طراحی داخلی در سال 89
سلام این مطلب بقدری کاربرد دارد که بنده از سال 1389 آن را برای سال 1395 انتخاب کردم . امیدوارم شما هم از آن استفاده برده باشید . باتشکر مدیریت وبسایت فن و هنر ایران زمین
کم کم به انتهای سال نزدیک میشیم. سال 89 اتفاقات خیلی زیادی را بهمراه داشت یکی از این اتفاقات بحث هدفمند شدن یارانه ها بود که دولت تصمیم گرفت با هدفمند نمودن یارانه ها عدالت اجتماعی را برقرار کنه. در این بین برخی موافق و برخی مخالف بودند . این روزها فرصتیه که ما در مباحث مختلف سال 89 مروری کلی داشته باشیم . بر این اساس به بهانه نزدیک شدن سال جدید به سراغ چند نفر از معماران داخلی رفتیم تا گزارشی از وضعیت طراحی داخلی در سال 89 داشته باشیم . با ما همراه باشین:
محمد فیلی یکی از فعالان در صنعت طراحی داخلی در پاسخ به این سوال که شما ارزیابی جایگاه فعلی طراحی داخلی در ایران را چگونه می بینین ، گفت :
ما هنوز تعریف درستی از طراحی داخلی در ایران نداریم . او گفت: طراحی داخلی یک پدیده جدید در معماریه که متاسفانه آگاهی درستی از اون در ایران وجود نداره.
اکثر مردم فکر می کنن طراحی داخلی یعنی تعویض مبلمان یا نهایتا تغییر چیدمان وسایل ولی ما در مقوله طراحی داخلی با دو رویکرد روبرو هستیم:
دکور کردن طراحی فضا. در طراحی فضا ما هیچ کاری به نوع دکوراسیون نداریم و تنها مشکلات فضا را حل می کنیم و به تناسب نور، رنگ و فرم موجود فضا سازی می کنیم.
بنا بر اعتقاد این طراح :
ایده اصلی در طراحی داخلی به فضا مربوط میشه و دکور کردن یا همون تغییر چیدمان و تعویض اثاثیه در درجه 2 قرار میگیره.
پیش از رفتن به سراغ رنگ و فرم در طراحی داخلی ، شما باید ایده داشته باشین . او در پاسخ به این سوال که آیا وضعیت این صنعت در سال 89 بهتر شده بود یا نه گفت: به نظر من این صنعت هیچ وقت در ایران جدی گرفته نشد و در سال 89 بدتر هم بود زیرا به نظر من ایده جدیدی در این صنعت ندیدیم بلکه همه طرح ها ادامه سال های قبل بود با کمی تقلید بیشتر.
سیامک انصاری یکی دیگر از فعالان در این صنعت درباره تاثیر هدفمند شدن یارانه ها بر این صنعت گفت :
خیلی زوده که ما درباره بحث یارانه قضاوت کنیم اما در کل بیشتر همکاران از بحث یارانه راضی نیستن زیرا همه معتقدن این موضوع سبب گران شدن مواد اولیه شده است.
مونا عطری در پاسخ به این سوال که بزرگترین مشکل طراحی داخلی در سال 89 چه بود ، گفت:
از حدود 40، 50 سال قبل طراحی داخلی در ایران تحت تاثیر کپی طراحان خارجی بود. در سال های پهلوی، افراد تازه به دوران رسیده طرح های خارجی ها در حوزه معماری و دکوراسیون را کپی می کردن و بدون در نظر گرفتن عدم تناسب اون با فرهنگ ایرانی ، استفاده می کردن.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز که مدتی تحت تاثیر جنگ بودیم و پس از اینکه از نظر اقتصادی فضا باز شد، با واردات روبرو شدیم که مزه شیرین اون همیشه بوده و سبب شده تولید کم بشه و تولید کننده ها هم معمولا برای کاهش هزینه ها کپی کاری کنن.
مهندس وحید پرتوی ( طراح داخلی) هم با تایید این گفته ها می افزاید: ابتذال بصری ، نداشتن روحیه نوگرایی، عدم پذیرش المان های مدرن در خانواده های سنتی، در بر داشتن هزینه برای طراحان و روی آوردن اونا به کپی کاری ، همه از مواردیه که به عنوان ضعف های دکوراسیون در ایران در سال 89 مطرح میشه. مواردی که نیازمند آموزش و فرهنگ سازی هستن.
شاهین جمالی( طراح داخلی) هم در جواب این سوال که راهکارهای حل مشکل طراحی داخلی چیه گفت: برای رسیدن به راهکارهای بهتر و هوشمندانه ، یک تیم حرفه ای لازمه که باید در اول کار تعیین بشه ؛ طراح داخلی باید در اولین فرصت نقشه ها را برای طراحی فضا و انتخاب مصالح و مبلمان ، از معمار دریافت کنه.
مثلا در این مورد ، می توان به بررسی راهکارهای مناسب درباره طراحی داخلی یک ” فضای کار” پرداخت:
سلامت ، امنیت، راحتی، انعطاف پذیری
مهندس قهاری یکی دیگر از طراحان داخلی هم اعتقاد داره که : امروزه اهمیت طراحی مناسب فضای داخلی منزل و محیط کار و تاثیر اون در افزایش بهره وری و ایجاد حس آرامش امری انکار ناپذیره.
توجه به فضای داخلی و نحوه تقسیم بندی پلان ها، نقش مهمی را در ساختار معماری یک بنا عهده داره. طراحی فضایی با انعطاف پذیری بالا از نظر چیدمان و آرایش سطوح می تونه کارکردهای مختلفی را بپذیره ، این در حالیه که مخاطب احساس رضایت بیشتری از فضا داره.
استفاده از جدا کننده های سبک و قابل حمل ، شفاف سازی، رنگ بندی های متناسب با نیازهای موجود ، تنوع مصالح ، توجه به نحوه قرار گیری و تعامل فضا بین فضاهای مختلف از جمله ویژگی هایی هستن که در کنار ساختار خاصی که برای یک پلان معماری در نظر گرفته شده ، می تونه بر غنای اون افزوده و حتی بخشی از مشکلات اونو حل کنه. ولی در کل اگر قوانین اساسی در باره طراحی داخلی انجام نگیره در سال 90 هم وضع بر همین منواله.
با تشکر از توجه شما