همه چیز درباره میز ناهارخوری

 

نکاتی مهم در مورد میز غذا خوری
میز غذاخوری یکی از پرکاربرد‌ترین وسایل خانگی است که ارتباط مستقیمی با سلامت جسمی اهل خانه دارد. در این مطلب اگرچه مواردی درباره بهداشت میز غذاخوری گفته شده، اما اگر جزو آنهایی هستید که سفر پهن می‌کنند و روی زمین می‌نشینند، خواندن مطلب را به شما هم توصیه می‌کنیم.

وقتی روی زمین سفره پهن می‌‏کنیم، هنگام نشستن و برخاستن از روی زمین، به استخوان‏‌ها و مفاصل زانو و کمر فشار زیادی وارد می‌‏شود. به دلیل این ویژگی و همچنین به این علت که چیدن وسایل غذا، خوردن غذا و جمع‌آوری ظروف بعد از صرف غذا، با داشتن میز غذاخوری آسان‌تر است، امروزه در بیشتر خانه‌ها یک یا حتی دو میز در اندازه‌های مختلف پیدا می‌شود.

در مورد میز‌ها باید نکاتی را مدنظر داشته باشید.

میز‌ها به دلیل اینکه به طور معمول در نزدیکی آشپزخانه قرار دارند، برای قرار دادن بعضی از لوازم مانند کلید‌ها، کیف پول، بسته‌های خرید و پلاستیک میوه که همگی دارای آلودگی‏های زیادی هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
اگر میز در آشپزخانه باشد هم، ممکن است در زمان آشپزی نیز از آن استفاده کنید. در این صورت، همواره سطح میز با مواد خام مانند مرغ و ماهی، گوشت، تخم‏مرغ یا گل و لای سبزی آلوده می‌شود. بنابراین اگر روی میزی که در آشپزخانه گذاشته‌اید، غذا می‌‏خورید بهتر است هنگام غذا خوردن روی آن، سفره پهن کنید.

 

 

این رومیزی بهتر است که سفره‌ای یا پارچه‏‌ای باشد که براحتی بتوانید آن را با آب گرم و مواد شوینده بشویید. همیشه بعد از صرف غذا، سفره را در سینک ظرف‌شویی بتکانید و هر چند وقت یکبار آن را با آب گرم و صابون بشویید. نور خورشید هم برای ضدعفونی کردن آن لازم است.

پاک کردن میزهای چوبی کار مشکلی است زیرا چوب را نمی‌‏شود با محلول‏های شوینده آمونیاکی، سرکه یا محلول‏های شیشه پاک‏ کن تمیز کرد. به همین دلیل بهتر است برای میز غذاخوری یک شیشه تهیه کنید که به راحتی قابل تمیز کردن باشد.

اگر امکان دارد میز را در کنار پنجره یا زیر لامپ یا لوستر قرار بدهید. روشن بودن فضای بالایی میز، موجب می‌شود که آلودگی‏‌ها و کثیفی‏‌ها زود‌تر دیده شوند.

 

ترک‏های چوب، محل مناسبی برای رشد میکروب‏‌ها هستند. در یک ترک بسیار باریک، تعداد زیادی میکروب جا می‌‏گیرد. در صورت وجود ترک روی چوب، آن را به سرعت برطرف کنید یا بخش چوبی روی میز را تعویض کنید.
سطح میز غذاخوری را علاوه بر پاک کردن بعد از هر وعده غذایی، حداقل دو بار در هفته تمیز کنید. برای تمیز کردن آن از یک دستمال نخی تمیز، آب گرم و مایع شوینده استفاده کنید. سطح میز محیط بسیار آلوده‌ای دارد. یک فنجان آب گرم، یک فنجان الکل و یک قاشق غذاخوری سرکه را با هم مخلوط و روی میز اسپری کنید. بعد با دستمال تمیز آن را خشک کنید. بعد از تمیزکردن سطح رویی میز، لبه‏‌های آن را نیز تمیز کنید. در صورت لزوم برای از بین بردن لکه‏‌ها از فرچه استفاده کنید. سپس روی میز را با دستمال تمیز نمدار پاک کنید و اجازه دهید تا خشک شود.

