آپارتمان ضد آتش
محمد معمار: در ۱۰ سال گذشته آمار آتشسوزی در آپارتمان ها با افزایش چشمگیری روبهرو شده است.
با چشمپوشي از خسارتهاي جاني و رواني، اين آمار نشان ميدهد كه آتشسوزيهاي آپارتماني در يك سال گذشته در كلانشهرها، ميلياردها تومان خسارت به جا گذاشته است.
- مجله مقابله با آتش و آتش سوزی
آتشسوزيهاي كوچك در آپارتمان اگر به سرعت با اطفاي حريق همراه نشوند ميتوانند خسارتهاي زيادي را به بار آورند. براي اطفاي حريق در آپارتمانها، وسايل آتشنشاني و سيستم ايمني مخصوصي وجود دارد. اين صفحه شما را با تمامي وسايل ايمني آپارتمانها آشنا ميكند تا در هنگام آتشسوزي بتوانيد سريعا براي خاموش كردن شعلههاي آتش اقدام كنيد تا خسارتهاي كمتري بهوجود آيد. ساسان كافي كه بيش از ۱۰ سال سابقه تجهيز خانهها به وسايل ايمني در برابر آتش را دارد، ما را در اين بخش بهعنوان كارشناس همراهي ميكند.
- كپسول آتشنشاني
كپسولهاي آتشنشاني براي مبارزه با آتشهاي كوچك ساخته شدهاند. اين كپسولها در وزنهاي مختلفي در بازار عرضه ميشوند. در آپارتمانهايي كه بهطور متوسط هر طبقه 2واحد دارد يك كپسول ۶كيلويي كفايت ميكند. اين كپسولها با توجه به محتويات داخلشان به انواع مختلفي تقسيم ميشوند و تنوع زيادي دارند و هر كدام براي مبارزه با مواد اشتعالزاي خاصي طراحي شدهاند؛ مثلا نميشود براي مبارزه با آتشي كه سوخت آن مايعات قابل اشتعال مثل نفت و بنزين است از كپسول حاوي آب و كف استفاده كرد. امروزه 2نوع كپسول در آپارتمانها مورد استفاده قرارميگيرد؛ يكي حاوي پودر و ديگري حاوي دياكسيدكربن.
در اين بخش به مقايسه و كاربرد اين دو كپسول در آپارتمانها ميپردازيم:
كپسول حاوي پودر: كپسولهاي حاوي پودر براي مبارزه با آتشهايي كه منبع آنها چوب، پارچه و حتي مايعات و گازهاي قابلاشتعال است كاربرد دارند. اين كپسولها از محبوبيت بيشتري نسبت به نمونههاي حاوي آب و كف برخوردارند؛ چرا كه علاوه بر چوب و پارچه ميتوانند مايعات و گازهاي قابل اشتعال را خاموش كنند. به همينخاطر در آپارتمانها بيشتر اين نوع كپسولها مورد استفاده قرار ميگيرد.
كپسول حاوي دي اكسيد كربن: آتشسوزيها ممكن است منبع الكتريكي داشته باشند؛ مثلا ممكن است اتصالات برقي با مشكل روبهرو شود و آتشسوزي بهوجود آيد. براي اين مواقع بايد از كپسولهاي حاوي گاز دي اكسيد كربن استفاده كرد. اين كپسولها را در آپارتمانها عموما كنار جعبه فيوزها و داخل اتاقك بالاي آسانسور نصب ميكنند.
