نكات مهم در طراحی داخلی انواع رستوران
دانستنی ها / طراحی / متن های خواندنی / مقاله و تحقیق
درطراحی موفق یك رستوران ,تا حد زیادی به چگونگی مشاهده (احساس) مشتری, بستگی دارد در محیطهای شلوغ و پرازدحامسردر(Facade):رستوران باید به گونه ای باشد كه كاملاً مشخص و مجزا به نظرآید و جلب توجه كند. این مساله به ویژه در مورد رستورانهای حاشیه جاده ها بسیار حایز اهمیت است و باید به گونه ای طراحی شود كه اتومبیلی كه با سرعت از آن محل عبور میكند تابلوی رستوران (Signage) و سردرآن را مشاهده نمایدو تابلو رستوران یكی از اجزای بسیار پراهمیت درطراحی خارجی رستوران است و عامل مشخص كننده ای در نمای خارجی رستوران به شمار می رود زیرا موجب جلب توجه مشتری شده, در ذهن آنها به عنوان نشانه رستوران باقی می ماند. امروزه طراحان گرافیك, با بهره گیری از رنگ, فرم خاص و نورپردازی, تابلوهایی بسیار تاثیرگذار كه پیام آن نیز روشن, واضح و در عین حال بسیار جذاب است, خلق می كنند. سبك حروف روی تابلو نیز باید منعكس كننده نوع رستوران باشد و به مردم نشانه هایی را كه بدانند در داخل رستوران با چه روبرو می شوند, ارائه نماید. گذشته از شكل تابلو, خوانا بودن حروف روی آن نیز, امری ضروریست. تابلو ضمن اینكه از اجزای تكمیل كننده طراحی ساختمان است, در عین حال عاملی مستقل است كه باید با طراحی معماری هماهنگ باشد. بنابراین وجود تابلویی كه خواندنش آسان باشد و نیز جلب توجه نماید ضروری می باشد
مشخص بودن سردر رستوران را می توان با رنگی كردن و بنوعی جدا كردن از ساختمان های اطراف طراحی كرد و نمی بایست تابلو را با خط های كه خواندن آن به راحتی امكان پذیر نیست نوشت یا تابلورا با رنگهای زمینه و نوشته یك رنگ طراحی و آویزان كرد , طراحی برای سردرساختمان رستوران , خود به تنهایی, موجب تمایز آن رستوران از سایر رستورانهای رقیب است و تصویری به یادماندنی در ذهن میهمانان ایجاد می نماید البته باید به نامی كه برای رستوران انتخاب می شود توجه كرد كه نام مناسب انتخاب نمایند
اغلب مشتریان ممكن است از آشنا یان خود, راجع به رستورانی چیزی بشنود, یا تبلیغ آنرا بخواند, یا قسمت ها و طراحی های بیاد ماندی را به خاطر بسپارند تمامی این اطلاعات موجب می شود كه مشتری به رفتن یا نرفتن به آن رستوران برای اولین بار تصمیم بگیرد.با صرف اولین غذا دررستوران, بیشتر مشتریان در مورد بازگشت مجدد به آنجا تصمیم می گیرند.
ظاهر رستوران, به شیوه های گوناگونی بر مشتری تاثیر می گذارد. مسلماً مكان دارای نقش تعیین كننده در سبك معماری رستوران است. بدین معنا كه طراحی رستوران كنار دریا با رستوران داخل شهریا بین جاده ای یكسان نیست مشتری طبق مكان رستوران, انتظار طراحی خاصی را نیزدارد ظاهر رستوران, به شیوه های گوناگونی برمشتری تاثیر می گذارد.در نتیجه مشتری برطبق مكان رستوران, انتظار طراحی خاصی را نیز دارد ظاهر رستوران, به شیوه های گوناگونی بر مشتری تاثیر می گذارد.
اولین نگاه مشتری به بخش آشكاررستورا ن می باشد سردر و ظاهر ساختمان و سپس دكور ،طراحی میز و صندلی ،نور پردازی ، رنگ ، كف سالن ، وغیرو كه نشان دهنده لوكس و مجلل بودن رستوران یا ارزان قیمت بودن خواهد بود برای تصمیم به رفتن یا نرفتن به رستوران میكند و همین نكته است كه به مشتری القا می كند كه قیمت این رستوران چند است آیا میتواند ازاین رستوران استفاده كند یا خیر ؟ مشتری معمولاً برای انتخاب رستوران دلخواه, به شیوه جستجو برای خرید كالاعمل می كند. اگر ظاهرآن جالب باشد, به داخل و مشخصات دیگر آن هم نگاهی می اندازد .
