سبک مراکشی در طراحی داخلی
مراکش در شمال غربی آفریقا واقع شده است و یکی از سه کشوری است که ساحل طولانی با اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه دارد. مراکش اغلب مهد داستان های عاشقانه و فانتزی بوده است. این کشور به شدت گونه گون است و ساکنانی از عرب ، بربرها و بسیاری از مهاجران کشورهای اروپایی و صحرای جنوب آفریقا دارد. معماری داخلی که از مراکش سرچشمه می گیرد بازتابنده ی این تنوع و سنت های تاریخی و فرهنگی غنی در این منطقه است که با کنده کاری های پیچیده ، درگاه قوسی (آرک) و پارچه های رنگارنگ شخصیت می یابد. جای تعجب نیست که سبک دکوراسیون مراکشی به یکی از محبوب ترین سبک های معماری داخلی در سراسر جهان تبدیل شده است. تصاویری که در این پست می بینید نماینده ی بعضی از نمونه های مدرن ، جذاب و چشم گیر از طراحی داخلی مراکشی است ، هم در داخل و هم در خارج کشور مراکش.
رنگ شاخص سبک مراکشی
سبک مراکشی پر از رنگ های زنده و طرح های پر انرژی است
بسیاری از آنچه که می توان از آن به عنوان طراحی مراکشی نام برد ، ریشه در معماری «مور» دارد. معماری مور کاملا رایج بود و هم چنان نیز در میان مناطق عرب نشین در شمال آفریقا و هم چنین در جزیره ی ایبری دیده می شود.
برخی از ویژگی های بارز معمار مور مثل قوس ، گنبد ، حیاط و کاشی کاری های تزئینی به خوبی در طراحی این خانه نمایان است. این خانه با عناصر طراحی مراکشی در بر گرفته شده است اما الهاماتی را از سادگی سبک اسکاندیناوی را ترسیم می کند که نشان دهنده ی این واقعیت است که خانه در واقع در دوحه ، قطر واقع شده است. طراحی داخلی شامل رنگ های خیره کننده و وجود کنتراست است که از ویژگی های بسیار بارز سبک مراکشی است. قوس های نعل اسبی در طراحی مراکشی بسیار رایج هستند که توسط یک قوس بزرگ گنبدی شکل در بالای قاب ساده ی باریک ( یا به شکل دندانه دار مثل نمونه ای که در اینجا می بینید) ایجاد می شود. خیلی معمول نیست که شما این نوع قوس ها را در مساجد پیدا کنید. در اینجا این قوس مانند یک قاب زیبا برای نمایش دادن اشیاء هنری نقش ایفا می کند.
معماری مراکشی غنی، جذاب و مانند چشماندازهای این کشور، متنوع است.
تاریخ طوالنی مردم بربر بومی و مجموعهای از مهاجران خارجی و همچنین تأثیرات مذهبی و فرهنگی به سبکهای معماری این کشور شکل داده است.
این معماری میتواند محدودهای از رنگهای پر زرق و برق تا رنگهای ساده و خطوط ساده و واضح را در برگیرد.
معماری مراکشی ترکیب صحیحی از معماریهای باشکوه، عجیب، معاصر و سنتی است!
تأثیرات جهان غرب، اسپانیا، پرتقال و فرانسه هم بهصورت مستقل و هم در ترکیب با سبکهای اسالمی هنوز در معماری مراکشی دیده میشود.
در میان ساختمانها و دیوار ارگهای قدیمی ، شهرهایی با سبک فرانسوی که استعمار را پشت سر گذاشتهاند، قرار دارند.
با تشکر از توجه شما