- جعبهاي به نام اف
وجود جعبه اف(F) در آپارتمانها امري ضروري محسوب ميشود و سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني هم نصب آن را در همه ساختمانهاي تازهساز اجباري كرده است. داخل اين جعبه يك شيلنگ آتشنشاني وجود دارد كه به دور يك حلقه پيچيده شده است. در هنگام آتش سوزيهاي بزرگ كه كپسولهاي آتشنشاني توانايي خاموش كردن آن را ندارند بايد به سراغ اين جعبه برويد و به سرعت شيلنگ آن را باز كنيد تا به محل آتشسوزي برسد. اين جعبهها عموما 2مدل دارند. در يك مدل بايد شيلنگ را تا آخر از دور محور چرخان باز كنيد تا آب از آن خارج شود. اين جعبه عموما در محيطهايي با مساحت زياد كاربرد دارد. مدل ديگر اين جعبهها بهخاطر جنس شيلنگ اينگونه است كه حتي اگر يك متر از آن را باز كنيد آب از آن خارج ميشود. اين مدل جعبه در آپارتمانها كاربري بهتري دارد و عموما در طبقات وسط ساختمانها نصب ميشود.
- سيستم هشدار دهنده
در آپارتمانهاي امروزي علاوه بر وسايل خاموشكننده آتش، سيستمهاي هشداردهنده هم وجود دارد. به وسيله اين سيستم بقيه اعضاي ساختمان هم با خبر ميشوند كه در داخل ساختمان آتشسوزي رخ داده است و ميتوانند سريعا براي خاموش كردن آن اقدام كنند. اين سيستمهاي هشداردهنده 2نوع هستند كه عبارتند از:
سيستم هشداردهنده دستي: در اين سيستم هيچگونه سنسوري بهكار نرفته است. نخستين فردي كه از آتشسوزي باخبر ميشود بايد سريع خود را به كليد اين سيستم هشداردهنده برساند و آن را فشار دهد. با فشار دادن كليد، سيستم هشدارهايي به ديگر اعضاي ساختمان ميدهد و آنها را خبر ميكند. عموما اين كليد بايد در هر طبقه از ساختمان وجود داشته باشد تا افراد بتوانند به سرعت به آنها دسترسي داشته باشند.
سيستم هشداردهنده خودكار: در اين سيستمها سنسورهاي مختلفي وجود دارند كه به دود و حرارت حساس هستند.
اگر در محلي از ساختمان آتشسوزي رخ دهد اين سنسورها سيستم را فعال كرده و سيستم به صدا درميآيد. البته اين سيستم محبوبيت چنداني در آپارتمانهاي معمولي و كوچك ندارد؛ چرا كه رسيدن دود و حرارت به سنسورها زمانبر خواهد بود و اگر سيستم بهصورت دستي فعال شود زمان كمتري طول خواهد كشيد.
يادتان باشد كه سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني، نصب اين سيستم را در ساختمانهاي بسيار بلند و برج، اجباري ميداند. سيستم هشداردهنده كمك زيادي به مديريت بحران در زمان آتشسوزي ميكند.
- بارندههاي آتشنشاني در خانه
اين بارندهها در سقف طبقات نصب ميشوند و در پشت آنها پمپهاي آب فشار قوي وجود دارد. نياز نيست در زمان وقوع آتشسوزي شما كاري انجام دهيد. در اين بارندهها جيوه وجود دارد كه راه آب را بسته است. اگر حرارت ببينند ميتركند و آب از بارندهها بيرون ميريزد. فقط بايد حواستان باشد كه اين بارندهها در غيرزمان آتشسوزي، حرارتي نبينند. اگر كپسول و جعبه اف وسايل اطفاي حريق دستي محسوب شوند، بارندههاي آتشنشاني را ميتوان سيستم اطفاي حريق خودكار درنظر گرفت. هزينه نصب اين سيستم بهدليل لولهكشي آبي كه بايد انجام شود گران است و خيليها از نصب آن در آپارتمانها منصرف ميشوند. اين بارندهها با توجه به حساسيت به دما انواع مختلفي دارند؛ بارندههايي كه در يك شهر كوهستاني نصب ميشوند با بارندههايي كه در جنوب كشور نصب ميشوند تفاوت دارند؛ بارندهاي كه در شهر كوهستاني نصب ميشود به دماي ۵۷درجه حساس است، اما ممكن است دماي هواي بعضي روزهاي تابستاني در شهري مثل اهواز هم ۵۷ درجه باشد.