طراحی باید همچون عاملی نیرومند, تصمیم به بازگشت مجدد به رستوران را در مشتریان تقویت كند.چنانچه طراحی ظاهر ساختمان و تجهیزات مناسب نباشد مردم همیشه و با شك و تردید غذا انتخاب می كنند كه آیا غذا سالم است یا خیر چنین می پندارند كه مثل رستورانهای كنار جاده ها محیط غیر بهداشتی دارند وانتظار سرو غذا با ظروف لب پریده وغیر بهداشتی و قاشق چنگال چرب را رستورانی با ساختاری غیرازاین, غیر عادی جلوه می نماید. طراحی مناسب خارجی, غالباً مانع از بروز چنین پیش داوری ها می شود.امروزه, بسیاری از رستورا ن ها تابلو و محلهای ورودی خود را ارتقا بخشیده اند تا بتوانند با جلب نظر مشتریان, آنان را به ورود به رستوران تشویق كنند. بخش خارجی رستوران همانند ساختمانی فوق مدرن و بسیار لوكس می نماید كه این چنین نمایی می تواند حاكی از فضای بسیار مجلل و باشكوه در داخل رستوران باشد.
رستورانها ی كه طراحی وتشكیلات و نور پردازی و فضای مناسبی داشته باشند محیط گرم و صمیمی و شاد را برای مشتری تداعی می كنند.
اگر مكان رستوران كه نقش تعیین كننده در سبك معماری رستوران دارد درست طراحی شده باشد و از طراحی های یكنواخت و تقلیدی استفاده نشده باشددر چنین مواردی, مشتری فضای رستوران را بر خلاف ذهنیتی كه از قبل در مورد تریاها و رستورانهای یكنواخت و خسته كننده داشته می بیند و جذب محیط رستوران می شود.
پس یكی از رموزكلید موفقیت در طراحی ((منحصر به فرد)) بودن آن است. در مورد رستورانهای زنجیره ای, عامل معماری و طراحی و آرم خاص است كه به سرعت با مشتری ارتباط برقرارمی كند و به سرعت موجب شناسایی آن از طرف مشتری می شود.با این وجود, باید توجه داشت كه تكیه زیاد بر چشم انداز (ظاهر) معماری, موجب محدودیت قابلیت تغییرساختمان درآینده می گردد. همچنین چشم انداز ساختمان باید به گونه ای طراحی شود, كه به راحتی قابل تقلید برای دیگران نباشدوهرگزاز قرینه سازی استفاده نكننداشخاص و رانندگان كه از جلوی رستوران می گذرند, نه تنها متوجه خود ساختمان, بلكه متوجه مناظر طبیعی اطراف آن نیز می شوند.درحقیقت, دور نما به تاثیر اولیه رستوران بر افراد كمك می كند. دورنما نیز همانند سردروتابلو نشانگر فضای درون رستوران است.
به همین ترتیب, مشاهده دورنمایی كه درآن گیاهان بدون آرایش خاصی قرار گرفته و انواع مختلف گلها و درختان درآن یافت می شود, مسلماً محیط غیر رسمی داخل رستوران را به مشتری القا می كند. دربرخی موارد, هماهنگی طرح دورنما و معماری ساختمان, نوعی تاثیردراماتیك را ایجاد می نماید.رستورانی كه در محلی قرار گرفته باشد كه مناظر بسیار دیدنی و جذاب در اطراف آن و سایر عوامل طراحی نیز, منطبق و هماهنگ با محیط طبیعی آن منطقه انتخاب شده باشد موفق تر می باشند دورنما در رستورانهایی كه پاركینگ نیز دراطراف آن قراردارد, بسیار حایزاهمیت است.زیرا بعضی مواقع می توان با آرایش هنرمندانه درختان و بوته ها ساختمانها و محلهای بد منظره اطراف را از دید مشتریان پنهان داشت.
نمای خارجی رستوران عمارت
اثر هنری گروه فن و هنر
همانگونه كه گفته شد تصویر خارجی رستوران, تاثیر اولیه را بر مشتری گذاشته با مشاهده آن, فضای خاصی متناسب با نمای خارجی رستوران برای خود تجسم می نماید. تاثیر بعدی درلحظه قدم گذاردن مشتری ازورودی (Entery): در جلویی به قسمت ورودی رستوران ایجاد می شود. راهروی كوچك بین در و قسمت پذیرش موجب می شود كه مشتری قبل از ورود به محیط پرهیجان داخل, جلو ورودی توقف كوتاهی داشته باشد. شیوه های جداسازی محیط خارج ازداخل رستوران باید با نوع و مكان رستوران هماهنگ شود
شرایط آب و هوایی ایجاب می كندكه قسمت ورودی رستوران دارای یك فیلتر باشد اینكه فضای بین درورودی با دررستوران ایجاد شوددربیشتر موارد وجود این فضای ورودی یك ضرورت است و شكل آن بر شناخت مشتری از رستوران, تاثیر می گذارد. در رستورانهایی كه ازدر شیشه ای استفاده شده است, مشتریان می توانند محیط داخل رستوران وحتی غذا های رنگین روی میزها را مشاهده كنندكه خود نوعی دعوت است اما در چوبی نوعی حس كنجكاوی را در مشتری برمی انگیزد.گاهی ایجاد چنین حس كنجكاوی می تواند آگاهانه و از روی عمد باشد و در بعضی موارد نیز باعث امتناع مشتری از ورود به رستوران گردد.
