مواد غذایی را از «ام دی اف» دور کنیم
Carcinogen
PVC عامل خطرناکی برای سلامتی
اثرات زیانبار MDF بر سلامتی انسان
گردآوری و ترجمه: ب تا آرمین فر ـ بخش هشتم و پایانی
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲
روزنامه اطلاعات
PVC یک ماده سرطان زا است و وقتی به وفور استفاده شود و در محیطی که زندگی می کنیم به فراوانی در محصولات به کار رفته باشد، می تواند در بلند مدت خطرات جدی برای سلامتی به وجود بیاورد.
به ویژه این که با خوردن و آشامیدن مستقیم در ارتباط باشد.
در محصولات ام دی اف برای پوشش و زیبایی تخته های ام دی اف از PVCاستفاده می کنند. معمولاً ام دی اف برای ساخت کابینت آشپزخانه ها و بوفه ها به کار می رود.
کابینت های آشپزخانه ها هم اغلب در تماس با مواد غذایی هستند. کابینت های ام دی اف در ایران معمولاً طوری ساخته می شوند که در اطراف سینک های ظرف شویی نیز قرار می گیرند و همیشه در تماس مستقیم با آب هستند؛ رطوبت در PVC و مواد فرمالدئیدی درون ام دی اف نفوذ کرده و گازها و بخارهای زیان آوری تولید می کند. از این رو باید دقت کرد که مواد غذایی به ویژه خوراکی های مرطوب و نیمه جامد در تماس با کابینت های ام دی اف نباشند. بهتر است که مواد غذایی چه خشک و چه تر در کابینت های ام دی اف نگهداری نشوند؛ در غیر این صورت مواد غذایی را در بسته بندی ها بدون درز یا روزنه قرار داد. محصولات غذایی بسته بندی شده توسط کارخانه را می توان در این کابینت ها نگهداری کرد اما پس از باز شدن بسته بندی باید به جای دیگری انتقال داد. برخی به اشتباه گمان می کنند که خشکبار و حبوبات را می توان در این کابینت ها نگهداری کرد؛ در صورتی که گازها و بخار فرمالدئید در این خوراکی ها نیز به راحتی نفوذ و آنها را آلوده می کند. دقت شود که کابینت های ساخته شده از ام دی اف هرگز در تماس با آب یا رطوبت قرار نگیرند و برای تمیز کردن آنها از دستمال خیس استفاده نشود.
وجود منومر آزاد در PVC عامل خطرناکی برای سلامتی انسان به شمار می رود. مونومر در واقع یک واحد پلیمر و مولکول اولیه پلیمر است. همچنین وینیل کلراید در PVCکه سمی بودن آن برای انسان به اثبات رسیده است، وجود دارد. ضمن آنکه مولکول اولیه «پلی استایرن»، دارای حلقه آروماتیک بوده و این حلقه برای سلامتی انسان فوق العاده خطرناک و در جهان نیز سرطان زا بودن آن به اثبات رسیده است.
معمولاً در PVC از مواد شیمیایى زیادى مانند پایدارکننده ها، روانکننده ها، نرمکننده ها، رنگدانه ها، پرکننده ها، مواد ضدالکتریسیته و مواد مات کننده استفاده مىکنند که همه این مواد براى سلامتى انسان مضر هستند.
منابع:
wiseGEEK
ehow.co.uk
healthunlocked.com
www.childrensfurniture.co.uk
www.healthybuilding.net
farhangipress.ir
salamatiran.com
منبع : http://www.ettelaat.com/etiran/?p=42705
گرداوری گروه صنایع چوب و هنر ایران زمین
۶ ماده سرطان زا اما پر مصرف
مجموعه: بیماری ها و راه درمان
در آخرین تحقیقات انجام شده دانشمندان با بررسی های دقیق محصولات شوینده و پرکاربرد خانگی دریافتند بسیاری از دهانشویه ها، دئودورانت ها و برخی موادغذایی از فاکتورهای مؤثر در سرطانی شدن سلول های بدن هستند.
▪ شیرین کننده های مصنوعی
تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهد، شیرین کننده های مصــــنوعی مانند (سایکلامیت) خطر سرطان را افزایش می دهند.
برای حل این مشکل “ساخارین ” در موادغذایی به جای شیرین کننده های مصنوعی به کار برده شد، تحقیقات جدید انجام شده در خصوص عملکرد “ساخارین ” در بدن نشان داد تمام محصولات حاوی ساخارین نیز سبب سرطانی شدن سلول ها می شوند.
▪ دهانشویه ها
دانشمندان در آخرین تحقیقات خود دریافتند دهانشویه های حاوی اتانول احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد.
آنها بر این باورند که اتانول بافت های دهانی را در برابر مواد سرطان زا مانند سیگار، آسیب پذیر می کنند.
دانشمندان معتقدند اسـتفاده از دهانشویه ها بهتر است چند روز در میان به صورت غرغره کردن باشد و از خوردن آن خودداری شود.
افراد سیگاری و یا افرادی که سابقه سرطان دهان در خانواده آنها وجود داشته و یا ریسک فاکتورهای دیگر ابتلا به سرطان را دارند بهتر است از انواع دهانشویه های بدون اتانول استفاده کنند.
▪ استاتین
استاتین نوعی داروی کاهنده کلسترول و فشار خون است. دانشمندان طی تحقیقاتی که روی ۱۷۰ هزار نفر انجام شد، دریافتند افرادی که از داروهای حاوی استاتین در مقادیر بالا استفاده کردند ریسک فاکتورهای ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات در آنها افزایش پیدا کرده است.
▪ تلفن همراه
محققان معتقدند استفاده بیش از حد از تلفن همراه به سبب امواج مضری که از آنها ساطع می شود بر مغز و بافت آن تأثیر گذاشته و سبب ایجاد سلول های سرطانی می شوند.
▪ ضدعرق ها
محققان معتقدند، آلومینیوم موجود در ضدعرق ها و دئودورانت ها که “پارابن ” نامیده می شود مانند هورمون استروژن عمل کرده و استفاده بیش از حد آن خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان افزایش می دهد.
دانشمندان در نمونه های بافت های سرطانی ماده “پارابن ” را یافته اند و این مسئله نشان می دهد افراد بسیاری، که ۹۹ درصد جمعیت جامعه را تشکیل می دهند در معرض مواد حاوی “پارابن ” مانند مواد آرایشی بهداشتی گوناگون و موادغذایی قرار دارند.
▪ رنگ مو
دانشمندان با آزمایشاتی که روی افرادی که از رنگ مو استفاده می کنند دریافتند استفاده مکرر از رنگ موها افراد را در معرض ابتلا به سرطان قرار می دهد.
این پژوهش ها نشان داد، افرادی که به طور مکرر از رنگ مو استفاده می کنند بیشتر در معرض موادشیمیایی مضر آن قرار می گیرند و به همان میزان خطرات ابتلا به انواع سرطان در آنها افزایش پیدا می کند.
منبع:jahannews.com
گرداوری گروه فن و هنر ایران زمین