دروازه مهریز یزد
دروازه مهریز مربوط به دوره های باستان است و در یزد، شمال خیابان قیام، مجموعه بازار یزد واقع شده و این اثر در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۵۴۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است این دروازه در محله دارالشفای یزد واقع شده است و از دروازه های ثدیمی یزد محسوب می شود بازار دروازه مهریز مربوط به دوره قاجار است و در یزد، شمال خیابان قیام، مجموعه بازار یزد واقع شده و این اثر در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۵۴۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. جهت بازار دروازه مهریز شمالی ـ جنوبی است؛ جنوب آن از بازار «خان» شروع میشود و به كوچه دارالشفاء یا «دروازه تاریخی» شهر ختم میشود. بازار دروازه مهریز حدود سی و هشت متر طول و سه و نیم متر عرض دارد.
در سمت شرق بازار، شش باب مغازه با میانگین دهانه پنج متر و در سمت غرب آن ده باب مغازه با میانگین دهانه ۴/۳ متر دیده می شود. ارتفاع این بازار حدود چهار متر و مصالح به كار رفته در آن خشت وگل، آجر و گچ و سقف آن به صورت طاق و تویزه است. جهت بازار دروازه مهریز شمالی ـ جنوبی است؛ جنوب آن از بازار «خان» شروع میشود و به كوچه دارالشفاء یا «دروازه تاریخی» شهر ختم میشود. این بازار توسط «علی آقا» ـ داروغه یزد ـ در زمان «گوركانیان» احداث شد. بازار دروازه مهریز حدود سی و هشت متر طول و سه و نیم متر عرض دارد. در سمت شرق بازار، شش باب مغازه با میانگین دهانه پنج متر و در سمت غرب آن ده باب مغازه با میانگین دهانه 4/3 متر دیده می شود. ارتفاع این بازار حدود چهار متر و مصالح به كار رفته در آن خشت وگل، آجر و گچ و سقف آن به صورت طاق و تویزه است بازار دروازه مهریز مربوط به دوره قاجار بوده و در یزد ، (شمال خیابان قیام) واقع شده است و این اثر در تاریخ 9 اردیبهشت 1382 با شماره ثبت 8543 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است . به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح مهریز ، جهت بازار (دروازه مهریز) شمالی ـ جنوبی می باشد و جنوب آن از بازار «خان» شروع شده و به کوچه دارالشفاء یا «دروازه تاریخی» شهر ختم می شود. این بازار تاریخی و دیدنی با معماری اسلامی ، ایرانی که همواره میزبان مسافران و مهمانان فراوان داخلی و خارجی است توسط «علی آقا» ـ داروغه یزد ـ در زمان «گورکانیان» احداث شد.
بازار دروازه مهریز حدود سی و هشت متر طول و سه و نیم متر عرض دارد و در سمت شرق بازار، شش باب مغازه با میانگین دهانه پنج متر و در سمت غرب آن ده باب مغازه با میانگین دهانه 4/3 متر دیده می شود. همچنین ارتفاع این بازار تاریخی حدود چهار متر و مصالح به کار رفته در آن خشت وگل، آجر و گچ و سقف آن به صورت طاق و تویزه است . این دروازه از ورودی خیابان امام از بازارمی باشد در محله دار الشفا است .
منبع : صدا و سیمای مرکز یزد
آبانبار دروازه مهریز
آب انبار دروازه مهریز مربوط به سدهٔ ۱۱ ه.ق است و در یزد، خیابان امام خمینی، بازار خان، بازار دروازه مهریز واقع شده و این اثر در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۵۶۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منبع ویکی پدیا
بازار دروازه مهریز مربوط به دوره قاجار است و در یزد، شمال خیابان قیام، مجموعه بازار یزد واقع شده و این اثر در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۵۴۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.