در ورودی علاوه براینكه نشانگر نوع رستوران است, باید به راحتی نیز قابل استفاده باشد. و ضمنا بایدتوجه شود تا بوی غذاهای كه دررستوران طبخ میشود دراین مكان به مشام نرسد .
بطور كلی ، هتل داران و صاحبان رستوران ها كه مبالغ گزافی به نیت خدمت اچتماعی و به امید بر داشت سود متعارف و جلب مشتری بیشتر سرمایه گذاری كرده اند ، قطعا موارد مشروحه را در نظر خواهند گرفت تا زحمات آنها به نتیجه رضایت بخشی منتهی گردد .
انواع رستوران:
1رستوران های معمولی: که خود به سه دسته تقسیم بندی میشوند:
1.1رستوران های سنتی:1.3تا 1.9 متر مربع برای هر نفر با میزهای 2 نفره وچند نفره با پیشخدمت سرویس فضای نمایش و فضای کافی برای افراد
2.1رستوران های با میز سلف سرویس :1.6 متر مربع برای هر نفر فضای سلف سرویس فضای پختن و آماده سازی غذا
3.1رستوران های ویژه :دارای 2 متر مربع فضا برای هر نفر و الزامات خاص
2.گریل روم Grill Room
گریل روم سالن مخصوصی است كه در مقابل مشتری، غذا طبخ می شود ، در این سالن تمام وسایل رستوران و آشپزخانه وجود دارد و افرادی كه مایل باشند، می توانند در این سالن غذا صرف كنند.
3.فود كورت Food Court
فود كورت به سالنی یزرگی گفته میشود كه به چند غرفه مختلف تقسیم شده و در هر غرفه غدای های خاص یا دسر های مختلف ارا ئه می شود و تمام غذا های كه دراین مجموعه فروخته میشود قیمت ارزان و سریع است و محل نشتن برای تمام غرفه ها یك سالن مشترك است و هر غرفه برای دریافت پول خود صندوق جداگانه ای دارد و سرو سرویس اداره می شوند این مكان ها معمولا در محل های تجاری بزرگ مثل پاساژ ها برای صرف غدای مشتریان دایر می شود
4.تریا Teria
در سالن تریا ، بستنی ، نوشابه ، چای ، قهوه ،كیك و غذاهای ساده مانند همبرگر و ساندویچ سرو می شود .گاهی مسافرین ، در ساعاتی به هتل وارد می شوند كه رستوران تعطیل است ولی تریا ظرف 24 ساعت بازاست ونباید بسته باشد،ازاین جهت مسافران می توانند هرساعت كه وارد هتل شدنداز تریا استفاده نمایند .ضمنا قیمت آنچه كه در تریا مصرف می شود ارزانتر از قیمتی است كه در رستوران حساب می شود.
5.رستورا ن های بوفه Buffet
به رستوران های گفته میشود كه از قبل چندین نوع غدا های مختلف و متنوع همرا با دسر آماده روی میز به زیبائی چیده اند و هر كس مایل است هر چقد ر خواست می تواند از این غذا ها استفاده كند و محدودیت برای استفاده چند بار ندارند و قیمت برای هر نفر جلوی درب ورودی نوشته شده است و فقط نوشابه توسط گارسن سر میز سرو می شود و جهه آن جداگانه محاسبه و صورت حساب داده خواهد شد این رستوران ها باید دقت كنند كه ظروف غدائی كه در روی میز بوفه تمام شده فورا از همان غدا جایگزین نمایند
http://wood-paper.ir/
اهمیت طراحی دکوراسیون رستوران
۱۳۹۵-۰۳-۲۷/۰ دیدگاه /در فضاهای تجاری /توسط نسیم احمدی خلیلی
یکی از مهمترین عوامل در طراحی داخلی رستوران این است که مشخص شود چه نوع غذایی قرار است در رستوران شما سرو شود و چه خدماتی ارائه میکنید. نوع غذا، اولین قدم برای طراحی دکوراسیون رستوران شماست. یکی دیگر از مهم ترین المان ها در طراحی داخلی فضای شما نوع رستوران و سبک ساخت آن به شکل های ساده ، سنتی ، کلاسیک و سنتی مدرن است . با توجه به نوع ساخت و فرم رستوران می توانید برای دکوراسیون سنتی خود به بهترین شیوه تصمیم بگیرید . همچنین نوع غذای طبخ شده در رستوران به شما کمک میکند که نام رستوران، لوگوی رستوران و رنگ آن، مشخص شود؛ برای مثال اگر رستوران شما غذای ایرانی، اروپایی، آسیایی، شرقی یا هر نوع غذای دیگری طبخ و سرو میکند، این به چیدمان منطقی در دکوراسیون شما کمک میکند. داشتن این موارد موجب میشود که رستوران شما به یک برند و نام معتبر و خاص بین افراد معروف شود و با توجه به نوع رستوران شما میتوانید نمای بیرونی ساختمان را نیز هماهنگ و متقارن با نمای درونی کنید. عناصری که میتواند رستوران شما را منحصرکننده به نظر رساند، نوع رنگآمیزی و هماهنگی آن با محیط درون، نوع میز و صندلیها، کفپوش، دیوارکوبها (مدرن، سنتی، کلاسیک) و نور و نورپردازی است و استفاده از پنجرههای رو به فضای سبز نیز غوغا میکند، چراکه سبزی روح سرکش را آرام میکند و استرس و هیجان را کاهش میدهد.
