انواع درب
تعریف درب

به طور كلی از ساختمان گفته می شود كه با بازو و بسته شدن فضاهای داخلی و خارجی رابه هم مربوط می ناميد .ودر بعضي از موارد نيز عبور نور و تبادل هوا را ممكن يا نا ممكن مي نمايد. وظيفه اوليه در ايجاد امكان دسترسی است و از جمله مقاومت و پايداری – حفظ حريم خصوصی و ايمنی – عايق حرارتی و صوتی – حفظ محيط از باد و باران .

قسمت های مختلف درب

عبارتند از :
1) لنکه در: قسمتی كه درون چهار چوب قرار می گيرد .
2) قاب : همان چهار چوب در .
3) آستانه : قسمت پتييني قاب در.
4) كتيبه : قسمتي از در يا پنجره كه در قسمت بالايي در مانند شكل مقابل قرار مي گيرد و ممكن است بازشو ثابت باشد .
5) وادار : تقسيم كننده لنگه در به دو يا چند قسمت .
6) بائو : واردار عمودي طرفين در يا پنجره كه قفل و لولا نيز به آن متصل و يا درون آن قرار مي گيرد را بائو مي گويند.
7) قيدهای فوقانی و تحتانی : وادارهاي بالا وپايين .
8) تنكه : قسمت صفحه مانندی از در كه مابين دو وادار قرار گيرد را تنكه گويند.
9) پاخور : يال پاييني لنگه در كه معمولاً پهنتر از يالهاي جانبي بوده و به منظور جلوگيري از صدمه ديدن در از ضربه پيش بيني مي شود .
10) شيشه خور : قسمتي از يالهاي دركه شيشه را بر روي آن تكيه مي دهند .
11) دماغه : قسمتي از لنگه در كه روي نماي قاب قرار مي گيرد .
12) زهوار : قسمتي از در كه به منظور زينت يا درز گيري و يا سهولت نصب شيشه بر روي در يا پنجره نصب مي گردد.
13) يراق : قسمتي از لوازم در است كه به منظور باز وبسته شدن و قفل كردن در مانند لولا ،دستگيره ،….. به كار مي رود.
انواع در ب بر حسب شرایط:

درب چوبی ورودی ساختمان ، درب تمام چوب سفارشی
درب چوبی ورودی ساختمان ، درب تمام چوب سفارشی

برحسب شرايط زير داراي انواع مختلفي هستند.
1)محل قرارگيری  : درها از نظر محل قرار گيری به دو دسته كلی درهای خارجي و درهای داخلی تقسيم می گردند.
2)تعداد لنگه : يك لنگه،دو لنگه

3) جهت بازشو : مانند درهاي يك لنگه از نظر محل قرار گيري لولا به درهاي راست كه با دست راست به سمت خارج باز مي شود ودرهاي چپ كه با دست چپ به سمت خارج باز مي شوند . معمولاً بازشوها به طرف داخل است و جزء محل هاي كه از 20 نفر بيشتر جمعيت داشته باشد .كه در اين صورت به سمت خارج باز مي شود .
مصالح مورد استفاده در درب ها :

دکوراسیون چوبی و صنایع چوب ، دکوراسیون داخلی منزل صنایع چوب و ساختمان ، درب و چهارچوب
درب چوبی ورودی ساختمان ، درب تمام چوب سفارشی

1)درب های چوبی : معمولاً براي فضاهاي داخلي .درب های چوبی نسبت به جنس و کیفیت-یک یا دو ویا چند جداره بودن-ساده یا طرح دار از مصارف گسترده و وسیعی برخوردار می باشند که در این میان زیبایی و راحتی دو چندان نسبت به درب های غیر چوب را به خود اختصاص داده اندکه ذیلا به بررسی و شناخت ظاهر آن می پردازیم:

– ساده تک جداره
-کلاف ساده با دو جداره از سه لایی
-کلاف ساده یا دو جداره نوپان
-کلاف نما چوب با تونیک داخلی سه لایی
-کلاف نما جوب با تونیک تمام چوب
– درب های کمد دیواری(تمام ام دی اف،دو جداره دورو سه لای،…)

2)درب هاي فولادی : به عنوان درهاي خارجي .به طوری که امروزه درب های فولادی بیشتر جهت ورودی پارکینگ ها-مغازه ها و پاساژهایی که مشرف به خیابان و کوچه های اصلی به جهت جلوگیری از سرقت ویا فرسایش کمتر در مقابل گرماو سرمای محیط می باشند تعبیه می شوندو با طرح ها و نقشه های بی نظیی که هنرمندان به آن اعطا می کنندجلوه و زیبایی خود را در نما یا نگه دید عموم می نمایند.

