مزایا و معایب استفاده از ترمووود و کاربرد آن در دکوراسیون

دکوراسیون چوب ترمووود

از قرن ها قبل بشر به این نکته پی برده بود که اگر سطح بیرونی چوب را بسوزاند، آن چوب برای مصارف بیرون از ساختمان مقاوم تر می شود. لذا امروزه به چوبی که تحت فرایند مکانیزم پیشرفته گرمادهی تغییر ساختار داده و مقاوم تر شده است ترمووود می گویند.

کلمه ترمووود از دو کلمه “ترمو” به معنای گرما و “وود” به معنای چوب تشکیل شده است. به ترمووود، چوب ترمو هم گفته می شود.

در فرآیند فراوری چوب برای تولید ترمووود هیچ ماده شیمیایی به کار نمی رود و فقط از حرارت استفاده می شود. معمولا از چوب کاج و اش یا زبان گنجشک برای این منظور استفاده می شود.

مقاله : چگونه چوب را ضد آب کنیم.

از ترموود در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان می توان با اطمینان و راحتی استفاده کرد. از جمله مکان هایی که از چوب ترمووود در دکوراسیون استفاده می شود می توان به درب و پنجره، استخر و سونا، کف پوش، سقف، نرده و پله، مبلمان، دیوار پوش و غیره استفاده کرد. در این مقاله شما را بیشتر با ترمووود و کاربرد ترمووود در دکوراسیون آشنا می کنیم.

مزایا و معایب چوب بلوط, نگاهی کلی به چوب بلوط

https://designerpages.s3.amazonaws.com/assets/67299741/4a25a6b6-b0f2-4950-bd6d-cb5afca27f20.jpg

 استفاده از ترمووود در دکوراسیون سونا

مراحل تولید ترمووود

با استفاده از روش های مختلف مانند روغن، بخار آب و غیره، چوب را تا دمای 220 درجه سانتی گراد در فرآیند سه مرحله ای 48 تا 72 ساعته تا قبل از سوختن حرارت می دهند و سپس خنک می کنند. این کار باعث تغییرات شیمیایی چوب می شود و چوب دچار تغییر رنگ می شود و رنگ چوب قهوه ای تیره می شود. ترمووود صمغ، رزين و مواد مضر ندارد و طی فرآیند حرارت دیدن تمام آن ها از بین می رود.

مقاله : چگونه چوب را ضد آب کنیم.

مزایای ترمووود

ترمووود در دکوراسیون – استفاده از ترمووود در نمای بیرونی ساختمان

استفاده از ترمووود در جای جای خانه و محل کار حس طبیعی و گرم و دلپذیری را در انسان القا می کند که می تواند بسیار آرامش بخش باشد.

از مزایای استفاده از ترمووود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. در مقایسه با سایر چوب ها وزن کمتری دارد و سبک تر است.
  2. باعث حفظ رطوبت محیط می شود.
  3. در مقایسه با سایر چوب ها در برابر سرما، رطوبت و گرما مقاومت بالاتری دارد.
  4. در آب و هوای مختلف سازگار است و در مقابل پوسیدگی بسیار مقاوم است.
  5. بعد از تخریب قابل تجزیه است.
  6. به راحتی تغییر شکل و ابعاد نمی دهد و فرم زیبای خود را حفظ می کند و تاب نمی خورد.
  7. در مقابل فشارهای بیرونی مانند زلزله، ضربه و غیره مقاومت بالایی دارد.
  8. در برابر حملات حشرات موذی، قارچ ها و کپک ها مقاوم است.
  9. چون هوا را در منافذ خود نگه می دارد، به نوعی عایق صدا است.
  10. ثبات بالایی در رنگ و شکل دارد و با گذر زمان همان رنگ و تازگی روز اول خود را حفظ می کند.
  11. پوسته پوسته نمی شود.

آموزش رنگ کاری چوب

معایب ترمووود

ترمووود در دکوراسیون- استفاده از ترمووود در فضای باز

بالطبع هر نوع چوب از انواع چوب ها در کنار مزایایی که دارد، دارای چند عیب هم است از معایب ترمووود می توان موارد زیر را نام برد:

  • قیمت نسبتا بالا
  • ساختارهایی که شکلی منحنی دارند را نمی توان با ترمووود ساخت.

دانستنی‌هایی در مورد لمبه چوبی, لمبه چوب کاج, همه چیز درباره لمبه

کاربرد ترمووود در دکوراسیون

ترمووود در دکوراسیون- استفاده از ترمووود در پله ها

از ترمووود می توان در دکوراسیون داخلی و نمای بیرونی ساختمان ها و غیره به راحتی استفاده کرد و به محیط، طراوت و زیبایی طبیعت را بخشید. ترمووود اگر در دکوراسیون استفاده شود حسی شیک و کلاسیک به محیط می دهد. از کاربردهای مختلف ترمووود در ساختمان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سندبلاست چوب کاج

استفاده از ترمووود در دکوراسیون داخلی

ترمووود در دکوراسیون- استفاده از ترمووود در ساخت شلف

چون در فرایند ساخت ترمووود از مواد شیمیایی استفاده نمی شود، به راحتی و با اطمینان بیشتری می توان از آن در دکوراسیون داخلی استفاده کرد چون برای سلامتی انسان و به خصوص بچه ها مضر نیست. از ترمووود در موارد زیر استفاده می شود :

