خانه تاریخی مشکی (اسماعیل)، کاشان
محله درباصفهان خانه مشکی که قدمت آن به اوائل عصر قاجار باز میگردد، جزو آن دسته خانههایی از کاشان است که فقط یک حیاط اصلی و مرکزی دارد. البته حیاط ایلی خانه به صورت گودالباغچه بنا شده است. خانه در دو طبقه و به صورت سه طرف ساخت بنا گردیده است. از فضاهای مهم معماری این بنا میتوان از سرداب، مهتابی، شاهنشین، هشتیورودی، ایوانتابستانی، شارم، پنجدری و بهارخواب آن نام برد. از تزئینات ای بنا میتوان از یزدیبندی گچی سقف و قطاربندی تاقچهها نام برد.
عمارت قاجاری مشکی، یکی از جاذبههای دیدنی و تاریخی در شهر کاشان است. این عمارت که به خانه اسماعیل نیز مشهور است، با معماری منحصر به فرد و سرداب دیدنی خود، گردشگران زیادی را به خود جذب میکند.
به خاطر ساختار زیرزمینی خود، عمارت قاجاری مشکی به طور جالبی با سطح زمین تعامل دارد. برای ورود به این عمارت باید از در اصلی عبور کرده و پلههای زیبایی را پایین بروید تا به حیاط اصلی برسید. این موقعیت جالب ساختاری منحصر به فرد این خانه را نشان میدهد و همچنین یک تجربه دیدنی برای بازدیدکنندگان به حساب میآید.
عمارت قاجاری مشکی، مانند سایر عمارتهای قدیمی کاشان، با استفاده از مواد اصلی معماری ایرانی ساخته شده است. با این حال، عمارت مشکی به خلاف عمارتهای دیگر، فقط یک حیاط دارد و نمیدانیم آیا در گذشته بخشهای دیگری هم داشته یا خیر. اما با وجود این محدودیت فضایی، عمارت قاجاری مشکی هنوز هم جاذبهای برای بازدیدکنندگان خوب است.
اما همچنین، سرداب این عمارت اصلیترین دلیل شهرت و محبوبیت آن است. ساختمان و شاهنشینی سرداب با تزیینات و گچبریهای بسیار زیبا و دیدنی بنا شده است که معماری و هنرمندی این عمارت را در آن زمان نشان میدهد. با دیدن این سرداب متعلق به عمارت قاجاری مشکی، بازدیدکنندگان فرصتی خوب برای شناخت بهتر معماری و هنر کاشانی را در اختیار دارند.
برای بازدید از عمارت قاجاری مشکی، باید به محله درب اصفهان در کاشان رفته و تابلوهای راهنما را دنبال کنید. این عمارت با جذابیتهای خود، یکی از مقاصد گردشگری مهم در شهر است و با دیدن آن میتوانید زیباییهای فرهنگ و تاریخ این منطقه را به خوبی تجربه کنید.
مطالب مرتبط با معماری ایرانی :
- معماری خانه باغ ایرانی ، درب و پنجره گره چینیمعماری خانه باغ ایرانی یکی از سبکهای معماری سنتی ایران است که تاریخچهی بسیار قدیمیای دارد ، دکوراسیون سنتی
- معمار موسی عبیرجناب عبیر در سال 1344 مدرک کارشناسی ارشد معماری خود را از دانشکده هنرهای زیبا تهران دریافت کرد .
- مفاهیم و اصطلاحات : معماری ایرانی چیست؟معماری ایرانی
- معماری ایرانی ،مهمان نوازی ایرانی دلهای ما را دزدیده استهنر مهمان نوازی در ایران به عنوان یکی از ویژگی های فرهنگی و اجتماعی مردم این سرزمین شناخته می شود. ایرانی ها با استقبال از مهمانان، جایگاه خاصی در بین ملل دارند.
- سبک بینالمللی (معماری)معماری , معماری مدرن
- آموزش گره چینی، دانلود کتاب گره چینیآموزش گره چینی و ارسی سازی , آموزش گره چینی، دانلود کتاب گره چینی