درخت بلوط ( چوب بلوط )
بلوط لوه ، منطقه لوه گرگان
بلوط (بلند مازو)
با توجه به اهمیتی که گونه مازر در جنگلهای شمال دارد و با علم به اینکه منطقه لوه گرگان از نظر درصد ترکیب جزء غنیترین جنگلهای بلوط محسوب میگردد، این تحقیق در منطقه مذکور بمنظور تعیین قطر و سن مناسب بهرهبرداری اقتصادی بلوط (بلندمازو) صورت گرفت . برای این منظور تعداد 142 اصله درخت مقطوعه در پارسلهای 204 و 205 سری دو طرح لوه به لحاظ کمی و کیفی مورد بررسی قرار گرفتند، بعلاوه از اطلاعات 519 پلات که بصورت سیستماتیک تصادفی در طرح لوه انتخاب شده بودند نیز استفاده گردید. بکمک تجزیه اطلاعات فوق جداول و منحنی های تعداد و حجم در هکتار در کلاسه های قطری مختلف تهیه ، و حجم در هکتار به درجات کیفی (1 و 2 و 3 و 4 کاتین و هیزم ) تفکیک گردید . با مشخص شدن درجات کیفی ، ارزش ریالی چوب بلوط ( بلوط بلند مازو ) بر اساس قیمت چوب بلوط در سال 1371 ، در هر طبقه قطری به تفکیک محاسبه گردید : اعداد حاصله نشان دادند که بیشترین بازدهی اقتصادی به طبقه قطری 50 سانتی متر تعلق داشته است ، از این جهت مناسب ترین قطر برای بهره برداری اقتصادی بلند مازو 50 سانتی متر توصیه میگردد .
در مجموع نتایج حاصله نشان داده است اگر چه قطر های بالاتر از 50 سانتی متر چوب صنعتی بیشتری تولید میکنند ، لیکن قطر های مذکور به لحاظ اقتصادی مالی کمتری نسبت به قطر 50 سانتی متر میباشد .
ادامه از تعریف جنگل
آبشار لوه این آبشار در گالیکش در استان گلستان واقع است. آبشار لوه در ۲۰ کیلومتری گالیکش و در ۵ کیلومتری جاده اصلی گلستان – مشهد و در کنار روستایی به همین نام(لوه) و در جنگلی انبوه با درختان پهن برگ واقع شده است. همجواری آبشار با پارک جنگلی گلستان ارزش ویژهای به آن بخشیده است. گالیکش آبشارهای متعددی دارد که در این میان آبشار لوه با ۷۵ متر ارتفاع از آبشارهای دیدنی و کمنظیر استان گلستان و در روستای لوه است.
لوه
اطلاعات کلی
کشور ایران
استان گلستان
شهرستان گالیکش
بخش بخش مرکزی شهرستان گالیکش
دهستان قراولان
مردم
جمعیت ۵۶۸نفر
خواص چوب بلوط
چوب بلوط فشره و محکم است و نماد قدرت و استقامت میباشد و از گذشته خیلی دور یکی از مهمترین مصالح ساختمانی در اروپای شرقی بوده است. در گذشته علاوه بر مصرف انبوه الوار بلوط در ساختمانسازی ، از چوب بلوط برای ساختن کشتیهای بازرگانی و جنگی استفاده گسترده میشده است .
درخت بلوط در میان مردم کشورهای اسکاندیناوی ، یونان و روم محل سکونت الهه باروری و نشان دهنده قدرت و باروری بوده است. روزگاری از تمام قسمتهای درخت، استفادههای پزشکی به عمل میآمده است.