مقاله درمورد شخصیت و ارزش های پروفسور پروانه وثوق

پروفسور پروانه وثوق
پروفسور پروانه وثوق

پروانه وثوق 

(اسفندماه ۱۳۱۴، همدان – ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲، تهران) دارای مدرک فوق تخصص خون و سرطان‌شناسی کودکان، رئیس هیئت امنای بیمارستان محک و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران بود. او در بیمارستان‌های علی اصغر،مفید و کودکان تهران به مداوای کودکان مبتلا به سرطان می‌پرداخت. وی را «فرشته نجات کودکان سرطانی ایران» می‌نامیدند.

پروفسور پروانه وثوق یکی از شخصیت های برجسته و روشنفکران برجسته ایرانی است که علاوه بر داشتن سوابق تحصیلی و علمی بسیار موفق در زمینه های مختلف، از دیدگاه ارزشی و فرهنگی نیز دارای ارزش های بسیار مهم و ارزشمندی می باشد.

اولین ارزشی که در شخصیت پروفسور وثوق مشاهده می شود، علاقه مندی به علم و دانش است. او در طول سال های تحصیلی خود، به دنبال یادگیری و کشف مسائل جدید و نوین بوده و موفق به کسب مدارک فوق لیسانس و دکتری در زمینه علوم پزشکی شده است. برای او، پژوهش و یادگیری مستمر از ارزش های مهم و بی قراری در زندگی بوده و همیشه تلاش کرده است تا در حیطه های مختلف علمی و پزشکی از تحقیقات و مطالعات خود استفاده کند.

دومین ارزشی که در شخصیت پروانه وثوق مشاهده می شود، انتقال دانش به دیگران و کمک به بهبود زندگی افراد است. او در طول کاری خود از مطالعات و تحقیقات خود استفاده کرده و موفق به ایجاد روش ها و راهکار های جدید در درمان بیماری های مختلف شده است. همچنین، پرفسور وثوق همواره در حال آموزش و آماده سازی نیروهای جدید در حوزه پزشکی بوده و برای آنها محیطی امن و پر از انگیزه و همراه با بهترین امکانات فراهم می کند.

سومین ارزشی که در شخصیت پروانه وثوق مشاهده می شود، ایران پرستی و تمرکز بر روی تحول و توسعه داخلی است. وی از نبود ارجاعات و یا بقایای یک ظالم و استبداد گر ایرانی، زشت و ناخوشایند نام برده و تاکید کرده که باید رو به پیشرفت و توسعه گردید. برای این منظور، او همیشه در تلاش بوده تا با ایجاد برنامه های جدید، محیطی باز و بهتر برای تحقیقات و توسعه در حوزه پزشکی ایران فراهم آورد.

آخرین ارزشی که در شخصیت پروانه وثوق مشاهده می شود، مسئولیت پذیری و انسان گرایی است. وی از نظر بیماران به عنوان یک پزشک واجد مسئولیت بوده و همیشه به بهبود و درمان آنان مشغول بوده است. همچنین، وی همیشه به دنبال کمک به آنهایی بود که نیاز به کمک داشتند و به مسائل اجتماعی و جامعه اطلاعاتی و بشردوستی دار.

به طور کلی، می توان گفت که پروفسور پروانه وثوق شخصیتی با ارزش های مهمی است که علاقه مند به علم و دانش است، رویایی برای بهبود زندگی افراد دارد، به توسعه داخلی کشور پایبند است و همواره سعی می کند تا مسئولیت پذیر و انسان گرا باشد.

پروفسور پروانه وثوق
پروفسور پروانه وثوق

وی یکی از افراد خیر و دلسوز بود که همیشه به کمک به بیماران و خدمات بهبودی اجتماعی مشغول بود. او با پیشبرد بسیاری از پروژه های بزرگ و خیریه، به بهبود شرایط جامعه و کاهش رویش بیماری ها در داخل کشور کمک کرد. او به خوبی می دانست که تلاش کردن برای سلامتی جامعه، بهترین و کار آمد ترین روش تحقق اهداف در حوزه پزشکی است.

پروفسور وثوق یکی از برجسته ترین پزشکان و علم پژوهان ایرانی بود که موفق به کسب جوایز بسیار زیادی در حوزه پزشکی شد. وی یک پیشگام بود و به تحقیقات، پژوهش های علمی، و آموزش دانشمندان جوان در بسیاری از حوزه های پزشکی علاقه مند بود. به عقیده او، هیچ کدام از بیماری ها وضعیت بی رویه در ایران ندارد و می توان با بهره گیری از دانش علمی بهبود زیادی در این بخش داشت. تلاش پرفسور وثوق در راستای بهبود و ارتقاء سطح زندگی بیماران و کاهش شاخص های بیماری در کشور بسیار قابل تقدیر است.

پروفسور پروانه وثوق
پروفسور پروانه وثوق

پروانه وثوق با درک عمیقی از جامعه برای کمک به بیماران و رفاه حال آنها زندگی می کرد و همواره مخصوصاً به مبتلایان به سرطان اهمیت و دقت خاصی می داد. به عقیده او، ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و روانی به افرادی که از بیماری های خطرناک رنج می برند، اساسی برای پیشگیری و کاهش بار مرتبط با بیماری ها محسوب می شود.

