پله های چوبی

اگر در ساخت پله ها اصول رعایت نشود به زیبایی محیط آسیب می رساند و شاید پله ی ساخته شده مناسب آنجا نباشد و وجود آن نه تنها مفید نباشد بلکه مانعی بر سر راه باشد .

در طی مراحل ساخت پله باید در حد امکان خطاها را به صفر رساند تا در نهایت کاری با کیفیت بالا تولید شود . زیرا استفاده افراد از پله متفاوت است و برخی افراد با گامهای بلند قدم بر می دارند و برخی با استفاده از عصا راه میروند و حتی برخی پله ها را دو تا یکی قدم بر می دارند . بنابراین مقاومت یکی از اصول مهمی است که باید لحاظ شود . محلی که پله برای آنجا ساخته می شود باید دیده شود و اندازه ها و مقیاسها دقیقا گرفته شود تا طرحی متناسب با فضا در نظر گرفته شده و اجرا شود .

 

بخشهای یک پله :

پله ها از بخشهای مختلفی تشکیل می شوند که عبارتند از :

تراورسها که همان تیرکهای عمودی هستند که پله ها رو آن سوار شده و حکم ستون پله را دارند و نقش مهمی را در نگهداری پله ایفا می کنند .

کف پله ها که بر روی آن پا می گذاریم و رفت و آمد داریم .

دسته نرده ها ، پایه نرده ها و ایستگاهها

در ساخت هر یک از این قسمتها باید کیفیت و مقیاس آن در نظر گرفته شود تا با یکدیگر همخوانی و تناسب لازم را داشته باشند و به زیبایی پله اضافه شود .

برای زیباتر شدن نمای کلی پله ها می توان از کارهای منبت کاری شده استفاده نمود . ایستگاهها بهترین مکان برای نمایان ساختن کارهای منبت شده است و زیبایی چندین برابر می کند زیرا بعنوان ورودی پله ها در معرض دید قرار می‌گیرد . در برخی پله های گرد می توان بطور کامل از نرده ها و دسته نرده ها و ایستگاههای منبت کاری شده ی حرفه ای و زیبا استفاده نمود که چشم هر بیننده ای را خیره میکند . برخی پله ها بصورت شناور بوده و تنها نقطه اتصال آنها در روی یکی از دیوارهای جانبی است.

روی هر کف پله معمولا یک عدد پایه نرده قرار می گیرد و در زیر آن قطعه ی کوچکی به نام نعلبکی قرار داده می شود . دست انداز یا هند ریل قطعه ای است که در طول روی پایه ها قرار گرفته و افراد هنگام تردد دست خود را روی آن می گذارند و از پله ها عبور می کنند . در نهایت در ابتدا و انتهای پله ها قطعه ی بزرگتری به نام ایستگاه قرار می گیرد که با تصاویر منبت کاری شده روی آن بر زیبایی پله می افزاید . ساخت پله های چوبی زمانبر است و بر اساس نوع چوب و طرح پله ها ، قیمت آن محاسبه می شود .

 

نکات قابل توجه در ساخت پله ها :

در ساخت پله ها هر چه تعداد آنها بیشتر و ارتفاع کمتری داشته باشد قدرت تحمل وزن بیشتر می‌شود و کار بادوامتر ارائه می‌شود و گام برداشتن روی آنها آسانتر است البته نباید از حالت استاندارد خارج شد زیرا موجب سختی تردد افراد می‌شود. عرض تخته های کف پله باید عریضتر از تخته های زیرین آن باشد که به کف پله ارتفاع داده است .هر چند برخی از پله ها این تخته های ارتفاع دهنده را ندارند .

راه پله هایی که در داخل و بیرون ساختمانها اجرا می‌شوند تاثیر بسیاری در زیبایی نمای داخلی و بیرونی ساختمانها دارند .

نخستین کار برای ساخت پله این است که ارتفاع و عرض تیرکهایی که حکم ستون پله را دارند را مشخص کنیم و سپس طول و عرض و ضخامت پله ها تعیین شده و تولید می‌شود . اندازه ی استاندارد کف پله ها دوبرابر کف پای یک انسان بالغ است . هر چه پله ها عریضتر باشد به ستونها و تیرکهای بیشتری نیاز داریم و برای ساخت تیرک و ستون هرچه الوارها قطورتر باشند بهتر و نتیجه بخش تر است .

برای نصب پله ها هم از چسب می‌توانید استفاده کنید و هم از پیچ و میخ و این عامل بستگی سطح زیر کار شما و محیطی دارد که کار در آنجا اجرا می‌شود . حتی می توان از بست های موقت استفاده کرد تا در صورت نیاز به جابجایی به آسانی قابل جابجایی باشند البته به شرطی که از استحکام کار نکاهد و خطرساز نباشد .

کف پله ها قبل از رنگ باید کاملا سمباده خورده و صیقلی شوند تا هنگام تردد به پا صدمه نزند و زبری و خط و خش نداشته باشد تا زیباتر به چشم بیاید .

در نهایت کیفیت نصب و قرار دادن هر یک از اجزای راه پله توسط استاد نجار با رعایت اصول استاندارد و طرح در نظر گرفته شده نقش مهمی را در زیبایی آن دارد .

WhatsApp us