دربهای چوبی
دربهای چوبی همواره مورد علاقه افراد بوده و ساخت و تولید آنها بسته به سلیقه ی مشتری و با توجه به استانداردهای موجود صورت میپذیرد . معمولا دربها سایز و ابعاد استاندارد خود را دارند و استادکاران نجار بر اساس همین استانداردها آنها را با سلیقه و مهارت شخصی خود تلفیق نموده و یک کار زیبا و بادوام را تولید میکنند .
یک سری از دربها و چهارچوبها بصورت سفارشی میباشند که ابعاد آنها استاندارد نیست و بنا به سلیقه مشتری و فضایی که در آن استفاده میشود ساخته میشوند . هریک از قسمتهای درب قابلیت سفارش بر اساس سلیقه افراد را دارد و همواره می توان بسته به نیاز محیط و شرایط مکانی دربها و قسمتهای دیگر آنرا تولید نمود و یراق آلات آن نیز بر اساس نوع کاری که انجام میشود قابلیت تغییر و انتخاب را دارد .
نوع چوب در ساخت دربها
جنس چوب دربها میتواند از نوع روس ، راش ، بلوط و یا غیره باشد و هر یک از این چوبها مقاومت خاص خود را دارند و زمان ساخت و هزینه ی درب چوبی با هر یک از چوبها متفاوت است . محل استفاده از دربها تاثیر بسیاری در انتخاب نوع چوب و در نهایت رنگ روی دربها دارد . زیرا همواره شرایط محیطی بر روی چوبها و رنگ روی آن اثرگذار بوده و یک انتخاب نامناسب ممکن است محصولی بی کیفیت را در اختیار شما قرار دهد .
همچنین باید در انتخاب محل ساخت و یا کارگاه تولیدی دربها توجه داشت و از تولیدکنندگانی با استادکاران نجار باتجربه بهره برد که نسبت به چوبها شناخت کافی را داشته باشند تا کیفیت درب تولید شده بالا باشد و رضایت شما را جلب کند . قبل از سفارش و ساخت دربها در صورت امکان با مشاوران متخصص در این زمینه همفکری داشته باشیم تا از تجربیات آنها برای بدست آوردن بهترین و بالاترین کیفیت استفاده کنیم . گاهی اوقات نداشتن اطلاعات کافی موجب متضرر شدن و پایین آمدن کیفیت محصول میشود که طبیعتا ترمیم و ساخت مجدد آن مقرون به صرفه نیست .
اگر بخواهیم نوع چوبها را با یکدیگر برای ساخت دربها مقایسه کنیم باید بگوییم چوب کاج روس وزن کمتری دارد و هزینه آن پایینتر است و پس از آن چوب راش قرار دارد که وزنش بالاتر و قیمتش نیز بیشتر است وو چوب بلوط که باز سنگینتر و قیمتش بالاتر از چوبهای قبلی است .
تفاوت دربهای تمام چوب و مصنوعات چوبی
با توجه به از بین رفتن منابع طبیعی و چوب و در ایران ، استفاده از مصنوعات چوبی بجای کارهای تمام چوب در صنعت درب سازی اجتناب ناپذیر است . دربهای چوبی از لحاظ قیمت گران و از نظر وزن سنگین هستند و یراق آلات آن نیز گرانتر میباشد .
همچنین تولید دربهای تمام چوب مستلزم زمان بیشتری است ولی در نهایت یک محصول با استاندارد بالا و زیبا در اختیار خواهیم داشت البته درصورتی که همه عوامل و استانداردهایی که لازم است رعایت شود . در تولید دربهای تمام چوب بدلیل وجود رگه ها و گره های طبیعی در بافت چوب پس از انجام مراحل ساخت و پوشش رنگ زیبایی کار به چشم می آید و حس خوبی نسبت به آن در افراد ایجاد میشود .
این مزایا در دربهای مصنوعی که از ام در ی اف و اچ دی اف استفاده میشود وجود ندارد ولی در عوض هزینه های آن پایین است و وزن محصول سبک بوده و زمان ساخت آن کوتاهتر است . روکشهای پی وی سی استفاده شده در این نوع دربها برای محیطیهایی که رطوبت بالایی دارند بکار گرفته میشوند .