در کل، پروانه وثوق یکی از افراد پر شور و انگیزه بود که به تلاش برای بهبود وضعیت جامعه و کاهش بیماری های خطرناکی که جامعه را تهدید می کند، مشغول بود. موفقیت او در تحقق اهدافی که برای خود تعیین کرده بود، دلیلی بر این است که همه موانع در راه رشد و پیشرفت زندگی را می توان با تلاش و پشت کار از بین برد.

پروفسور پروانه وثوق
پروفسور پروانه وثوق

کوتاه از زندگی نامه پروفسور پروانه وثوق :

پروفسور پروانه وثوق، برند شخصی پزشکی

ساکنین خیابان ظفر تهران و همسایگان بیمارستان محک سال ها بود که به شنیدن صدای فولکس قورباغه ای پروفسور وثوق در محله خود و دیدن چهره مهربان او عادت کرده بودند. پزشکی مهربان و عاشق که در طول روز چندین مرتبه از کلینیک خود در خیابان فلسطین تهران به بیمارستان می رفت تا کودکان مبتلا به سرطان را ویزیت کند.

پروفسور وثوق ساعت ها را در کنار کودکان بستری در بیمارستان سپری می کرد و هیچگاه فراموش نمی کرد که همراه با خود شکلات، آبنبات و عروسک هایی را ببرد که با دستانش برای آنها بافته بود. اگر خانواده کودکی برای پرداخت هزینه های درمانی با مشکل روبرو می شد وثوق هرآنچه در توان داشت به کار می گرفت تا به آنها کمک کند و به همین خاطر نزد بیماران با نام فرشته محک نیز شناخته می شد.

پروانه وثوق در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی در شهر تفرش واقع در استان مرکزی متولد شد. مدرک دکترای عمومی خود را در سال ۱۳۴۲ شمسی از دانشگاه تهران دریافت کرد و یک سال بعد به آمریکا رفت تا مطالعات خود را در رشته پزشکی دنبال کند و دوره های تخصصی و فوق تخصصی اطفال و کودکان را در دانشگاه های کمبریج، ماساچوست و ایلینوی گذراند و دوره تکمیلی فوق تخصصی خون و سرطان کودکان را در دانشگاه واشنگتن سپری کرد.
وثوق در سال ۱۳۵۰ به ایران بازگشت و در کنار دکتر محمد قریب از اساتید سابق خود طبابت را در بیمارستان کودکان مفید و همچنین مرکز پزشکی کودکان آغاز کرد. پروفسور وثوق همچنین دوره های تخصصی هماتولوژی و سرطان کودکان را در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران راه اندازی کرد و به این ترتیب نامش را به عنوان پایه ریز واحد سرطان کودکان در بیمارستان های مختلف ثبت کرد.
او همچنین با حضورش به صورت داوطلبانه و هدایت علمی، سبب شد تا بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک در سال ۱۳۸۶شروع به فعالیت کند.

گرچه ساعت های حضور پروفسور پروانه وثوق در بیمارستان طولانی بود و در اوقات فراغت نیز در دانشگاه تدریس می کرد اما به پاس دانش و توانمندی های بالایش توانست در طول حیات خود بالغ بر ۱۰۰ کتاب و مقاله علمی را در رابطه با بیماری های خونی و سرطان اطفال به رشته تحریر در بیاورد.

او همچنین حضوری فعال در موسسات بین المللی و برنامه های تخصصی داشت که از آن جمله می توان به موسسه بین المللی آنکولوژی اطفال، شبکه بین المللی تحقیقات و درمان سرطان و ائتلاف کودکان سرطانی خاورمیانه اشاره کرد.
حضور بسیار فعال دکتر وثوق در انجمن ها و برنامه های تخصصی بین المللی مانند انجمن بین المللی سرطان اطفال (SIOP)، اتحادیه بین المللی کنترل سرطان (UICC)، شبکه بین المللی تحقیق و درمان سرطان (INCTR)، اتحادیه سرطان کودکان خاورمیانه (MECCA)، برنامه سرطان اطفال در کشورهای در حال توسعه(PODC)، ریاست برد فوق تخصصی خون و سرطان کودکان و عضویت در فرهنگستان علوم پزشکی ایران نشانه ی دانش و تخصص حرفه ای و بسیار بالای او می باشد.

پرفسور وثوق بعد از دوره ای ابتلا به بیماری در ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۲ در سن ۷۸ سالگی دار فانی را وداع گفت و در تاریخ دوم شهریور ۱۳۹۴، شورای شهر تهران به پاس خدمات ارزنده ایشان برای کشور همزمان با روز ملی پزشک، طی مراسمی با حضور کودکان محک، پزشکان و اعضای شورای شهر تهران خیابانی که او بیشترین ساعات را در آن سپری کرده بود به نام پروانه وثوق نامگذاری کرد.


مطالب مرتبط با موضوع بزرگان ایران زمین :

WhatsApp us