این زنگ خطر مدتهاست به صدا درآمده است!
شناسهٔ خبر: 3732959 – شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ – ۱۵:۴۵
مجله مهر > دیگر رسانه ها
در ماههای اخیر اخبار زیادی از آتشسوزی در کشور منتشر شده که اگرچه آماری از تعداد دقیق آنها و یا مقایسه این آمار با سالهای گذشته در دست نیست، اما به نظر میرسد رشد چشمگیری داشته است.خبرگزاری ایسنا نوشت: برخی کارشناسان این حجم از آتشسوزی به ویژه در سازهها را نشاندهنده پایینبودن استانداردهای ساخت، ایمنی و نگهداری در ساختوسازهای شهری و صنعتی میدانند.
آتشسوزیهایی که در شهرهای مختلف کشور رخ داده، تقریبا همه، اماکن صنعتی و مسکونی چون پالایشگاهها، مناطق مسکونی، تجاری و انبارها را شامل شده که با تلفات مالی بسیار و گاه تلفات جانی هم همراه بوده است؛ شعلههایی که در واقع زنگ خطر پایینبودن استاندارهای ساختوساز و اطفاء حریق را خیلی وقت است به صدا در آورده و تدوین استانداردهای دقیق برای ساختمانها و اماکن تجاری و صنعتی را بیش از پیش مورد تاکید قرار داده است.
در این گزارش سعی شده است نمایه مهمترین آتشسوزیها در دو ماه اخیر ارائه شود؛ گرچه تعداد حادثههای آتشسوزی همین دو ماه هم بسیار بیشتر از چیزیست که در این گزارش به آن اشاره شده و جز آن ، آتشسوزیهایی که در مراتع، جنگلها و باغهای کشور رخ داده ذکر نشده است.
آتشسوزی در نزدیکی طاقبستان
زمان: ۱۱ و ۱۰ مرداد مکان: هتل جمشید و باغهای اطراف طاقبستان-کرمانشاه
در این دوحادثه که در نزدیکی طاقبستان و در دو روز متوالی رخ داد، در اثر بیاحتیاطی رهگذران و انداختن یک وسیله آتشزا یا روشنکردن آتش، باغهای اطراف طاقبستان و هتل جمشید دچار حریق شدند که با حضور آتشنشانان اطفای آتش یک ساعت و نیم طول کشید اما آسیبی به طاقبستان نرسید.
نشت مواد اسیدی در پتروشیمی ماهشهر
زمان: ۱۰ مرداد مکان: پتروشیمی ماهشهر – خوزستان
در این حادثه در جریان انجام تعمیرات جوشکاری، مواد اسیدی از لولهها نشت کردند و ۶ کارگر مصدوم شدند.
آتشسوزی انبار قطعات خودرو
زمان: ۱۰ مرداد مکان: انبار قطعات خودرو در خیابان صائب اصفهان
عصر روز دهم مرداد، انبار بزرگ نگهداری قطعات ماشین در خیابان صائب اصفهان دچار حریق شد که با تلاش ماموران آتشنشانی خاموش شد.
آتشسوزی در انبار دارو و تجهیزات پزشکی
تاریخ: ۹ مرداد، ۱۶ دقیقه بامداد مکان: ساختمانی اداری در میدان توحید تهران
این حادثه در یک ساختمان اداری سهطبقه که انباری ۲۴۰ متری در پشت بام داشت رخ داد. شروع حادثه از طبقه سوم بود اما شعلههای آتش به انبار هم سرایت کرد. آتشنشانان از دو جهت شروع به اطفای حریق کردند و حدود دو ساعت بعد، آتش خاموش شد. این حادثه خسارت جانی در بر نداشت اما خسارت مالی بسیاری به انبار و ساختمان وارد شد.