درب چوبی ورودی ساختمان ، درب تمام چوب سفارشی
درب چوبی ورودی ساختمان ، درب تمام چوب سفارشی

3)درب هاي آلومينيومي : با توجه به مقاومتي كه در برابر رطوبت دارند براي فضاهاي مرطوب استفاده مي شوند .
4)درب هاي شيشه اي : اين نوع درها كه از شيشه هاي ضخيم و آبديده ساخته شده اند معمولاً در فضاهاي تجاري و اداري و در مكانهايي كه حفظ محرميت داخلي مورد نظر نباشد پيش بيني مي شوند .
5)درب هاي پلاستيكي :اين نوع مصالح كه به تازگي وارد صنعت ساختمان شود است به سرعت جاي مصالح مختلف را پر مي كند درهاي ساخته شده از مقاطع pvc مخصوصاً در مكانهاي مرطوب پيشنهاد مي شود.
انواع ديگر درب ها از نظر عملکرد

عبارتند از :
1)درب هاي با لولاي كنار :

درب ها با لولا هاي محوري ـ درب ها با لولاي دورانه .
2)درب هاي كشويي :

اغلب به منظور جلوگيري از به هدر رفتن فضاها از اين نوع درب ها و بيشتر در كارخانه ها و كارگاههاي صنعتي استفاده مي گردد.
3)درب هاي آكاردئوني :

اين درب ها نيز به منظور جلوگيري از به هدر رفتن فضاها مورد استفاده قرار گرفته و اغلب در مكانهاي صنعتي و گاراژ ها استفاده مي گردد.

موقعيت قرارگيري درب ها

درب ورودی ساختمان دربهای دولنگه و سه رنگه ، در , عکس درب چوبی
درب ورودی ساختمان دربهای دولنگه و سه رنگه ، در , عکس درب چوبی

درب هاي داخلي :

درب هاي داخلي بايد در جايي قرار بگيرند كه فضاي قابل استفاده اتاق بيشتر شود . اما درباره اين كه درب ،به داخل يابه بيرون ساختمان باز شود ، بايد تصميم گيري درستي اتخاذ گردد كه معمولاً درب ها به داخل باز مي شوند درب ها بر اساس نوع ساختار ، مكان گيري و اهدافي كه لذاي آنان طراحي مي شود نامگذاري شده است . درب متعادلا يا بالانس شده براي باز شدن به نيروي كمي نياز دارد و براي كريدورها بسيار مناسب است .
پهناي درب، براساس نوع كاربردي آن براساس اتاق آن تعيين مي شود و كمترين مقدار بازشوي يك درب از داخل 55 است .
در ساختمانهاي مسكوني اندازه هاي استاندارد عرض درها در زير آورده شده است :

درب ورودی ساختمان دربهای دولنگه و سه رنگه ، در , عکس درب چوبی
درب ورودی ساختمان دربهای دولنگه و سه رنگه ، در , عکس درب چوبی

– درهاي يك لنگه :

اتاق هاي اصلي تقريباً 170 سانتي متر . درهاي ورودي 140 تا 325 سانتي متر ارتفاع بازشوي در حداقل 185 سانتي متر اما به صورت معمولي 195 تا 200 سانتي متر .
– درب هاي كشويي و بادبزني معمولاً براي خروج و فرار مناسب نيستند ،زيرا در شرايط اضطراري ،ننكم است راه را ببندد.
اشخاص معمول احتياجات خاصي دارند كمترين پهناي مورد نياز درب، براي اين اشخاص 80 سانتي متر است .

كه البته براي استفاده كنندگان از صندلي چرخدار بسيار كم است و90 سانتي متر معمولاً كافي مي باشد .

ناگفته نماند كه براي عبور صندلي چرخدار بايد يك فضاي اضافي در دو طرف در نظر گرفته شود . كريدور ها نبايد كمتر از 120 پهنا داشته باشند .

پس استفاده كنندگان از صندلي چرخدار مي توانند در ديوار انتهايي كريدور و يا در ديوارهاي كناري ،براي خود درب را باز كنند . درب انتهايي بايد جلوتر قرار بگيرد تا فضاي كافي درب ،براي دستگيره را فراهم كند. در ضمن هنگامي كه يك در ب گوشه اي از يك اتاق قرار مي گيرد ، لولاي آن بايد در گوشه نزديك به ديوار بسته شود .
درهای چرخان و كشویی :

درب چوبی
درب چوبی ریلی

درهاي چرخان در طرح ها متنوعي ساخته مي شوند و بعضي از آن ها قابل تنظيم هستند هنگامي كه تعداد مصرف كنندگان زيادباشد (بخصوص در تابستان ) پانل ها مي توانند در وسط قرار گيرند تا به هنگام رفت و آمد زياد ،به طور همزمان عده اي بتوانند از يك دو وارد و عده اي از در ديگر خارج شوند. در برخي از طرح ها پانلهايي وجود دارند كه مي توانند هنگامي كه عبور و مرور فقط در يك جهت است ،به گوشه اي جمع شوند (به عنوان مثال ) هنگامي كه در پايان يك روز تجاري پر رفت و آمد موسسه تعطيل مي گردد وسايل دقيق كنترل كننده مي توانند براي كنترل درهاي اتو ماتيك به كار برده شوند اين وسايل شامل صفحات الكتريكي و يا ارتباط دهندگان پنوماتيك كف مي باشند . صفحات تك جهتي و صفحات انعكاس دهنده نور براي كنترل درهاي كشويي اتوماتيك كه داراي پانل هاي 6تا8 متر پهنا هستند براي نصب راهها فرار در بلوك هاب اداري ساختمان هاي عمومي و سوپر ماركت هاي ايده ال مي باشند .

