خانه » Blog » فروشگاه دکوراسیون » هنر چوب » استاد گره سازی و گرهچینی عباس عشاقی

استاد گره سازی و گرهچینی عباس عشاقی

هنرمند گره سازی

تاریخ تولد 1330 هجری شمسی

محل تولد اصفهان

زمینه فعالیت گره چینی گره سازی

تاریخ وفات :


از این سبك كار معمولا در ساخت درهای اماكن مقدسه، مقابر، منابر و از مشبك در پنجره های منازل و كاخها، نرده ها استفاده می‌شده است.

تاریخچه

از سابقه گره چینی و مشبك در ایران اطلاع دقیقی در دست نیست. برخی از پژوهشگران احتمال داده اند استفاده از این هنر چه در حالت مشبك و چه در حالت آلت و لغت از دوران خلفا عباسی شروع شده و در قرن ٦ تا ٨ هجری قمری در مصر و سوریه متداول شده است و ازهمان زمان به ایران رسیده است. از دوران صفویه به بعد تعبیه شیشه های رنگی در چوبهای مشبك رایج شده و اصطلاحا به ارسی مشهور گردیده است. گره سازی

اساتید

از استادان بی بدیل این هنر مرحوم استاد غلامرضا آقا ابراهیمیان است كه آثار با ارزشی از او در مقرنس كاری، قطار بندی، رسمی بندی، مشبك و گره چینی در عتبات عالیات و بناهای تاریخی اصفهان موجود است. كلیه درها و پنچره های هتل عباسی نیز از آثار این هنرمند است.
از دیگر استادن این هنر اصیل و قدیمی می توان به مرحوم استاد مهدی عشاقی، استاد علی عباس عشاقی، استاد مهدی اولیائی و استاد علی مظاهری اشاره كرد.


گره چینی و مشبك

گره چینی و مشبكواحد هنر تبیان زنجان-از زمانها گذشته تا به امروز چوب یكی از عناصر دائمی مورد استفاده در معماری ایران بوده است. موقعیت ویژه ی كه چوب به عنوان یكی از مصالح ساختمانی دارد و تنوع انواع آن باعث شد تا از این عنصر استفاده های بسیاری بشود و از پوشش پشت بامها گرفته تا قابهای تزئینی ، پنجره ها و ساخت اشیا فلزی ، چوب مورد استفاده قرار گیرد.

هنرمندان با ذوق و خلاق ایرانی در جهت زیبا تر شدن بناها و ساختمانها توانسته اند آثاری خلق كنند كه هر كدام به عنوان هنری مجزا مورد توجه قرار گیرند كه منبت ، خاتم ، معرق ، گره چینی و مشبك و … از آنجمله هستند

. از سابقه گره چینی و مشبك در ایران اطلاعات دقیقی در دست نیست، برخی ازپژوهشگران احتمال می دهند که استفاده از این هنر چه در حالت مشبك و چه در حالت آلت و لغت از دوران خلفا عباسی شروع شده و در قرن ٦ تا ٨ هجری قمری در مصر و سوریه متداول بوده و از همان زمان به ایران رسیده است. از ین سبك كار معمولا در ساخت درهای اماكن مقدسه ، مقابر ، منابر و از مشبك در پنجره های منازل و كاخها ، نرده ها استفاده میشده است.

از دوران صفویه به بعد تعبیه شیشه های رنگی در چوبهای مشبك رایج شده و اصطلاحا به ارسی مشهور گردیده است. از استادان بی بدیل این هنر مرحوم استاد غلامرضا آقا ابراهیمیان است كه آثار با ارزشی از او در مقرنس كاری ، قطار بندی ، رسمی بندی ، مشبك و گره چینی در عتبات عالیات و بناهای تاریخی موجود است.

كلیه درها و پنچره های هتل عباسی نیز از آثار ین هنرمند است. در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی علاوه بر تاسیس كارگاههای مرمت گره چینی و مشبك اقدام به برگزاری دوره های كوتاه آموزش این هنر بری علاقمندان كرده است. از دیگر استادن این هنر اصیل و قدیمی می توان به مرحوم استاد مهدی عشاقی، استاد علی عباس عشاقی، استاد مهدی اولیائی و استاد علی مظاهری اشاره كرد.


ایران ستاره گشت/گردآوری:گروه هنر سایت تبیان زنجان

http://www.tebyan-zn.ir/Art.html

گره سازی


WhatsApp us