بنابراین مراقب باشید که اگر تصمیم به طراحی داخلی فست فود یا رستوران خود گرفتهاید، ساده از کنار آن عبور نکنید و آن را به افراد مجرب و کاردان که در این حرفه نامی هستند و دستی بر آتش دارند بسپارید. یک دیزاین خوب میتواند در پیشرفت و رونق رستوران شما و جذب مشتری بسیار تاثیرگذار باشد. بدانید که جدا از کیفیت خوب غذاها، دکوراسیون منطقی و مناسب،یکی از بزرگ ترین عوامل رشد و رونق کاری شماست. همانطور برعکس، اگر معماری داخلی فضای شما شما مناسب،هماهنگ و برازنده نباشد،شما با شکست مواجه خواهید شد، ایجاد یک فضای گرم و صمیمی برای حضور افراد بسته به نوع رستوران (سنتی، مدرن) میتواند عاملی در جذب افراد برای کنار هم قرار گرفتن در آن میحط باشد. یکی از عناصر مهم در رونق و جاذبه دکوراسیون رستوران شما، توجه به المانهای رفع نیاز اولیه مشتریان است. حتما میتوانید در فضای خود، از ظرف و وسایلی هم رنگ و متقارن با بهره گیرید. اگر سنگ یا چوب یا نمای ساده است، مشکب است، راهراه است، دو رنگ است یا رنگارنگ ، این کمک میکند رستوران شما منحصر باشد و افراد برای آمدن به آن شور و اشتیاق داشته باشند. همچنین نور پردازی صحیح و منطقی در خاص شدن رستوران شما نقش اساسی و عمده ای ایفا می کنند . نورپردازی در این فضا نباید تند و زیاد باشد چراکه آرمش را سلب می کند و فضای آرام برای به آرامش رسیدن را برهم می زند . البته در نظر داشته باشید که نور زیاد یا کم هم بسته به توع رستوران و فضای داخلی آن متغیر است . در رستوران خود از گیاهان طبیعی غافل نشوید . گیاهان رابطه مستقیمی با واکنش های سیستم روحی دارند و به شدت بر سیستم عصبی تاثیرگذارند . یک تفکر صحیح و منطقی می تواند شما را خاص و متفاوت کند.
دکوراسیون رستوران های سنتی
۱۳۹۵-۰۳-۲۷/۰ دیدگاه /در فضاهای تجاری /توسط نسیم احمدی خلیلی
رستوران های سنتی مکانی هستند که افراد، فارغ از دغدغههای روزانه در آن جمع میشوند و لحظاتی را سپری میکنند. معماری سنتی، سبکی ایرانی است که از معماری خاصی پیروی میکند. فرم پوشش، شکل، رنگ، نوع و دکوراسیونی متفاوت و خاص که منحصر به معماری ایرانی است. سبکهای سنتی دارای بخشهایی مانند ایوانهای بزرگ، ستونهای بلند، طاقهای گنبدی و شکل خاصی است که در عین سادگی، معرف شکوه عظیم معماری ایرانی است.
سفرهخانههای سنتی نیز از همین سبک ایرانی دنباله روی میکنند. در سفرهخانههای سنتی نیز به معماری ایرانی توجه کرده و با توجه به عناصر آن محیطی سنتی ساخته میشود. این رستورانها معمولا دارای دو فضای مجزای بیرونی و درونی هستند که فضای بیرونی در تابستانها و فضای درونی، در زمستانها کاربرد دارند. هنگام گرمی هوا، مردم در فضای بیرون حضور پیدا میکنند. اصولا فضای خارجی شامل باغچهها و کرتبندیهایی است. یک حوضچه میان حیاط بیرونی و گلدانهای مختلفی که روی موزائیک یا سطح آن را میپوشاند و بعضا آب نمایی که درون آن خودنمایی میکند. حوضچههای شش ضلعی با موزائیکها یا سنگهای طبیعی، بوی تازگی و طراوت را به مشام میرسانند. دکوراسیون فضای اندرونی نیز اصولا فضایی گرم با دکوراسیون داخلی به رنگ طیف آبیها یا قهوهای، شکلاتیهاست. دیوارهایی پوشیده با موزائیکهای ریز یا آجرهای ریز . سقف این رستورانها اصولا به شکل طاقهای گنبدی است و اکسسوریهای داخلی، مانند نگارهها، عکسها، حوضچه و حتی سماور و استکان نعلبکیها، به شکل سنتی در نظر گرفته شده است. در این دو فضای درونی و بیرونی، گلهای گیاهان، نقش اول را در معماری و طراحی رستوران سنتی ایفا میکنند و اصولا سرسبزی بسیار در این گونه محیطها بسیار مرسوم است.
