفتگانه) را بیشتر بشناسیم.
هنرهای زیبا هنرهایی است که تنها به دلیل زیبا بودنشان خلق شده اند و به عبارتی بخاطر خودشان خلق شده اند نه بخاطر چیزی دیگر.
هنرهای زیبا خود به 7 دسته تقسیم می شوند که این تقسیم بندی برگرفته از تقسیم بندی ارسطو در کتاب بوطیقا است و عبارت است از :
1 – موسیقی : موسیقی به هر نوا و صدایی گفته می شود که شنیدنی و خوشایند باشد و انسان یا موجودات زنده را دچار تحولی کند.موسیقی بیان احساسات انسان است به وسیله اصوات.موسیقی هنری ست دارای نوا و سکوت .
2 – هنرهای دستی مانند مجسمه سازی و شیشه گری و … : هنرهای دستی همان است که با دست و با مصالحی ساده انجام می گیرد و دارای شاخه های بسیار متفاوتی است که در اینجا به مجسمه سازی و شیشه گری که از قدیم مرسوم بوده و دارای قدمت تاریخی ست اشاره می شود.
مجسمه سازی ، تندیس گری یا پیکرتراشی هنر هم گذاری یا ریخت دادن به اشیاء است.این با هم قرار دادن یا ریخت دهی ممکن است در هر اندازه یا با هر سازمایه ای (مصالح)انجام گیرد.به فرآورده های این هنر تندیس ،پیکره یا مجسمه گفته می شود.هر پیکر سه بعدی که به منظور دارا بودن یک بیان هنری آفریده شده باشد را می توان تندیس نامید.شکلی را می توان مجسمه نامید که در ورای آن یک فکر،خلاقیت یا نوآوری باشد.
شیشه گری هنر شکل دادن به شیشه است.هنرمند در این هنر ابتدا ماده شیشه را حرارت می دهد تا نرم و نیمه مایع شود سپس به وسیله دستها یا ابزارهای خاص یا با دمیدن اشکال زیبایی را با آن پدید می آورد.
3 – هنرهای ترسیمی شامل نقاشی ،خطاطی ، عکاسی و … : در اینجا از بین هنرهای ترسیمی به نقاشی می پردازیم .
نقاشی یا نگارگری به اثری که رنگ بر روی سطح مانند کاغذ یا بوم یا دیوار به جا می گذارد می گویند.نگارگری نسبت به زبان نوشتاری دارای پیشینه بسیار قدیمی تری است. نقاشی های یافت شده در غارها نشان می دهد که انسان های اولیه با کشیدن نقش حیوانات و شکارشان به نوعی خود را آماده نبرد با آنها می کردند.
نقاشی عمل بکاربردن رنگ دانه محلول در یک رقیق کننده و یک عامل چسباننده برروی یک سطح (نگه دارنده)مانند کاغذ یا دیوار یا بوم است.که این کار توسط یک نقاش انجام می گیرد.قدمت نقاشی در بین انسان ها شش برابر قدمت استفاده از زبان نوشتاری است.
در قیاس با نقاشی،طراحی سلسله عملیات ایجاد یک سری اثر و نشانه با استفاده از فشارآوردن یا حرکات ابزار روی یک سطح است.
4 – ادبیات شامل شعر و داستان و نمایشنامه و فیلم نامه و … : آثار ادبی را به دو دسته اصلی شعر و نثر تقسیم می کنند که معمولا از جهت خوانش زبان و تکنیک ها توسط مخاطب قابل بازشناسی هستند.
شعر یا چامه یکی از کهن ترین گونه های ادبی و شاخه ای از هنر می باشد.شعر یک گونه ادبی ست که در آن از زیبایی های سطح و فرم زبان ،بیان هنری احساسات و تکنیک های خاص بهره گرفته می شود.
5 – معماری : معماری یا مهرازی یعنی ارائه بهترین راه حل چه قدیمی و چه جدید برای رسیدن به هدفی .
