معایب و مضرات ام دی اف (MDF)
M.D.F تیغ دو لبه ای است که شاه رگ حیاتی مصرف کننده و تولیدکننده را نشانه رفته است
ام دی اف (MDF)
این ترکیبات با بخارشدن میتوانند موجبات آلودگی هوای خانه را فراهم کنند و اختلالات تنفسی خفیفی را در افراد و بهخصوص کودکان و سالمندان به وجود آورند. وی در نهایت تاکید کرد: «بیشتر شرکتها، واردکننده ام دی اف هستند؛ بنابراین باید توجه شود از چه کشوری و با چه قیمتی وارد میشود. به عبارتی، اگر متوسط قیمت ام دی اف وارداتی خیلی ارزان باشد، بدون تردید کالای معتبری نیست.»
دانستن حق شما، سالم زیستن انتخاب شماست
از تبیان و سرتاسر اینترنت برای آگاه سازی درباره mdf و کابینت های آشپزخانه
آن چه درباره کابينت نمي دانستيد
چگونه ام دی اف (MDF) خوب را بشناسیم؟
ام دی اف (MDF) یا همان فیبر با تراکم متوسط، از الیاف و ضایعات چوب ساخته شده که به رزین آغشته است و تحتتاثیر گرما و فشار، به هم میچسبد. این محصول قابلیت روکششدن دارد که به زیبایی و دوام آن، بهخصوص در محیطهایی مانند آشپزخانه میافزاید. این ماده برای قرنیزها نیز بسیار مناسب است؛ زیرا صاف و یکنواخت است و معایب چوب را ندارد. همچنین پیچ و تاب بر نمیدارد و به هم فشرده، صاف، سفت و بدون گره است و بهراحتی خم نمیشود
کابينت چوبي، فلزي، ام دي اف يا آلومينيومي؟ شما کدام را مي پسنديد؟ احتمالا شما هم از بين اين کابينت ها نوع ام دي اف را که چند سالي است زينت بخش آشپزخانه ها شده انتخاب مي کنيد چون روکش هاي زيبا و خيره کننده اين نوع کابينت ها جلوهاي زيبا به آشپزخانه مي دهد اما آيا کابينت ها هم مي توانند ما را بيمار کنند؟ آيا کابينت ها مي توانند موجب به خطر انداختن سلامتي ما و اعضاي خانواده ما شوند؟
قبل از هر چيز بهتر است درباره اين پديده نه چندان نوظهور کمي بيشتر بدانيم. ام دي اف، به معني«فيبر يا الياف با چگالي يا تراکم متوسط» است که از ذرات به هم چسبيده چوب تهيه مي شود. اين ذرات چوب توسط«رزين» که نوعي چسب صنعتي است در درجه حرارت بالا و در حالي که تحت فشار زياد قرار مي گيرند به يکديگر چسبيده و ام دي اف را به وجود ميآورند.
مزاياي ام دي اف
اين ترکيب در برابر رطوبت هوا مقاوم است و آسيب زيادي نمي بيند و به همين علت کاربرد آن در محيط آشپزخانه که هنگام آشپزي رطوبتش بالا مي رود، منطقي و مناسب به نظر مي رسد. علاوه بر ساخت کابينت، از اين ترکيب در ساخت مبلمان، ميز و صندلي، دکور و کف سازي اتاق ها نيز استفاده مي شود. ام دي اف در برابر حرارت فوق العاده مقاوم و عايقي مناسب در برابر صدا است. هر چند در ساخت ام دي اف از برخي مواد شيميايي استفاده مي شود که مانند فرمالدييد ممکن است مقداري آلودگي هوا به همراه داشته باشد اما چون در ساخت آن از ضايعات دور ريختني چوب استفاده مي شود، به جلوگيري از قطع درختان و هم چنين به پاکيزگي محيط زيست نيز کمک زيادي مي کند. در اغلب کشورها، ساخت ام دي اف به اين خاطر که نوعي بازيافت مواد دورريختني را به دنبال دارد طرفداران زيادي دارد و مردم و دوستداران محيط زيست از اين صنعت حمايت مي کنند.
