به نام طراح هستی

بخش طراحی را با او شروع میکنیم که هر چه طراحی نزدیک تر به سازه های طبیعی جهان باشد زیباتر است .

Cyrus the great

Cyrus the great

به عنوان موجودی که در این جهان به وجود امده است ، هر چه به پیش میرویم و نظم خلقت را میبینیم متوجه می شویم هرچه از طبیعت اقباس می شود نشان از زیبایی و شناخت زیبایی دارد .

 ﮐﻮروش ﺑﺰرگ اولین طراح مکتوب ایرانی در قران است .

ﮐﻮروش ﺑﺰرگ، ﺑﻨﻴﺎﻧﮕﺬار اﻣﭙﺮاﺗﻮرﯼ هخامنشیان اﺳﺖ .ﮐﻮروﺷﯽ ﮐﻪ اوﻟﻴﻦ ﻣﻨﺸﻮر ﺣﻘﻮق ﺑﺸﺮ را ﭘﺎﻳﻪ ﮔﺬارﯼ ﮐﺮد، همان ﮐﻪ اوﻟﻴﻦ ﻃﺮاح اﻳﺮاﻧﯽ ﻣﮑﺘﻮب ﺷﺪﻩ در ﻗﺮﺁن ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ .
. ﻣﯽ ﺧﻮاﻧﻴﻢ ٩٧ -٨۴ در ﻗﺮﺁن ﮐﺮﻳﻢ، ﺳﻮرﻩ ﮐﻬﻒ، ﺁﻳﻪ
… (ﺗﺎ ﻣﻴﺎن ﺷﻤﺎ و ﺁﻧﻬﺎ ﺳﺪﯼ ﺑﺮﺁورم )ذواﻟﻘﺮﻧﻴﻦ ﻣﯽ ﺧﻮاهﺪ ﻣﺎﻧﻌﯽ را ﻃﺮاﺣﯽ ٨۴) … ﻣﺎ او را در زﻣﻴﻦ ﻣﮑﺎﻧﺖ دادﻳﻢ (ﺑﺮاﯼ ﻣﻦ ﺗﮑﻪ ٩۵).( ﮐﻨﺪ و ﺑﺴﺎزد هﺎﯼ ﺁهﻦ ﺑﻴﺎورﻳﺪ .ﭼﻮن ﻣﻴﺎن ﺁن دو ﮐﻮﻩ اﻧﺒﺎﺷﺘﻪ ﺷﺪ، ﮔﻔﺖ :ﺑﺪﻣﻴﺪ .ﺗﺎ ﺁن ﺁهﻦ را ) (ﮐﻪ اﻗﻮام ﻳﺎﺟﻮج و ﻣﺎﺟﻮج (ﻧﻪ ﺗﻮاﻧﺴﺘﻨﺪ از ﺁن ﺑﺎﻻ روﻧﺪ و ٩۶) . ﺑﮕﺪاﺧﺖ و ﮔﻔﺖ :ﻣﺲ ﮔﺪاﺧﺘﻪ ﺑﻴﺎورﻳﺪ ﺗﺎ ﺑﺮ ﺁن رﻳﺰم (٩٧). ﻧﻪ در ﺁن ﺳﻮراخ ﮐﻨﻨﺪ
و ﻣﻮﻻﻧﺎ اﺑﻮاﻟﮑﻼم ﺁزاد )وزﻳﺮ ﻓﺮهﻨﮓ و ﺁﻣﻮزش ﺳﺎﺑﻖ هﻨﺪ (در ﺗﻔﺴﻴﺮ ﺧﻮد از ﻗﺮﺁن ﮐﺮﻳﻢ ﺁوردﻩ، ﮐﻪ ذواﻟﻘﺮﻧﻴﻦ ﮐﻪ در ﻗﺮﺁن از ﺁن ﻧﺎم ﺑﺮدﻩ ﺷﺪﻩ، هﻤﺎن ﮐﻮروش ﺑﺰرگ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.

The author of this book Mohsen Jaafarnia is an Iranian designer, researcher and teacher. His deep respect for Cyrus the Great, founder of the Achaemenid Empires finds reflection in this book. The author dedicates this book to the great spirit of Cyrus the Great, the first Iranian designer as referred to, in the Quran and who is also credited to have established the first charter of human rights in the world.
In the Holy Quran, Sura Kahf, verse 84-97
Verily We established his power on earth…(84) “ … I will erect a strong barrier between you and them” (Dhul-Qarnayn is going to design and make a barrier). (95) “Bring me blocks of iron”. At length, when he had filled up the space between the two steep mountain sides, he said: “Blow. (With bellows)” then, when he had made it (red) as fire, he said: “Bring me molten copper I may pour over it.” (96) And (Gog and Magog) were not able to surmount, nor could they pierce it. (97).
Abul Kalam Muhiyuddin Ahmed Azad (The former Education Minister of India) also in his interpretation of the Quran, ascribed that Dhul-Qarnayn is equivalent to Cyrus the Great.

