معرفی انواع تینر و رنگ در صنعت ساختمان و دکوراسیون چوبی :

معرفی انواع رنگ و تینر مورد استفاده در ساختمان و دکوراسیون
معرفی انواع رنگ و تینر مورد استفاده در ساختمان و دکوراسیون

تینر یا تینر نقاشی (به انگلیسی: Paint thinner) ماده‌ی شیمیایی، حلالی است که برای رقیق کردن رنگ‌های پایه روغنی به‌کار می‌رود هم‌چنین می‌توان برای پاک کردن بخش‌هایی که نباید رنگی می‌شده تینر را به‌کار برد
تینر یا رقیق کننده رنگ ، حلالی است که برای رنگ های پایه روغنی و یا برای پاک کردن ابزار رنگ امیزی مورد استفاده قرار می گیرد.

در بازار تجارت ، حلالی که برچسب “تینر رنگ ” دارد اغلب یک نوع مایع بیرنگ نفتی است که نقطه اشتعال حدود 40 درجه سانتی گراد دارد ،

گاهی این نوع حلال برای برافروختن آتش بروی زغال چوب استفاده می شود.

معرفی انواع رنگ و تینر مورد استفاده در ساختمان و دکوراسیون
معرفی انواع رنگ و تینر مورد استفاده در ساختمان و دکوراسیون

انواع تینر

تینرهای آلکیدی
تینر های فوری
تینر های اپوکسی (برای رنگهای اپوکسی)
تینر های پلی اورتان (برای رنگهای پلی اورتان)
تینر های سیلیکونی (برای رنگهای سیلیکونی)
تینر های شستشو (برای شستشو سطوح به منظور زدودن آلودگیها)

خواص تینرها در صنعت رنگ

تینرها در خواص کاربری رنگ ، زمان خشک شدن لایه رنگ و خواص نهایی رنگ تشکیل شده نقش تعیین کننده ای دارند . انتخاب درست یک تینر بر ویسکوزیته ، خاصیت برس خوری ، قابلیت افشاندن ، سرعت خشک شدن و بسیاری خواص دیگر رنگ تاثیر می گذارد . همچنین خواص ذکر شده در انتخاب تینر مناسب عبارتند از:

قدرت حلالیت
سرعت تبخیر
نقطه جوش
نقطه اشتعال و قابلیت شعله وری
سمیت

نمونه‌هایی از دیگر پاک کننده‌ها

در واقع تینر یک ماده‌ی پاک کننده است؛ در زیر نمونه‌های دیگری از پاک کننده‌های رنگ آورده شده :

استون
تربانتین
نفتا
متیل اتیل کتون
دی‌متیل فرم‌آمید
۲-بوتوکسی‌اتانول

حلال های متداول که در ساخت تیتر رنگ استفاده می شود عبارتند از:
1 نفت بیرنک (US) / نفت سفید (UK)
2 استون
3 تربانتین
4 نفتا
5 متیل اتیل کتون (MEK)
6 دی متیل فرمامید (DMF)
7 گلیکول اترها مانند: 2-بوتوکسی اتانول
8 آروماتیک ها نظیر ؛
8-1 تولوئن (متیل بنزن)
8-2 زایلین (دی متیل بنزن)
8-3 اتیل بنزن
8-4 پروپیل بنزن
8-5 مخلوط آلکیل بنزن
9 استرها مانند؛ متیل استات، اتیل استات ، بوتیل استات
10 نرمال بوتانول (بوتان-1-OL)

باید به این نکته توجه داشت که بخاراتی که از رنگ حاوی تینر رنگ و یاهنگام تمیز کردن ابزار رنگ از تینر خارج می شود ممکن است برای انسان خطرناک باشند.

استاندارد رنگ و تینر

شواری بهداشت صنعتی دولت آمریکا مقادیر حد آستانه برای پرهیز از بسیاری از این ترکیبات مشخص کرده است

منظور از آستانه مقدار مجاز ، یعنی مقدار قابل تحمل و حداکثر غلظت این مواد در هوا که یک فرد عادی ( به استثنای کودکان، زنان باردار، و غیره)می تواند آنرا تحمل نماید،

یعنی در یک دوره زمانی 40 ساعت کار در روزهای هفته (با شرایط کار در ایالات متحده) در هفته، بطوریکه تماس روزمره با این مواد بدون اثر سوء در زندگی کار بلند مدت باشد.

در کشورهای زیر خط توسعه ، کارگرانی که در معرض تماس بیش از حد مجاز در برابر این مواد شیمیایی باشند عموما سلامتی آنها در خطر می باشد.
جواد قنادپور


تینر چیست؟

تینرها مایعات شیمیایی فراری میباشند که جهت رقیق نمودن انواع رنگها به کار میگیرند.

