پارکت چیست ؟

کفپوش چوب راش و پارکت

کفپوش چوب راش و پارکت

پارکِت، چوب‌فرش یا کف‌پوش چوبی، کف‌پوش ی از جنس چوب است که برای داخل ساختمان استفاده می‌شود. بدین صورت که قطعات پارکت را به صورت های مختلف مانند جناغی ، آجری، شطرنجی و… در کنار هم قرار می‌دهند تا کف ساختمان پوشیده شود. امروزه کف‌پوش‌های جدیدی با مواد ام دی اف و اچ دی اف نیز استفاده می‌شوند که لمینت نام دارند و به اشتباه با نام پارکت در بازار عرضه می‌شود. این مواد جدید برای نصب موقتی مناسب بوده و فاقد ویژگی‌های بنیادی پارکت هستند. پارکت‌ها در ابعاد و اندازهای مختلف مانند 49*7 و 100*10 سانتیمتر وجود دارند که بخاطر طریقه نصب آن یعنی استفاده از چسب های مخصوص و پوشش های لاک و رنگ که هیچ فضایی را برای فعالیت موریانه و خوردگی ندارد مانع از فعالیت های آنها می شود. به علت این که از چوب در ساختار آن استفاده شده نباید در مجاورت با رطوبت و آب باشد اما در صورتیکه با پوشش های از جنس لاک، رنگ ، روغن و… آغشته شود در کنار آب و رطوبت هم مقاوم است .

پارکت به کفپوش هایی اطلاق می‌شود که بایستی از جنس چوب ساخته شده و به صورتهای مختلف قابل اجرا بر روی کف ساختمان می‌باشند. در گذشته بیشتر از مدلهایی که از چوب طبیعی با تکه‌های کوچک به صورت پازلی در کنار هم قرار می‌گرفت استفاده می‌شد . تعمیرکردن و ساب و لاک زدن پارکت بستگی به مکان استفاده شده و نظافت آنجا بستگی دارد.  منبع : ویکی پدیا 

پارکت ٬ پارکت چوبی ٬ انواع کفپوش ٬ کفپوش ٬

کفپوش و پارکت چوب راش و چوب بلوط

کفپوش و پارکت چوب راش و چوب بلوط

پارکت نوعی کفپوش چوبی است که عموما در فضاهای داخلی و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد ، کلمه پارکت از لغت فرانسوی  Parchet به معنای فضای کوچک احاطه شده ، گرفته شده است ، از گذشته های دور استفاده از کفپوش پارکت رواج داشته است ، تفاوت اصلی پارکت های امروزی در این است که دیگر نیازی به استفاده از چسب ندارند و به صورت کلیک  در یکدیگر قفل میشوند در حالی که در گذشته قطعات پارکت که ممکن بود شامل قطعات ریز و درشت و یا پازلی باشند بر روی کف اصلی چسبانده میشدند ، گرچه امروزه نیز هنوز از همین سیستم در بعضی پارکت ها استفاده میشود .

باید دقت کرد که پارکت را با لمینت اشتباه نگیریم ، در واقع پارکت از چوب طبیعی به وجود آمده در حالی که لمینت محصولی صنعتی و غیر طبیعی است و از صفحات ام دی اف و یا اچ دی اف تشکیل شده است ، لازم به ذکر است که امروزه لمینت هایی با روکش چوب طبیعی نیز وجود دارند که تا حدودی خصوصیات پارکت لمینت را همزمان داراست .

انواع پارکت

دسته بندی انواع پارکت از چندین طریق امکان پذیر است

1- جنس چوب بکار رفته
بصورت کلی بهتر است از چوب های سخت برای پارکت استفاده شود ، انتخاب نوع چوب پارکت بستگی به عواملی نظیر مقاومت مورد نیاز بسته به میزان رفت و آمد ، طراحی فضای مذکور و انتخاب رنگ طبیعی چوب و هزینه تمام شده آن دارد ، عمدتا پارکت از چوب درختانی نظیر بلوط ، گردو ، راش ، بامبو و غیره میباشد .

2- لایه های پارکت
بعضی پارکت ها تنها از یک لایه چوب طبیعی تشکیل شده اند که عمدتا به صورت چسبی بر روی کف نصب میشوند در حالی که پارکت هایی نیز وجود دارند که از چندین لایه که تماما چوب هستند تشکیل میشوند ، اینگونه  پارکت ها به صورت کلیک در یکدیگر قفل شده و بر روی کف نصب میگردند .

3- طرح پارکت
انواع طرح پارکت عامل دیگری برای دسته بندی میباشد ، طرح پارکت به دو عامل  بستگی دارد ، یکی نوع برش قطعات که میتواند مستطیلی ، مربعی ، لوزی و غیره باشد و دیگری طرح  چوب بکار رفته  در پارکت است .

