عوامل سرطان زا

خانه » Blog » سلامتی » عوامل سرطان زا

بهوش باشید که برخی اجناس فاسد و ممنوع در ایران با سیاست باج و رشوه به خورد مردم داده می شود ، واگر شما عقلتان را بکار نیندازید خود و خانواده تان از بین میروند ،

پس بهوش باش و روش زندگی را تغییر دهید 

سرطان بیماری غیر پیش بینی

براساس تحقیقات به عمل آمده بر روی عوامل سرطان زا، دانشمندان به دو عامل اصلی پی برده اند:

  • سرطان یک بیماری غیرقابل پیش بینی

۱ عوامل ژنتیکی و وراثتی که در فرد مساعد پدید می آید.

۲ عوامل محیطی

عوامل محیطی که روزانه همه ما با آنها مواجه هستیم مانند هوایی که تنفس می کنیم، آبی که می نوشیم، غذایی که می خوریم و به طور کلی نحوه زندگی ای که انتخاب کرده ایم. همگی می توانند دارای عامل سرطان زا باشند.همان طور که در بخش پیشین نیز به آن اشاره شد، از میان موارد یاد شده در فوق، محققان بر روی بررسی رژیم غذایی و رابطه آن با سرطان تمرکز بیشتری داشته اند. نتایج آمارها و تحقیقات به دست آمده نیز نشانگر این موضوع است که میزان شیوع این بیماری و حتی نوع آن در میان کشورها با عادت های غذایی مختلف، به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار، متفاوت است. به عنوان مثال در بین کشورها بیماری سرطان سینه در ژاپن از کمترین آمار و برعکس در ایالات متحده آمریکا بیشترین آمار را دارا است. جالب تر آنکه این عوامل محیطی به قدری تاثیرگذار هستند که حتی افراد مهاجر نیز فارغ از موضوع ژنتیک و وراثت همراه خویش، همانند دیگر مردم آن کشور در معرض عوامل سرطان زای موجود در محیط زندگی جدید قرار گرفته و امکان به خطر افتادن سلامتی آنها نیز مانند بقیه وجود دارد.از آنجا که سرطان یک بیماری غیرقابل پیش بینی است، حتی با بررسی بیماران مبتلا به سرطان و رژیم غذایی آنها نیز هنوز عوامل مشخص سرطان زای خوراکی شناخته نشده است زیرا از آنجا که هر فرد روزانه از مواد غذایی گوناگون استفاده می کند، به خاطر آوردن لیستی از مواد مصرفی در حداقل چند ماه گذشته که می تواند تاثیری در بیماری سرطان وی گذاشته باشد کاری غیرممکن بوده و در نتیجه یافتن عامل غذایی سرطان نیز به راحتی امکان پذیر نیست. ولی با تمام این تفاسیر تحقیقات نشان داده است مصرف برخی از مواد غذایی در شرایط خاص می تواند در بروز این بیماری و حتی پیشرفت آن تاثیرگذار باشد لذا در همین راستا به پیشنهاداتی در زیر پیرامون انتخاب رژیم غذایی مناسب جهت جلوگیری از سرطان می پردازیم:

۱ در وعده های غذایی از مواد گیاهی استفاده کنید. هر روز چند وعده میوه و سبزی بخورید. به این ترتیب شما می توانید ادعا کنید که در رژیم غذایی روزانه تان منابع غنی از ویتامین AوC، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی وجود دارد که از خطر ابتلا به سرطان می کاهد. مصرف چند وعده از دیگر منابع گیاهی مانند حبوبات و غلات نیز همین نتیجه را خواهد داشت. در ضمن در یک رژیم غذایی مناسب مقدار فیبر مورد نیاز بدن شما می بایست ۲۵ تا ۳۵ گرم در روز باشد.