5 ژوئیه 2017 – 14 تیر 1396

نصب تندیس “منشور کوروش” در لس آنجلس آمریکا (+عکس)
از این مجسمه به عنوان ” مجسمه آزادی” در ساحل غربی آمریکا نام برده می شود. بیش از 1 میلیون نفر از 50 ملیت مختلف جهان برای ساخت این مجسمه کمک مالی کرده اند.
همزمان با جشن های دویست و چهل و یکمین سالگرد استقلال آمریکا، تندیس “منشور کوروش” بنیانگذار امپراتوری ایران در شهر لس آنجلس در ایالت کالیفرنیا آمریکا رونمایی شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس همزمان با روز چهارم جولای و برگزاری جشن های این روز و نیز در حالی که با فرمان اجرایی ترامپ ورود شهروندان ایرانی تبار به خاک آمریکا ممنوع و محدود شده، هزاران شهروند ایرانی تبار و آمریکایی در حرکتی فرهنگی و بزرگ یک تندیس از منشور کورش بزرگ را به عنوان بدلی دیگر از مجسمه آزادی و ترویج فرهنگ مدارا و همزیستی در بلوار “سانتا مونیکا” در شهر لس آنجلس آمریکا نصب کردند.

آیین رونمایی از این مجسمه از ساعت 7 بعد از ظهر ( به وقت محلی) آغاز و تا 10 شب ادامه می یابد.

رونمایی از تندیس منشور کورش در شهر لس آنجلس همزمان با جشن روز استقلال آمریکا

منشور کورش در لس انجلس

با تاریک‌شدن هوا و آغاز آتش‌بازی‌های روز ملی آمریکا، چراغانی ایرانی بلوار سانتامونیکا هم جلوه پیدا کرد و ساعتی از غروب گذشته، هدیه گشوده شد.

ایرانی‌هایی که منشور کورش از ۲۵۵۰ سال پیش را یک بیانیه حقوق‌بشری می‌دانند، حالا با الهام از آن، این مجسمه آزادی را به شهر لس‌آنجلس در غرب آمریکا هدیه داده‌اند تا یادآور توجه یکی از عمده‌ترین چهره‌های ایران باستان به ارزش‌هایی باشد که بنیان‌گذاران آمریکا در شعارهایشان بر آن تاکید می‌کرده‌اند.

این مجسمه را سسیل بلموند، معمار سری‌لانکایی – ‌بریتانیایی طراحی کرده است و در سه‌راهی محل تقاطع بلوار سانتا مونیکا و خیابان سنچری پارک برافراشته شده است.

این تندیس 2.2 میلیون دلاری که از سوی بنیاد ایرانی – آمریکایی “فرهنگ ” ساخته شده است نمادی از مجسمه آزادی در سواحل غربی آمریکا نامیده می شود و با مجسمه آزادی در نیویورک مقایسه شده است.

هزاران شهروند ایرانی تبار ساکن آمریکا برای ساخت این مجسمه صدها هزار دلار از طریق اعانه اینترنتی کمک کردند. به گفته مسئولان بنیاد فرهنگ، برای ساخت این مجسمه بیش از 2.5 میلیون دلار از سوی 1 میلیون و 150 هزار نفر از بیش از 50 ملیت مختلف جهان جمع آوری شده بود.

ساخت این مجسمه به یک هنرمند طراح بریتانیایی – سریلانکایی به نام ” سیسیل بالموند” سفارش داده شده بود. این هنرمند این مجسمه را طوری طراحی و ساخته  که رنگ آن در طول روز نقره ای و در شب طلایی دیده می شود.

سیسیل بالموند در حال کار برای نصب مجسمه منشور کورش در لس آنجلس

 

 

مراسم رونمایی از این مجسمه در بعد از ظهر سه شنبه ( به وقت محلی) و همراه با انجام سخنرانی، برنامه موزیک و جشنواره هنری و آتش بازی به مناسبت روز استقلال آمریکا در لس آنجلس برگزار می شود.

از منشور کوروش که یکی از مهم ترین آثار تمدن و تاریخ بشر محسوب می شود به عنوان نخستین قانون و یا منشور حقوق بشری در جهان نام برده می شود.

این منشور 2500 سال پیش و همزمان با ورود فاتحانه کورش بزرگ به شهر بابل به عنوان قانونی برای برخورد با ملت های ممالک محروسه داخل امپراتوری بزرگ ایران نگاشته شده است.

WhatsApp us