  • سقف: سقف یکی از قسمت هایی از ساختمان است که اگر شیک و آراسته باشد، زیبایی سایر قسمت های ساختمان هم دو چندان به نظر می رسد. استفاده از ترمووود در دکوراسیون سقف بسیار عاقلانه است زیرا مقاومت بالایی در برابر حشرات و پوسیدگی و غیره دارد. از ترمووود می توان هم به طور کامل و هم به طور ترکیبی با سایر مصالح برای آراستن سقف استفاده کرد.
  • دیوارپوش: از ترمووود می توان به عنوان دیوار پوش استفاده کرد. می توان تمام دیوار یا بخشی از آن را با چوب های ترموی افقی یا عمودی تزیین کرد و باعث زیباتر دیده شدن فضای اتاق و حتی بزرگ یا کوچک به نظر رسیدن آن شد. برای دیوار پشت تلویزیون یا پشت تخت خواب و غیره می توان از این چوب استفاده کرد.
  • کفپوش : چوب ترموود به گونه ای است که اگر به عنوان کفپوش استفاده شود، در هنگام راه رفتن حس زیبای طبیعت را به انسان می بخشد و صدای کمتری هم ایجاد می کند. چوب ترمووودی که برای کف استفاده می شود دارای چندین شیار ریز و درشت است و وجود این شیارها باعث می شود که فرد روی آن سر نخورد.
  • درب و پنجره های مختلف: از آن جا که چوب ترمووود تغیر شکل نمی دهد و تاب نمی خورد بسیار برای به کار رفتن در ساخت درب و پنجره مناسب است. پنجره ها که خود طبیعت را برای داخل ساختمان به ارمغان می آورند اگر قابشان هم چوبی باشد این حس صد چندان می شود.
  • استخر و سونا: چون چوب ترمو در مقابل عواملی مانند رطوبت و تغییرات آب و هوایی مقاوم است، به راحتی می توان از آن در ساخت استخر و سونا در داخل و حتی خارج از ساختمان استفاده کرد. استخر ساخته شده از چوب به مراتب زیبایی خیلی بیشتری نسبت به استخرهای دیگر دارد.
  • وسایل چوبی داخل ساختمان: مبلمان، پارتیشن های جدا کننده، میز جلو مبلی، میز عسلی، میز تحریر، کتابخانه، شلف ها و غیره از جمله مواردی است که می توان از ترموود در دکوراسیون داخلی استفاده کرد. ترموود به خاطر رنگ زیبا و عمر طولانی که دارد و همین طور به خاطر مقاومت بالا در برابر عواملی چون قارچ و تاب برداشتن و غیره گزینه بسیار خوبی برای به کار رفتن در دکوراسیون است.
  • قرنیز ها، نرده ها و پله ها: از چوب ترمو می توان برای ساخت این قسمت ها از ساختمان هم استفاده کرد و بر زیبایی محیط افزود.

استفاده از ترمووود در دکوراسیون بیرونی

ترمووود در دکوراسیون- استفاده از ترمووود در استخر

چوب ترمو به خاطر مقاومت بالایی که در برابر تغییرات حرارتی محیط، رطوبت، ضربه و فشار، حشرات موذی و غیره دارد، جزو بهترین گزینه ها برای استفاده در فضای بیرون از ساختمان است.

  • رووف گاردن: زندگی شهری امروزه نقش طبیعت را در زندگی انسان ها کمرنگ تر کرده است. با داشتن یک رووف گاردن کفپوش شده توسط ترموود می توان طبیعت را به زندگی به ارمغان آورد.
  • گلدان: گیاهان روح طبیعت را برای زندگی ماشینی انسان ها به ارمغان می آورند و چه زیباتر است که گیاه را در گلدانی داشته باشیم که ساخته شده از چوب که خود برگرفته از طبیعت است باشد.
  • نمای بیرونی ساختمان : در قسمت هایی از نمای بیرونی ساختمان می توان از ترموود استفاده کرد. استفاده از ترمووود در دکوراسیون خارج ساختمان، نمایی شیک و منحصر به فرد به ساختمان می بخشد.
  • انواع مبلمان فضای باز و آلاچیق ها: مقاومت بالای چوب ترمو، باعث شده است که طراحان دکوراسیون، این چوب را به عنوان یکی از بهترین گزینه ها در ساخت انواع مبلمان فضای باز و آلاچیق ها در نظر بگیرند. تصور یک جمع صمیمانه در آلاچیق ساخته شده از چوب ترمو می تواند دلپذیر باشد که به امتحانش می ارزد.
  • نرده و پله ها: نرده و پله ها از جنس های مختلفی ساخته می شوند ولی چوب ترمووود هم زیبایی دلربایی دارد و هم مقاومت بالایی دارد. علاوه بر زیبایی و مقاومت، همان طور که گفته شد، راه رفتن روی چوب ترمووود سر و صدای زیادی تولید نمی کند بنابراین برای ساخت پله بسیار مناسب است.

چوب مظهر زیبایی، حسی گرم، طبیعی و آرامش بخش است و امروزه استفاده از سازه های چوبی و دکوراسیون چوبی طرفداران بسیاری پیدا کرده است. از بین صدها نوع از انواع چوب که می توانند در ساخت سازه های مورد نظر به کار گرفته شوند، ترمووود به خاطر تغییرات شیمیایی که دیده و خواص بهبود یافته ای که پیدا کرده است، جزو پر طرفدارترین ها است.

نویسنده: رحیم نعمتی لیمائی

مطالب مرتبط با شناخت انواع چوب ترمووود :

با تشکر از توجه شما

WhatsApp us