مضرات ام دي اف
آن چه ام دي اف را کمي براي سلامتي خطرناک مي کند فرمالدييد به کار رفته در رزيني است که ذرات چوب را به يکديگر مي چسباند. از اين رو سازمان هاي استاندارد و فعالان ايمني و بهداشت کار، به سازندگان اين ترکيبات توصيه مي کنند از مقدار کمتري فرمالدييد در رزين ها استفاده کنند. فرمالدييد مادهاي به شکل گاز يا مايع و بدون رنگ همراه با بوي تند شبيه به بوي ادويه جات است. فرمالدييد خالص در ۵۰ درجه سانتي گراد آتش مي گيرد و بخارات آن مي تواند باعث انفجار شديدي شود. فرمالدييد موجب اختلالات دستگاه تنفسي، بروز آسم، سرطان بيني و يا سرطان هاي ديگر در افرادي که با اين ماده تماس دارند، مي شود. اين ماده در صورتي که روي پوست دست و صورت بريزد موجب خوردگي و آسيب شديد به پوست مي شود.
هر چند مقدار فرمالدييد به کار رفته در ساخت امدياف به اندازهاي نيست که باعث نگراني زيادي شود اما بخار شدن فرمالدئيد به کار رفته در آن مي تواند هواي خانه را آلوده کند و موجبات برخي از اختلالات تنفسي را بهخصوص در کودکان فراهم آورد. مهندسين چوب، براي پوشاندن سطح امدياف از لايه هايي زيبا که عمدتاً از جنس وينيل هستند، استفاده مي کنند. اين ترکيبات نيز با بخار شدن مي توانند موجبات آلودگي هواي خانه را فراهم کنند و اختلالات تنفسي خفيفي را در افراد و بهخصوص کودکان و سالمندان به وجود آورند.
کابينت هاي فلزي رنگ مي بازند
کابينت هاي فلزي ديگر طرفداران زيادي ندارد. در محيط هاي مرطوب بعد از مدتي شروع به زنگ زدن مي کنند. لبه هاي تيز درها و ورق هاي فلزي آن عمدتا باعث جراحات زيادي مي شود. رنگ آن پس از مدتي استفاده شروع به کنده شدن و پوسته پوسته شدن مي کند. باز و بسته کردن درهاي آن ها با صداي بيشتري همراه است. در برخي مواقع امکان برق گرفتگي به علت اتصال سيم برق به بدنه کابينت فلزي وجود دارد و تنها حسن اين کابينت ها قيمت ارزان آن است.
ارگونومي در کابينت ها
کابينت ها و رف هاي بالاي سر معمولا براي افراد کوتاه قد غيرقابل دسترس مي باشد و اين در حالي است که دسترسي به کابينت هاي پايين براي اغلب افراد، بدون خم شدن يا زانو زدن ممکن نيست. روش منطقي جهت حل اين مشکل ساخت کابينت هايي است که طبق ابعاد و اندازه هاي بدن انسان قابل تنظيم باشد. اين نوع کابينت ها نه تنها مي تواند مورد استفاده افراد کوتاه قد يا بلندقد قرار گيرد بلکه مي تواند مورد استفاده افراد سالخورده و يا معلول نيز قرار گيرد. دسترسي به کابينت و وسايل داخل آن نيز از اهميت زيادي برخوردار است. بهتر است رنگ کابينت ها را نيز روشن انتخاب کنيم تا آلودگي روي آن ها به خوبي نمايان شود و نسبت به نظافت آن ها به موقع اقدام نماييم.
ايمني کابينت ها
لبه هاي درها بهتر است کمي گرد و فاقد قسمت هاي نوک تيز و برنده باشند. کابينت بايد به خوبي به ديوار نصب شده باشد(با استفاده از رول پلاک و پيچ). مواد شوينده و شيميايي را نبايد در قسمت هاي پاييني کابينت قرار داد. در غير اين صورت احتمال اين که کودکان بتوانند به راحتي به آن ها دسترسي پيدا کنند، وجود دارد. در مناطقي که احتمال بروز زلزله وجود دارد، بهتر است وسايل سنگين در قسمت هاي پاييني چيده شود و وسايل سبک تر در قسمت هاي بالايي. کودکان علاقه زيادي به باز کردن درها و کشوي کابينت دارند که ممکن است خطراتي را براي شان به همراه داشته باشد. به همين خاطر بايد از قفل هاي ايمني کودک استفاده کرد.
