هنر
میگویند : هنر نزد ایرانیان است و بس
اما من میگویم : هنر نزد ایرانیان بود ؛ زمانی . امروز مردم ما عاشق کالای چینی و ارزان قیمت شده اند و تفکری نسبت به هنر , سنت و اداب ایرانیان ندارند . و چه بسا روزی مورد لعن و نفرین آیندگان قرار خواهند گرفت . ( این نظر شخصی بنده است ) . جسارت بنده را ببخشید .
هنرهای هفتگانه :
1- معماری
2- هنرهای دستی مانند:مجسمه سازی، شیشه گری و …
3- هنرهای ترسیمی شامل: نقاشی و خطاطی , مینیاتور و غیره
4- ادبیات شامل شعر و داستان، نمایشنامه ، فیلمنامه و نثر
5- موسیقی
6- ورزش، رقص و حرکات نمایشی
7-هنرهای نمایشی : فیلم و سینما و تئاتر و …
هنرهای زیبا
هنرهای زیبا هنرهایی است که تنها به دلایل زیباشناسانه و بدون توجه به کارکرد یا پایداریشان خلق شدهاند. به عبارتی «نه به خاطر چیزی دیگر، بلکه به خاطر خودشان به وجود آمدهاند». مانند: نقاشی، مجسمهسازی، موسیقی.
محتویات
۱ هنرهای دوبعدی
۱.۱ نقاشی
۱.۲ تصویرسازی
۱.۳ خوشنویسی
۱.۴ عکاسی
۲ تندیسگری (مجسمهسازی)
۳ تئاتر (نمایش)
۴ سینما
۵ معماری
۶ موسیقی
۷ هنرهای مفهومی
هنرهای دوبعدی
نقاشی
نوشتار اصلی: نقاشی
نقاشی یا نگارگری فرآیندی است که طی آن رنگ بر روی یک سطح مانند کاغذ یا بوم ایجاد نقش میکند؛ همچنین به اثری که در این فرآیند خلق میشود نیز نقاشی میگویند و فردی که این فرآیند توسط او انجام میگیرد نقاش نام دارد، بهخصوص زمانی که نقاشی حرفهٔ شخص باشد.
تصویرسازی
Little nemo the walking bed.jpg
نوشتار اصلی: تصویرسازی
تصویرسازی یا تصویرگری به نوعی از طراحی گفته میشود که به بیان تصویری و ایجاد فرم بصری برای القای صریح و ساده شدۀ موضوعی خاص، مانند یک داستان، شعر یا مقالهای در روزنامه و کتاب میپردازد.
خوشنویسی
نوشتار اصلی: خوشنویسی
خوشنویسی به معنی زیبانویسی یا نوشتن همراه با خلق زیبایی است. گاهی درک خوشنویسی به عنوان یک هنر مشکل است. به نظر میرسد برای درک و لذت بردن از تجربه بصری خوشنویسی باید بدانیم خوشنویس افزون بر نگارش یک متن، سعی داشته اثری هنری با ارزشهای زیبایی شناختی خلق کند.
عکاسی
Large format camera lens.jpg
نوشتار اصلی: عکاسی
عکاسی یعنی ثبت و ایجاد یک تصویر؛ که در دو مرحله انجام میشود: نخست، به دستآوردن تصویر به وسیلهٔ دوربین و ثبت آن روی نگاتیو (فیلم) یا گیرنده تصویر الکترونیکی، و دوم، ظاهر کردن تصویر مخفی حاصل از دوربین عکاسی و پایدارکردن آن.
تندیسگری (مجسمهسازی)
نوشتار اصلی: تندیسگری
مجسمهسازی، تندیسگری یا پیکرتراشی هنر همگذاری یا ریخت دادن به اشیا است و ممکن است در هر اندازه یا با هر سازمایهای (مصالحی) انجام گیرد.
به فرآوردههای این هنر تندیس، پیکره یا مجسمه گفته میشود. هر پیکر سه بعدی که به منظور دارا بودن یک بیان هنری آفریده شده را میتوان تندیس نامید.
تئاتر (نمایش)
نوشتار اصلی: نمایش
تئاتر یا نمایش شاخهای از هنرهای نمایشی است که به بازنمودن داستانها در برابر مخاطبان یا تماشاگران میپردازد. به جز سبک معیار گفتار داستانی، تئاتر گونههای دیگری نیز دارد مانند اپرا، باله، کابوکی، خیمه شب بازی و پانتومیم.
