راه حل های رایج ترین اشکالات دکوراسیون
کارشناسان بعضی از رایج ترین اشکالات دکوراسیون منزل را معرفی کرده و روش هایی را برای اجتناب از آنها ارائه می دهند.
۱.با برنامه و هدفمند کار کنید.
اگر تصویری از آنچه که واقعا می خواهید در ذهن نداشته باشید، به مشکل برخواهید خورد. مهم است که از چیزی یا کسی الهام گرفته باشیم و بدانیم که می خواهیم چه کنیم. اولین گام برای ایجاد تغییر در دکوراسیون منزل، رجوع به منابعی مانند مجلات و اینترنت است.
۲. اول وسائل را انتخاب کنید.
یافتن رنگی که با وسائل خانه هماهنگی داشته باشد آسان تر از یافتن وسائلی است که با رنگ خانه هماهنگ باشد. بنابراین ابتدا وسائل را بخرید و از تصمیم های عجولانه بپرهیزید. می توانید قسمتی از دیوار را رنگ بزنید و چند روز با آن زندگی کنید، و در صورتی که آن را باب میلتان یافتید کل اتاق را رنگ بزنید.
۳. به جزئیات اهمیت بدهید.
افراد مدت ها به انتخاب رنگ دیوارها فکر می کنند ولی هرگز به فکر سقف یا حاشیه ها نیستند. اگر رنگ دیوار تیره است حاشیه ها باید سفید باشد. رنگ سقف یا باید با رنگ دیوارها در تضاد باشد یا سایه رنگی روشن از رنگ دیوار باشد.
۴. محیطی صمیمی به وجود آورید.
هرگز اجازه ندهید اتاق مثل ایستگاه اتوبوس به نظر برسد. همه صندلی ها را در مقابل دیوار نچینید. خلاقیت به خرج دهید و مبل ها را طوری بچینید که فضایی برای دور هم نشستن و گفتگو فراهم شود. گذاشتن یک صندلی به تنها در گوشه اتاق توصیه نمی شود آن را با یک چراغ مطالعه همراه کنید تا فضایی برای مطالعه ایجاد کند.
۵. از رنگ ها به خوبی استفاده کنید.
اگر جزو کسانی هستید که استفاده از رنگ های خنثی را بی دردسر تر و راحت تر می دانید سعی کنید کم کم وارد دنیای رنگ ها شوید و آنها بیشتر بشناسید. مثلا اگر سراسر اتاق به رنگ بژ است، چند بالش یا کوسن با رنگ شاد و روشن به اتاق بیفزایید یا از آثار هنری رنگی استفاده کنید.
۶. از آشپزخانه غافل نشوید.
معمولا کاربردی ترین فضای خانه نادیده گرفته می شود. برای گرم تر و زیباتر نشان دادن آشپزخانه از وسائل مناسب استفاده کنید. به عنوان مثال سینی های نقره ای، سبدهای زیبا و چراغ های رنگی.
۷. افراط نکنید.
اکثر افراد وقتی با یک اتاق خالی روبرو می شوند سعی می کنند هر گوشه آن را پر کنند. حتی در زیباترین اتاق ها هم چشم ها به فضایی برای استراحت نیاز دارند. پس هرگز اتاق را با اسباب و اثاثیه پر نکنید.
۸. به فکر پنجره ها هم باشید.
هنگام انتخاب پرده فقط به زیبایی فکر نکنید بلکه کاربرد آنها را هم در نظر بگیرید. مثلا استفاده از پرده های نازک برای اتاق خواب شاید زیباتر باشد ولی برای کنترل نور به پرده های ضخیم یا کرکره احتیاج داریم.
۹. راحتی نکته کلیدی است.
بسیاری از افراد وسائلی را می خرند که زیبا است ولی برای استفاده روزمره مناسب نیست. اگر معمولا در اتاق نشیمن یا غذاخوری با سایر اعضای خانه گفتگو و صحبت می کنید مراقب باشید صندلی ها یا مبل ها خیلی سفت نباشند. یک صندلی سفت برای مکالمات طولانی مناسب نیست.
۱۰. شکل اتاق را هم در نظر بگیرید.
لازم است ابتدا درمورد اندازه، شکل و خصوصیات کلی اتاق فکر کنید. آیا در اتاق یک نقطه کانونی (مثلا یک شومینه یا پنجره ای با یک منظره) وجود دارد؟ کف اتاق را هم بررسی کنید مثلا آن را روی کاغذ بکشید و جای مبل ها و سایر وسائل را در نظر بگیرید تا بهترین شیوه را برای چیدمان اتاق پیدا کنید.
۱۱. آثار هنری را به صورت صحیح استفاده کنید.
همه ما قانون اصلی را می دانیم : آثار هنری باید هم سطح چشم قرار بگیرند. اما چیزهای دیگری هم هست که باید در نظر گرفته شود. اندازه هم مهم است. اندازه تابلو باید با اندازه دیوار همخوانی داشته باشد. تابلوی کوچک روی دیوار بزرگ جلوه ای نخواهد داشت. بهتر است آثار هنری در اتاق قاب های مشابه داشته باشند چون نقطه اصلی خود آثار هستند نه قاب آنها.