نويسنده: محمدرضا ميرغلامي
منبع: روزنامه سلامت
کابینت چوبی، فلزی، امدیاف (MDF) یا فلزی ؟ شما کدام را می پسندید؟ احتمالا شما هم از بین این کابینت ها نوع امدیاف (MDF) را که چندسالی است زینت بخش آشپزخانه ها شده انتخاب می کنید چون روکش های زیبا و خیرهکننده این نوع کابینتها جلوهای زیبا به آشپزخانه میدهد اما آیا کابینتها هم میتوانند ما را بیمار کنند؟ آیا کابینتها میتوانند موجب به خطر انداختن سلامتی ما و اعضای خانواده ما شوند؟
قبل از هر چیز بهتر است درباره این پدیده نه چندان نوظهور کمی بیشتر بدانیم . امدیاف (MDF)، به معنی «فیبر یا الیاف با چگالی یا تراکم متوسط» است که از ذرات به هم چسبیده چوب تهیه میشود. این ذرات چوب توسط «رزین» که نوعی چسب صنعتی است در درجه حرارت بالا و در حالی که تحت فشار زیاد قرار میگیرند به یکدیگر چسبیده و امدیاف (MDF) را به وجود میآورند.
مزایای امدیاف (MDF) :
این ترکیب در برابر رطوبت هوا مقاوم است و آسیب زیادی نمیبیند و به همین علت کاربرد آن در محیط آشپزخانه که هنگام آشپزی رطوبتش بالا میرود، منطقی و مناسب به نظر میرسد. علاوه بر ساخت کابینت، از این ترکیب در ساخت مبلمان، میز و صندلی، دکور و کفسازی اتاقها نیز استفاده میشود. امدیاف (MDF) در برابر حرارت فوقالعاده مقاوم و عایقی مناسب در برابر صدا است. هرچند در ساخت امدیاف (MDF) از برخی مواد شیمیایی استفاده می شود که مانند فرمالدئید ممکن است مقداری آلودگی هوا به همراه داشته باشد اما چون در ساخت آن از ضایعات دورریختنی چوب استفاده میشود، به جلوگیری از قطع درختان و همچنین به پاکیزگی محیط زیست نیز کمک زیادی میکند. در اغلب کشورها، ساخت امدیاف (MDF) به این خاطر که نوعی بازیافت مواد دور ریختنی را به دنبال دارد طرفداران زیادی دارد و مردم و دوستداران محیط زیست از این صنعت حمایت میکنند.
مضرات امدیاف (MDF) :
آنچه امدیاف (MDF) را کمی برای سلامتی خطرناک میکند فرمالدئید به کار رفته در رزینی است که ذرات چوب را به یکدیگر میچسباند. از این رو سازمانهای استاندارد و فعالان ایمنی و بهداشت کار، به سازندگان این ترکیبات توصیه میکنند از مقدار کمتری فرمالدئید در رزینها استفاده کنند. فرمالدئید مادهای به شکل گاز یا مایع و بدون رنگ همراه با بوی تند شبیه به بوی ادویهجات است. فرمالدئید خالص در 50 درجه سانتیگراد آتش میگیرد و بخارات آن میتواند باعث انفجار شدیدی شود. فرمالدئید موجب اختلالات دستگاه تنفسی، بروز آسم، سرطان بینی و یا سرطانهای دیگر در افرادی که با این ماده تماس دارند، میشود. این ماده در صورتی که روی پوست دست و صورت بریزد موجب خوردگی و آسیب شدید به پوست میشود. هرچند مقدار فرمالدئید به کار رفته در ساخت امدیاف (MDF) به اندازهای نیست که باعث نگرانی زیادی شود اما بخار شدن فرمالدئید به کار رفته در آن میتواند هوای خانه را آلوده کند و موجبات برخی از اختلالات تنفسی را بهخصوص در کودکان فراهم آورد. مهندسین چوب، برای پوشاندن سطح امدیاف (MDF) از لایههایی زیبا که عمدتاً از جنس وینیل هستند، استفاده میکنند.
