حافظ اسد
زندگینامه: حافظ اسد
حافظ اسد در سال ۱۹۳۰ در سوریه به دنیا آمد. (۱۹۳۰- ۲۰۰۰)
حافظ اسد (زاده ی ۶ اکتبر ۱۹۳۰ – در گذشته ۱۰ ژوئن ۲۰۰۰) سیاستمدار و نظامی اهل سوریه بود که از سال ۱۹۷۱ تا سال ۲۰۰۰ رئیسجمهور این کشور بود.
وی در کودتای سال ۱۹۶۳ حزب بعث مشارکت داشت و پس از آن به فرماندهی نیروی هوایی سوریه رسید. در سال ۱۹۶۶ اسد و دوستانش کودتای دیگری را علیه جناح سنتی حزب بعث ترتیب دادند که به قدرت گرفتن شاخه رادیکال نظامی بعث به رهبری صلاح جدید منجر شد و اسد در دولت جدید به عنوان وزیر دفاع منصوب شد. او در سال ۱۹۷۰ در کودتای دیگری صالح جدید را سرنگون کرده با وجود حاکمیت به اصطلاح مبنی بر دموکراسیاز آن به بعد تا هنگام مرگ رهبر بلامنازع سوریه شد.
اسد در دوران حکومت خود گرایشهای رادیکالی حکومت بعث را کاهش داد. میزان بیشتری از مالکیت خصوصی در نظام اقتصادی کشور ایجاد شد و روابط سوریه با کشورهای عربی که از نظر پیشینیان او ارتجاعی محسوب میشدند، بهبود یافت. البته اسد اتحاد با شوروی را در تمام دوران جنگ سرد حفظ کرد و در عوض از حمایت آنها علیه اسرائیل بهرهمند شد. پس از مرگ او در سال ۲۰۰۰ پسرش بشار اسد به قدرت رسید.
وی پس از طی تحصیلات مقدماتی وارد دانشکده افسری شد و پس از مدتی خدمت در ارتش، در نیروی هوایی سوریه به درجه ژنرالی رسید.
وی پس از طی مقاماتی چون وزیر دفاع و فرمانده نیروی هوایی، نخست وزیری و دبیرکلی حزب بعث از ماه مارس سال ۱۹۷۱ میلادی پس از انجام کودتایی، رییس جمهور سوریه شد.
حافظ اسد، سیاست آشتی جویانهای را با اعراب دنبال میکرد و به دنبال گسترش اتحاد دنیای اسلام و عرب در برابر دشمنان خارجی بود. در جنگ تشرین بین اعراب و صهیونیستها توانست قسمتهایی از بلندیهای جولان را آزاد کند.
وی در طول مدت ریاست جمهوری خود بارها از سیاست خصمانه رژیم صهیونیستی نسبت به فلسطینیان به شدت انتقاد کرد و جهان اسلام را به مبارزه با این پدیده شوم در منطقه فراخواند.
اسد مقاومترین رهبر عربی در خط مقدم جبهه با رژیم اشغالگر قدس بود. وی هرگز حاضر نشد با رژیم صهیونیستی قبل از تخلیه بلندیهای جولان، بخشی از خاک اشغال شده کشورش توسط صهیونیستها، قراردادی امضاء کند. حافظ اسد در همین حال سیاستمداری بسیار زیرک بود.
حافظ اسد از سال ۱۹۷۱ میلادی تا ۲۰۰۰ رییس جمهور سوریه بود و در روز ۱۰ ژوئن ۲۰۰۰ هنگام مکالمه تلفنی با امیل لحود رئیس جمهور لبنان بر اثر حمله قلبی در سن ۶۹ سالگی درگذشت.
پس از وی، پسرش بشار اسد در سال 2000 بعد از همهپرسی به ریاستجمهوری سوریه رسید.
جهان غرب آسیا همشهری آنلاین
نخستوزیر سوریه مشغول به کار ۱۹۷۰ – ۱۹۷۱ پس از نورالدین الاتاسی پیش از عبدالرحمن خلیفاوی ۱۸مین رئیسجمهور سوریه (حکومت نظامی) مشغول به کار ۱۹۷۱ – ۲۰۰۰ پس از احمد الخطیب پیش از عبدالحلیم خدام اطلاعات شخصی تولد ۶ اکتبر ۱۹۳۰ قرداحه، استان لاذقیه، Flag of the French Mandate of Syria (1920).svg سوریه تحت قیمومیت فرانسه مرگ ۱۰ ژوئن ۲۰۰۰ میلادی (۶۹ سال) دمشق ملیت سوریه
حزب سیاسی حزب بعث سوریه همسر انیسه مخلوف (۱۹۳۰–۲۰۱۶) فرزندان باسل، بشار، ماهر دانشگاه آکادمی نظامی حمص تخصص ، سیاستمدار دین اسلام علویان خدمت نظامی وفاداری نیروی هوایی سوریه درجه ژنرال
درباره مواد نانو چوب اطلاعات نیازمندیم .
نانو چوب
سلام و با تشکر از شما برای ارسال این متن . اطلاعات بیشتر درباره نانو چوب اضافه شد