آشنایی با جکفروت و خواص آن

جک‌فروت درختی است که بیشتر در مناطق جنوبی و جنوب شرقی آسیا و همچنین در قسمت شرقی آفریقا یافت می‌شود. میوه‌های آن سبزرنگ، آبدار و معطر و جزو بزرگترین میوه‌های جهان و بزرگ‌ترین میوه درختی با بیشینه وزن ۴۵ کیلوگرم، هستند. ویکی‌پدیا

با فواید انواع خوراکی و مواد غذایی آشنا شوید

جکفروت خاصیت خنک کننده و بسیار مقوی

 

“جکفروت” میوه بومی هند و مالزی است که در مناطق گرمسیری از جمله تایلند، اندونزی، پرتغال کشت می شود. نام این میوه مشتق از زبان مالایی (chakka) و پرتغالی است .

 

میوه ای است درختی که وزن هر دانه آن به حدود 20 کیلو هم می رسد اما مانند سیب در بالای درخت آویزان است و با آن وزن زیاد روی درخت می مانند تا برداشت شود. روی آن پوست سختی قرار دارد که وقتی باز شود میوه ای نارنجی درون آن قرار دارد .

 

کاشت این میوه به دلیل خواص آن به بسیاری از نقاط مانند؛ هند، جنوب شرق آسیا، مرکز و شرق آفریقا و فیلیپین گسترش یافته است.جک فروت بزرگ ترین میوه ی دنیا می باشد.  بزرگ ترین میوه ی درختی جهان شناخته شده است. پوستی بسیار ضخیم دارد و رسیده ی آن 36 کیلوگرم وزن و تا 90 سانتیمتر طول و 50 سانتیمتر قطر دارد. گوشت آن زرد یا نارنجی است. طعم این میوه شیرین و خوشمزه و یک ترکیبی از آناناس، موز و سیب است، اما کم آب تر است .

 

بعضی آنرا خام استفاده می کنند اما کنسرو آن بهتر است. بعضی هم آنرا مانند چیپس سیب زمینی در روغن تفت می دهند. جک فروت میوه ی بومی جنگل های پُر باران جنوب و جنوب شرقی آسیا است.

در کشورهای هند ، بنگلادش ، سری لانکا ، اندونزی ، کامبوج و ویتنام از این میوه در طبخ غذا استفاده می کنند و یا آنرا آب پز کرده به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند .

در مالزی آنرا با شیر نارگیل پخته و همراه برنج می خورند. در صنعت بستنی سازی،شیرینی و دسر کاربرد دارد.

در هند از برگ آن به عنوان بشقاب استفاده می کنند.
جکفروت به دلیل خواص درمانی باور نکردنی آن میوه بسیار محبوب در سراسر جهان است. اگر چه این میوه عجیب غریب بنظر می رسد ولی در سلامتی معجزه می کند.

Jackfruit

جک فروت Jackfruit

Jackfruit

Jackfruit

Jackfruit

Jackfruit

Jackfruit

Jackfruit

Jackfruit

Jackfruit

Jackfruit

Jackfruit

شیره جکفروت همراه سرکه، شفابخش نیش مار و آبسه است

خواص جک فروت این میوه شگفت انگیز:
جک فروت سرشار از منگنز ،پتاسیم،ویتامین ب ،کاروتین،کمی کلسیم و آهن و نشاسته در طب چینی میوه خاصیت خنک کننده و بسیار مقوی است.

مقوی برای کبد
ریشه آن برای درمان بیماریهای آسم و پوست مفید است.

مغز میوه باعث سقط جنین می شود.

شیره گیاه همراه سرکه شفابخش نیش مار و آبسه است.

تقویت سیستم ایمنی بدن
کاهش فشار خون بالا

تقویت استخوان
پیشگیر از سرطان

بهبود هضم
محافظت از چشم و پوست

بهبود شمارش خون
بهبود کار تیروئید

 

کاهش فشار خون بالا، پیشگیری از سرطان، افزایش انرژی و درمان آسم از جمله فواید میوه ی جکفروت هستند.

منابع : coca.ir
turaniyan.persianblog.ir
tebyan.net

خواص مواد غذایی  به چه اندازه ای از ارزش غذایی هر میوه یا غذایی خبر دارید 
جدول خواص مواد غذایی , کانال خواص مواد غذایی , انواع مواد غذایی , خواص میوه ها , درباره خواص مواد غذایی , خواص میوه ها و سبزیجات pdf , خواص کلی میوه ها , مواد غذایی مفید .