این ترکیبات نیز با بخار شدن میتوانند موجبات آلودگی هوای خانه را فراهم کنند و اختلالات تنفسی خفیفی را در افراد و بهخصوص کودکان و سالمندان به وجود آورند. منبع : http://kajkabin.blog.ir
مضرات mdf
M.D.F تیغ دو لبه ای است که شاه رگ حیاتی مصرف کننده و تولیدکننده را نشانه رفته است
آیا در دنیای کنونی، صنعت بدون پایگاه علمی و تخصصی قادر به ادامه حیات اقتصادی و پیشرفت می باشد؟ آیا علوم تنها با تکیه به خود و بدون کار بردی شدن، قابل طرح در عرصه صنعت می باشند؟ پر واضح است ،جواب منفی است. پس چگونه است که دروزات علوم تا کنون تدابیری در خصوص بر پائی کرسی دانشگاهی مبلمان بعمل نیامده است. این بخش از صنعت که بالغ بر ده درصد اشتغال کشور را در برگرفته است، بدون پشتوانه علمی تنها با تکیه برروال سنتی ادامه ی حیات می دهد. همین کمبود یکی ازعوامل مهمی است که سبب شده امروزه از کل رقم صد در صدی واردات و صادرات مبلمان دربخش های مختلف، سهم صادرات کشورتنها پنج درصد در مقابل سهم واردات آن نود وپنج درصدگردد و تا نقطه سر به سر شدن چهل و پنج درصد فاصله وجود دارد. این فاصله چیزی نیست که بشود حتی در یک برنامه پنج ساله به آن نزدیک شد. اگر از همین امروز یک دانشکده تامقطع کار شناسی دردو یاسه رشته مبلمان شروع به کارکند، مراحل پذیرش دانشجویان تا فارغ التحصیل شدن آنان پنج سال زمان نیاز دارد، تا این کارشناسان جذب عرصه واحد های صنعتی شوند وتغییرات اساسی ایجاد گردد،حد اقل ده سال زمان را ازدست داده ایم. با توجه به جهانی شدن تجارت دراین عرصه هم منابع مالی کشور را از دست می دهیم، با اهمیت تر اینکه فرصت های شغلی را از جامعه جوان خود به سایرملل واگذارمی کنیم. درحال حاضربا واردنمودن وسائل ، ماشین آلات وتکنولوژی بدون پشتوانه علمی به عرصه صنعتی صنایع مبلمان کشور، این عرصه صنعتی به قبرستانی ازماشین آلات ازرده خارج شده تبدیل کرده و می کنیم.
درتامین مواد اولیه کارشناس وزارت صنایع می گوید همه اولویت ها با M D F است. لازم به توضیح است، دربعضی از موارد، چالش کشورهای صنعتی که درتولید یک متریال مصرفی نتیجه بخش نیست، باتوجه به هزینه هائیکه درآن راستا متحمل شده است،سعی می کند آن محصول را توأم با تکنولوژی مربوطه با بوق وکرنا وتبلیغات وسیع درکشورهای جهان سوم به فروش برساند. متاسفانه یکی ازقربانیان این سیاست نامطلوب در خصوص مصرف و تولید M . D . F ، کشورعزیزما است.هر چند در تولید ام. دی. اف باید فرمول ترکیب اولیه اساسا ازالیاف یک گونه درخت یا گیاه باکمک مواد رزینی ازپلیمرها که غا لبا اسید فرمالدئید می باشد که به میزان هشتاد در صد دانستیه های گیاهی وبیست درصد همان مواد پلیمری مخلوط شده وفرآیند تولید انجام پذیرد. درتعریف چهارکلمه ای انگلیسیM.D.F :Medium density Fiber board از بخش بیست درصدی مواد فسیلی قطعا بطورعمدی نام برده نشده است، اما این خوش بینانه ترین نگاه به موضوع است. تعداد آن دسته ازکشورهائی که امکان تولید ام . دی . اف از یک گونه درخت یا گیاه راداشته باشند از تعداد انگشتان یک دست فراتر نیست. بیشترین واردات ام دی اف به ایران از کشور های ترکیه – مالزی – چین صورت می پذیرد. کارخانه های تولیدی این کشورها از حیث تولید ام دی اف از یک گونه درخت یا گیاه به صورت دامنه دار، هر گز نمی توانند همه ی نیازمواد ام .دی .اف – راازهمان تک گونه استفاده کنند زیرا دارای حجم آن مقدار درخت یا گیاه برای مصرف دراین حجم تولید M . D . F نیستند. به همین سبب مجبور هستند الیاف گونه های مختلف درختان را با هم مخلوط کنند. لذا جبرااسید فرمالدئید، (اسیدیته فاز گاز فنل )Phenol Formalodehyd با فرمول شیمیائی C . 6 . H .5 . O . H را بیش از 25 درصد و الیاف فیبری راکمتر از 75 درصد ترکیب می نمایند. کارخانه های تولید M . D . F درداخل کشور عموماَ در معرض دید همگان قرار دارد اغلب مردم می دانند، ریزه الیاف مورد مصرف این کارخانه ها در تولید ام دی اف از هفتاد گونه درخت هم تجاوز می کند. توضیح واضحات خواهد بود اگر گفته شود که میزان درصد اسید فرمالدئید در تولید M . D . F داخلی بیش از 30 در صد است.
