بررسی و معرفی انواع درب های چوبی اتاق
درب های فضای داخلی منزل، از جمله مواردی است که در زیباسازی فضای داخلی منزل اثرگذار است. در حال حاضر مدل های مختلفی از درب های چوبی در بازار موجود بوده، که هر یک برحسب مکان مورد استفاده، مزایا و معایبی نیز به همراه دارد.
درب هایی که در فضای داخلی خانه مورد استفاده قرار می گیرند، از جمله درب اتاق خواب، سرویس بهداشتی و حمام، تنوع بسیاری دارند. انتخاب هر یک از این درب های فضای داخلی ساختمان برمبنای نوع سبک کاربردی و سلیقه مشتری متفاوت است.
سبک های مختلفی از درب های چوبی در دکوراسیون منزل
- سبک مدرن
- سبک کلاسیک
درب های چوبی سبک مدرن، از طراحی ساده برخوردار بوده و هیچ گونه نقش و نگار پیچیده ای ندارند. در این نوع از سبک از درب های چوبی از رنگ های طبیعی و خنثی استفاده می شود. به گونه ای که استفاده از رنگ سیاه در کنار رنگ سفید کاربرد دارد. استفاده از این نوع ترکیب بندی از رنگ ها، در بزرگتر نشان دادن فضای داخلی منزل اثرگذار است. درب های چوبی مدرن با هسته های خالی و یا پر تولید می شوند که سطح آن ها رنگ شده و یا توسط یک روکش چوبی پوشش داده می شود. در حال حاضر در طراحی و دکوراسیون درب های چوبی از سبک مدرن استفاده می شود. معمولا از روکش های چوبی نامتعارف برای این مدل درب های چوبی استفاده می شود که در افزایش قیمت فروش آن اثرگذار است.
درب های چوبی سبک کلاسیک، تماما از جنس چوب به همراه روکش چوبی ساخته شده است. طرح های مورد استفاده در ساخت درب چوبی، شامل برجستگی، قاب های فریم شده، تونیکه های چوبی، منبت کاری، تاج های فاخر، روکوب و پشت کوب، دستگیره های گلد-زرگلد، کروم و برنز کلاسیک است. در ساخت این مدل از درب های چوبی از چوب راش، بلوط و گردو استفاده می شود. اما در بیشتر سبک های کلاسیک از چوب گردو استفاده می شود که از زیبایی بیشتری نسبت به دیگر درب های چوبی برخوردار است.
انواع مدل درب چوبی قابل استفاده در طراحی دکوراسیون داخلی منزل
- درب های چوبی تک پنلی: این نوع از درب های چوبی در خانه هایی استفاده می شود که تمامی وسایل آن به صورت دستی طراحی شده اند. معمولا از این نوع درب ها در فضای داخلی ساختمان در حدود یک یا دو عدد استفاده می شود. بیشترین کاربرد این مدل درب ها در سبک تلفیقی و کوچ نشینی اسپانیایی است.
- درب های چوبی دو پنلی: تنوع این مدل از درب های چوبی بسیار زیاد است. در طراحی این مدل درب های چوبی، از شیارهایی درون پنل ها استفاده می شود که نشانگر معماری خانه های روستایی است. درب های چوبی دو پنلی، یکی از مدل های پرطرفدار در خانه های ایرانی بوده که در سبک های تلفیقی کاربرد دارد.
- درب های چوبی سه پنلی: این نوع از درب های چوبی بیشتر به صورت رنگ شده و یا با روکش چوبی ساخته می شود. این مدل از درب های چوبی در اکثر سبک های دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرد.
- درب های چوبی چهار پنلی: این مدل از درب های چوبی در طراحی سبک کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرد. اغلب درب های چهار پنلی در خانه هایی استفاده می شود، که سبک معماری آن ایتالیایی است.
- درب های چوبی پنج پنلی: این مدل از درب های چوبی در دو مدل توپر و تو خالی تولید و ساخته می شود. استفاده از درب های پنج پنلی در طراحی فضای داخلی ساختمان، تاثیر بسیاری دارد.
- درب های چوبی شش پنلی: این نوع از درب های چوبی نیز در دو نوع توپر و توخالی در ابعاد مختلفی تولید می شوند.
انتخاب رنگ مناسب برای درب های چوبی
در انتخاب رنگ درب چوبی هیچ گونه محدودیتی نداشته و می توان هر نوع رنگی را انتخاب کرد. اما بهتر است برای فضاهایی که ابعاد کوچکتری دارند، از رنگ شیری یا سفید استفاده شود. چنانچه رنگ درب چوبی با رنگ دیوار یکی باشد، بر زیبایی و یکپارچگی محیط اضافه می کند. البته این گزینه مناسب مکان هایی بوده که رنگ دیوار روشن است. به عنوان مثال برای دیوارهایی با رنگ آبی آسمان، یک درجه رنگ روشن تر انتخاب می کنند. البته در طراحی دکوراسیون داخلی، معمولا از رنگ هایی برای درب اتاق استفاده می شود که با رنگ کابینت و قرنیز فضای داخلی ساختمان هماهنگ باشد.
بررسی قیمت انواع درب های چوبی منزل
به صورت کلی سه عامل در تعیین قیمت یک درب چوبی اثرگذار است. این عوامل عبارتند از: نوع و کیفیت چوب به کار رفته در ساخت درب چوبی، روکش استفاده شده در ساخت درب چوبی، رنگ درب چوبی. بنابراین بر اساس نوع بودجه می توان یک درب با کیفیت را انتخاب کرد. البته باید این نکته را در نظر گرفت که همیشه قیمت بالا نشان دهنده کیفیت بالای درب چوبی نیست. ممکن است که درب های چوبی ارزان قیمت، از کیفیت بهتری برخوردار باشند.
در حال حاضر ارزان ترین درب های چوبی موجود در بازار، از نوع اچ دی اف و اچ پی ال است. به گونه ای که قیمت انواع درب های چوبی اچ دی اف از 43 هزار تومان تا 160 هزار تومان متغیر است. بعد از این مدل درب چوبی، درب های نوع پی وی سی و دبلیو پی سی در رنج دوم قیمتی قرار می گیرند. البته باید این نکته را در نظر گرفت، اصلی ترین عاملی که طول عمر و کیفیت درب چوبی را تعیین می کند، نوع متریالی است که در ساخت درب چوبی استفاده می شود.
مزایا و معایب استفاده از درب چوبی در دکوراسیون داخلی
اصلی ترین مزیت ساخت درب های چوبی، زیبایی و بافت ویژه ای است که در ساخت درب چوبی به کار می رود. از دیگر مزایای درب چوبی، عایق بودن در برابر حرارت و صوت است. البته همان طور که استفاده از درب های چوبی برای منازل، مزایایی به همراه داشته، معایبی نیز به همراه دارد. به عنوان مثال درب های چوبی می تواند مکان مناسبی برای رشد حشرات موذی باشد. بنابراین باید در زمان های مختلف، درب های چوبی را پولیش و تعمیر کرد. رطوبت نیز می تواند به این گونه درب ها آسیب برساند، بنابراین باید در زمان های مختلف باید بر روی درب های چوبی از سیلر استفاده کرد. یا اینکه از درب های چوبی استفاده نمود، که از چوب های مقاوم ساخته شده اند. البته این نکته را باید در نظر گرفت که چوب هایی که قیمت بالاتری دارند، از حساسیت بالاتری نیز برخوردار بوده و نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
مطالب مرتبط :