۲ اعتدال در مصرف غذاهای پرچرب به خصوص گوشت های قرمز و مواد فرآوری شده. کاهش مصرف گوشت به خصوص گوشت های چرب مانند گوشت گوسفند یکی از اقدامات مهم جهت جلوگیری از سرطان است. حال در صورتی که به خوردن پروتئین حیوانی علاقه مند هستید، از گوشت های سفید پرندگان و یا ماهی استفاده کنید. در ضمن با هدف تامین پروتئین حیوانی مورد نیاز بدن از لبنیات نیز می توان استفاده کرد به شرط آنکه از کم چرب بودن آن اطمینان حاصل شود. غذاهای فرآوری شده نیز دارای چربی هایی هستند که اگرچه با سرطان رابطه مستقیمی ندارند ولی میزان LDL و یا کلسترول بد خون را افزایش داده و سبب کاهش HDL و یا کلسترول خوب خون می شوند.

۳ مصرف مواد سرطان زای بالقوه carcinogen را کاهش دهید. این مواد عبارتند از:

غذاهای دودی که در مراحل دودی شدن به طور مستقیم دود را به خود جذب کرده و حاوی بسیاری مواد سرطان زا هستند به عنوان مثال به ماهی های دودی و برنج دودی می توان اشاره کرد که در رژیم غذایی اهالی شمال کشور نیز از جایگاه ویژه ای برخوردارند.

مصرف مواد سرطانزا
مواد سرطان زای بالقوه
, مصرف مواد سرطانزا ممنوع

مواد غذایی که حاوی مواد نگهدارنده نیتریت دار هستند. مانند انواع سوسیس ها، کالباس ها، همبرگرها و دیگر گوشت های فرآوری شده.نیتریت ها می توانند با پروتئین موجود در معده شما ترکیب شده و مواد شیمیایی سرطان زا را تشکیل دهند.حال از آنجا که مواد غذایی حاوی ویتامین C فراوان می تواند از این محصول ترکیبی جلوگیری کند، اگر قصد دارید گهگاه از این قبیل مواد غذایی نیتر یت دار استفاده کنید، مصرف مقدار زیادی میوه و سبزی حاوی ویتامین C را به همراه آنها فراموش نکنید.

غذاهای شور و پرنمک

غذاهای گریل شده: با توجه به اینکه مرحله پخت این قبیل غذاها در مجاورت مستقیم با آتش صورت می گیرد، به طور قطع سطوحی از آنها سوخته و زغالی می شود و از آنجا که این قسمت های سوخته می توانند عاملی برای سرطان باشند از انتخاب این روش غذایی نیز بپرهیزید.

نوشیدنی های الکل دار: الکل خود عاملی شناخته شده برای افزایش سرطان ها به خصوص سرطان کبد است.

۴ به لحاظ فیزیکی فعال بوده و از همین طریق وزن مناسب خود را بیابید.

داشتن وزنی متعادل با انجام ورزش و انتخاب رژیم غذایی مناسب بدن شما را در ابتلا به انواع بیماری ها همچنین سرطان مقاوم می سازد. بنابراین در برنامه ریزی روزانه خود حداقل نیم ساعت در روز را برای ورزش به خصوص پیاده روی اختصاص دهید.

۵ در وعده های غذایی روزانه خود از تنوع مواد غذایی استفاده کنید. گوناگونی مواد غذایی مصرفی سبب می شود همواره طیف وسیعی از ویتامین ها، مواد معدنی و به طور کلی مواد حافظ بدن در مقابل بیماری ها در بدن وجود داشته باشد.

مصرف قند و شکر و اثرات مخرب آن
مصرف قند و شکر و اثرات مخرب آن
مصرف قند و شکر و اثرات مخرب آن
مصرف قند و شکر و اثرات مخرب آن

۶ در مصرف قند تعادل را رعایت کنید. اگرچه تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر وجود ارتباط مستقیم بین قند و سرطان وجود ندارد ولی به جهت کالری بالای حاصل از قند و رابطه آن با وزن زیاد و چاقی محیط برای رشد سلول های سرطانی مناسب می شود.

منبع 

گرداوری بخش سلامت سایت فن و هنر


مطالب مرتبط با موضوع سرطان :

WhatsApp us