مراحل تولید دربهای چوبی
چوبها پس از برش به اندازه های دلخواه و مورد نیاز تولید درب ، رنده و گندگی شده تا سایز و انازه های آن یکدست شود و همه با یک ضخامت در کنار هم چیده شوند و سپس با دستگاه فرز که کارش زدن ابزار بوسیله ی تیغهای مخصوص است محلهایی از چوبهای آماده شده را ابزار زده تا کار جذابتر شود .
پس از زدن ابزارها شروع به کلاف کردن قطعات آماده شده درب میکنیم و صفحه های بزرگ و کوچک را در کنار هم میچینیم تا به شکل کلی درب انسجام ببخشیم . ساخت دربها میتواند بصورت تک لنگه یا دو لنگه باشد و مزیت دربهای تمام چوب اینست که میتوان بر روی آن نقش و نگارهای زیبایی را ایجاد کرد و این امر بخاطر خاصیت طبیعی بودن چوب استفاده شده و ضخامتی است که دارا میباشد و این مورد در دربهای تولیدی با ام دی اف و پی وی سی جایگاهی ندارد .
برای ساخت دربها حتما باید توجه شود که از چوب خشک استفاده شود و خیس نباشد زیرا پس از ساخت احتمال تاب برداشتن و کج شدن درب و چهارچوبها بسیار است . چوبهای خشک شده علاوه بر مقاومت بالا ، از لحاظ رنگ پذیری نیز بهتر عمل میکنند و وزن آنها نیز پایینتر است و ابزار زدن روی آنها آسانتر از چوبهای خیس است .
هر درب از قسمتهای مختلفی تشکیل میشود که عبارتند از : لنگه ، قاب ، آستانه ، کتیبه ، وادار ، بائو ، پاخور ، دماغه ، کتیبه ، یراق و زهوار و …
ابعاد دربها و نگهداری آنها
استانداردهای خاصی دارند مثلا : درب ورودی عرض 90 سانت و ارتفاع 210 الی 220 سانت و دربهای اتاق عرض 70 الی 75 سانت و ارتفاع 190 الی 195 سانت میباشد . درب سویسها نیز به عرض 65 الی 70 سانت و ارتفاع 190 سانت میباشد .
تابش نور آفتاب موجب کمرنگ شدن رنگ دربها شده و بنابراین باید هر چند وقت یک بار رنگ آنرا تجدید کرد و یا روغن جلا به آن زده تا از ماتی و ضعف رنگ آن کاسته شود . معمولا دربهای رنگ شده بسته به نوع چوب و کاربرد آن هر 4 الی 5 سال یکبار دوباره رنگ کاری شوند بهتر است و دربهایی که رنگشان بسیار شفاف است باید هر یک الی دو سال یک بار رنگ شوند .
در محیطی که دربهای چوبی نصب میشود نباید ریزش آب وجود داشته باشد و نم و رطوبت از عمر مفید دربها میکاهد و خیلی سریع درب را از بین میبرد .
دربهای چوبی در برایر تغییرات دمایی مقاومتر هستند و به عنوان عایق سرما و گرما بهتر از دربهای شیشه ای و فلزی عمل میکنند . از نظر ایمنی نیز دربهای چوبی بهتر عمل میکنند و شرایط ایمنتری را نسبت به سایر دربها ایجاد میکنند .
در مجموع استفاده از دربهای چوبی هم از نظر هزینه در استفاده بلند مدت و هم از لحاظ زیبایی نقش و نگار و دوام جنس مقرون به صرفه تر از دربهای چوب مصنوعی یا همان ام دی اف و اچ دی اف و پی وی سی است .
پیشنهاد ما به شما به عنوان یک مرجع باتجربه در تولیدات محصولات چوبی اینست که قبل از سفارش محصولات مورد نیاز خود حتما با مشاورین باتجربه ای که در این امر فعالیت دارند در ارتباط باشید تا کالای مورد نظرتان را با کیفیت استاندارد بالا و در اسرع وقت تحویل بگیرید و از انتخاب خود راضی باشید .
در این راستا مجموعه ی فن و هنر افتخار دارد با سالها تجربه گروهی در این زمینه هر گونه مشاوره در انتخاب و ساخت محصول شما را به شما ارائه دهد و با توجه به سلیقه شما و هزینه ی در نظر گرفته از جانب شما کالای مورد نیاز شما را تولید کرده و شما را راضی از انتخاب درستتان نماید .
ممنون از مطالب عالی شما