منظقه اِختیاریه

محله اختیاریه , خیابان دولت , اتوبان کاوه , بزرگراه صدر و خیابان پاسداران

محله اختیاریه , خیابان دولت , اتوبان کاوه , بزرگراه صدر و خیابان پاسداران

اِختیاریه نام منطقه‌ایست قدیمی واقع در منطقه ۱ و منطقه ۳ شهر تهران که نام آن از صاحب اختیار، مالک سراسر منطقه در گذشته،  برگرفته شده‌است.

این محله در نزدیک سلطنت آباد (پاسداران) قرار دارد و دارای یک میدان اصلی با همین نام می‌باشد. این میدان از نظر طولی بین خیابان پاسداران (سلطنت آباد) و خیابان کامران (دیباجی جنوبی) و از نظر عرضی بین بزرگراه صدراز محل انتهای بلوار شهید دستواره (معصومی) و خیابان دولت (شهید کلاهدوز) واقع است.  محله‌های اختیاریه نیز شامل ده رستم‌آباد در غرب شغال آباد و کف دره در شرق می‌باشند. خیابان اختیاریه جنوبی از خیابان پاسداران روبروی گلستان ششم شروع شده و پس از قطع خیابان دولت در چهار راه دلبخواه به میدان اختیاریه ختم می‌شود. میدان اختیاریه و خیابان اختیاریه جنوبی (فقط حد فاصل چهارراه دلبخواه و میدان اختیاریه) یکی از مناطق تجاری شمال شهر تهران محسوب می‌شود که دارای کسب و کار بسیار پررونقی می‌باشد.

جشن بازیافت هفته بدون نایلکس در تره بار اختیاریه برگزار می شود.

جشن بازیافت هفته بدون نایلکس در تره بار اختیاریه برگزار می شود.

جشن بازیافت هفته بدون نایلکس در تره بار اختیاریه برگزار می شود.

مطالعه و طراحی ارتقاء کیفی میدان اختیاریه

شهرداری تهران – سازمان زیباسازی
۱۳۹۰
میدان اختیاریه، به‌عنوان مرکز و تنها گره ترافیکی محله اختیاریه، در قسمت شمال‌شرقی منطقه سه شهرداری تهران،  واقع شده است. حوزه‌های مطالعاتی این پروژه مشتمل بر محله اختیاریه به‌عنوان حوزه فراگیر با مساحت ۲۵۴ هکتار ، محدوده تاثیرپذیری و تاثیرگذاری میدان با مساحت ۲۹/۶ هکتار به‌عنوان حوزه بلافصل و حوزه مداخله مستقیم با مساحت ۲/۹ هکتار به‌عنوان محدوده هدف جهت تمهیدات مدیریتی، اقدامات اجرایی ساختمانی و آرایش‌های فضایی است.

طرح نهایی میدان، در راستای ارتقای کیفیت عملکردی میدان به‌عنوان یک قرارگاه رفتاری در سطح محلی و با استفاده از شناخت دقیق بستر به دنبال حفظ ارز‌ش‌های محیطی و ایجاد مطلوبیت فضایی می‌باشد. راهبردهای دستیابی به این هدف از طریق حفاظت از نقش محلی میدان، بهبود کیفیت منظر شهری در آن، کمرنگ کردن حضور سواره در فضای میدان وارتقاء کمی و کیفی فضاهای سبز آن تدوین شده است.

مبتنی بر ویژگی‌های میدان اختیاریه، دیدرسی از محوطه میدان به دورنمای کوهستان البرز و جاری بودن آب قنات در راستای ارتقای کیفیت میدان از نگاه تحقق‌پذیری آرایش فضا با عوامل طبیعی حفاظت و احیاء شده است. ناامنی این مرکز خدمات محله‌ای- ناحیه‌ای پرمراجعه با محدود کردن دسترسی سواره به محوطه میدان در کنار اندیشیدن تمهیداتی جهت حفظ دسترسی‌های سواره اماکن مجاور میدان و دسترسی سواره اضطراری و مسیر موجود حمل‌ونقل عمومی؛ و ایجاد تسهیلاتی جهت گذران اوقات فراغت اقشار متنوع مراجعه‌کننده به میدان و برگزاری مراسم‌های محلی مبتنی بر پیاده‌محوری و ایمنی تدبیراندیشی شده است. بام‌های شیروانی و آرایش فضای سبز با هویتی «شمیرانی- تهرانی- ایرانی» در راستای منظرسازی میدان و بازتعریف نشانه‌های هویت‌بخش به‌کار گرفته شده است.

