درخشش هنر ایرانی در نمایشگاه هنر کلاسیک جهان اسلام در روسيه
نمایشگاه هنر کلاسیک جهان اسلام از قرن 9 تا 19 با حضور از شخصیت های فرهنگی ، هنری روسیه ، مقامات و سفرای کشورهای خارجی در محل موزه دولتی پوشکین مسکو اول اسفندماه افتتاح شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که با مشارکت وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه و بنیاد مرجانی به مدت دو ماه در یکی از مهم ترین و معتبرترین مراکز نمایشگاهی شهر مسکو برپا خواهد بود ، پس از اجرای موسیقی سنتی تاجیکی توسط یکی از گروه های هنری تاجیکستان ، خانم ایرینا الکساندرونا آنتونووا رئیس موزه پوشکین برپایی این نمایشگاه را که در بردارنده مجموعه ای نفیس از آثار هنری جهان اسلام در طی قرون 9 تا 19 میلادی است فرصتی فرخنده برای علاقمندان هنر شرق در روسیه دانست تا با گوشه هایی از ظرافت و عمق هنر اسلامی اشنا شوند .
نماینده وزارت فرهنگ روسیه ،برپایی این نمایشگاه را با مساعدت وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه را نشانه ای از اهمیت فرهنگ ، هنر و تمدن جهان اسلام برای دولت روسیه دانست و با مهم و موثر ارزیابی کردن نقش آفرینی مسلمانان در حیات فرهنگ و هنری روسیه ، اظهار امیدواری نمود این نمایشگاه محلی برای آشنایی شهروندان روس با آثار و ارزش های هنری مسلمانان جهان باشد .
دمیر محی الدین اف معاون شورای مفتیان روسیه در ادامه برنامه پیام شیخ راویل عین الدین رئیس شورای مفتیان روسیه را قرائت نمود . راویل عین الدین در پیام خود از همکاری و مساعدت موزه پوشکین و وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه و نیز نقش مهم و سهم بزرگ بنیاد شهاب الدین مرجانی در برپایی این نمایشگاه تقدیر نموده و معنویت نهفته در گونه های مختلف هنر اسلامی را برای تمامی ملت ها و نسل ها درس آموز و امیدبخش خواند .
رستم سلیمانوف مدیر بنیاد مرجانی که سازمان دهنده اصلی این نمایشگاه فاخر هنرهای اسلامی در مسکو بود در سخنانی با تشکر از مدیریت موزه دولتی پوشکین و وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه به سبب مساعدت در برگزاری این نمایشگاه ، با اشاره به وسعت حوزه جهان اسلام در فاصله زمانی قرن نهم تا نوزدهم میلادی که از غرب چین تا شرق اروپا را در بر می گرفته است ، آشنایی با هنر دنیای اسلام در این دوره را برای همه علاقمندان ، محققان و دوست داران فرهنگ و هنر ضروری دانست و به نقش مهم هنر ایرانی در هنر جهان اسلام اشاره نمود .
سلیمانوف با اغتنام از فرصت و اشاره ای ظریف به محل برگزاری این نمایشگاه ( موزه پوشکین ) ، شعر پیامبر الکساندر پوشکین شاعر شهیر روس را پایان بخش سخنان خود قرار داد که مورد استقبال و تشویق ویژه حضار قرار گرفت .
پس از پایان مراسم افتتاحیه این نمایشگاه ، شرکت کنندگان در این برنامه ، به تماشای آثار هنری عرضه شده در این مجموعه نفیس و کم نظیر پرداختند .
مجموعه ای که بی اغراق 80 درصد آثار به نمایش در آمده در آن متعلق به ایران بود و برای هر ایرانی حاضر در برنامه ، موجبات افتخار و سربلندی را فراهم می آورد .