منبع:iranian engineers

درب، در مکانهای مختلف

استاندارد ابعاد و اندازه های درب در مکان های مختلف

1) سينماها : خروجي هاي به بيرون تقريباً بيش از 2 متر از پهناي كل و محاسبه آن شبيه محاسبه كريدور است . درهاي 5/1 متري اجازه داده مي شود در صورتيكه يك لنگه اصلي آن يك متر پهنا داشته باشد و اگر لنگه ثابت را بتوان به داخل توسط لولا باز نمود ارتفاع در 20/1 كافي است و كف گير خودكار براي باز كردن در بايد تعبيه باشد درهاي بدون آستانه بايد به بيرون باز شده ،بتوان به داخل كريدور تقريباً 150 ميلي متر بريد اما پهنا محدود نيست.
2) بيمارستانها :تمام درها بايد جزم و كاملاً بسته شوند ( لب كنگره دار توصيه مي شود )
پهناي در براي تخت هاي متحرك مساوي يا بزرگتر از 10/1 متر و بهتر آن 20/1 متر مي باشد براي سرسرا (حال ) درهاي دو لنگه پروانه اي خود بسته شد به پهناي 80/1 متر لازم است . براي محوطه آماده سازي برحسب استفاده معمولاً يك متر است درهاي تخته چند لاي قاب آهني دار لب كنگره اي لاستيكي ضد صدا بسيار مناسب است .
3) دربهاي گاراژ و انباري :از دربهاي فوقاني و يكطرفه مي توان درگاراژ ها و مكانهاي مشابه استفادهع كرد اين درها مي توانند به صورت درهاي تاشو يا درهاي با وزنه تعادل فنري و يا سنگيني تعادل باشند و اينكه به صورت درهاي تك جداره و دو جداره مقاوم و نيمه شيشه اي يا تمام شيشه اي استفاده شوند . صفحات اين نوع درها ،پلاستيكي ،آلومينيومي يا ورقه فولاد گالوانيزه مي باشند . بيشترين ابعاد اين درها 96/1 ×82/4 و حداكثر محيط صفحه در (m2)10 مي باشد . ازدرهاي طاق ماند هم مي توان در اين نوع استفاده كرد عملكرد درهاي فوقاني و يكطرفه ساده است . زيرا اين نوع درها تا سقف بالا رفته و توسط دستگاههاي بي سيم كنترل شود .
همچنين درها بالا رونده تاشو.

درهای تلسکوپی تاشو

درهاي كركره اي غلتكي و الومينيومي از انواع ديگر درها هستند كه هنگام باز بودن شكل غير معمولي دارند . درهاي تك جداره يا چند جداره در ساختمانهای صنعتی – شركتهاي حمل و نقل و كارگاههاي استفاده مي شوند . حداكثر اندازه اين درها از لحاظ پهنا 18 متر و از لحاظ ارتفاع 6 متر مي باشند . اين درها با يك سوئيچ كشنده صنعتي مانع سبك يك چرخ زنجيردار يا كنترل از راه دور به صورت الكتريك يا با استفاده از هواي ف فشرده با بالشتك تماس حركت مي كنند . درهاي متحرك بايد از جريان برق براي افزايش سرعت باز و بسته شدن استفاده نمايند .درهاي قاب دار پلاستيكي و درهاي يك لايه و شفاف pvc در برابر ضربه و سايش مقاوم بوده و بدين ترتيب پرده هاي شبكه اي pvc نيز مناسب مي باشند .
درهاي پلاستيكي مثل درهاي درز پلاستيكي و بالشتك پلاستيكي براي باز زدن ويا تخليه بار اندازها وورود و خورج از انبارهاي داروي سيستم حرارتي مناسب هستند اين درها طي عمليات بارزدن و تخليه بار اجناس واز اثرات بادو باران نگه مي دارند .
درهاي ضد حريق T90-T30 وجود دارد هريك از درهاي مقاوم در برابر حريق مثل درهاي كشويي ، بالا رونده و يا تابدار بايد از تجهيزات برقي به صورت مستقيم و جداگانه استفاده كنند تا دريك حادثه آتش سوزي به صورت خود ار بسته شوند