معماری هنر و دانش طراحی بناها و سایر ساختارهای کالبدی است. تعاریف جامع تر بیشتر معماری را شامل طراحی تمامی محیط مصنوع از طراحی شهری تا طراحی خرد و جزئیات ساختمانی و حتی طراحی مبلمان می دانند.طراحی معماری در اصل استفاده خلاقانه از توده،فضا،بافت،نور،سایه ،مصالح و برنامه و عناصربرنامه ریزی مانند هزینه،ساخت و فناوری است به منظور دستیابی به اهداف زیبا شناختی،عملکردی و اغلب هنری.
6 – حرکات موزون شامل رقص،حرکات نمایشی و برخی از ورزش ها : رقص معمولا به حرکت های انسان که برای بیان یک حالت انجام می گیرد گفته می شود.رقص می تواند در یک محیط اجرایی ،روحانی یا اجتماعی اجرا شود.
واژه رقص هم چنین برای نشان دادن جنبش های موزون جانداران و اشیاء دیگر به کار می رود.مانند رقص برگ ها،جفت گیری در جانوران یا رقص باد.
7 – هنرهای نمایشی شامل سینما و تئاتر : سینما شاخه ای از هنر است که در آن یک داستان به وسیله دنباله ای از تصاویر متحرک(فیلم)نمایش داده می شود.یک نمایش سینمایی که فیلم سینمایی نامیده می شود عناصر تصویر(به صورت مجموعه ای از فریم ها)وصدا(گفتگو،صدا و موسیقی)تشکیل شده است .یک فیلم براساس فیلم نامه و سناریو وتوسط مجموعه ای از بازیگرها ،کارگردان و فیلم بردار و … ساخته می شود.
سینما جدیدترین شاخه هنر،معروف به هنر هفتم است که امروزه یکی از عمومی ترین و محبوب ترین تولیدات هنری را ارائه می دهد.
8 – هنرهای کامپیوتری که در قرن 21 و با گسترش و در دسترس همگان قرار گرفتن آن و ظهور نسل های مختلف نرم افزارهای مختلف و گسترش و ورود هر چه بیشتر آن به زندگی بشر هنر را نیز تحت تاثیر قرار داده و شاخه های جدیدی را به وجود آورده مانند گرافیک ،پوستر و انیمیشن سازی و … .
منبع وبلاگ : هنر را بیشتر بشناسیم
مطالب مرتبط با موضوع هنر :
- ناصر تقوایی فیلمساز، نویسنده و عکاسناصر تقوایی فیلمساز عکاس و نویسنده ناصر تقوایی (زاده ۱۳۲۰ در آبادان) فیلمساز، عکّاس و نویسندهٔ ایرانی است. تقوایی با فیلمسازان دیگری مانند بهرام بیضایی و امیر نادری از پیشگامان جنبشی در سینمای ایران بهشمار میرود که برخی مورّخان سپستر او را «موج نوی سینمای ایران» نامیدند زادروز ۲۰ تیر ۱۳۲۰ (۷۷ سال) آبادان ملیت… خواندن بیشتر: ناصر تقوایی فیلمساز، نویسنده و عکاس
- هنر دکوراسیون چوبیهنر دکوراسیون چوبی , خلاقیت و چوب , هنر های چوبی , دیواره های چوبی به شکل کوهستان
- شمسهمعنی شمسه , شمسه , شمسه در معماری , تعریف شمسه , آکادمی هنر شمسه , شمسه وکتور , شمسه در معماری ایرانی , شمسه ساده , شمسه تذهیب , نقاشی شمسه
- مدرنیسم ایرانی پارادوکس استمدرنیسم ایرانی پارادوکس است آزاده سهرابی: علیرضا سمیعآذر در عرصه هنرهای تجسمی نامی آشناست؛ نامی که گرچه اینروزها با برپایی حراج تهران بهعنوان مهمترین رویداد فروش آثار تجسمی در ایران گره خورده اما بیش از همه، یادآور یک پژوهشگر و مدرس هنر مدرن و معاصر است. او كه دكتري خود را از دانشگاه UCE انگلستان… خواندن بیشتر: مدرنیسم ایرانی پارادوکس است
- هنر نو، نوهنرهنر نو
- لئوناردو دا وینچیلئوناردو دا وینچی