منبع : هفت صبح

مدرن غذا بخوريد!
فوت و فن هاي خريد ميز ناهار خوري
در اين قسمت به شما مي‌گوييم كه يك ميز خوب چه ويژگي‌هايي دارد و اصلا ميزهاي محبوب اين روزها كدامند. از بورس‌هاي خريدوتنوع قيمت‌ها براي‌تان مي‌گوييم و ترفندهايي كه مي‌توانيد براي شناخت يك ميز خوب به‌كار بگيريد.
دت‌هاست كه ديگر ميز ناهارخوري فقط يك كالاي لوكس براي اتاق‌ پذيرايي نيست. حالا ديگر خانه شما بزرگ باشد يا كوچك حتما جايي براي ميز ناهارخوري در آن پيدا مي‌كنيد! اصلا انگار آشپزخانه‌هاي امروزي بدون ميز ناهارخوري تعريف نمي‌شوند. حالا كه در خريد اين كالا جاي هيچ ترديدي نيست، ما مي‌خواهيم به شما بگوييم بي‌گدار به آب نزنيد و دست خالي راهي بازار نشويد! در اين گزارش به شما مي‌گوييم كه يك ميز خوب چه ويژگي‌هايي دارد و اصلا ميزهاي محبوب اين روزها كدامند. از بورس‌هاي خريدوتنوع قيمت‌ها براي‌تان مي‌گوييم و ترفندهايي كه مي‌توانيد براي شناخت يك ميز خوب به‌كار بگيريد.
اول اين نكته‌ها را بدانيد

براي خريد يك دست ميز و صندلي استاندارد، بايد توجه كنيد كه ارتفاع ميز با مشخصات فيزيكي شما سازگار باشد. مثلا اگر شما قدزياد بلندي نداريد نبايد سراغ ميزهايي برويد كه از حد عادي كوتاه‌ترند. نگران انتخاب ميز مناسب هم نباشيد چون به‌راحتي مي‌توانيد تنوع را در ارتفاع ميزها در مراكز عمده خريد، ميزهاي آشپزخانه و ناهارخوري در تهران يعني در بازار مبل و بازار دلاوران احساس كنيد. براي تشخيص يك ميز استاندارد بايد به اين شكل عمل كنيد؛ وقتي روي صندلي، پشت ميز مي‌نشينيد، بلندي ميز بايد تا قسمت زيرين قفسه سينه شما باشد و فاصله آرنج تا بدن نبايد بيشتر از 40 سانتي‌متر باشد، درغير اين صورت ميز حالت استاندارد ندارد، زماني‌كه شما روي يك ميز استاندارد غذا مي‌خوريد، بايد تمامي اعضاي بدن‌تان احساس راحتي كند. ميز نبايد آنقدر كوتاه باشد كه مجبور باشيد با خم‌كردن كمر خود غذا بخوريد يا آنقدر بلند باشد كه احساس خفگي به شما دست دهد. صندلي بايد حالتي نرم و راحت داشته باشد و زاويه تشك زيرين تا تكيه‌گاه 90درجه باشد كه هضم غذا به‌راحتي انجام شود. زمان غذاخوردن هرچقدر بيشتر طول بكشد و شما هرچقدر با فاصله و آهسته‌تر غذا بخوريد، هضم غذا بهتر انجام شده و كمتر به دستگاه‌هاي بدن آسيب مي‌رسد اما اگر شما هنگام غذا خوردن احساس راحتي نكنيد و حالتي استاندارد نداشته باشيد، دوست داريد هرچه زودتر غذاي‌تان را تمام كنيد و به حالت اوليه بازگرديد.
محبوبيت 12 نفره‌ها!

اندازه ميز و صندلي‌هاي غذاخوري مانند تمام لوازم پذيرايي ديگر نسبت به تعداد افراد خانواده و رفت‌وآمد مهمان بالا و پايين مي‌رود. اندازه ميز و صندلي‌هاي غذاخوري از 2نفره شروع شده و تا 24 و 28نفره هم مي‌رسد. بعضي از خانواده‌هايي كه خانه بزرگ و مجللي دارند از 2دست ميز و صندلي استفاده مي‌كنند. اكثرا يك دست 6 يا8نفره در آشپزخانه قرار مي‌دهند و يك دست 12 يا 24 نفره براي پذيرايي از مهمان در اتاق پذيرايي با غذاخوري مي‌گذارند ولي خريداراني كه خانه‌هاي با متراژ متوسط روبه‌بالا دارند از 12 نفره‌ها استفاده مي‌كنند كه فعلا پرفروش‌ترين و زيباترين مدل‌هاي روز هستند. ابعاد اين سايز (12نفره) به علت استاندارد بودن آن بسيار مناسب پركردن خانه‌هاي بزرگ است. به علت خريد زياد اين مدل‌ها، توليدكنندگان هم بيشتر روي اين مدل تاكيد دارند و زرق‌وبرق اين سايزها را بيشتر مي‌كنند تا خريداران را راضي نگه دارند.
از يك تا 50 ميليون تومان

اگر در بازار پرس‌و‌جو كنيد، مي‌بينيد كه يكي از لوازمي كه قيمت آن حد ندارد، ميز و صندلي‌هاي غذاخوري است. قيمت اين اجناس از 40هزار تومان (2نفره) شروع شده و حتي تا 50ميليون تومان هم ادامه دارد. كمترين قيمت‌ها از جنس چوب راش و سفيد هستند كه زياد بادوام و مجلل نيستند ولي ميزهاي استاندارد و پرهوادار و معروف چوب‌هايي خوب با قيمت‌هايي مناسب دارند. اگر مي‌خواهيد بين 5/1 تا 3 ميليون تومان هزينه كنيد، مي‌توانيد از برندهاي معروف ايراني با جنس‌هاي بادوام و با اندازه‌هاي 6 تا 12 نفره خريداري كنيد.