براساس چشم‌انداز طرح، اهمیت دادن به حضور پیاده در فضای محله، ایجاد ایمنی برای مراجعین به فضا در کنار حفظ میراث محله و هویت فضا موجب ارتقای کیفی میدان اختیاریه و افزایش جذابیت و هویت تاریخی میدان و محله خواهد شد.

شناسایی مقتضیات فضا و انطباق با بستر طرح، راهی برای حفظ چارچوب‌ها و قواعد در کنار ایجاد تنوع و جذابیت فضایی است.

دیباجی جنوبی نقشه

نزدیکترین مترو به اختیاریه

دیباجی جنوبی منطقه چنده

نقشه دیباجی جنوبی پارک ارغوان
خیابان دولت کجای تهران است

دیباجی جنوبی خیابان تسلیمی

خیابان دولت در نقشه تهران

دیباجی جنوبی کجای تهران است؟

خطوط حمل و نقل عمومي

این محله در گذشته مبداء سفر مسافران اتوبوس از محلات شمال شرق این محل از جمله فرمانیه، نوبنیاد، مینی سیتی و محلات مجاور بلوار ارتش بود که در آن زمان با خطوطی نظیر اختیاریه به میدان امام خمینی (ره)، میدان قدس، سوهانک و شهرک نور جابجایی افراد صورت می‌گرفت هم اکنون فقط خط ۲۷۲۷ (اختیاریه به سوهانک) از خطوط سابق باقی مانده است.در حال حاضر علاوه بر اين خط از اين محله خطوط اتوبوسراني پايانه شهيد دستواره به پايانه تجريش و در ضلع شمالي محله خطوط اتوبوسراني بزرگراه شهيد صدر فعال مي باشند و از ضلع شمال شرقي اين محله به پايانه اتوبوسراني شهيد دستواره و ايستگاه متروي ميدان نوبنياد ارتباط دارد .

تاریخچه اختیاریه

اختیاریه، نام امروزین زمین‌هایی است که در میانه راه روستاهای حسین‌آباد لویزان و رستم‌آباد در شمال دروس قرار داشت. این ملک ابتدا به محمودخان قائم‌مقام تعلق داشت. او یک و نیم دانگ از ملک مزبور را وقف کرد و مابقی اراضی توسط صاحب‌اختیار خریداری شد. او نام منطقه را به اختیاریه تغییر داد و اقدام به‌آبادی آن نمود و ازجمله آن منطقه را مجهز به مکتبخانه نمود.

باغ ایرانی 

باغ و کاخ زیبای صاحب اختیار، در شمال شرق اختیاریه اغلب اقامتگاه مشیرالدوله بوده‌است. از دیگر اتفاقات مهمی که در این باغ افتاد، تشییع جنازه مستوفی‌الممالک از این باغ بود. اختیاریه دارای یک رشته قنات و یک گورستان قدیمی است.

منبع : ویکی پدیا فارسی

بخشی از دیوار کاخ صاحب‌اختیار

بخشی از دیوار کاخ صاحب‌اختیار

پیرهادی خبر داد
تسریع در روند اصلاح هندسی میدان اختیاریه / احداث ایستگاه آتش نشانی در محله زرگنده
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران گفت: اصلاح هندسی میدان اختیاریه با هدف کاهش بارترافیکی و احداث ایستگاه آتش نشانی در محله زرگنده در دست پیگیری است.

به گزارش افکارنیوز، محسن پیرهادی در رابطه با وضعیت محله اختیاریه واقع در منطقه 33، گفت: در این محله مواردی از جمله تعیین تکلیف و تکمیل پروژه اصلاح هندسی میدان اختیاریه با تملک چند پلاک در ابتدای خیابان شهید لطیفی و عقب نشینی دومدرسه واقع در شمال خیابان، جمع آوری ایستگاه اتوبوس در میدان اختیاریه به علت عدم وجود پایانه و کم عرض بودن معابر و اتمام عملیات ساختمانی پارکینگ طبقاتی احداث شده در خیابان سعادت (جنوب میدان میوه تره بار اختیاریه)  به منظور کاهش بار ترافیکی در دست بررسی است.