نا گفته نماند : با توجه به اینکه در تامین مواد اولیه همین کارخانه ها جنگل های شمال کشورقربانی می شوند !
از طرفی کلیه ی سازمان های حفظ محیط زیست ، سازمان حفظ آب وخاک و سازمان حفظ نباتات هر کدام مشغول اجرای برنامه های مختص خود هستند. لاجرم موضوع آسیب رسانی فوق العاده خطرناک پودروخاک اره ی حاصل از فرزکاری وبراده برداری وبرشکاری درپروفیل سازی وابزار زنی نقوش بر سطح قطعات M . D . F در سرتا سرکشور بالغ بر صد ها تن می باشد. مضافا اینکه تمامی سطح تخته ی مصنوعی ام دی اف با روکش های P V C یا ملامین روکش کاری می شود این مواد نیز با پودرام دی اف مخلوط شده است. درلا به لای رفتارهای بورکراسی سازمان های یاد شده معضلات زیست محیطی M . D . F مثل یک ریشه سرطانی بیصدا عبورمی کند و از دیده ها پنهان است. اثرات زیان باراین مواد زائد درگیاهان تا به سر حد محو شدن از حیث انتفاع است. درصورتیکه آن سو تر سازمان حفظ نباتات از ورود گرده بینه با پوست را به لحاظ احتمال داشتن انگل یا حشرات درزیر پوست تنه گرده بینه ممنوع اعلام می کند. (چون حل معادله زیاد آسان نیست بهتر است صورت مسئله را پاک کنیم ) با انگل وحشرات در چندنقطه مرز ورودی کالا بطریق اولی می شود مبارزه کرد. اما چگونه می شود از تک تک کارگاه ها درسطح کشورپودر ام دی اف را جمع آ وری نمود؟ به فرض محال توانستیم پودرM . D . F را جمع آوری کنیم حال با آن حجم عظیم این ماده چه باید کرد؟ این مواد پسمانده را درهیچ جا نمی شود مصرف نمود. اگرسوزانده شود خطرزیست محیطی بسیار دارد. این مواد هرروزباسایر مواد زائد مخلوط می شود وذره ذره خاک را از بار وری ساقط می کند. به هیچ روی هیچ نهادی نمی تواند جلوی این خسران را بگیرد. با توجه به معضل اشاره شده، نظر مخا طبین خودرادر تقا بل با ام دی اف به چوب طبیعی جلب می کنم.
در ساخت وساز سازه ها از چوب طبیعی، ضمن بر خورداری از زیبائی طبیعی چوب ودوام فوق العاده ی سازه های چوبی، پوشال خاک اره به دست آمده ازکار نه تنها زیان آور نیست، بلکه صنایع دامداری ومرغ وطیورکشور بسیار نیازمند آن هستند. اگر آن را به طبیعت باز گردانیم خاک را بارور کرده و سبب رشد درخت وگیا ه خواهد شد. چنانچه آن را بسوزانیم ازانرژی گرمایشی درهرنقطه ای ازصنعت می توانیم بهره مند شویم.
حال کارشناسان محترم وزارت صنایع وسازمان حفظ نباتات خود انصاف دهید، اولا با مردم مصرف کننده چه کرده اید، ثانبا با صنایع چوب ومبلمان که بیش از ده درصد جامعه صنعتی کشورراتشکیل می دهند چه روا داشته اید! وقتی ورود گرده بینه با پوست با دلایلی نه چندان صحیح قدغن می شود، بازخورد آن مثل دمل با فشارودرد بسیار سر از جای دیگر باز می کند. شایسته است کارشناسان محترم وزارت صنایع ازسوی آن وزاتخانه به سفر های علمی وتحقیقاتی در حوزه های صنعتی خارج از کشوربخصوص در صنایع چوب بپردازند . بهتراست این عزیزان اطلاعات به روز داشته باشند، جهان صنعتی در پروسه اقتصاد پیوسته در پی نو کردن خود وصادر نمودن تکنولرژی از رده خارج شده خود می باشد. فی المثل غربی ها هزینه های تحقیقاتی همین تکنولرژی ماشین آلات و ساخت و تولید M . D . F را صد ها بار از کشورهای ضعیف تراز خود درآورده اند، به همین ترتیب یکی به دیگری پاس داده است. همان آفریننده های M.D.F خودامروزمطلقا مصرف کننده ام . دی . اف نیستند، چرا که آنان بدرستی به مضرات ساخته ی خود پی برده وازآن آگاهی کامل دارند. عزیزان من دانسته باشید: درهیچ حوزه صنعتی درجهان چاره ای برای معضلات ام . دی . اف پیدا نه شده است .همه صحبت ها درحد حرف است که بتوانند توپ را درزمین دیگری انداخته باشند.