آتشسوزی در انبار دارو
آتشسوزی در ساختمان مسکونی
زمان: ۹ مرداد، ۴:۲۹ دقیقه بامداد مکان: مجتمعی مسکونی در رباط کریم
آتشسوزی در یک مجتمع ۸ واحدی در رباط کریم و از یک واحد ۵۰ متری در طبقه دوم شروع شد که به سایر طبقات هم سرایت کرد و تعداد زیادی از ساکنان میان دود و آتش گیر افتادند. با حضور آتشنشانان ۱۷ نفر نجات پیدا کردند و آتش خاموش شد. در این حادثه دست یکی از ساکنان دچار سوختگی شد.
آتشسوزی در پتروشیمی بیستون
تاریخ: ۸ مرداد، ساعت ۱۴ مکان: پتروشیمی بیستون- کرمانشاه
این آتشسوزی در یکی از مخازن پتروشیمی بیستون رخ داد. بیش از ۳۰ آتشنشان و ۱۳ دستگاه خودروی سنگین در عملیات اطفای حریق آن شرکت داشتند و تلاش کردند تا مخازن دیگر هم درگیر آتش نشوند و با خنککردن بدنه مخزن مانع فروپاشی آن شدند. یکبار آتش خاموش شد، اما دوباره مخزن شعلهور شد تا اینکه بعد از حدود ۶ ساعت مخزن به صورت کامل خاموش شد. معاون وزیر نفت هم برای بررسی این موضوع به محل حادثه رفت. این حادثه تلفات جانی نداشت و هنوز میزان خسارت مالی آن هم اعلام نشده است. در آغاز یکی از دلایل احتمالی این حادثه نوسانات برق اعلام و بعد گفته شد که این مخزن حاوی ماده «لایت آن» بوده که چیزی شبیه نفت سفید است و نهایتا یک جرقه باعث این حادثه شده است.
آتشسوزی در کارگاه عمرانی
زمان: ۷ مرداد مکان: ساختمانی در مجاورت مرکز تجاری سیتیسنتر در اصفهان
در این حادثه گفته شد به دلیل بیاحتیاطی یکی از کارگران، نمای ساختمانی نیمهساز در فاز دو این مجموعه، آتش گرفته و ورود دود به داخل مرکز تجاری، سیتیسنتر را برای چند ساعت تعطیل کرده است.
حریق در انبار غلات
زمان: ۶ مرداد ، ساعت ۱۲:۵۵ دقیقه مکان: انبار غلات در بازار تهران
این حادثه در انبار سه طبقه غلات و حبوبات در کوچه مرغیها در خیابان مولوی رخ داد. کانون این حادثه طبقه سوم بود. بر اثر شعلههای آتش سقف طبقه سوم تخریب شد. همچنین آتش به طبقات پایینی هم سرایت کرد. انبارهای دیگری هم در کنار این انبار وجود داشتند که آتشنشانان تلاش زیادی برای جلوگیری از گسترش آتش به آن انجام دادند و در نهایت این آتش خاموش شد. این حادثه خسارت جانی نداشت اما خسارات مالی زیادی بر جای گذاشت که میزان دقیق آن اعلام نشده است.
حریق در یک مجموعه مسکونی
زمان: ۵ مرداد ساعت ۲۳ مکان: مجتمع مسکونی در پردیس اهواز
این حادثه در یک مجتمع مسکونی ۴ طبقه در اهواز رخ داد که در به دلیل تعداد زیاد واحدهای مسکونی و راهروهای کم عرض و دود متصاعد شده از آتش، کار خروج ساکنان به سختی انجام شد و چون کانون حادثه در مرکز ساختمان قرار داشت، تمام ساکنین با خطر مواجه بودند. آتشنشانان تعدادی از ساکنان را با نردبام از تراسها خارج کردند، همچنین ۲۱ نفر را که در محاصره دود و آتش قرار داشتند خارج کردند و ۸ نفر از آنها با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند. شعلههای آتش در ساعت ۴۷ دقیقه بامداد خاموش شد. در این حادثه یکی از آتشنشانان مصدوم شد.