ابعاد پارکت
تنوع ابعاد در کفپوش های چوبی بالاست ، پارکت های مستطیلی عموما طول هایی بین 60 تا 120 سانتی متر و عرض هایی از 5 تا 40 سانتی متر دارند و پارکت های مربع شکل در ابعاد گوناگون 40*40 ، 60*60 ، 80*80 و 100*100 موجود میباشند ، پارکت با قطعات ریز نیز موجود است .

نصب پارکت
عموما دو سیستم نصب در پارکت وجود دارد

کفپوش و پارکت چوب طبیعی

کفپوش و پارکت چوب طبیعی

1- سیستم نصب با چسب پارکت
در این سیستم پارکت ها توسط چسب مخصوص پارکت بر روی کف نصب میشوند ، از مزایای این سیستم نصب میتوان به عدم حرکت پارکت به مرور زمان اشاره کرد و از معایب آن میتوان به سختی نصب ، عدم امکان استفاده مجدد در فضایی دیگر و آسیب دیدگی کف زیرین در صورت نیاز به برداشتن پارکت اشاره کرد ، در این سیستم نصب پس از نصب  باید از ساب و لاک پارکت استفاده کرد تا همه چیز تمیز و یکدست باشد و معمولا هر از چند سال یکبار ساب و لاک پارکت مجددا مورد نیاز میباشد .

2- سیستم نصب کلیکی پارکت
در این سیستم ابتدا فوم سایلنت بر روی کف انداخته میشود و قطعات پارکت از یک گوشه شروع شده و یکدیگر قفل میشوند ، از مزایای این سیستم میتوان به امکان استفاده مجدد پارکت و عدم آسیب دیدگی کف اصلی اشاره کرد و شاید تنها ایراد آن این باشد که در صورتی که یک قطعه آسیب دید باید کل سیستم باز شود تا آن قطعه را خارج  کرد ، عمدتا این نوع پارکت ها نیاز چندانی به ساب ولاک ندارند ، برای نصب پارکت از هر سیستمی که استفاده شود ، باید نکات زیر مدنظر قرار بگیرد

1- کف اصلی کاملا تراز باشد چرا که در صورت تراز نبودن کف به مرور زمان درزهایی بین پارکت دیده خواهد شد

2- هر کجا پارکت یا متریال دیگری به دیوار میرسد حداقل 4 میلیمتر درزانبساط مورد نیاز است چرا که چوب اصطلاحا بازی میکند

درز های انبساط در کناره ها توسط قرنیز و در مجاورت متریال های دیگر توسط گرده پوشانده خواهند شد

3- هیچگونه فاصله ای نباید میان قطعات پارکت نصب شده وجود داشته باشد ، بدون شک استفاده از نصاب ماهر و برندهای معتبر پیشنهاد میشود .

نگهداری پارکت

در مورد پارکت باید موارد  زیر را مدنظر داشته باشید :

–          پارکت نباید در مجاورت رطوبت قرار بگیرد چرا که چوب طبیعی است و آسیب پذیری بالایی دارد

–          برخورد اجسام نوک تیز به پارکت آسیب میرساند

–          – پارکت قابل اشتعال است و در مکان هایی که امکان حرارت بالا وجود دارد نباید از پارکت استفاده کرد

–          پارکت هایی که به صورت چسبی نصب میشوند باید ساب و لاک پارکت بر روی آنها اجرا شود و هر از چند سال یکبار نیزاین عمل تکرار گردد . منبع : وب سایت نقاشی ساختمان

کفپوش چوب طبیعی رنگ چوب و متریال مورد استفاده در نجاری و دکوراسیون داخلی , کفپوش تمام چوب پلی ساندر , کفپوش چوب گردو , پارکت , کفپوش چوب طبیعی , کفپوش چوب طبیعی چوب مهندسی چوب کفپوش گردو سبک روستیک , کفپوش سه لایی و روکش چوب های افریقایی , خاص و منحصر بفرد در تولید انواع کفپوش با چوب های لوکس و لاکچری , ترکیب چندلایی با چوب ضخیم پلی ساندر و انواع لایی روکش چوب افریقایی و اروپایی , لمینت هایی با روکش چوب طبیعی , پارکت از چوب درختانی نظیر بلوط ، گردو ، راش , چوب سخت (Hard Wood) و به ضخامت حدود 20 میلیمتر , پارکتهای چوب مهندسی (Engineereed Wood Flooring) , پارکت و کفپوش چوبی ، رنگ و روغن مخصوص چوب , نما های تمام چوب،پارکت های تمام چوب ، کفپوش های تمام چوب فضای باز , پارکت چوبی پوششی از جنس چوب طبیعی , قیمت پارکت چوبی با نصب , قیمت پارکت چوبی ترک , قیمت ترمووود , قیمت پارکت چوبی ارزان , قیمت پارکت چوبی آلمانی , پارکت تمام چوب , پارکت چوب گردو , رنگ پارکت چوبی