پنجرههای درونی بیشتر به شکل پنجرههای مشبک رنگی یا چوبی یا خشتی است و میزها و صندلیها و تختها نیز همگی از جنس چوب با پوشش گلیم و قالیچه است. بعضا در برخی سفرهخانهها بر روی دیوار، نقش و عکسهایی از حکایات شاهنامه نیز نقاشی شده است. فضای سنتی، بهترین فضا برای رسیدن به آرامش است. گاها دکوراسیون داخلی رستوران های سنتی با وسایل تزیینی چون نگاره ها ، دیوارکوب های سنتی ، آویزهای دستی و …. چیدمان می شوند . فضای سنتی ، رنگ خاک و کاهگل ، بوی خاطره ها را زنده می کند و فضایی لذت بخش ایجاد می کند.
۸ ایده ناب برای دکوراسیون داخلی رستوران
۱۳۹۵-۰۳-۲۵/۰ دیدگاه /در فضاهای تجاری /توسط نسیم احمدی خلیلی
در این مقاله به ارائه ۸ ایده ناب طراحی و دکوراسیون داخلی از نمای شیکترین رستورانها میپردازیم. رستوران مکانی است که نیازمند یک جذابیت و خیرهکنندگی برای جلب مشتری است. هر مکان، بسته به نوع فعالیت و خدماتی که ارائه میدهد، نیازمند به یک سری اصول منطقی معماری است که این اصول باید رعایت شود. رنگ، بافت و فرم هر یک از عناصر باید در سازه منطقی خود در دکوراسیون داخلی قرار گیرد، اجرای دکوراسیون داخلی مانند پازلی است که اگر اشتباه کنار هم چیده شود، پیکره و شکل اصلی را به شما نخواهد داد. حال برای دکوراسیون داخلی رستوران که نیازمند آرامشی برای آرامش و لذت بخشیدن است. ایدههایی را ارائه میدهیم که میتوانید با در نظر گرفتن و به کارگیری آنها، فضایی خیرهکننده و پر درخشش خلق کنید.
در مورد شما نمیدانم: اما هنگامی که من به رستوران میروم، بیش از آنکه به غذا توجه کنم، به دکوراسیون داخلی رستوران توجه میکنم و اهمیت میدهم.
حتی اگر غذا خوردن در یکی از این رستورانهای شیک و دیدنی در سراسر جهان برای شما امکانپذیر نیست، میتوانید چشمانتان را بر روی هم بگذارید و این طراحیها و معماری زیبا و مجذوب کنندهای را که برایتان شرح میدهیم، تصور کنید و از این ایدهها در دکوراسیون رستوران خود استفاده نمایید. ایدههای نو و ابتکارهای بکر، به ما مجموعهای از انتخاب ها را میدهد که میتوانیم از آن گلچینی برای حریم خود بسازیم.
۱) یکی از عناصر معماری داخلی ، زمین و چگونگی پوشش آن است. یکی از معماریهای هوشمندانه برای کف رستوران شما میتواند چوبهای ترکیبی روشن و تیره و ادغام عناصر ترکیبی مدرن و تزیینی باشد. بسته به محیط رستوران خود میتوانید از کفپوشهای متفاوت مانند سنگفرش، پارکت، سنگ، سرامیک و غیره استفاده کنید.
۲) در فضاهای بسیار بزرگ و خالی نیاز به گرما بخشیدن و ایجاد صمیمیت در محیط است. یکی از ایدههای نو در یکی از بهترین رستورانهای جهان، آرایش شبکهای (چهارخونه) چهارچوبهای پنجرهها به صورت هماندازه و نقاشی کردن دیوارها با رنگهای هماهنگ و متقارن است. در این دکوراسیون، افزودن مقداری رنگ طلایی به هر نگارهای، زیبایی شکوهمند به دکوراسیون میبخشد.
۳) برای تزیین دیوارها، یک دیوارکوب برجسته یا یک نقاشی سراسری، یک پشتزمینه بینظیر و مهیج برای هماهنگی با میزها و صندلیهاست.
۴) در یک فضای سنتی یا نیمه مدرن، ایجاد یک قسمت مدرن، حقیقتا میتواند بعد تازه و متفاوتی به فضای داخلی رستوران شما ببخشد. همچنین ایجاد یک برجستگی از وسایل دکوری میتواند فضای تاریک شما را روشن و چشمنواز کند.
۵) برای رستورانهایی با سبک دکوراسیون مدرن ، استفاده از برخی رنگها، برجستگیها و روشناییهای بیشتری به وجود میآورد؛ برای مثال، استفاده از طرحهای رنگی خاکستریها و آبیهای روشن، فضا را روشنتر میکند و بافت بیشتری به محیط میبخشد.
۶) اگر رستوران شما رستوران مجلل و شیکی است و رستوران گران قیمتی با مشتریهای خاص است، به کار بردن بافتهای قوی (چوبهای خرد شده + آجر) با سنگهای گرانبها و قیمتی در نمای داخلی و نمای بیرونی ساختمان رستورانتان، غوغا میکند.