آتشسوزی در پاساژ فتوت
زمان: ۴ مرداد مکان: پاساژ فتوت در میدان امام خمینی تهران
عصر روز ۴ مرداد یکی از واحدهای تجاری پاساژ فتوت در میدان امام خمینی تهران دچار حریق شد که با حضور به موقع، آتشنشانان، موفق به اطفای حریق و جلوگیری از آسیب بیشتر به سایر واحدهای تجاری این منطقه شدند.
آتشسوزی در یک آپارتمان
زمان: ۴ مرداد مکان: آپارتمانی در بندرعباس
آتشسوزی در آپارتمانی در بندرعباس جان دو کودک را گرفت. در این حادثه دو برادر ۴ و ۹ ساله به دلیل بازی با وسایل آتشزا، دچار حریق و بر اثر استنشاق دود خفه شدند. این حادثه از آشپزخانه شروع شد و کل خانه را درگیر کرد.
***آتشسوزی در ساختمانی بلندمرتبه
زمان: ۲ مرداد، ساعت ۲۳ مکان: شهرک شهید بهشتی در اتوبان شهید بابایی در تهران
این حادثه در یک مجتمع مسکونی ۱۰ طبقه رخ داد که حریق از پارکینگ آن آغاز شد و پنج دستگاه خودرو در آتش سوختند و به ۱۵ دستگاه خودرو دیگر هم خساراتی وارد شد. به دلیل دود و شعلههای آتش، ساکنان این ساختمان در طبقات محبوس شده بودند. بخشی از ساکنان آنها از بالکن به بیرون هدایت شدند و آتش نهایتا خاموش شد. یک نفر از ساکنان این ساختمان مصدوم و به بیمارستان منتقل شد. علت این حادثه اعلام نشده است.
حریق خط لوله اتیلن غرب
زمان: یکم مرداد مکان: پلدختر-لرستان
در این حادثه لولههای اتیلن غرب کشور در منطقه پیران در پلدختر دچار نشتی و حریق شدند . در پی حادثه نیروهای امدادی با بالگرد به منطقه اعزام شدند. در آغاز دلیل حادثه ریزش کوه اعلام شد، اما بعد گفته شد که رانش زمین بر اثر انفجار لولهها رخ داده است. اما مسئولان تاکید کردند که این حادثه عمدی نبوده است. این لولهها در مکانی صعبالعبور قرار داشتند که عملیات اطفای آتش به سختی صورت گرفت و ۱۲ نفر طی حادثه به صورت سطحی مصدوم شدند. در این حادثه به زمینهای کشاورزی هم آسیب رسید . با تعمییرات انجام شده خطوط لوله بعد از پنج روز کار خود را از سر گرفتند.
آتشسوزی در میدان تاریخی همدان
زمان: ۳۱ تیر مکان: میدان تاریخی امام همدان
در این حادثه بخش زیادی از دو طبقه تاریخی این میدان در آتش سوخت و حتی بخشی از سقفهای تاریخی مغازههای اطراف میدان هم فرو ریختند. علت این حادثه پوسیدگی سیستم برقرسانی اعلام شد.
بخشی از میدان تاریخی همدان در میان دود
انفجاری که بجنورد را لرزاند
زمان: ۳۰ تیر ساعت مکان: بجنورد-خراسان شمالی
عصر ۳۰ تیر ماه شهر بجنورد با صدای انفجار مهیبی لرزید و شیشه برخی از مغازهها و خانهها شکست؛ در مورد انفجاری که سبب ترس مردم شد، بعدا اعلام شد که انفجار برای بازگشایی معدنی در جاده بجنورد-آشخانه و تامین مصالح صورت گرفته که به دلیل عدم اطلاع قبلی و استفاده میزان زیادی از مواد منفجره سبب ترس مردم شد.