توضیح کلی درباره درب های مقاوم در برابر آتش

مونتاژ درهاي مقاوم در برابر آتش ، به منظور جلوگيري از پخش دود و آتش ساخته شده اند كه از در مقاوم ،چهار چوب ، يراق آلات ، قفلو گچ بريهاي فلزي تشكيل شده است . هر جزء آن به عنوان عايق آتش عمل مي كند . اين نوع در طبق استاندارد NFPA80 است كه تامين كننده حداقل معياد پخش دود و آتش دردريچه ها وروزنه هاي ديوار، سقف و كف است . درجه حفاظت برحسب ساعت بيان مي شود .
انواع درتنكه اي :
1)4ساعته و3 ساعته : دريچه هاي ديوار آتش ، ساختمان را به نواحي مختلف آتش تقسيم مي كند .
2) 1و5/1 ساعته : دريچه هاي ارتباطات عمومي و قسمتهاي مجزا ي افقي را فراهم مي كند .
3) سه چهارم ساعت و 20 دقيقه اي : دريچه هاي بين اتاقها و كريدور ها نكته حفاظت ساعتي براي دريچه ها ، بستگي به استفاده از عايق دارد كه در دريچه هاي عمودي ، ديوارهاي تقسيم كننده ،ديوار كريدور ، عايق دود و مكانهاي خطرناك استفاده شده است

اندازه ها و چارچوب

اندازه فاصله ها و حفره هاي ديوارها براي درها .
اندازه هاي اسمي استاندارد ساختمان مي باشند اگر در موارد استثنايي ،اندازه هاي ديگري لازم است . اندازه استاندارد ساختمان براي آنها بايد مضربي از 125 ميلي متر (براساس استاندارد انگليس ) باشد چار چوب هاي سمت راست و سمت چپ به كار برده شوند .

انواع چار چوب

چارچوب ها به صورت كارخانه اي يا ساخت در محل كار ، ساخته مي شوند چار چوب بايد در لغاز و كف كاملاً مهار شود .
از چار چوب سبك : اعضاي لغاز و سر يا كلاهك چارچوب از آلومينيوم (حداكثر45دقيقه) و يا از فولاد با شماره سبك (5/1 ساعت)
چارچوب فولاد پرسي مجوف : اعضاي لغاز و سر يا كلاهك چارچوب از فولاد شماره 18 و يا سنگين (3ساعته)

محل نصب چارچوب درب

محل نصب چهار چوب درب بروي ديوارها ي داخلي و خارجي نبايد در گوشه اطاق پيش بيني شود.
حداقل 10 سانتيمتر ودر شرايط خاص مانند قرار گرفتن رادياتور و يا كابينت و كمد در پشت در تا70 سانتيمتر فاصله براي بهتر باز شدن در قرار گرفتن دستگيره در فاصله مناسبي از رايوار الزامي است.
وچون محل گچ نازك كاري يا اندود ذلخلي با چارچوب فلزي يا چوبي ترك برمي دارد. براي رفع اين مساله در چارچوب فلزي (چفت) ودرچارچوب چوبي از روكوب يا فيتيله استفاده مي گردد. چارچوب درب هاي ورودي بايد به طريقي نصب شوند كه از عبور جريان هواو رطوبت به داخل جلوگيري نمايند. براي منظور درمحل اتصال ديوار به چارچوب لز ماستيك استفاده مي نمايند. ويا نماسازي راتاحداقل 2CM برروي چارچوب در ادامه مي دهند.

يراق آلات

قفل چفت کلون گل میخ دستگیره یراق الات قدیمی ، ساخت درب و پنجره قدیمی گره چینی ارسی سازی
قفل چفت کلون گل میخ دستگیره یراق الات قدیمی ، ساخت درب و پنجره قدیمی گره چینی ارسی سازی

يراق الات نيز به صورت فابريك يابعداً در محل كار ، بروري در نصب مي شوند سازنده درب بايد يراق الات را اماده كند طوري كه آنها براقي درب جاي خود قرار گيرند . درب برروي لولاي فولادي بلبرينگي نصب مي شود . بسته شدن و قفل شدن در اتوماتيك صورت مي گيرد .
اين درها دارده ي سيستم اعلان حريق اتوماتيك نيز مي باشند .

اتصالات

اینک به چند نوع از اتصالات چوب بیشتر اشاره می کنیم

صفحات چوبی فینگر جوینت راش , چوب راش
اتصالات چوبی , صفحات چوبی فینگر جوینت راش , چوب راش

1) اتصالات فاق و زباته:
داخل یکی از کلاف ها با اره های مخصوص یب مته دریل بصورت یک شیار(متناسب با ضخامت چوب)تخلیه می گردد و کلاف بعدی بصورت قرینه طرفین چوب با اره خالیو قبل از نصب دو سطح آغشته به چسب چوب،دو سطح در محل قرار گرفته و تحت فشار،متناسب با نوع چوب قرار می گیرد.
2)اتصالات کام و زبانه:

لمبه چوبی
لمبه چوبی

این نوع اتصال شبیه اتصال قبلی می باشد با این تفاوت که شیار و زبانه چوب بعد از اتصال نهایی دیده نمی شود.
3)اتصالات دم چلچله ای:

لمبه چوبی , دکوراسیون خارجی , چوب کاج دیوارکوب و کفپوش در دکوراسیون
اتصال دم چلچله

این نوع اتصال باز هم شباهت هایی نسبت به دو مورد قبلی دارد اما از این نوع اتصال در ایران کمتر استفاده می شود.فقط گروهی از کارخانجات معتبر از این نوع اتصال در کارهای خود استفاده می کنند .
این نوع اتصال چون با دقت بالایی می بایست انجام گیرد از این رو برای انجام این کار زمان زیادی نیز صرف می شود به همین دلیل برای بسیاری از نجاران مقرون به صرفه نمی باشد.
4)اتصالات با چوب دوبل:

لمبه و اتصالات چوبی در دکوراسیون داخلی
اتصال دوبل چوبی

این نوع اتصال در محل مورد نظر با دریل ویا چند سوراخ رو به روی هم و هم مرکز تعبیه می گردد، سپس چوب هایی با مقطع دایره به طول دو سوراخ تهیه و پس از آغشته کردن با چسب چوب دو محل را به هم اتصال می دهیم.
البته چوب های اتصال دوبل امروزه به صورت شاخه ای در بازارهای محصولات چوبی عرضه می گردد.
از این اتصال معمولا در درب های تمام چوب و پنجره های چوبی استفاده می گردد.وهمچنین در صنایع مبلمان سازی مورد بهره برداری است.
5) اتصالات فارسی بری(45درجه):

اتصالات در نجاری و سازه های چوبی نمونه لمبه های چوبی ، سقف کاذب ، کفپوش و پارکت ، دیوارکوب
اتصالات در نجاری و سازه های چوبی نمونه لمبه های چوبی ، سقف کاذب ، کفپوش و پارکت ، دیوارکوب

در این اتصال دو محل نصب به صورت زاویه 45 درجه برش می خورد وبا آغشته شدن با چسب و تحت فشار قرار گرفتن به یکدیگر چسبیده می شوند و در بعضی موارد برای استحکام بیشتر بین دو محل از چوب دوبل نیز استفاده می گردد.
درب های مدرن

بررسی درب های اتو ماتیک
درب چرخان , در چرخان , در ریلی , دربهای چوبی ساختمان
درب چرخان , در چرخان , در ریلی , دربهای چوبی ساختمان

امنیت و راحتی دو ویژگی دربهای اتوماتیک هستند امروزه کاربرد این دربها بسیار بیشتر از دیگر درب ها است. گذشته معمول شدهو با پایین امدن قیمت انهااستفاده افراد بیشتری تمایل به صب و استفاده از این ابزار مفید دارند.
زمینه های درب های اتوماتیک :
1) امنیتی مانند مانند دربهای اتوماتیک مراکز نظامی و مکانهای خاص مانند درب های اتوماتیک آزمایشگاهها و آشیانه پرواز.
2) رفاهی مانند دربهای اتوماتیک پارکینگ منازل، درب های اتوماتیک بیمارستانها و غیره….
3) مصرف انرژی مانند دربهای اتوماتیک هتلها، درب های اتوماتیک فروشگاهها.
4) بهداشتی مانند دربهای اتوماتیک اتاق عمل و برخی آزمایشگاهها.
5) سرعت بخشیدن به کار مانند درب های اتوماتیک مکانهای صنعتی.
6) جایگزین نیروی انسانی
انواع دربهای اتوماتیک از لحاظ نحوه ی کار
1- دربهای اتوماتیک پنو ماتیک
2- دربهای اتوماتیک هیدرولیک
3- دربهای اتوماتیک الکترو موتوری

