آشنایی با پنجرههای ارسی ایران، اوج هنر چوب و شیشه رنگی
ارسی پنجره مشبکی است که به جای گشتن روی پاشنه گرد ، بالا می رود و در محفظه ای که در نظر گرفته شده است جای می گیرد. ارسی معمولاً در اشکوب کوشکها و پیشانی و رواق ساختمانهای سردسیری دیده می شود. نقش شبکه ای ارسی معمولاً مانند پنجره و روزنهای چوبی است.
ورود در و پنجره های فلزی صنایع ظریف نجاری را از میان برده و نجاران ناچار برای امرار معاش، زندگی نجاری خویش را رها کرده و هر چه تخته ساخته بودند عاقبت کارگاه های خود را با آن تخته کردند. این هنرمندان در منتهای دیانت و قناعت و حوصله با کمترین امکانات (تیشه، اره، رنده و سوهان) با نیروی عقل سلیم خود زیبائی وصف ناشدنی آفریدند که قلم و زبان از توصیف آن عاجزاند.
ارسی سازی از هنرهایی است که رو به فراموشی نهاده و هنرمندان ارسی ساز که تعداد آنها از انگشتان دست تجاوز نمی کند بیشتر به مرمت در و پنجره های قدیمی مشغولند ، حدّیث ارسی حکایت غم انگیزی دیگری است از هنرهای سنتی این رشته مشتمل بر هنرهای چون گره سازی، قواره بری، پارچه بری، مشبک، درودگری، شیشه بری و غیره است که هر کدام نا گفته های فراوان دارند. در و پنجره های مشبک با شیشه های رنگی در عین حال که حفاظ مناسبی در برابر آفتاب گرم و تابان ایران به حساب می آید، نور را در رنگ های متنوع و متعدد منعکس می کنند که این تنوع جلوه ای خاص به تزئینات وابسته به بنا می بخشد.
پنجرههای ارسی
قدیمی ترین آثار ارسی سازی در ایران مربوط است به عصر صفویه که در نقاط مختلف کشور و در بناهای مربوط به این عصر دیده شده است ارسی سازی پس از تلفیق با هنر قواره بری که در عصر قاجار اتفاق می افتد اوج و عظمتی دو چندان می یابد. متاسفانه این گونه هنرها با ورود آهن رو به نابودی گذاشته وگستردگی پیشین خود را از دست داده اند.
ارسی – ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
اثرات و دلایل استفاده از پنجرههای ارسی زیبایی: سطح پنجرههای ارسی را با استفاده از انواع در ایران رواج یافته، در صورتی که نمونههای جالبی
آشنایی با هنر ارسی سازی – بیتوته
ارسی،هنر ارسی سازی، پنجره های ارسی, ارسی سازی،ساخت ارسی، تاریخچه ارسی، انواع نقشهای ارسی ,ارسی و گره چینی،اروسی, شیشه های ارسی، ارسی سازی در ایران, گره چینی …
اُرُسی سازی در معماری ایرانی
از این رو از راهکارهای معماران ایرانی برای تعدیل نور در دوره صفویه و به خصوص قاجار ، ساختن اُرُسی به کمک شیشه های رنگی و ساده بود. اُرُسی پنجره مشبکی بود پنجره های ارسی در معماری ایران
كاربرد ارسي در مهرازي ايران به گونه يك بازشوي بنيادي پيشينه اي بسيار كهن دارد. … كاركرد سطح مشبك پنجره هاي ارسي تامين نور فضاي درونی در معرض ديد قرار دادن …
آشنایی با پنجرههای ارسی ایران، اوج هنر چوب و شیشه
در اروپا به این گونه درها گیوتین میگویند. استاد پیرنیا واژه ارسی را پارسی میداند برابر گشاده و باز. در این مقاله با هنر نازک کاری درساخت پنجره های
ارسی سازی چیست و درب و پنجره اُرسی چه مزایایی دارد؟
شیشههای رنگی پنجرههای ارسی با ایجاد نورهای رنگارنگ باعث دور شدن و خارج کاربرد ارسی در مهرازی ایران به گونه یک بازشوی بنیادی، پیشینهای
درباره پنجره های ارسی
ارسی به پنجره های چوبی مشبک گفته میشود میتواند در آن از شیشه های رنگی هم … پنجره های ارسی از عناصر معماری ایرانی هستند که بصورت مشبک، …
پنجره ارسی، پنجره دوجداره ارسی
با توجه به ورود سبک ها و نمادهای مدرن غربی در ایجاد بناهای ساختمانی و جهت حفظ و عدم از بین رفتن معماری سنتی ایرانی اسلامی، باید بتوانیم پنجره های طرح ارسی را با … انواع پنجره در معماری ایرانی، ارسی فقط یکی از آن هاست
به همین منظور در معماری قدیم ایران پنجره های گوناگونی ساخته شده است که از جمله آن ها می توان به پنجره های روزن، شباک، ارسی و جامخانه اشاره کرد.
پنجرههای ارسی ایران نام دیگر پنجره های ارسی
وکتور پنجره ارسی
پنجره ارسی مدرن
انواع پنجره ارسی
معنی ارسی
طرح ارسی
پنجره ارسی