۷) اگر رستوران شما رستورانی سنتی یا مدرن با طراحی داخلی سیاه سفید است، استفاده از اکسسوری های چوبی در آن ، گرمانی خاصی به محیط میبخشد و سردی فضا را میزداید .
۸) در رستورانهای بزرگ و با سبک کلاسیک، به کارگیری پارچههای مخملی و ابریشمی در صندلیها و مبلها به عنوان رشتههای تزیینی، به سرعت هر نگاهی را خیره و جذب میکند. این دکوراسیون با چیدمان وسایل روشن مدرن کنار هم، تلفیقی شیک و سلطنتی است.
ایده هایی برای طراحی رستوران
در فضاهای تجاری
وقتی به دنبال یک ایده تازه برای عوض کردن یا تازه کردن فضای رستوران خود هستید، تنها به دنبال آشپزخانه دیگری نباشید، به جای آن میتوانید به رستورانهای مورد علاقه و مقبول محل زندگیتان بروید و ایدههایی تازه بگیرید و آنها را در محل رستوران خود به کار ببرید. رستوران ها مکانی است که افراد ، فارغ از دغدغه ها و روزمرگی ها به آن پناه می برند و ساعاتی را با آرامش و به دور از کشمکش در آن سپری می کنند . رستوران ها و غداخوری ها مکانی هستند که افراد ، صمیمیت و دوستی خود را تکرار می کنند و آرامش را در این دقایق می طلبند ؛ از این رو برای رسیدن به این آرامش، به مکانی آرامش بخش و به دور از هیاهو نیازمندیم . چند نمونه همهگیر برای ایدهگیریتان توضیح خواهیم داد:
۱) استفاده از لامپهای برنجی همیشه ایده خوب و نابی است: این طراحی عالی زنجیرهای در دکوراسیون داخلی رستوران نشان میدهد که لامپهای معلق برنجی میتوانند در هر مکانی کاربرد داشته باشند. حقیقتا تصور اینکه رستورانی با چنین طرحی برای روشنایی مورد پسند به نظر نرسد، غیرممکن است.
۲) از دیوارهای منقش استفاده کنید:
برای دکوراسیون داخلی فست فود یا رستوران ، دیوارهای منقش و طراحی شده غوغا میکند. حال این دکوراسیون میتواند مطابق با نوع غذاهای ارائه شده باشد یا با الگوهای رنگی هم شکل و همسو باشد؛ برای مثال یک رستوران دریایی در نیویورک کار جالبی با ادغام بسیاری از عناصر طراحی به طور یکپارچه کرده است، اما قسمت مورد علاقه ما دیوارهایی با طرح برجسته است. طراحی دیوار با این شیوه حالتی خیرهکننده دارد و نگاه را جذب میکند. دیوارهای برجسته نمایی طبیعی و نزدیک ایجاد می کند ؛ به طوری که افراد احساس نزدیکی بیشتری با محیط می کنند .
۳) رستورانتان را با قفسههای باز تزیین کنید. از هر عنصری برای این دکوراسیون الهام بگیرید. میتوانید در این قفسهها وسایل تزیینی و دکوری قرار دهید، شیشههای مختلف. ادویه،انواع مختلف سسها، انواع طعمدهندهها و انواع ظروف خاص. این عمل نگاه مشتری را خیره و اشتهایشان را تحریک میکند.
۴) فراتر از کاشیهای ساده فکر کنید.
بسیاری از ما کاشیهای ساده را میپسندیم. اما در طراحی دکوراسیون رستوران ، کاشیهای رنگی و طرحدار زیباتر و جلوهدارتر است. برای مثال کاشیهایی با طرح زیگزاگ، کاشیهای منقش، زیبایی دکوراسیون داخلی رستوران را افزون میکند. کاشیهایی با رگههای خاکستری نیز اجازه میدهد بعد بیشتر به فضای رستورانتان بخشیده شود.
۵) از صندلیهای رنگی استفاده کنید:
یکی از راههای مورد علاقه ما برای داشتن یک رستوران مقبول، انتخاب صندلی است، صندلیهای رنگی یکی از گزینههای مناسب برای انتخاب است. برای زنده کردن و روح بخشیدن به فضای رستورانتان، از صندلیهای رنگی استفاده کنید. میتوانید طراحی فست فود یا رستوران تان را با دیوارهای آجری و میز و صندلیهایی در یک هارامونی، چیدمان کنید و فضایی متفاوت بسازید.
۶) هنگامی که در زیبا شدن رستورانتان مردد هستید، از آثار هنری بهره بگیرید.
هنر یک عنصر حیاتی و مهم برای چیدمان هر نوع دکوراسیون به شمار میآید. رستوران یا فست فود یکی از مکانهایی است که نیاز به این عنصر اساسی برای زیبا و دلنشین شدن دارد، برای مثال، تعبیه این صندلیهای هنری و زیبا به کنار یک پنجره چهارگوش، فضایی متفاوت و زیبا ایجاد میکند، همینطور به کارگیری اسباب تزیینی در رستورانتان از قبیل دیوارکوبها، مجسمه ها گیاهان و آینه ها ، فضایی متفاوت خلق میکنند.