الف- درب های اتوماتیک پنو ماتیک : فشار گاز، فشار باد
ب- درب های اتوماتیک هیدرولیک : فشار مایعات ، فشار روغنی
پ- درب های اتوماتیک الکترومکانیک : چرخ دنده ، گیر بکس
انواع درب های اتو ماتیک منازل
1- دربهای اتوماتیک دولنگه
2- درب های اتوماتیک کشوئی
3- دربهای اتوماتیک زیر سطحی
4- درب های اتوماتیک رولاپ ( کرکره ای )
5- دربهای اتوماتیک زیر سقفی ( سکشنال )
اساس عملکرد هر یک از دربهای اتوماتیک
دربهای اتوماتیک دولنگه : تغییر طول بازو
دربهای اتوماتیک کشویی : نیروی کششی
دربهای اتوماتیک زیر سطحی : نیروی چرخشی وارد برمحور درب
دربهای اتوماتیک رولاپ : نیروی چرخشی وارد از بالا
دربهای اتوماتیک زیر سقفی :نیروی کششی و چرخشی وارد بر درب
قسمتهای مختلف درب اتوماتیک
1- مرکز کنترل (تابلوی فرمان)
2- مولد ( تولید کننده ) نیروی حرکتی از قبیل جک، بازوها و موتور
3- چشمی ها یا چراغ های مادون قرمز
4- فلاشر
5- میکرو سوئیچ
6- ریموت کنترل ( کنترل از راه دور)
7- پایه ها
8- قفل برقی
9- قفل مکانیکی
مرکز کنترل در دربهای اتوماتیک
جعبه ای است که نقش تابلوی فرمان را دارد و فرمان لازم برای باز و بسته کردن درب از طریق شاسی های متصل به آن و یا سیستم فرمان رادیویی که قسمت گیرنده رادیویی در داخل این یونیت قرار گرفته و با استفاده از یک تراشه ی الکترونیکی بنام ( میکرو پر سسور یا ریز پردازنده ) کار کنترل درب را بر عهده دارد و فرمان لازم را به موتورهای الکتریکی می دهد.
اجزای متحرک سیستم
1 – جک ها
2- بازوها
3- موتور.
نقش چشمی در سیستم
چشمی ها شامل فرستنده و گیرنده مادون قرمز که به ترتیب با حروف ( تی ایکس) یا (آر ایکس) مشخص می شوند برای تشخیص موقعیت خود درب اتوماتیک یا تشخیص ورود یا خروج اشخاص یا به عبارت دقیق تر برای اطمینان از عدم وجود شخص یا وسیله ی نقلیه در هنگام بستن درب استفاده می شود.
نقش فلاشر در سیستم
یک لامپ چشمک زن نارنجی است که بر روی درب اتوماتیک نصب می شود تا عابرین را از وضعیت فعلی درب آگاه سازد .
میکروسوییچ
در موقعیت های مختلف باز و بسته شدن درب اتوماتیک توسط قسمت مکانیکی، باز یا بسته می شود و بدین طریق با وصل یا قطع جریان، مرکز کنترل را از موقعیت فعلی درب اتوماتیک آگاه می سازد.
قفل برقی
با توجه به اینکه درب های اتوماتیک معمولا از لحاظ حفاظتی و حراستی مهم هستند برای قفل نمودن آنها در برخی از شرایط از قفل برقی و در شرایط دیگر از قفل مکانیکی یا کلونی استفاده می شود.
ریموت کنترل
ریموت کنترل به معنی کنترل از راه دور بوده و در سیستم درب اتوماتیک با استفاده از ریموت کنترل می توان درب اتوماتیک را از راه دور باز یا بسته نمود برای این منظور حتما بایستی قسمت گیرنده را در داخل مرکز کنترل درب اتوماتیک نصب کرد.
مراحل نصب سیستم درب بازکن برقی
1- نصب تابلو و تجهیزات مکانیکی و الکتریکی سیستم
2- تکمیل سیم بندی تابلو و تجهیزات سیستم
3- تنظیم یا به اصطلاح ریگلارژ میکرو سوئیچ های مسیر حرکت درب
4- تست پله به پله ی مراحل باز و بسته شدن درب
5- تنظیم میکرو پروسسور روی حالت عملکرد مطلوب
تابلو و تجهیزات الکتریکی
هر برد الکترونیکی برای راه اندازی نیاز به یک ولتاژ تغذیه مستقیم خاص خود دارد و عامل اصلی حرکت در سیستم درب اتوماتیک موتورالکتریکی می باشد و هر موتورالکتریکی می تواند یک سرعته یا چند سرعته باشد ، چپ گرد یا راست گرد باشد که چگونگی ایجاد هر کدام از این حالات با سیم های ورودی به سیستم موتور درب اتوماتیک مشخص می گردد و تعدادی سنسور از قبیل میکرو سوئیچ ها ، فرستنده و گیرنده های مادون قرمز به محل خود بر روی برد کنترل درب اتوماتیک نصب می گردد.
سیستم های درب بازکن اتوماتیک
جهت رفاه بیشتر و همچنین با اهداف حفاظتی و امنیتی در مکانهای مختلف بر روی انواع گوناگون درب ها مانند درب گاراژ – درب حیاط – درب ورودی ساختمان و حتی درب اتاق های ساختمان (برای افراد معلول) نصب و مورد استفاده قرار می گیرد . بعد از نصب این سیستم ها می توان تنها با فشار دادن شستی روی یک ریموت کنترل از فاصله مناسب درب را باز و بسته کرد و یا با نصب سنسورهای خاصی هنگام عبور و مرور در را به طور اتوماتیک باز و بسته کرد . انواع مختلف درب هایی که این سیستم ها را می توان روی آن نصب کرد به قرار زیر است :
درب های کشویی (ریلی) (Siliding Door) : این دربها یک تکه بوده و روی ریلی در پایین درب لغزیده و به چپ و راست حرکت می کنند