مرگ یک آتشنشان در اطفای حریق یک ساختمان
زمان:۲۵ تیر مکان: خیابان پژوهنده تهران
آتشسوزی در زیرزمین یک ساختمان ۴ طبقه آغاز شد و دود طبقات بالایی را در برگرفت. آتشنشانان برای نجات فرد محبوس در خانه وارد عمل شدند، در جریان این عملیات پیکر زنی ۸۹ ساله از ساختمان خارج شد و آتشنشانی ۳۶ ساله به نام «علی قانع» به شهادت رسید.
سوختن برج سلمان در میان شعلههای آتش
زمان: ۲۰ تیر ساعت ۸ شب مکان: مشهد-خراسان رضوی
ساعت ۸ شب آتش از طبقات میانی برج آغاز شد و از آنجا که نمای برج سلمان از کامپوزیت ساخته شده بود و ضد حریق نبود، آتش به تمام نما سرایت کرد. تقریبا تمام طبقات برج در آتش سوختند. در این عملیات ۱۱ نفر به دلیل استنشاق دود دچار مسمومیت شدند. همچنین اعلام شد به دلیل ازدحام مردم در اطراف برج و دیر رسیدن نیروهای امدادی آتش به سرعت پیشروی کرده است. دلیل احتمالی این آتشسوزی اتصالی برق در تراس یکی از واحدهای طبقه چهارم و به صورت غیرعمدی اعلام و شائبه هرگونه اقدام خرابکارانه از سوی مسئولان رد شد.
آتشسوزی بازار بزرگ رشت-گیلان
زمان: ۲۰ تیر، ساعت ۱۳ . در این آتشسوزی که در بازار بزرگ رشت رخ داد به دلیل مجاورت جعبه تقسیم برق با کارتن و چوب، هفت باب مغازه به طور کامل در آتش سوختند. در این حادثه یک آتشنشان در اثر تلاش برای عدم سقوط از پشت بام دچار پارگی در انگشتان دست چپ شد.
بزرگترین آتشسوزی سالهای اخیر در مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا
زمان:۱۶ تیر، ساعت ۱۸ و ۴۵ دقیقه مکان: پتروشیمی بوعلی سینا در ماهشهر-خوزستان
نشت پمپ تاور ٨٠٠١ آغاز این آتشسوزی است. با شروع شدن آتشسوزی و پیش از رسیدن نیروهای امداد دو تکه بسیار داغ از بدنه تاور جدا میشود و داخل مخزن میافتد، آتشنشانان آتش تاور را خاموش میکنند و بعد مخزن ۲۵ تنی A۲۰۰۱ که حاوی نفتاست دچار حریق میشود که به دلیل حجم بالای نفتای مخزن، شعلهها به شدت اوج میگیرند و به همین دلیل دستور تخلیه اضطراری واحد صادر میشود. آتشنشانان نیز از اطراف شهر به محل آتشسوزی اعزام میشوند. به دلیل نزدیک بودن سایر تاسیسات نفتی به کانون بحران، نیروهای امدادی شروع به سرد کردن مخزن میکنند. اما به دلیل دمای بالای هوا و حجم بالای سوخت این کار به کندی صورت میگیرد. تقریبا هرچیزی که در شعاع ۲۰-۳۰ متری آتشسوزی بوده، ذوب میشود. حدود ۲۰۰ آتشنشان در این عملیات حاضر بودند و تلاش کردند که مانع فروریختن مخزن و روان شدن آتش به بیرون شوند که در این صورت فاجعه رخ میداد. عملیات خاموش کردن آتش ۵۷ ساعت طول کشید. بسیاری این مخزن را به بمبی هیدروژنی تشبیه کردند که در صورت سرایت به سایر تاسیسات، تلفات غیرقابل تصوری برجای میگذاشت. ۳۳ آتشنشان به خاطر شدت گرما و گاززدگی به بیمارستان رفتند. درباره دلایل این حادثه هم با وجود عدم اعلام قطعی حادثه تا کنون گفته شد که نقص فنی یکی از پمپهای سهگانه برج تقطیر موجب ایجاد بخار مواد اشتعالزا به صورت ابر شده که به کوره مجاور سرایت و باعث آتشسوزی شده است. بعد از خاموش شدن آتش این مخزن، سرپرست تعمیرات و نگهداری آن برکنار شد و بیمه خسارت وارده را ۶۰ میلیون یورو برآورد کرد.
