12 ویژگی آشپزخانههای رژیمی
افرادی که تجربه کاهش وزن داشتهاند، میدانند که رعایت رژیم غذایی و غذا خوردن طبق اصول و چارچوب مشخص کار چندان راحتی نیست. اما عوامل مختلفی میتواند در رعایت این چارچوبها به افراد کمک کند که یکی از آنها نوع چیدمان و توجه به موارد و نکتههایی ریز در آشپزخانه است. برای آشنایی با ویژگیهای آشپزخانهای رژیمی با ما همراه شوید.
1.آشپزخانه را تمیز نگه دارید.
به نظافت و تمیزی آشپزخانه اهمیت دهید و بر رعایت این موضوع توسط همه افراد خانه تاکید کنید. ظرفها را در اولین فرصت بشویید و سطح کابینتها و میز آشپزخانه را همیشه تمیز نگه دارید. اگر آشپزخانه تمیز و مرتب باشد و مجبور نباشید قبل از پختوپز آشپزخانه را تمیز کنید، انگیزه بیشتری برای تهیه غذاهای سالم خواهید داشت.
2.یک ظرف بزرگ آب در یخچال قرار دهید.
یک لیوان را با آب، تکههای یخ و برشهای لیمو پرکنید و این لیوان را در یخچال جایی در معرض دید قرار دهید تا هر وقت در یخچال را باز کردید تشنگیتان را با نوشیدن آب برطرف کنید. محققان آلمانی متابولیسم افراد را پس از نوشیدن نیم لیتر آب مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند متابولیسم بدن 10 دقیقه پس از نوشیدن آب 30 درصد بیشتر میشود و این اثر 30 تا 40 دقیقه باقی میماند. فایده دیگر نوشیدن آب این است که سموم و آلودگیها را از بدن دفع میکند و این موضوع برای افرادی که دیابت دارند و در معرض ابتلا به بیماریهای کلیوی هستند، بسیار مهم است.
3.یک ظرف میوه روی میز آشپزخانه قرار دهید.
با این کار وقتی بعد از یک روز کاری برای خوردن میانوعده به آشپزخانه میروید میوهها اولین چیزی هستند که به چشمتان میخورند. میوهها را در یک ظرف کم عمق بچینید تا روی هم قرار نگیرند و له نشوند. در هوای گرم میوهها را به مدت طولانی بیرون یخچال قرار ندهید.
4.ظرفهای ادویه را در دسترس قرار دهید.
ادویه به شما کمک میکند غذاها را بدون اضافه کردن چربی و کالری طعمدار کنید. از ظرفهای مخصوص ادویه استفاده کنید و آن را روی کابینت آشپزخانه و نزدیک اجاق گاز قرار دهید و از آنها برای طعم و مزهدار کردن گوشت و سبزیها استفاده کنید. برخی ادویهها مانند فلفل قرمز، زنجبیل، زردچوبه، پودر سیر، ادویه کاری، پودر ریحان و نعناع، خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و برای سلامتتان مفیدند.
5.برای دارچین جای ویژهای در نظر بگیرید.
برخی پزشکان معتقدند دارچین ادویهای است که باید هر روز از آن استفاده کرد. بررسیهای جدید نشان داده که دارچین موجب بهبود وضعیت چربی و قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 میشود. به نظر میرسد استفاده مداوم مقدار متعادل دارچین در غذاها برای سلامت شما مفید باشد ضمن اینکه این ادویه طعم خوبی هم به غذا میدهد.
6.یک بطری کوچک روغن زیتون در دسترس بگذارید.
روغن زیتون سرشار از چربیهای سالم غیراشباع است که برخلاف چربی موجود در کره برای قلب مفید است. از آنجایی که نور و گرما در طولانیمدت موجب فاسدشدن روغن زیتون میشود ظرف بزرگ را در یخچال قرار دهید. روغن زیتون در یخچال کدر میشود اما وقتی دوباره در دمای اتاق قرار گیرد به حالت اول برمیگردد. از روغن زیتون تصفیه نشده که میزان فنول بیشتری دارد استفاده کنید. فنول آنتیاکسیدانی است که از کلسترول بالا، فشارخون بالا و بیماریهای قلبی پیشگیری میکند.
7.از بخارپز استفاده کنید.
پخت با بخار سالمترین روش پخت سبزیهاست چون خواص غذاییشان در آب از بین نمیرود. با استفاده از یک بخارپز با سبد فلزی را در 5 تا 10 دقیقه یا با خرید ماکروفر بخارپز در 2 تا 5 دقیقه سبزیها را بخارپز کنید.
8.مصرف روغن ذرت را محدود کنید.
از نظر خواص بهداشتی، روغن زیتون بهتر از روغن ذرت است. روغن زیتون حاوی 72 درصد چربی غیراشباع است در حالی که مقدار این نوع چربی در روغن ذرت تنها 24 درصد است. در تهیه غذاها از روغن زیتون یا روغن کانولا استفاده کنید. استفاده از این روغنها در پیشگیری از بیماریهای قلبی و دیابت موثر است.
9.انواع مختلف سرکه را در آشپزخانه داشته باشید.
از سرکه سیب، سرکه خرما و سرکه سفید و قرمز برای تهیه چاشنی سالاد و مزهدار کردن گوشت و سبزیها استفاده کنید. بررسیها نشان داده اضافه کردن مواد اسیدی مانند سرکه و آبلیمو به غذا اثر آن را بر قند خون کم میکند. پیشنهاد میکنیم از ترکیب سرکه بالزامیک و برشهای توت فرنگی همراه غذا استفاده کنید و از طعم آن لذت ببرید.
10.یک میانوعده سالم در معرض دید قرار دهید.
اگر میخواهید وزن کم کنید بهتر است خوراکیهایی مانند کیک و کلوچه را از جلوی چشمتان بردارید و در طبقههای بالای کابینت یا در فریزر بگذارید. به جای آن مقداری بادام، گردو، پسته و بادام زمینی در ظرفهای کوچک بریزید. مقداری ماست کمچرب، نخود فرنگی و هویج پخته و یک ظرف گوجهفرنگی کوچک هم در یخچال قرار دهید.
11.مصرف هلههوله را ممنوع کنید.
مصرف هله هوله و تنقلاتی با ارزش غذایی کم مانند چیپس و پفک را در خانه ممنوع کنید و این جور خوراکیها را در کابینت قرار ندهید. همه افراد خانه از این کار بهره خواهند برد.
12.از مخلوطکن استفاده کنید.
حتما میدانید مصرف صبحانه چقدر مهم است. بهتر است نوشیدنیها جایگزین غذاهای اصلی نشوند اما روزهایی که حتی فرصت خوردن غلات آماده را ندارید میوهای نرم و کمکالری را در مخلوطکن بریزید و نوش جان کنید. این صبحانه فوری فیبر و هیدرات کربن لازم برای شروع روز را در اختیارتان قرار میدهد