دیتیل برخی از درب ها

در این قسمت دیتیل اندکی از درب های مدرن را مشاهده می کنیم،که امروزه بسیاری از آنها را در منازل ویا در بسیاری از مکان ها مورد مصرف قرار می دهیم
انواع درهای آپارتمانی
درِ ورودی آپارتمان اولین عنصری است که بیننده قبل از رسیدن به فضای داخلی آپارتمان با آن روبرو می شود. بنابراین نصب دری زیبا و شکیل از مهمترین نشانه های آپارتمان های مدرن و امروزی است. غیر از زیبایی فاکتورهای مهم دیگری نیز هستند که نباید از آنها غفلت شود. با مرور موارد زیر با ویژگی های درهای آپارتمانی آشنا خواهید شد.
عایق صوتی :
غیر از دیوارهای آپارتمان که باید عایق خوب صوتی باشند در نیز تا حد زیادی می تواند از انتشار صداهای داخل به بیرون و نفوذ صداهای بیرون به داخل جلوگیری نماید. بنابراین درهایی انتخاب کنید که عایق صوتی باشند. این نوع در به حفظ آرامش محیط آپارتمان کمک زیادی خواهد نمود.
عایق حرارتی :
اهمیت در بسته به فضا تعریف می شود. در می تواند تا حدود زیادی از هدر رفت انرژی در خانه جلوگیری کند. بنابراین انتخاب” در” نه تنها سلیقه مالک را نشان می دهد که در بلند مدت نیز منجر به صرفه جویی اقتصادی خواهد شد. درهایی بخرید که عایق حرارتی خوبی باشند و از اتلاف انرژی جلوگیری نماید.
ضد احتراق :

درب ضد حریق
بهتر است درِ آپارتمان ضد احتراق باشد. این در از گسترش آتش به فضای بیرون جلوگیری می نماید. همچنین اگر آتش سوزی در فضای خارج آپارتمان اتفاق بیفتد وجود چنین دری مانع نفوذ سریع آتش به داخل خانه می شود.
درب چوبی ضد سرقت :

درب کلاسیک چوبی
درب کلاسیک چوبی

برای تامین امنیت یک ساختمان لازم است که در ورودی آپارتمان از نوع ضد سرقت باشد. درهایی با بهترین قفل های ضد سرقت که از مقاومت بالایی در برابر تخریب برخوردارند. درهای ضد سرقت از چند لایه تشکیل می شوند لایه بیرونی چوب است و لایه داخلی فلز است و فضای خالی بین دو لایه داخلی باعث می شود در به عنوان عایق صوتی و حرارتی عمل نماید.

شکل مناسب :

درب و دکوراسیون کلاسیک چوبی
انواع طرح درب چوبی ، درب و پنجره و دکوراسیون به سبک ایتالیایی

در ورودی آپارتمان باید متناسب با معماری ساختمان انتخاب شود. متاسفانه در بسیاری از ساختمان ها به این موضوع توجه نمی شود و خرید در فقط بر اساس فاکتور زیبایی صورت می گیرد. در ساختمانی با معماری مدرن استفاده از درهایی به سبک قدیمی چندان همخوانی با فضا ندارد. همچنین استفاده از درهای دو لنگه بسیار بزرگ مناسب آپارتمان هایی با متراژ کم نمی باشد.
استحکام بالا :
درِ ورودی آپارتمان به دلیل رفت و آمد بسیار، اسباب کشی و برخورد اشیاء همواره در معرض آسیب قرار دارد. هنگام خریداری دنبال درهایی باشید که ضدخش هستند و کمتر آسیب می بینند. اینگونه درها با لایه های رنگی ضد خش پوشیده می شوند که از مقاومت بالایی برخوردارند.
سبکی وزن :
یکی از موارد مهمی که هنگام خرید در باید به آن توجه نمایید وزن در است. مهندسی امروز تلاش می کند از بار مرده ساختمان کاسته و وزن سازه را تا حد امکان سبک نماید تا نیروهای وارده از زلزله بر سازه تاثیر کمتری گذاشته و سازه دچار تخریب جدی نشود. استفاده از درها و پنجره های سبک در یک ساختمان چند طبقه تا حدود زیادی می تواند این هدف را تامین نماید. درهایی را انتخاب کنید که وزن کمتری داشته باشند.
مناسب با اقلیم منطقه :
اگر چه درهای آپارتمانی در مدل ها و رنگ های مختلف برای همه نقاط کشور عرضه می شوند اما فراموش نکنید که انتخاب شما در مرحله اول باید بر اساس اقلیم منطقه صورت پذیرد. درهایی که در مناطق خشک و سردسیری کشور استفاده می شوند با درهایی که در مناطق رطوبتی به کار می روند باید متفاوت باشند.

متاسفانه به دلیل تولید وعرضه در، به صورت فراوان در نقاط مختلف مردم کمتر به اقلیم منطقه خود توجه می کنند و صنعتگران نیز از تولید درهای محلی مناسب اقلیم های مختلف فاصله گرفته اند به گونه ای که همه درهای تولید شده در بازار ویژگی های یکسان دارند. تقاضای مردم برای استفاده از درهایی مطابق با اقلیم منطقه می تواند صنعتگران را متوجه این بخش از کاستی ها نموده و شیوه تولید آنان را تغییر دهد.