آتشسوزی برج طاووس
زمان: ۱۴ تیر مکان: برج طاووس انزلی-گیلان
در این حادثه برج طاووس انزلی دچار حریق شد. آتشنشانان و امدادگران به محل حادثه رفتند و موفق به اطفای حریق شدند. این حادثه تلفات جانی نداشت و تنها یک آتشنشان دچار مصدومیت شد. دلیل این حادثه اعلام نشد.
آتشسوزی تانکرهای گازوئیل
زمان: ۱۴ تیر، ساعت۱۱:۲۵ دقیقه مکان: محمودآباد-مازندران
در این حادثه ضایعات یک واحد مرغداری در شهرک صنعتی دچار آتش میشود و باد آتش را به سمت تانکر گازوئیل میبرد که تانکر با ۱۵۰ لیتر گازوئیل آتش میگیرد. این حادثه با کمک ۹ آتشنشان در ۴ ساعت به پایان رسید و به دلیل دود غلیظ، ۶ آتشنشان دچار مصدومیت شدند.
انفجار کپسول گاز
زمان: ۹ تیر مکان: روستای شوریک در شهرستان خوی-آذربایجان غربی
در این حادثه بر اثر نشت گاز کپسول پیکنیکی یک خانه دچار حریق میشود و ۴ نفر مصدوم میشوند. اما وقتی اهالی برای کمک میآیند به دلیل پرتاپ کپسول به داخل حیاط خانه، سه کپسول گاز دیگر در همان خانه منفجر میشوند که بر اثر آن ۲۵ نفر دچار سوختگی میشوند که ۱۳ نفر از اهالی روستا بر اثر شدت سوختگی کشته میشوند و سایرین همچنان تحت مداوا هستند.
زمان:۲۸ خرداد، ساعت ۴:۳۰ دقیقه صبح مکان: خیابان شهران- تهران
کمی بعد از اذان صبح بود که مردم روزهدار شهران با صدای انفجاری مهیب شوکه شدند، برخی فکر کرده بودند زلزله آمده و با لباسهای خانه زده بودند بعد کوچه اما با آتشی مواجه شدند که چندین متر تا آسمان زبانه میکشید. آتش چندین ساختمان اداری را هم به کام خود کشید و گودالی بسیار بزرگ در خیابان بر جای گذاشت. آتش از لولههای گاز شهری شروع شد و آسفالت را شکافت و حفرهای عظیم برجای گذاشت. حادثه در روز جمعه رخ داد و ساعات اولیه صبح که هم ساختمانهای اداری خالی بودند و هم خیابانها خلوت و همین سبب شد تا تلفات جانی آن اندک باشد.
در این حادثه شرکت گاز میگوید در جریان حفاری خط ۶ مترو، دستگاههای حفاری با لولههای گاز برخورد کردهاند و بعد انفجار رخ داده؛ انفجاری که در جریان آن دو نفر از کارگران مترو مفقود شدند و چند روز بعد جسد آنها پیدا شد. اما مسئولان مترو معتقد هستند که در آن ساعت صبح حفاری انجام نمیشده و حفاری این منطقه ۲۰ روز قبل از حادثه به پایان آمده است. در اثر این حادثه و برای جلوگیری از رخ دادن حوادث دومینویی، گاز، برق، آب، تلفن، موبایل و ATM در این منطقه قطع شد و ساعتها طول کشید تا وضعیت به حالت عادی دربیاید. مردم از ترس تکرار حادثه ساعتهای زیادی را در خیابانها و پارکها گذراندند. منبع : وبسایت