معرفی یک سایت با موضوع
انسانشناسی و فرهنگ
انسان شناسی فرهنگی مطالعه انسان است فرهنگ ، باورها، عملکردها، ارزش ها، ایده ها، فن آوری، اقتصاد خود و دیگر حوزه های سازمان اجتماعی و شناختی است.
انسانشناسی و فرهنگ یک گروه علمی / ترویجی است که از مهر ماه سال ۱۳۸۴ شروع به کار و مطالب تولیدی را در سایت تحت عناون انسان شناسی و فرهنگ منتشر کرد.
این سایت در همهٔ زمینههای فرهنگ، علوم اجتماعی و انسانی با تأکید ویژه و با اولویت دادن به نگاه اجتماعی فعالیّت میکند. این وبگاه در حال حاضر صرفاً به زبان فارسی منتشر میشود و مرکز ثبت آن در جمهوری اسلامی ایران است. مدیریت این وبگاه را ناصر فکوهی در دست دارد.بیش از ۸۰ درصد از مطالب این سایت تولیدی و باقی بازنشر دیگر مقالات نویسندگان عضو سایت هستند. مشی عمومی انسانشناسی و فرهنگی، حرکت بر اساس رویکردی میان رشتهای و میان فرهنگی است. در خرداد ماه سال ۱۳۹۰ این سایت به رقم ۷ هزار بازدید روزانه رسید. نیمی از همکاران این سایت دانشجو و نیم دیگرشان را دانشجویان و پژوهشگران آزاد سایت تشکیل دادهاند.
تارنمای انسانشناسی و فرهنگ با این شعار که میتوان سلسله مراتب و تقسیمبندیهای اغلب بیمعنا، ناعادلانه، ایدئولوژیک، هژمونیک، خود شیفته و دستکاری کننده علمی و اجتماعی که به جامعه تحمیل میشوند را کنار گذاشت و برخلاف تمام ادعاهایی که درباره ناممکن بودن کار جمعی، غیر محفلی، سالم و صمیمانه میان جماعتی از کسانی که صرفاً دوست دارند دانش خود را با دیگران شریک شوند و از دانش دیگران بهره بگیرند، به چنین اهدافی دست یافت. انتشار مطالب این سایت و ایجاد بخشهایی به سه زبان انگلیسی، عربی و فرانسه نیز از برنامههای این سایت علمی است.
این تارنما سعی در متقاعد کردن موضوع همکاری استاد پر سابقه را در کنار یک دانشجوی تازه کار که میخواهد مطلب خود را منتشر کند را دارد. تارنما با این سیاست که هیچ اشکالی وجود ندارد که یک استاد در کنار دانشجو مطالبی منتشر کنند زیرا در نهایت قضاوت بر عهده خوانندگان خواهد بود که نمیتوان آنها را فاقد دانش دانست. همچنین این تارنما کار کردن صرفاً با «چهرهها» را سیاست سالمی نمیبیند و آن را نه برای خود آن «چهرهها» و نه برای کل نظام دانش تخصصی و عمومی کشور مفید نمیداند.
تارنمای انسانشناسی و فرهنگ همهساله در ماه مرداد به دلیل نیاز به انجام تغییرات فنی و برنامهریزیهایی در شکل و محتوا تعطیل میشود
درباره سایت
در این سایت ارتباط بین دانش و اطلاعات تئوریک در کنار تجربه به عنوان محصول فرهنگی است که ارتباط با کارگردانان نمونهای از آن است. همچنین ارائه نگاه تازه به انسانشناسی است که آن را به عنوان علمی که به مسائل و موضوعات جاری اجتماعی میپردازد و راه حل ارائه میدهد/معرفی میکند، در حالیکه پیش از این رویکرد انسان شناسی بیشتر با نظریه تکامل و زیستشناسی گره خورده و معرفی شده بود. معرفی مفهوم فرهنگ به عنوان عامل وحدت برای نگاه به پدیدههای مختلف و در بین علوم و حوزههای مختلف فرهنگی. این سایت دارای شاخههای متعددی است، بیش از نیمی از شاخهها به فرهنگهای کشورها و اقوام و شهرهای ایران اختصاص دارد. از فرهنگ ژاپنی و ایتالیایی و فرانسوی گرفته تا فرهنگ کردی، بلوچی، عرب، آذری، ارمنی، آشوری و یهودی تا فرهنگ کویر، کاشان و… وجود این تعداد از بخشها نشان از وجود تنوع فرهنگهایی در ایران است که یا در کنار هم زندگی میکنند و بدون اینکه یکدیگر را بشناسند، امّا اثرشان بر زندگی و فرهنگ کشور ایران وجود دارد.
جدیدترین مدخل به زبان فارسی در زمینهٔ فیلم قومنگارانه و مردمشناسی، وبگاه انسانشناسی و فرهنگ بوده است. این سایت در سپتامبر ۲۰۰۶ توسط ناصر فکوهی رئیس دانشکدهٔ انسانشناسی دانشگاه تهران به عنوان وبگاهی شخصی راهاندازی شد. این وبگاه بهطور نیرومند در مسائل قومشناسی رشد کرد. در حال حاضر نزدیک به بیست ویرایشگر از دانشگاههای ایرانی، اروپایی و امریکایی در حال نوشتن بخشهای مشخصی از وبگاه زیر نظر فکوهی هستند اگرچه خودمختارند.
منبع http://anthropology.ir/