تینرها باعث افزایش و بهبود خواص رنگ میشوند. تینرها در خواص رنگ, زمان خشک شدن لایه  رنگ و خواص نهایی رنگها تاثیر بسیار چشمگیری دارند.

یک تینر با کیفیت میتواند بر ویسکوزیته, خاصیت برسخوری, قابلیت اسپری شدن رنگ و مهم تر از همه سرعت خشک شدن ان تاثیر بگذارد.خواص لازم برای انتخاب تینر مناسب:

* نقطه جوش

*قدرت حلالیت

*سرعت تبخیر

*سمیت

*نقطه اشتعال

لازم به ذکر است بدانید سایر خواص فیزیکی و شیمیایی تینرها از قبیل دانسیته , رنگ, میزان رطوبت, ph, ضریب شکست نورو درصد مواد فرار هم از عوامل قابل توجه در انتخاب یک تینر مناسب میباشد.

در فرمولاسیون رنگها ، رزین­های مورد مصرف عمدتا ماهیت پلیمری و آلی داشته و ساختمان بلوری ندارند . این مواد در تینرها حل شده و غلظت محلول به نوع رزین و تینر و درصد این مواد بستگی دارد .

تینرها می بایست متناسب با رنگ انتخاب گردند. بعضی از انواع رنگها فقط در تینر مخصوصی حل می شوند. قدرت حلالیت تینر همان قابلیت رقیق کنندگی است ، به عبارت دیگر تینری که با مصرف کمتر ، ویسکوزیته رنگ را بیشتر کاهش می­دهد و رنگ را رقیق تر و روانتر کند از قدرت حلالیت بیشتری برخوردار است.با تشکیل لایه رنگ روی سطح تینر باید به تدریج تبخیر و از روی سطح خارج شود .

سرعت تبخیر می بایستی با زمان خشک شدن رنگ هماهنگ باشد تا کیفیت مطلوب تری به دست آید . نقطه اشتعال هر مایع قابل احتراق ، پایین­ ترین درجه حرارتی است که بخارات آن مایع با شعله یا

جرقه کوچک مشتعل می شود . نقطه اشتعال تینر به این دلیل مهم است که تعیین کننده شدت خطر آتش سوزی است چه در هنگام انبار داری ، حمل یا در هنگام استفاده از تینرها باید میزان نقطه اشتعال تینر

مورد توجه قرار گیرد.

تینر 10000 ادیب , معرفی تینر های برتر در صنایع چوب
تینر 10000 ادیب , معرفی تینر های برتر در صنایع چوب

تینرها علاوه بر خطر اشتعال ، از لحاظ زیست محیطی نیز برای انسان و محیط خطرناک هستند . آنها روغنهای طبیعی را در خود حل می کنند و موجب آسیب و ناراحتی های پوستی شده و از طریق

پوست جذب بدن میشوند . به علاوه تنفس بخارات تینر می تواند سبب ناهنجاری های داخلی بدن گردد .

از عوامل دیگر شناخت تینر رنگ آن است که یکی از مهمترین ویژگی آنها و نشان دهنده درصد خلوص ، کیفیت پالایش و تمیزی ظروف آنها است. رنگ تینر به خصوص در فرمولاسیون رنگهای سفید و روشن بسیار اهمیت دارد .


استفاده از تینر فوری به جای مکمل بنزین و شوینده مدار سوخت رسانی

سلام
با توجه به کیفیت بسیار پایین بنزین و وجود آلودگی زیاد در آن و با توجه به عواقبی که پایین بودن اکتان بنزین و کثیفی مدار سوخت پاشی در برداره، استفاده از یک مکمل بنزین خوب برای بالا بردن اکتان بنزین و همچنین شستشوی مجموعه سوخت رسانی و سوخت پاشی در خودرو کاملا اجتناب ناپذیر است.
متاسفانه مکمل ها و شوینده هایی که توی بازار عرضه میشوند هم دست کمی از بنزین ندارند و کیفیت و کارایی آنها خیلی کمتر از حد انتظاره (مکمل های خارجی مثل ورث، هم قیمت بالایی داره و هم تقلبیش خیلی زیاده شده). چند وقت پیش یکی از دوستان استفاده از تینر فوری رو پیشنهاد کرد که با مشورت با چند تا مکانیک خبره استفاده از تینر فوری 20000 توصیه شد.

منابع :

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%DB%8C%D9%86%D8%B1

تینر فوری , تینر فوری چیست , تینر فوری 20000 , کاربرد تینر فوری , تینر شستشو , مضرات تینر , قیمت تینر فوری 10000 , فرمول شیمیایی تینر , روش تولید تینر

WhatsApp us