کفپوش و پارکت تمام چوب ، سازگار با محیط زیست

پارکت معرق چوب , کفپوش هندسی ، معرق کاشی با چوب

پارکت چیست ؟ پارکت لمینت چیست ؟ تفاوت پارکت و پارکت لمینت چیست ؟

همواره ما نام لمینت و پارکت را شنیده ایم .آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چه تفاوتی میان پارکت ها و کفپوش های لمینت هست ؟ آیا هنگام خرید دقیقاً می دانید کدام یک مناسب شما می باشند ؟ کفپوش هایی که با نام پارکت لمینت فروخته می شوند ، دقیقاً چه هستند ؟

تفاوت میان کفپوش پارکت لمینت و پارکت چیست؟

پارکت چوبی آموزش نصب

پارکت چوبی آموزش نصب

پارکت چیست؟

پارکت ها کفپوشهایی هستند که جنس آنها از چوب طبیعی درختان می باشد . پارکت را به کف اتاق می چسبانند . پس از خشک شدن چسب، سطح روی آن را ساب و سپس لاک می زنند تا صاف و صیقلی شود . پارکت نسبت به آب فوق العاده حساس بوده و در صورت تماس با آب ، سریعا دچار تورم می شود یا به اصطلاح باد می کند . پارکت در اثر برخورد اشیاء نوک تیز با آن آسیب دیده و خش می افتد و پس از گذشت چند سال لازم است تا سطح آن مجددا ساب خورده و لاک زده شود .

بیشتر بدانید : پارکت ها را چگونه تمیز کنیم که صدمه نبیند؟

کفپوش , کفپوش چوب بلوط , کفپوش و پارکت , دیوارکوب

کفپوش , کفپوش چوب بلوط , کفپوش و پارکت , دیوارکوب , چوب بلوط , نصب – تعمیرات , ساب و لاک , کفپوش پارکت چوب طبیعی درخت بلوط , کفپوش و پارکت,نصب پارکت

پارکت لمینت چیست؟
لمینیت (laminate) که اصطلاحا به آن لمینت و یا پارکت لمینیت نیز می گویند ، از جنس HDF ، الیاف چوب فشرده (Hard Density Fiberboard) می باشد و مانند پارکت مستقیما از خود چوب درختان ساخته نمی شود . پارکت لمینت ها تفاوت های بسیار زیادی با پارکت های چوبی دارند ، که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود :

بیشتر بدانید : پارکت و لمینت را مانند روز اول برق بیاندازید!!

پارکت لمینت ها به کف اتاق چسبانده نمی شوند ، بلکه توسط شیارهایی که به آنها کلیک گفته می شود و دور تا دور لمینت ها وجود دارد ، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می شوند . افزایش سطح کار ، باعث بیشتر شدن وزن لمینت های در هم قفل شده می شود و همین وزن ، یکی از عوامل نگهدارنده لمینت ها بر روی کف بدون استفاده از چسب می باشد.

به علت عدم استفاده از چسب در نصب پارکت لمینت ها ، کف اتاق صدمه نمی بیند . به عنوان مثال اگر کف اتاقی سنگفرش باشد و روی آن لمینت اجرا شود، اگر بنا به دلایلی بخواهیم پس از مدتی لمینت ها را جمع کنیم ، بدون اینکه کوچکترین آسیبی به سطح سنگ زیرین وارد شود ، می توانیم این کار را انجام دهیم. بدین ترتیب پارکت لمینت ها را می توان تا چندین بار پس از نصب جمع آوری و مجددا در محلی دیگر نصب کرد.

پارکت لمینت ها به علت فومی که قبل از نصب در زیر آنها پهن می شود ، پس از اجرای کامل ، تا حد زیادی از انتقال صدا به طبقه زیرین جلوگیری می کنند.

فوم زیر پارکت لمینت ها علاوه بر عایق صدا، عایق حرارت و برودت نیز می باشد

لمینیتها نسبت به آب بسیار مقاومتر از پارکت های چوبی قدیمی هستند.

لمینیتها نسبت به اجسام نوک تیز بسیار مقاومتر از پارکت های قدیمی هستند.

سرعت نصب و اجرای پارکت لمینت بسیار بالاست . به طور میانگین یک واحد با مساحت 100 متر مربع در یک روز الی یک روز و نیم اجرا می شود.

پس از نصب نیازی به ساب و لاک ندارد و همان لحظه که نصب به اتمام می رسد ، پس از نظافت ، می توان وسایل را روی آن چید.

بسیار مقرون به صرفه تر از دیگر مصالح ساختمانی مانند سنگ و سرامیک و … می باشد.

بیشتر بدانید : لکه‌ی شمع بر روی کفپوش پارکت

بیشتر بدانید : چگونه با انتخاب پارکت خانه را بزرگ تر، روشن تر و زیباتر کنیم ؟

بیشتر بدانید : ایده هایی برای کف پوش آشپزخانه

آموزش ، طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی ، کفپوش و پارکت تمام چوب راش

آموزش ، طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی ، کفپوش و پارکت تمام چوب راش

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
منبع : 40nama.com

WhatsApp us