پاییز زودرس طبیعت تالش بزرگ

پاییز زودرس طبیعت تالش بزرگ

پاییز زودرس طبیعت تالش بزرگ

?حمله کرم برگ خوار به درختان
کمیاب شمشاد جنگلهای منطقه !

?بیتفاوتی مسئولین امر
به خشک شدن درختان،سالهاست موجب نگرانی مردم منطقه شده است

درباره تالش و مردم تالش

تالش یا تولش/ Tolış(به فارسی: تالشستان) نام کلی بر مناطقی است که وطن اصلی تالشان بوده و شامل سرزمین‌هایی است که تالشان بیشینه جمعیت را تشکیل می‌دهند و از لحاظ تاریخی و اجتماعی جزو سرزمین آنان باشد. تالش مشتمل بر منطقه‌ای در ایران(استان‌های گیلان و اردبیل) و جمهوری آذربایجان (تالش گشتاسبی) است.

منطقه تالش از

رضوانشهربه سوی شمال، تا جلگه ارس-کورا در جنوب جمهوری آذربایجان؛ که در آن بخشهای آستارا، لنکران، لریک، یاردیملی، ماسالی ،گسکره ، ماکلوان و جلیل‌آباد و بیله سوار را در بر می‌گیرد، امتداد دارد به استثنای زیربخش کوچک عنبران واقع در سوی غربی رشته کوه البرز در استان اردبیل. گروه قومی تالشی زبان، یکی از زبان‌های ایرانی شمال غربی، در این منطقه زندگی می‌کنند.

تالشستان
تالش یا تالشستان شامل مناطق زیر است

ایران
تالشان بیش تر در شمال غرب ایران به صورت بومی ساکن اند و زبان آنان تالشی است. آنان در دو استان اردبیل و گیلان زندگی می‌کنند و جمعیتشان در ایران بیش از ششصد هزار تن می باشد.

بخش‌هایی از خلخال و نمین
شهرستان آستارا
شهرستان طوالش به مرکزیت هشتپر
لیسار٬ اسالم٬ پره سر٬ خطبه سرا و کشلی
شهرستان رضوانشهر
شهرستان ماسال
شهرستان شفت
و بخش‌هایی از صومعه سرا ، رودبار و فومن

شهرستان طوالش  یا تالش از شهرستان‌های استان گیلان در شمال ایران است. جمعیت شهرستان طوالش ۲۰۰۶۴۹ نفر است (سال۱۳۹۵) که دومین شهرستان پرجمعیت استان گیلان پس از رشت است و مرکز آن شهر هشتپر با جمعیت بیش از ۵۲٬۳۴۴ نفر است. این شهرستان دارای ۴ بخش و ۱۰ دهستان است.نام اولین خیابان این شهر در بدو ایجاد خیابان آذرآبادگان بود که بعلت همجواری با رودخانه ای ساخته شد که هم اکنون به خیابان ۱۷شهریور تغییر نام داده شده است

زبان
زبان مردم طوالش، تالشی است و از زمان‌های دور به این زبان تکلم می‌کنند. زبان تالشی بیشتر از زبان فارسی به زبان پهلوی قدیم (زبان ایرانیان باستان) نزدیک است.  زبان ترکی آذربایجانی نیز در طوالش استفاده می‌شود.

مشخصات شهرستان
وسعت شهرستان: ۱۴۲۷ کیلومتر مربع
تراکم نسبی (نفر): ۵۰۱
درصد شهرنشین: ۶۴٫۲٪
منطقه قومی تالش که یکی از نواحی ایرانی محل سکونت قوم تالش است با مساحتی حدود ۲۳۷۳ کیلومتر مربع که در شمال غرب گیلان قرار دارد، یک چهارم خاک استان را تشکیل می‌دهد. این شهرستان که نام خود را از قوم تالش گرفته و به استناد منابع و شواهد بسیار، بازمانده اقوام کادوس باستان و از همسایگان دیرین قوم گیل می‌باشد، از غرب به استان اردبیل، از شمال به آستارا و از جنوب به رودبار و از شرق به دریای خزر و انزلی محدود شده و شامل شهرستانهای تالش، ماسال وشاندرمن، رضوانشهر، صومعه سرا، فومن، شفت، همچنین اکثریت مردم از شهرستانهای فومن و شفت صومعه سرا تالش زبان می‌باشد. تالش از سه جهت به کوه‌های تالش که ادامه رشته کوه‌های البرز هستند و از طرف دیگر به دریای خزر منتهی می‌شود. کشف آثار تمدن ۴۵۰۰ ساله در ییلاق (نوه دیی) تالش جلوه‌های بیشتری به این منطقه خوش آب و هوا داده‌است. مردم تالش به زبان تالشی تکلم می‌نمایند. بخش اعظمی از تالش طی عهدنامه‌های گلستان و ترکمانچای از آن جدا شده و به روسیه ملحق شدند.

 

 

 

WhatsApp us