سینما
نوشتار اصلی: سینما
سینما شاخهای از هنر است که در آن یک داستان به وسیله دنبالهای از تصاویر متحرک (فیلم) نمایش داده میشود. یک اثر سینمایی که فیلم سینمایی نامیده میشود، از عناصر تصویر (به صورت مجموعهای از فریمها) و صدا (گفتگو، صدا و موسیقی) تشکیل شدهاست. یک فیلم بر اساس فیلمنامه یا سناریو و توسط مجموعهای از بازیگرها، کارگردان، فیلمبردار و عوامل دیگر ساخته میشود. سینما جدیدترین شاخه هنر، معروف به هنر هفتم است که امروزه یکی از عمومیترین و محبوبترین تولیدات هنری را ارایه میکند.
معماری
Naghshe Jahan Square Isfahan modified.jpg
نوشتار اصلی: معماری
معماری هنر و فن طراحی و ساختن بناها برای پاسخ همآهنگ به نیازهای کارکردی و زیباشناسانه است. از آنجا که همهی هنرها در قالب یک فضای معماری نمود مییابند، برخی معماری را مادر هنرهای زیبا به شمار میآورند.
موسیقی
نوشتار اصلی: موسیقی
موسیقی بیان احساسات انسان است به وسیله اصوات. موسیقی هنری است دارای نوا و سکوت. ارائهٔ تعریف آکادمیک موسیقی موضوعی است که برای قرنها مورد بحث و کشمکش صاحب نظران بودهاست. همچنان هیچ تعریفی از موسیقی وجود ندارد که مورد قبول همهٔ اهل این هنر باشد. طبق یکی از پذیرفتهشدهترین این تعاریف، موسیقی به اصواتی گفته میشود که آگاهانه تولید شوند.
هنرهای مفهومی
Joseph Kosuth، یک و سه صندلی (۱۹۶۵)
نوشتار اصلی: هنر مفهومی
هنر مفهومی (به انگلیسی: Conceptual art) گونهای از هنرهای تجسمی است که در آن مفهوم یا ایدهٔ موجود در اثر، بر زیباییشناسی معمول و مواد بهکار رفته برای خلق آن اولویت دارد.در هنر مفهومی ایده ی با مفهوم مهم ترین جنبه ی کار است .
هنرهای کاربردی
هنرهای تزئینی
هنرهای تجسمی
هنرهای نمایشی
هنرهای سنتی
منبع ویکی پدیا
گرداوری گروه صنایع چوب و هنر ایران زمین ؛ اش وود
مطالب مرتبط با موضوع هنر :
- ناصر تقوایی فیلمساز، نویسنده و عکاسناصر تقوایی فیلمساز عکاس و نویسنده ناصر تقوایی (زاده ۱۳۲۰ در آبادان) فیلمساز، عکّاس و نویسندهٔ ایرانی است. تقوایی با فیلمسازان دیگری مانند بهرام بیضایی و امیر نادری از پیشگامان جنبشی در سینمای ایران بهشمار میرود که برخی مورّخان سپستر او را «موج نوی سینمای ایران» نامیدند زادروز ۲۰ تیر ۱۳۲۰ (۷۷ سال) آبادان ملیت… خواندن بیشتر: ناصر تقوایی فیلمساز، نویسنده و عکاس
- هنر دکوراسیون چوبیهنر دکوراسیون چوبی , خلاقیت و چوب , هنر های چوبی , دیواره های چوبی به شکل کوهستان
- شمسهمعنی شمسه , شمسه , شمسه در معماری , تعریف شمسه , آکادمی هنر شمسه , شمسه وکتور , شمسه در معماری ایرانی , شمسه ساده , شمسه تذهیب , نقاشی شمسه
- مدرنیسم ایرانی پارادوکس استمدرنیسم ایرانی پارادوکس است آزاده سهرابی: علیرضا سمیعآذر در عرصه هنرهای تجسمی نامی آشناست؛ نامی که گرچه اینروزها با برپایی حراج تهران بهعنوان مهمترین رویداد فروش آثار تجسمی در ایران گره خورده اما بیش از همه، یادآور یک پژوهشگر و مدرس هنر مدرن و معاصر است. او كه دكتري خود را از دانشگاه UCE انگلستان… خواندن بیشتر: مدرنیسم ایرانی پارادوکس است
- هنر نو، نوهنرهنر نو
- لئوناردو دا وینچیلئوناردو دا وینچی