اگر مبلغ براي شما مهم نيست و مي‌خواهيد از بهترين اجناس روز دنيا خريداري كنيد برندهاي wood Modern و Italy style را به شما پيشنهاد مي‌كنيم زيرا بهترين برندهاي اين اجناس با بهترين چوب‌ها هستند. يك دست ميز و صندلي معمولي و با اندازه 12 نفره از اين برندها حداقل 7ميليون تومان قيمت‌گذاري مي‌شود.
معروف‌ترين و محبوب‌ترين برندها

برندهاي wood Modern و Italy style و u.s lunch از بهترين برندهاي دنيا براي ميز و صندلي‌هاي غذاخوري هستند. اين برندها 50تا 100سال سابقه دارند و از بهترين چوب‌ها استفاده مي‌كنند؛ در سراسر دنيا شعبه و نمايندگي دارند و به‌راحتي مي‌توانيد حتي سفارش بهتري نسبت به اجناس دلخواه‌تان بدهيد.
به پايه‌ها دقت كنيد

بعضي از ميز و صندلي‌هايي كه هم كم‌قيمت و هم از برند برخوردار نيستند، خيلي ساده و بدون دقت ساخته مي‌شوند و بسيار راحت هم از بين مي‌روند. زيرا به‌جاي استفاده از دوخت چوب و ميخ‌هاي منظم از چسب چوب براي وصل‌كردن پايه‌ها به ميز استفاده مي‌كنند. بهترين اجناس از ميخ و دوخت‌هاي فلزي ساخته شده و از پرس‌كاري‌هايي با درجه‌هاي دمايي بالا برخوردارند. باتوجه كردن به فاصله‌ پايه‌ها و سطح ميز مي‌توان متوجه شد كه آيا جنس از نوع درست ساخته شده يا خير. اگر فاصله پايه‌ها نابرابر و زياد بود، حتما درست ساخته نشده و پس از مدت كوتاهي استفاده از بين مي‌رود يا در بهترين حالت نياز به تعمير دارد. پس توجه به نوع ساختار ميز و صندلي هم از مهم‌ترين نكات خريد يك ميز و صندلي خوب و بادوام به حساب مي‌آيد.
سبك و مدل‌ها

تفاوت سبك و مدل‌ها اين امكان را به خريدار مي‌دهد تا از بهترين‌ها باخبر باشد. مدل‌هاي شيشه‌اي بسيار زيبا و درعين حال بسيار سنگين و پرخطر هستند. مدل‌هاي چوبــي از محبــوب‌ترين‌ها هستند. بعضي از اين اجناس حاشيه‌هاي كنده‌كاري شده دارنــد و معـرق‌كاري‌هايي با سبك‌هاي مختلف روي آن دارند. مدل‌هاي گرد و مدل‌هاي مستطيل هردو محبوبند ولي مدل‌هاي مستطيل شكل چون راحت‌تر با فضاي خالي منزل هماهنگ مي‌شوند پرهوادارتر هستند. مدل‌هاي گرد بيشتر سبك چوبي- شيشه‌اي دارند‌ به گونه‌اي كه يك لايه چوب و يك لايه شيشه روي آن قرار مي‌گيرد كه مي‌توان گفت زيبايي خاص خود را دارد.

بهترين چوب‌ها براي ميز شما

بهترين ميز و صندلي‌ها از نظر جنس و زيبايي از چوب‌هايي ساخته مي‌شوند كه درخت آن فقط در آمريكاي جنوبي رشد مي‌كنند. چوب درخت بامبو و چوب درخت سياه (Black) از چوب‌هاي مرغوبي هستند كه براي اين اجناس خريداري مي‌شوند. چوب درخت سياه بسيار مقاوم در برابر آب، رطوبت، سرما و گرماست. براي مقاوم‌تر كردن اين چوب‌ها آ‌ن‌ها را هم در سرماي شديد و هم در گرماي شديد تست مي‌كنند. اين چوب‌ها مغز بسيار مستحكمي دارند و براي همين بسيار گران‌قيمت هستند. بيشتر اجناس گران‌قيمت و برندهاي محبوب از اين نوع چوب‌ها ساخته مي‌شوند اما چوب درخت گردو هم براي اين اجناس بسيار مناسب است و اكثرا خريداران سراغ اين نوع چوب‌ها مي‌روند.

 

 
برچسب ها:
خرید میز ناهارخوری ، راهنمایی برای خرید میز ناهار خوری ، میز ناهار خوری