آشپزخانه: ارگونومی و استاندارها

استاندارد وضعیت استقرار بدن انسان در محیط , ارگونومی

استاندارد وضعیت استقرار بدن انسان در محیط , ارگونومی

برای داشتن یک آشپزخانه راحت و کارآمد ، باید از اندازه گیری مناسب در اندازه گیری ارتفاع و مسیر های رفت و آمد محیط برخوردار باشد.

برای طراحی یک آشپزخانه ، شما باید از میز اندازه گیری برای حداقل ارتفاع میز و مبلمان استفاده کنید ، همچنین از حداقل فضای خالی برای رفت و آمد استفاده کنید.این از کمردرد جلوگیری می کند و روال زندگی را تسهیل می کند.

آنچه در این مقاله خواهید آموخت: چه اندازه ای برای مبلمان مورد نیاز است ، چقدر فضای لازم است برای حرکت یک یا دو نفر ، فضای روی یک میز و ارتفاع صفحه از زمین چقدر باید بلند باشد و درصورت دسترسی به آشپزخانه شما چگونه می توانید این جزئیات را در طراحی پیاده کنید .

حداقل فضا برای گردش در یک آشپزخانه

استاندارد آشپزخانه

برای اینکه در آشپزخانه از گردش مناسب برای انجام کار خوب برخوردار باشد ، در اینجا مراحلی وجود دارد که می تواند به صورت استاندارد استفاده شود:

حداقل مسیر برای یک نفر : 60 سانتی متر
حداقل مسیر برای دو نفر : 120cm
حداقل فاصله برای یک نفر تا بتواند بنشیند و بلند شود  : 76cm

فاصله استاندارد دو کابینت در مقابل هم در یک آشپزخانه : 120 سانتی متر 

فاصله استاندارد دو کابینت در مقابل هم در یک آشپزخانه : 120 سانتی متر

فاصله استاندارد دو کابینت در مقابل هم در یک آشپزخانه : 120 سانتی متر

ارتفاع یک آشپزخانه چقدر باید بلند باشد؟

یک پیشخوان میان وعده می تواند به اندازه یک میز یا بلندتر باشد , برای استفاده با صندلی بار یا صندلی معمولی. یک میز کانتر باید کمی بالاتر از یک میز استاندارد باشد. این اقدامات باید باشد:

ارتفاع بالای سینک : به طور متوسط ​​85 تا 93 سانتی متر. این نمودار استاندارد می تواند شما را راهنمایی می کند که نیمکت ها باید مطابق با قد کاربر باشد و مانع از خم شدن شخص هنگام کار شود:

جدول مقایسه ای: ارتفاع شخص و ارتفاع مربوط به نیمکت

قد شخص (سانتی متر) ارتفاع جدول (سانتی متر)
1.50 – 1.60 78 – 90
1.60 – 1.70 83 – 95
1.70 – 1.80 90-103
1.80 – 1.90 95 – 110

ارتفاع میز کانتر: بین 1.05 و 1.10m
کابینت ها در چه ارتفاعی نصب شوند
ماژول حرکت سر انسان برای استفاده و عدم برخورد با کابینت های دیواری ، به طور متوسط کابینت های دیواری ، 60 سانتی متر بالاتر از کابینت های زمینی نصب می شود ، در مسیر چشم، باعث می شود بهتر داخل کابینت ها دیده شود . (حدود 1.50 سانتی متر از کف – این اقدام می تواند بسته به طراحی و قد ساکنین متفاوت باشد ) بیشتر بدانید: تصاویر از ماژول های استاندارد آشپزخانه 

 

ارگونومی و گردش بدن انسان – نیازهای ویژه برای کاربرانی که با صندلی چرخدار حرکت می کنند .

برای آشپزخانه های مورد استفاده کاربران صندلی چرخدار توصیه می شود:

فقط یک پیشخوان (نه کابینت) را برای زیر سینک ، اجاق گاز و میز کار قرار دهید.
بالا: باید حداکثر ارتفاع 85 سانتی متر و حداقل ارتفاع آزاد حداقل 73 سانتی متر (NBR 9050/2004)؛
قفسه ها و ماژول های بالایی را در ارتفاع کمتری نصب کنید.
حداقل مسیر عبور برای عصای دستی: 90 سانتی متر (NBR9050)؛
حداقل فضای گردش برای ویلچر : دایره قطر 1.50 متر.

نمونه ای از آشپزخانه با دسترس صندلی چرخدار

نمونه ای از آشپزخانه با دسترس صندلی چرخدار

اکنون که می دانید ارتفاع میز و مسیر گردش در آشپزخانه چگونه می تواند باشد ، جزئیات طراحی برای مبلمان و میز  (مواد ، اندازه گیری های مختلف ، اتمام) را یاد بگیرید: ابعاد استاندارد 

استاندارد وضعیت استقرار بدن انسان در محیط , ارگونومی

استاندارد وضعیت استقرار بدن انسان در محیط , ارگونومی

استاندارد وضعیت استقرار بدن انسان در محیط , ارگونومی

هدف از این مقاله ، رویکردی برای مطالعات ارگونومیک است
و با تمرکز روی طراحی داخلی . این هدف برای شناسایی دخالت در پیکربندی مکان و محیط در توسعه پروژه از تجزیه و تحلیل ارگونومیک می باشد .

WhatsApp us