لطفا این تصوردست ندهد که این نگارنده بد بین است، نه راه تحقیق وتفحص برای همگان باز می باشد. همان خلق کنند گان M . D . F همگی به چوب طبیعی روی آورده اند، تخته فشرده مصرفی آنان درصنایع مبلمان فقط ازتخته بلوکی حاصل می شود. برای روشن شدن اذهان، موضوعی راکه اخیرا در سمیناردوروزه دکو2009 که به همت جناب آقای مهندس علی انصاری رئیس هیات مدیره انجمن مبل درسالن اجتماعات صدا و سیما درتهران برگزار گردید جلب می کنم : دربعدازظهرروزپایانی سمینار پانلی دایرشد که درآن پانل تنی چند ازپیش کسوت های صنایع چوب ومبلمان حضور پیدا کردند، و سه نفر مهمان خارجی که به دعوت انجمن مبل به نمایندگی از سوی کشورهای مطبوع خود ترکیه – مالزی – روسیه درآن سمینارشرکت کرده بودند در پانل قرار گرفتند. پس ازآنکه هرکدام از اعضاء پانل مطالبی را بیان داشتند، نوبت پرسش و پاسخ فرا رسید، دراین مرحله سرکارخانم نوشین نصیری سر دبیرمجله وزین چوب و کاغذ سئوالی مطرح فرمودند که هرسه نماینده با وضوح کامل به سئوال مطروحه جواب دادند. سئوال این بود: آیا درکشورشما M . D . F تولید می شود، جواب هر سه نفر مثبت بود. مجدد سئوال شد، چه میزان از M . D . F تولیدی خود را مصرف وچه مقدار را صادر می نمایند. مشخصاَ جواب سئوال این بود: M . D . F را صرفاَ برای صادرات تولید می نمایند، درکشورهای آنان M . D . F مصرف نمی شود. درزمان به انجام رسیدن این پرسش وپاسخ ضمن اینکه اغلب صندلی های سالن اجتماعات صدا وسیما پر بود از صاحبان صنایع چوب ومبلمان بعضی از مقامات دولتی نیز حضور داشتندبه اعتقاد نگارنده سطور فوق: چنانچه M . D . F وتکنولرژی و ماشین آلات آن را بطور رایگان دراختیار ما قرار دهند: مثل این است که سم کشنده ای را برای خود کشی به کسی هدیه کرده باشند. رئیس انجمن کارفرمایان صنایع چوب وهمچنین بعضی از مسئولین وزارت صنایع اظهارمی دارند، بحث عرضه وتقا ضا است، بازار متقاضی ام . دی . اف – است. اگر چنین منطقی صحیح است، پس میتوان فروش مواد مخدر راهم آزاد اعلام کرد.چون بازار رواجی دارد وطالب بسیار! پس چه نیازی هست مأ مورین جان برکف مبارزه با مواد مخدررا به جدال با سوداگران مرگ بفرستیم؟ عده ای ازآقایان می فرمایند ما این همه سرمایه گذاری کلان در زمینه ی ام . دی اف نمودایم، وابستگی ایجاد شده است، چکار بایدکرد؟ باید از بند قید رها شد، چون ازهرکجا که جلوی ضرر را بگیریم منفعت حاصل شده است. این که می گویند وابستگی پیدا شده است! مثل این است که جماعتی سوار بر کشتی دراقیانوس باشند و گرفتار توفان سهمگینی شده و باران تندی هم باریدن گرفته باشد، هرلحظه خطر غرق شدن نزدیک می شود، کشتی به لحاظ داشتن مقدار زیادی سکه هرثا نیه بیشتر درآب فرو می رود، تکلیف چیست؟ کیسه های سکه را به دریا بریزیم؟ یا برای حفظ سکه ها جماعت کشتی نشین رابه دریا غرق کنیم؟