۷) گل ها و گیاهان را در دکوراسیون داخلی رستوران ها و غذاخوری ها نادیده نگیرید . گیاهان روح زندگی به فضا می پاشند و سبزی شان یادآور روح سرزندگی و نشاط است. گیاهان راه نفس کشیدن را آزاد می کنند و ریه ها را پاک می نمایند . استفاده از گیاهانی چون کاکتوس، بامبو ، بنجامین ، بنسا ، حسن یوسف و گیاهان زیبای دیگر ، فضایی مسحور کننده خلق می کنند.
نکاتی در طراحی دکوراسیون رستوران
رستوران یکی از مکانهایی است که بسیاری از افراد در آن حضور مییابند و هیچگاه هیچ رستورانی خالی از افراد مشتاق نیست، اما رونق سکه این رستورانها، غیر از کیفیت غذا به کیفیت دکوراسیون داخلی رستوران نیز بستگی دارد. برای دکوراسیون رستوران خود میتوانید ایدههای تازهای به کار ببندید تا فضایی متفاوت داشته باشید. رستوران مکانی است که نیاز به آرامش دارد ، یعنی مکانی است که باید حس آرامش را منتقل کند . برای داشتن دکوراسیونی متفاوت و منحصر باید کمی تدبیر و هوشمندی داشته باشیم و به اصول معماری و طراحی دقت کنیم .
اصول بنیادین هر معماری و سازه ای کمک می کند دکوراسیون داخلی متفاوت و خیره کننده ای داشته باشیم . چیدمان مناسب ، روح را نوازش می دهد و آرام می کند . به چند نمونه اشاره میکنیم:
۱) برای مثال میتوانید برای نورپردازی رستوران از لامپهای تزیینی استفاده کنید مانند لامپهای برنجی و از لامپهایی استفاده کنید که بتوانید میزان نور آن را تنظیم کنید. نور کم برای محیط رستوران بسیار مناسب است. زیرا آرامش را به مشتریان منتقل میکند.
۲) برای دیوارها میتوانید از دیوارپوش های لوکس بهره بگیرید. دکوراسیون رستوران ، باید آرامشبخش باشد. رنگ را مناسب و هماهنگ انتخاب کنید. بسته به نوع رستوران و غذاخوری میتوانید از رنگهای سنگین، مانند قهوهای شکلاتی، قهوهای آجری یا رنگهای شاد و درخشنده استفاده کنید.
۳) از قفسههای باز استفاده کنید.
قفسههایی را در دیوارها تعبیه کنید تا اشخاص هنگام غذا خوردن بتوانند به مواد مورد نیاز برای عوض شدن طعم غذایشان دسترسی داشته باشند، مانند انواع ادویهها و انواع سسها.
۴) صندلیهای مناسبی برای رستوران و غذاخوری خود انتخاب کنید. بسته به نوع طراحی داخلی میتوانید صندلیهایی در طرحهای متفاوت انتخاب کنید (ساده، سنتی، مدرن و…)
۵) از کفپوشهای مناسب در رستوران خود بهره بگیرید.
۶) در طراحی رستوران خود، از چیدمان آثار هنری غافل نشوید. آثار هنری در جذب نگاهها و لذت روح، طوفان میکند.
ارسی اوج هنر چوب و شیشه
این هنر، هیچ میخ و چسبی به کار نمیرود و تمام نقش و نگارها ی آن به وسیله اتصالات ظریف چوب (کام و زبانه) به هم وصل میشوند. برای این کار ابتدا… استان کردستان به علت آب و هوای خوبی که دارد محل رویش درختان گوناگونی مانند گلابی، گردو، کیکم و سنجد است و این امر باعث شده که مردم این دیار به هنر چوب و کار با چوب اهمیت زیادی دهند و در این هنر استادان و هنرمندان بزرگی مانند استاد مجید نعمتیان، استاد عباس پسر استاد نجار باشی، استاد عبدالحمید نعمتیان، استاد بهزادیان و استاد نعمت الله محمودی را به خود دیده است. هنر نازک کاری هنری ریزه کاری و نقش و نگار است که این هنر از گذشته دور تا به حال نقش ویژه ای در میان افراد داشته و انتظار میرود که در آینده دور پررونق تر شود روز به روز بر زیبای آن افزوده شود. اکنون در سراسر دنیا هنر نازک کاری کردستان شناخته شده است و سنندج را به عنوان خالق این هنر زیبا میشناسند. هنر چوب ریشه در زندگی مردمان این دیار دارد بر اصولی استوار است که همزمان با آداب و سنن و محیط زیست استان تولد و رشد یافته است. کار با چوب به طور عمده به شش رشته نجاری، نازکاری، نجاری نازک کاری، منبت کاری، معرق کاری و خاتم کاری تقسیم میشود که هر کدام زیبای خاص خود را دارد یکی از رشتههای کهن و زیبای کار با چوب، نجاری نازک کاری یا اروسی سازی است. صنعت