درِ سرویس بهداشتی
به دلیل رطوبت فراوان در فضای حمام و توالت بهتر است درِ این فضاها از جنس pvc و کاملا ضد آب انتخاب شود. درهای ضد آب با طرح ها و رنگ های مختلف در بازار عرضه می شوند. اینگونه درها دارای دو مدل شبکه داخلی هستند. چوبی و کاغذی.

درهایی که شبکه داخلی آنها چوبی است مقاومت بیشتری نسبت به نوع کاغذی دارند. درهای ضد آب از روکش های پلاستیکی خاصی برخوردارند. شما نمی توانید مانند درهای چوبی آنها را رنگ آمیزی کنید. در ابتدای خرید یکی از روکش های پلاستیکی را انتخاب می نمایید، در کارخانه آن روکش بر روی در پرس می شود و در به شما تحویل می گردد. یکی دیگر از مدل های در که امروزه در سرویس بهداشتی بسیاری از خانه ها به چشم می خورد درهای HDF هستند. این نوع در فقط مناسب سرویس های بهداشتی است که فضای داخلی آنها با دری از جنس آلومینیوم جدا شده و درِ مرتبط با فضای پذیرایی از HDF می باشد. هرگز از درهای HDF به عنوان در سرویس بهداشتی به صورت مستقیم استفاده نکنید. زیرا این درها تحمل رطوبت بالا را ندارند و عمر در کوتاه می شود.
در انباری
معمولا انباری ها در نزدیکی پارکینگ قرار دارند و در آنها از جنس آهن می باشد. بهتر است از درهای چوبی برای انباری استفاده نشود زیرا این درها از مقاومت کمی برخوردارند و به راحتی آسیب می بینند. همچنین رطوبت ناشی از شستشوی زمین و رطوبت نشتی از دیوارها و تاسیسات عمر درهای چوبی را کوتاه تر کرده و باعث پوسیدگی سریع آنها می شود.
در تراس
در تراس به دلیل ارتباط با فضای بیرون و تاثیر پذیری مستقیم از هوای بیرون اهمیت خاصی دارد. جنس این در بر اساس جنس پنجره های ساختمان انتخاب می شود. در ساختمان هایی با شیشه های دو جداره و پنجره های UPVC درِ تراس نیز از همین جنس تهیه می شود. بهتر است در تراس از جنس UPVC باشد زیرا این جنس هم عایق خوب حرارتی است و هم بسیار سبک می باشد. در ساختمان هایی که ارتفاع کمتری دارند برای تامین امنیت بیشتر در تراس را از جنس آهن انتخاب می کنند تا در صورت نفوذ دزد از طریق تراس در مقاومت بیشتری داشته باشد.

درب و دکوراسیون کلاسیک چوبی
درب و پنجره و دکوراسیون به سبک ایتالیایی

در اتاق خواب
بهترین جنس برای انتخاب در اتاق خواب چوب است. تنوع بسیار زیاد در طرح ها و رنگ های مختلف درهای چوبی شانس انتخاب درهای گوناگون را به مشتریان می دهد. این درها به راحتی رنگ می شوند و محدودیت خاصی ندارند. درهای HDF بسیار سبکی نیز در بازار موجودند که جایگزین خوبی برای درهای چوبی سنگین قدیمی هستند. درهای HDF مقاومت و استحکام بالایی دارند و امروزه به عنوان در اتاق خواب به کار برده می شوند.

درهای تزئینی:

درهایی نیز وجود دارند که عمومیت استفاده در همه آپارتمان ها ندارند وفقط برای جداسازی برخی فضاها و زیبایی بخشیدن به آنها از این درها استفاده می شود.
درهای بادبزنی کوتاه که جلوی ورودی برخی آشپزخانه ها نصب می شوند و فضای آشپزخانه را از پذیرایی جدا می کنند.
درهای مسی بسیار سبک که آنها نیز به صورت بادبزنی باز و بسته می شوند و فضای خصوصی و عمومی برخی آپارتمان ها را جدا می کنند. این درها معمولا به صورت نیم تنه آماده شده و جلوی راهروی منتهی به اتاق خواب ها نصب می شوند. از مهمترین ویژگی این درهای مسی تزئیناتی است که روی مس حک شده و مناسب خانه هایی است که از معماری سنتی و دکوراسیون سنتی برخوردارند. اینگونه درها بیشتر توسط صنعتگران اصفهانی تهیه می شوند.
نوع دیگری از درهای تزئینی تلفیقی از شیشه و چوب هستند که در آپارتمان های بسیار لوکس و بزرگ به کار می روند و کتابخانه، غذاخوری و پذیرایی را از سایر فضاهای ساختمان جدا می کنند.

گرداوری و ویرایش گروه صنایع چوب و هنر ایران زمین 

WhatsApp us