گزارش شروع به کار بزرگترین اتم‌شکن جهان

انجام موفقیت‌آمیز اولین آزمایش با بزرگترین شتاب‌دهنده ذرات در جهان برای یافتن رازهای کیهان (20 شهریور 1387  ) باعث شادمانی فیزیکدانان ذره‌ای شد .

به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو  دانشمندان حاضر در مرکز کنترل این شتاب‌دهنده در “سازمان پژوهش هسته‌ای اروپا (سرن) پس از این موفقیت فریادی شادی سردادند.

رابرت آیمار، مدیر عامل سازمان، این رویدار را “روزی تاریخی” برای سرن و عطش انسان برای دانستن خواند.  او گفت: انسان‌ها در به دنبال پاسخ به این پرسش بوده‌اند که از کجا آمده‌اند و به کچا باید بروند، اینکه آیا کیهان پایان خواهد یافت و کیهان در آینده به کجا خواهد رفت.

 درست در ساعت  7:30 صبح به وقت گرینیچ، اولین دسته پروتونی به درون شتاب‌دهنده Large Hadron Collider  یا LHC – دستگاه عظیمی که 100 متر زیر زمین در مرکز سرن ساخته شده است، تزریق شد.

 هدف از این آزمایش حل کردن برخی از بزرگترین معماها در فیزیک است:

اینکه آیا “ذره‌ هیگس” Higgs boson  – ذره بنیادی فرضی یا  بوسونی  که اسپین آن صفر است – وجود دارد که ماهیت جرم سایر ذرات را توضیح دهد ؛ و توضیح‌دهنده ” ماده تاریک ” و ” انرژی تاریک ” که 96 درصد کیهان را تشکیل می‌دهد باشد، و مشخص کند که آیا بعدهای دیگر به موازات بعدهای خود ما وجود دارد یا نه.

درجست‌وجوی ذره طلایی

داننمندی در اتاق کنترل سرن – AFP

 در تونل حلقوی 27 کیلومتری این شتاب‌دهنده در مرز فرانسه و سوئیس، دسته‌پرتوهای پروتونی موازی تا سرعتی نزدیک به سرعت نور شتاب داده خواهند شد.

آیا ماده می‌تواند  با سرعت نور حرکت ‌کند؟

مغتاطیس‌های ابررسانای این دستگاه پرتوهای پروتونی را که در جهت خلاف یکدیگر می‌‌چرخانند تا رشته‌ای از پروتون‌ها در چهار لابراتوار عظیم در آن به یکدیگر برخورد کنند، و به این ترتیب شرایطی که درهنگام وقوع مه‌بانگ در 13 میلیارد سال پیش رخ داد و به آفرینش کیهان انجامد، شبیه‌سازی شود.

مجموعه‌های از شناساگرها ذرات زیراتمی که از این تصادم به وجود می‌‌‌‌آیند ردیابی خواهند کرد و به دنبال ردپای ذرات بنیادی جدید خواهند گشت.

آزمایش ابتدایی روز چهارشنبه، مرحله ابتدایی روندی طولانی و محتاطانه برای وارسی تجهیزات و شیوه‌های عملیاتی پیش از آن است که بتوان این برخورد دادن ذرات را انجام داد.

حرکت اولین دسته پروتون‌های تزریق‌شده بخش به بخش کند می‌شد، تا تایید شود که دستگاه‌های نظارتی و مغناطیس‌های چرخاننده به درستی کار می‌کنند. سرعت پروتون عامدانه به خاطر فرآیند وارسی دستگاه کند شده بود.

اتمام این حرکت پروتون‌ها در جهت عقربه‌های ساعت که یک ساعت به طول انجامید، با غلیان شادی کارشناسان حاضر در اتاق کنترل همراه شد.

به گفته دانشمندان آزمایش حرکت پروتون‌ها در خلاف جهت عقربه‌های ساعت در ساعات آخر روز چهارشنبه انجام خواهد شد.

منبع همشهری انلاین پنجشنبه 21 شهریور 1387 

بخش : دانش ،تحقیق ، انرژی ، کهکشان ، فیزیکدانان ، آزمایش ، اسرار آمیز


مطالب مرتبط :

  • دانش آموز مهدی احمدی
    به پاس تلاش‌های مستمر و موفقیت درخشان در سال تحصیلی، لوح تقدیر اینجانب به نام مهدی احمدی فرزند محترم آقای محمد حسن احمدی صادر می‌گردد. امید است این موفقیت، انگیزه‌ای مضاعف برای ادامه مسیر تعلیم و تربیت باشد.
  • واژهٔ برتر سال ۲۰۱۸
    ?واژهٔ برتر سال ۲۰۱۸ ?Nomophobia ◾️بی‌گوشی‌هراسی دیکشنری کمبریج واژهٔ «Nomophobia» را به عنوان واژه برتر سال ۲۰۱۸ با نظر و رای مردم انتخاب کرد. این موسسه چهار واژه پرکاربرد جدید در سال ۲۰۱۸ را در مردم به رای گذاشت که ناگهان واژه «Nomophobia» انتخاب شد. Nomophobia به استرس، احساس و ترس حاصل از عدم امکان… خواندن بیشتر: واژهٔ برتر سال ۲۰۱۸
  • آموزش و پرورش زمان هخامنشیان
    آموزش و پرورش زمان هخامنشیان
  • آندرس سلسیوس
    آندرش سلسیوس آندرس سلسیوس متولد ۲۷ نوامبر ۱۷۰۱ اوپسالا، سوئد مرگ ۲۵ آوریل ۱۷۴۴ میلادی (۴۲ سال) اوپسالا، سوئد رشته فعالیت ستاره‌شناسی، فیزیک، ریاضیات،زمین‌شناسی دانش‌آموختهٔ دانشگاه اوپسالا امضا آندرس سلسیوس (به سوئدی: Anders Celsius) ‏ (زادۀ ۲۷ نوامبر ۱۷۰۱ – درگذشتۀ ۲۵ آوریل ۱۷۴۴) در خانوادۀ تحصیل‌کرده‌ای به دنیا آمد. پدر و پدربزرگش ریاضیدان بودند. وی به مطالعۀ نجوم و ستارگان بسیار علاقه‌مند بود، در سال ۱۷۳۰ میلادی استاد نجوم دانشگاه اوپسالا شد و به سرپرستی رصدخانۀ بزرگ… خواندن بیشتر: آندرس سلسیوس
  • علم و دانش و اطلاعات عمومی در همه زمینه ها 
    علم و دانش و اطلاعات عمومی در همه زمینه ها 
  • ریزلقمه یا میسل
    ریزلقمه یا میسل یا میتسلن , برش مقطعی از چند شکل محتمل میسل‌ها

WhatsApp us