وی افزود: در حوزه فرهنگی و اجتماعی محله اختیاریه نیز چند موضوع در دست پیگیری است که از آن جمله می توان به مساعدت جهت بازسازی و عمران مساجد محله ، فعالیت های عمرانی و تأمین برخی از اقلام مورد نیاز مدارس، تغییر محل ساختمان سرای محله به مکانی با دسترسی بهتر برای اهالی اشاره کرد.

تسریع در روند صدور پروانه های ساخت و ساز

رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: تسریع در روند صدور پروانه و اطلاع رسانی مناسب در خصوص بسته های تشویقی به منظور نوسازی و بهسازی بافت فرسوده در حوزه شهرسازی در دست اقدام است.

پیرهادی با اشاره به درخواست شورایاران محل مبنی بر تغییر نام “خیابان زرنگ” به نام “شهید محمد شیخی” گفت: این موضوع به کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران ارجاع داده شده است.

محله زرگنده – منطقه 3

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در ادامه درباره وضعیت محله زرگنده واقع در منطقه 3 ، بیان کرد: در حوزه سلامت،محیط زیست و خدمات شهری مواردی از جمله نظارت مستمر بر عملکرد پیمانکاران خدمات شهری به منظور جمع آوری به موقعزباله های بازیافتی، افزایش تعداد مخازن به ویژه در خیابان عمرانی، نبش کلینیک رئوف واقع در خیابان شکرآبی و جنب امام زاده اسماعیل(ع) در خیابان شهید حیدری و ساماندهی صنایع و مشاغل مزاحم و عاملین سد معبر از جمله فروش قلیان در دست بررسی است.

از بین بردن بوی نامطبوع ناشی از تصفیه خانه فاضلاب زرگنده

وی گفت: یکی از مواردی که در حوزه سلامت محله به طور جدی در دست بررسی است  اتخاذ تدابیر لازم برای از بین بردن بوی نامطبوع ناشی از تصفیه خانه فاضلاب زرگنده است.

پیرهادی بیان کرد: احداث میدان میوه و تره بار در محدوده انتهای خیابان نونهالان- راجیان، پیش بینی پایگاه مدیریت بحران و احداث ایستگاه آتش نشانی در سطح محله سایر مواردی هستند که در حوزه خدمات شهری پیگیری می شوند.

رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در حوزه عمران، حمل و نقل و ترافیک محله زرگنده نیز موضوع احداث ایستگاه تاکسی و اتوبوس در مسیر خیابان شهید دلبری به مترو قلهک، ساماندهی ترافیکی محدوده بلوار آرش و خیابان راجی به سمت شریعتی، احداث پارکینگ طبقاتی با مشارکت بخش خصوصی در سطح محله و ترمیم اساسی روکش آسفالت معابر در دست بررسی است.

توسعه مسجد حضرت صاحب الزمان(عج) در محله زرگنده

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: احداث سالن های ورزشی چند منظوره  و زمین فوتبال، احداث استخر در سطح محله، پیش بینی زمین مناسب به منظور احداث مرکز فرهنگی، توسعه مسجد حضرت صاحب الزمان(عج) واقع در خیابان شهید بلائیان و جانمایی و نصب بیلبوردهای تبلیغاتی در نقاطی از محله سایر مواردی است که در دست پیگیری است.

پیرهادی با اشاره به راه اندازی دفتر خدمات نوسازی در سطح محله بیان کرد: این کار به منظور راهنمایی اهالی در خصوص بسته های تشویقی به منظور نوسازی و بهسازی بافت فرسوده صورت می گیرد.

وی در پایان گفت: استقرار مأموران نیروی انتظامی به منظور تأمین امنیت محله به دلیل وجود توزیع کنندگان مواد مخدر، مزاحمت نوامیس و کیف قاپی در دست بررسی است و این موضوع به سازمان مربوطه ارجاع شده است.

منبع : http://www.afkarnews.ir

 

WhatsApp us