نجاری هنگامی که با هنر طراحی و ظرایف نازک کاری تلفیق شود حاصل آن پدیده ای زیبا و جذاب است که اروسی یکی از از این پدیدهها است. اروسی به درهای اطلاق میشود که به حالت کشویی و از پایین به بالا باز میشود. هنر اروسی سازی پیوندی بین نازک کاری چوب، شیشه بری و نجاری و طراحی است. در این هنر، هیچ میخ و چسبی به کار نمیرود و تمام نقش و نگارها ی آن به وسیله اتصالات ظریف چوب (کام و زبانه) به هم وصل میشوند. برای این کار ابتدا طرح اولیه با اطلاعاتی از هندسه و مثلثات روی کاغذ تهیه میشود و سپس با دقت و ظرافت فراوان چوبها بریده میشود و شیشهها با مهارت خاصی کنار هم چیده میشود و تمام اتصالات با فنون زیبای نجاری به هم متصل میشوند. انواع نقشهای اروسی اروسیها دارای نقشهای متعددی است که دو نوع آن بیشتر از همه در استان کردستان رایج ومتداول بوده است. ۱ – نقش اسلیمی و متداول همان طور از اسم آن پیداست نقشی است که در اکثر کشورهای اسلامی رایج است و خارجیان آن را به مردم مسلمان نسبت میدهند و نقش اصلی آن را از گیاهان گرفته اند و در نقشهای قالی و نقاشیهای مختلف نیز دیده میشود. ۲ – گره چینی این نقش دارای نقوش هندسی شکل است که به مرور زمان در دنیای اسلام رایج شده و در کاشی کاریها و آجرنماها کاربرد فراوانی دارد و کل کار با هندسه و مثلثات آمیخته شده است. اکثر نقشهای اروسی در انواع مختلف ۸،۱۲، ۱۶،۲۴، گره ساخته میشود که در استان کردستان ۱۶ رایج و ۲۴ نادر است. هریک ازن قشهای اصلی که شامل نقش اسلیمی و گره چینی است خود دارای نقشهایی فرعی است که در این میان، نقش جقه اهمیت ببیشتری از بقیه دارد. نقش جقه جقه در معنای درخت سرو است که مظهر آزادی است و شکل تقریبی آن را به صورت درخت سرو فرض میکنند و سر نقش به صورت خمیده است و بدین معناست که مرد آزاده و آزاد فقط در مقابل معبود سر تسلیم فرود میآورد این نقش در استان کردستان بسیار دیده میشود و اکثر شیشههای آن به رنگ قرمز رنگ است در کل شهرستان فقط یک نمونه رنگ آبی وجود دارد. استادان قدیمی اروسی ساز در شهرستان سنندج به اروسی توجه خاصی شده است و به فراوانی در این راه زحمت کشیده اند که بارزترین آنها در هر دوره به ترتیب زمانی که میزیستند عبارتند از استاد محمد نجارباشی(قطار چیانی) سازنده اروسی منزل سالار سعید (موزه سنندج) استاد نعمت الله پدر مرحوم استاد مجید نعمتیان سازنده اروسی ۳ لگنه ضلع غربی منزل آصف و استاد نجار باشی سازنده اروسی ۴ لگنه منزل وکیل. در حال حاضر چون هزینه نصب و تولید اروسی بالارفته است و کاری پرطاقت است کسی به آموختن آن روی نیاروده است و فقط استاد نعمت الله محمودی به آموزش آن همت گمارده است و بسیاری از اروسیهای گذشته را که در حال نابودی بوده ایشان مرمت و بازسازی کرده است. اروسیهای قدیمی در سنندج اروسیهای زیادی وجود داشته است که به مرور زمان اکثر آنها از بین رفته است و درحال حاضر میتوان از اروسی ارزنده ای مانند اروسی۷ لگنه موزه سنندج و اروسیهای عمارت آصف، عمارت خسرو آباد و منزل وکیل، منازل آقایان گله داری و غیاثی یاد کرد که هنوز پا برجا است. در منازل قدیمی سنندج با توجه به سلیقه صاحب منزل و معمار ساختمان، اروسیهای گوناگونی ساخته شده است و یا حداقل کتیبه در وردی را به صورت اسلیمی درست میکردند.
arianparax.com
هنرکده فن و هنر
دکوراسیون داخلی به سبک سنتی, دکور کافی شاپ سنتی, دکوراسیون به سبک سنتی, دکوراسیون رستوران, دکوراسیون رستوران ایرانی, دکوراسیون رستوران سنتی, دکوراسیون رستوران کوچک, دکوراسیون رستورانها, دکوراسیون رستورانهای سنتی, دکوراسیون سنتی, دکوراسیون کافی شاپ سنتی, دکوراسیون کافی شاپ های سنتی, دیزاین داخلی رستوران سنتی, دیزاین رستوران سنتی, دیزاین منزل سنتی, سبک سنتی در معماری داخلی, طراحی کافی شاپ سنتی, معماری داخلی به سبک سنتی, معماری سنتی, معماری سنتی در ایران