دکوراسیون مناسب برای سالمندان
خانه ای که برای افرادی با حدود سنی ۵۰ تا ۶۰ سال مناسب است. یقینا زمانی که فرد به سن ۷۰-۸۰ سالگی می رسد دستخوش تغییراتی می شود که متفاوت است. مهم ترین و اولین اقدامی که باید در راستای ایمن سازی خانه برای سالمند انجام شود حذف هرگونه به هم ریختگی و شلوغی در دکوراسیون است، زیرا با این کار تا حد زیادی از بروز تصادفات احتمالی سالمند با اشیاء و عناصر موجود در دکوراسیون پیشگیری می کند. یکی دیگر از اقدامات مفید و ضروری در خانه ای که سالمند در آن زندگی می کند افزایش نورپردازی و تقویت کردن آن است. زمانی که نور موجود در فضا ارتقا یابد دید فرد مسن بیشتر می شود و بهتر می تواند اطرافش را ببینید.
مهیا ساختن خانه برای سالمند و انجام تغییرات کوچکی در خانه در این راستا می تواند از بروز اتفاقات جبران ناپذیر و دلخراش بکاهد و زندگی را برای سالمندان آسان تر کند.
● ایمن سازی سرویس بهداشتی
افزایش ایمنی سرویس بهداشتی و در دسترس قرار دادن تجهیزات موجود از جمله موارد بسیار مهم است، زیرا سرویس بهداشتی فضایی است که سالمند بارها در روز از آن استفاده می کند و باید نه تنها فضایی راحت و زیبا بلکه کاملا ایمن نیز باشد. زیرا تصادفات و خطرهای زیادی در سرویس بهداشتی سالمند را تهدید می کند.
ارتفاع دوش حمام باید به راحتی و به صورت دستی قابل تنظیم باشد. همچنین توصیه می کنیم برای جلوگیری از سر خوردن سالمند حتما بر زمین فضای داخل و خارج فضای حمام پدهای پلاستیکی مخصوص و ضد سرخوردگی بیاندازید.
شیر آب سرد و گرم باید با کمک رنگ و یا نشانه های واضحی مشخص شده باشند برای مثال شیر آب سرد با رنگ آبی و شیر آب گرم با رنگ قرمز. همچنین توصیه می کنیم شیرهای آب را به سنسور حرارتی مجهز کنید تا از یک حد تعیین شده بالاتر نرود، زیرا ممکن است سالمند حساسیت درک دمای خود را از دست داده باشد و بر اثر آب داغ دچار سوختگی شود.
نصب توالت فرنگی بالاتر از اتفاع استانداردش برای سالمندانی که از قسمت پا مشکل دارند مفید است. همچنین نصب جای دست در دو طرف توالت فرنگی توصیه می شود که بسیار مفید است.
● تنظیمات نورپردازی
افراد مسن به نور بیشتری نیاز دارند. آنها همچنین نیاز دارند تا نور به طور مساوی در فضا توزیع شود، زیرا چشم های سالمندان به زمان بیشتری نیاز دارند تا خود را با تغییرات نور فضا تطبیق دهند. نورپردازی باید به صورت غیر مستقیم باشد تا سبب بروز خیرگی در چشم سالمند نشود.
ایجاد نورپردازی مناسب در خانه می تواند حوادث را کاهش دهد. راه پله ها، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و اتاق نشیمن از جمله مناطقی هستند که باید به از یک نورپردازی کامل و کافی برخوردار باشند. همچنین چراغ قوه هایی را باید در قسمت های مختلف خانه در دسترس قرار دهید و از پر بودن باطری آنها مطمئن باشید و خانه خود را به برق اضطراری در صورت قطع برق مجهز کنید. همچنین نصب کلیدهای برق در نزدیک در و همچنین نزدیک تخت خواب سالمند طوری که به راحتی به آن دسترسی پیدا کند، ضروری است.
● نیازهای موجود در آشپزخانه
آشپزخانه یکی دیگر از فضاهایی است که استرس های فیزیکی برای سالمندان را زیاد می کند. ایمنی بخش های خاصی از آشپزخانه برای اطمینان از ایمنی آن لازم است اصلاح شود. برای مثال دستگیره کشوها و کابینت ها باید با انواعی که به شکل D هستند جایگزین شوند، زیرا استفاده از این نوع دستگیره ها به ویژه برای افرادی که از آرتروز رنج می برند راحت تر است. طبقات کابینت ها نیز باید به صورت کشویی باشد تا راحت به بیرون کشیده شود و دسترسی به عناصر موجود در آن راحت باشد.
هنگام انتخاب لوازم خانگی مانند یخچال و فریزر دقت کنید از نوعی باشد که زمانی که درش باز می شود تمام مواد غذایی در طبقات موجود در سطح دید به راحتی دیده شود و قابل دسترس باشد. همچنین وسایلی از قبیل ماشین ظرف شویی را از انواع رومیزی انتخاب کنید تا سالمند مجبور به خم شدن نباشد.
آشپزخانه باید طوری باشد که کار در آن ساده و بی دردسر باشد و سالمند قدرت مانور زیادی در آن داشته باشد و مواردی از قبیل ارتفاع کانتر برایش ایجاد سختی نکند.
● سالمندان در خانه خود
از آنجایی که سالمندان تمایل دارند در خانه شخصی خود زندگی کنند تا اینکه به خانه سالمندان یا خانه فرزندان خود بروند، از این رو بهتر است که با کمک این نکات مهم خانه آنها را به فضایی ایمن تبدیل کنید و از بروز حوادث بزرگ برای آنها پیشگیری کنید.
این تغییرات در عین حال که بسیار ساده هستند و تنها لازم است که اندکی وقت بگذارید در عوض می تواند خیالتان را از بابت سلامت سالمند در زمان هایی که در خانه تنها هستندتا حد زیادی آسوده کند.
همچنین فراموش نکنید که در نظر گرفتن خانه ای در طبقات اول و بدون پله یا کم پله برای سالمندان الویت دارد.