خواص مواد غذایی,خواص غذاهای مختلف,خاصیت های خوراکی ها,فواید تغذیه سالم,فایده خوردن مواد غذایی سالم

زعفران ادویه ای شگفت انگیز و گران قیمت است که به رنگ طلایی و طعم شیرینش شناخته می شود و با توجه به ترکیبات منحصر به فردش، عنصری ارزشمند در غذاهای.

Jackfruit (Artocarpus Heterophyllus)  یک میوه است که در مناطق استوایی رشد می کند. گفته شده است که این میوه از هند گرفته شده و تقریبا در تمام مناطق گرمسیری آسیا از جمله اندونزی گسترش یافته است. این میوه در یک نگاه شبیه به cempedak است که از رنگ پوست و همچنین گوشت شروع می شود. این فقط این است که بافت پوست در جک فورت به نظر می رسد شبیه تر از cempedak است. این فیبر میوه گوشتدار دارای بوی مشخص و طعم، حتی برخی از مردم گاهی اوقات به دلیل بوی تند حالت تهوع یا سرگیجه.

این ژاکفوات نه تنها زمانی مفید است که مفید است. حتی بسیاری از مردم به دنبال این میوه در حالت خام است که به عنوان یک ماده گیاهی در آشپزی آنها مورد استفاده قرار می گیرد. یک نمونه از آشپزی میوه خشخاش می تواند از یوگیاکارتا، یعنی گوده، غذای معمولی باشد. در یوگیاکارتا و در سراسر اندونزی، بسیاری از مردم این غذاها را دوست دارند.
محتوای مواد مغذی شده jackfruit در هر 100 گرم:

کربوهیدرات 23،5 گرم
انرژی 95 کیلوکالری
پروتئین 1.72 گرم
فولات 24 میلی گرم
چربی 0.64 گرم
فیبر 1.5 گرم
ویتامین A 110 واحد
ویتامین C 13.7 میلی گرم
ویتامین E 0.34 میلی گرم
فسفر 36 میلی گرم
پتاسیم 303 میلی گرم
نیاسین 0.920 میلی گرم
سدیم 3 میلی گرم
منیزیم 37 میلی گرم
کلسیم 34 میلی گرم
آهن 0.60 میلی گرم
کاروتن 61 میکروگرم
منگنز 0.197 میلی گرم
روی 0:42 میلی گرم

این مجموعه ای از محتوای تغذیه ای در جاکفروت است. در عین حال مزایای میوه جوکار در سلامت عبارتند از:

کاهش خطر بیماری قلبی
محتوای پتاسیم در جاکفروت می تواند بیماری قلبی را کاهش دهد، زیرا می تواند فشار خون را کاهش دهد.

جلوگیری از کم خونی
از آنجا که میوه جات نیز حاوی آهن است، این می تواند برای درمان یا پیشگیری از کم خونی سودمند باشد و همچنین می تواند مفید باشد برای بهبود گردش خون.

به عنوان دارو برای آسم
آب میوه های ریشه های درختان زعفران که مست شدند، قادر به کمک به کنترل آسم بودند.

حفظ سلامت استخوان
جکفروت شامل میوه هایی است که غنی از منیزیم هستند. این برای حفظ سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان مفید است.

به عنوان یک آنتی اکسیدان
میوه که غنی از ویتامین های C و A است نیز به عنوان یک آنتی اکسیدان مفید است. به طوری که آن را ایمنی از باکتری های بد و ویروس ها که وارد بدن خواهد شد افزایش می دهد.

همچنین خواندن: مزایای خوب میوه میوه

حفظ پوست سالم و به عنوان یک ضد سرطان
بعلاوه بعنوان یک آنتی اکسیدان مفید است، ویتامین C نیز به عنوان ضد سرطان مفید است و همچنین پوست را صاف نگه می دارد تا آن را تازه نگه داشته و ظاهر چین و چروک را تاخیر دهد.

به عنوان یک منبع خوب انرژی
مقدار قند طبیعی ساکاروز و فروکتوز برای ایجاد منبع انرژی مفید است و حاوی چربی اشباع یا کلسترول نیست.

حفظ سلامت روده و حفظ سلامت گوارشی
غنی فیبر باعث می شود که سوپ گوشت گوسفند به حفظ سلامت گوارشی کمک کند و همچنین قادر به درمان زخم ها و اختلالات گوارشی است.

حفظ سلامت چشم
البته با محتویات ویتامین A، میوه جوزفروت برای حفظ سلامت چشم مفید است، بنابراین حدت بینایی مناسب خواهد بود.

 

WhatsApp us