چوب ترمووود
مرحله ی تولید :
چوب ترمو در اثر خشک کردن چوب به همراه بخار آب و گردش هوا و حرارت حدود 180 الی 220 درجه سانتیگراد و تحت شرایط خاصی تولید میشود . زمان مناسب برای تولید این محصول حدود 50 الی 100 ساعت است . زمان تولید بخاطر جلوگیری از سوختن چوب ، فضای مورد نیاز از اکسیژن پاک میشود به عبارتی اکسیژنی نباید در محیط وجود داشته باشد . در اثر این فرآیند اسید چوب تبخیر میشود و محیط رشد قارچ و کپک از بین میرود . این نوع چوب کاملا با محیط سازگاری دارد . در دهه 1930 تولید ترمو کاملا علمی مورد مطالعه قرار گرفت .
کشور فنلاند در این صنعت پیشتاز بشمار می رود و در کلیه فرآیند ترمو کردن از سه مرحله خشک کردن ، حرارت دهی و سرد کردن استفاده میشود و طی این مراحل رنگ چوب کمی تیره میشود و بصورت تیره مایل به قهوه ای تبدیل میشود . در پایان کار تمام صمغ و رطوبت چوب بصورت کامل خارج میشود و رطوبت آن در حدود 4 الی 6 درصد خواهد بود و چوب تولید شده مقاوم در برابر رطوبت ، حشرات ، سرما ، گرما و بارندگی میباشد .
انواع ترمو و مورد استفاده آن:
ترموها به دو دسته اس و دی تقسیم میشوند .
رده بندی اس همان استابیلیتی است که ثبات و پایداری را معنا میدهد که در اثر فرآیند ترمو چوبها 6 الی 8 درصد تغییر ابعاد و تورم دارند که در فضاهای داخلی مانند ساخت مبلمان و صندلی و سونا قابل استفاده هستند .
رده بندی دی همان دورابیلیتی است که نمایانگر دوام است . این دسته از محصولات در نمای بیرونی قابلیت استفاده را دارند و بسته به محیط در حدود 5 الی 6 درصد تغییر ابعاد و تورم دارند .
از این دسته چوب ترمو در نمای بیرونی ساختمان ، دربهای بیرونی ، سرویس بهداشتی و حمام و مبلمان فضای سبز استفاده بالایی میشود زیرا در برابر پوسیدگی مقاوم است و مقاوم در برابر اشعه ی ماورای بنفش میباشد .
از چوب ترمو برای ساخت انواع سرویس خواب کودک و نوجوان نیز استفاده میشود .
چوب ترمو از دو نوع چوب نرم و سخت تولید میشود . چوب نرم شامل کاج میشود و چوب سخت درختانی نظیر زبان گنجشک را شامل میشود . پروفیلهای ترمو در دو نوع شیاردار و بدون شیار تولید میشوند . در فنلاند از چوبهای نوئل ، کاج و صنوبر و توس برای تولید چوبهای ترمو استفاده میشود .
این محصول همچنین مقاوم در برابر قارچها و حشرات است . وزن آن کم و استحکام خوبی دارد.
ابعاد تولید شده این چوب متفاوت است و نیاز خیلی از مصرف کنندگان راا برآورده میسازد . این چوب علاوه بر نمای بیرونی ساختمانها در کف ساختمان نیز کاربرد دارد .
موارد استفاده چوب ترمووود :
- نمای بیرونی ساختمان آلاچیق
- بام باغ ( روف گاردن ) 4. دکوراسیون داخلی
- درب و پنجره زیر سقف 6. کف پله
- گلدان 8. کفپوش فضای باز و داخلی
- قرنیز 10. سایبان
نصب ترمو :
نصب این محصول آسان است و کندن و انتقال آن به محیطی دیگر امکانپذیر میباشد و برای مکانهای قوس دار می توان در آن برش هلالی ایجاد کرد . درز انبساط استاندارد در ترمو حدود 2 سانت است. نصب ترمو به دو صورت زیرسازی با چوب و نصب با کلیپس انجام میشود .
در زیرسازی با چوب ابتدا چوبهای زیرسازی با فاصله ی استاندارد بر روی پروفیلهای آهن نصب شده و سپس ترموها با پیچهای ضد زنگ روی آن نصب میشوند و در استفاده از کلیپس پروفیلهای ترمو بواسطه کلیپسهای تهیه شده بر روی پروفیلهای آهن نصب میشوند .
ابعاد چوب ترمو :
چوب ترمو در ابعاد متفاوت تولید می شود و هر یک از آنها کارایی خاص خود را دارد و بسته به فضای مورد نیاز که ممکن است نمای بیرون یا داخل ساختمان و یا سقف و یا کف باشد نوع قابل استفاده آن تعیین می شود . از جمله ابعاد می توان به موارد زیر اشاره کرد :
92 * 12 ، 92 * 15 ، 132 * 16 ، 132 * 18 ، 132 * 26
172 * 35 ، 119 * 19 ، 40 * 40 ، 92 * 40 ، 132 * 40
در ابعاد ذکر شده عدد اول ضخامت و عدد دوم عرض چوب ترمو محسوب می شود . طول ترموها متفاوت است . از سه متر دارد تا چهار و پنج و بیشتر. و قیمت آن از حدود 250 تومن به بالاست . البته با توجه به نوسانات ارزی و بدلیل وارداتی بودن محصول ، قیمت آن تحت تاثر همین نوسان متغیر است .
گالری تصاویر چوب ترمووود
چوب ترمو ارزان٬ ابعاد چوب ترمووود٬ انواع چوب ترموود٬ چوب ترمو نما٬ چوب ترموود٬ چوب ترموود چیست٬ چوب ترمووود٬ قیمت چوب ترمووود٬